:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 501
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
шМенти-данЧели

Грубото обожание на Прекрасния непознат

От няколко дни Данчо Цонев обикаля тв студиата и обяснява колко почтен, благороден и най-вече скромно битуващ е бившият депутат Христо Бисеров. Двамата са бойни другари още от времето на Командира, когато бяха част от върхушката на управляващия СДС и минаваха за едни от най-способните схематици и комбинатори. Може би затова вчера агенция "Фокус" по някаква психологическа инерция писа и Цонев "бивш депутат" (и той ли е пътник?). Снимката (Живко Ангелов, архив на "Капитал") е от ония славни години, когато телефоните, вратовръзките и тирантите бяха различни, но политическите нрави - ачик същите.
Анна Цолова, НТВ: ...Да ни кажете като "човека-бюджет" от 42-то Народно събрание, знаете ли колко струваше на БСП и на ДПС от държавната субсидия това, което видяхме в събота в центъра на София, този митинг, екрани, вагони, мултимедии?

Йордан Цонев, ДПС: Ако искате, следващият път, когато ме поканите, ще ви кажа точната цифра. Няма тайни. Още не е приключило вероятно плащането и сметката.

Виктор Николаев, НТВ: Следващият път ще съобщите.

ЙЦ: С най-голямо удоволствие! Никога не сме крили такива неща и няма да крием.

АЦ: С държавни пари ли или фирми са ви помагали?

ЙЦ: Нямат право фирми да ни помагат. С държавни пари, и затова аз винаги, колкото и да е непопулярно това, съм защитавал субсидията за партиите. Партиите трябва да имат субсидия, за да могат да живеят пълноценно.

АЦ: За да могат да си правят митинги?

ЙЦ: Лошо ли е?

ВН: Хубаво ли беше?

АЦ: Каква беше публиката, кой беше таргетът за това представление?

ЙЦ: Хубаво беше! Ще ви кажа защо е хубаво. Защото много пъти в това студио, когато сте ме питали за протестите, съм го казвал, но това някакси минава между редовете. Събота и неделя ние ходим при нашите избиратели. Знаете ли как ме посрещат, с какви думи и с какви послания? Обяснявал съм ви, те са против, те не искат да подаваме оставка, искат да си изпълним обещанията. Даже грубо ни го казват! - "ако ни предадете, следващия път не идвайте за гласуване!" Ето, така ни го казват.

ВН: Т.е. принудиха ви?

ЙЦ: Не, просто искат да си кажат думата. Обаче ние ги спирахме, честна дума, ние цяло лято ги спирахме. Знаете ли защо? За да не създаваме напрежение, за да оставим протестиращите да си кажат - ще има ли диалог, няма ли да има, докъде може да се стигне така!

АЦ: Добре, те нямат ли собствено мнение, та се налага някой да ги спира или да ги побутва от партиите?

ЙЦ: Когато става въпрос за политическа изява, те идват на нашите събрания, на нашите открити срещи, на нашите приемни и споделят това, което мислят.

АЦ: Онези, които не знаят името на българския премиер и човека, когото подкрепят?

ЙЦ: Какво от това, като не го знаят?!

ВН: Това не пречи да го подкрепят?

ЙЦ: Да, защото виждат политиката, която се води, защото виждат, че тези неща, които стават, не са за доброто на България.

АЦ: Сериозно ли говорите? Наистина ли смятате, че човекът, който не знае името на премиера, е дошъл да го подкрепи, защото е информиран?

ЙЦ: Защо? Може да не може да го произнесе. Вие знаете, че имаме избиратели, които трудно се справят с българския език.

АЦ: Сериозно ли говорите, шегувате ли се в момента?

ЙЦ: Много сериозно, да. Не, не се шегувам никак.

ВН: Хора, които не знаят името на премиера, все пак го харесват?

ЙЦ: Харесват политиката, която води, те са гласували на 12-ти май, гледат какво става и не искат предсрочни избори.

ВН: Добре. Работещите бедни, тази тема излъчихме и по-рано в предаването, са се увеличили с 80 хиляди само за последните три месеца. Говорим за хора с доход под 400 лв. Утре има голям, не знам дали голям, ще видим КНСБ колко хора ще съберат, но става дума за 1 милион и 700 хиляди българи, които живеят с изключително ниски доходи, чисто по 300 и няколко лева, а работещите бедни - към 600 хиляди. Това нещо как се вписва с това харесване, за което говорите? Много хора живеят мизерно.

ЙЦ: Това нещо се вписва с кризата, в която се намира българската икономика. Много добре се вписва с четиригодишния мандат на ГЕРБ, в който доходите не мръднаха с една стотинка! И страшно се вписва с това, че хората искат това правителство да работи и да подобри нещата!
1
1535
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
19 Ноември 2013 22:51
Интересно защо не питат и за другия митинг .... по малкия! Там сигур се телепортират безплатно....?
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД