:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 543
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Напрежението сред бежанците ескалира

Полицията едва успокои разгневените заради смъртта на сириец имигранти. Ромите обявиха, че сформират доброволни отряди, за да се бранят от националистите
Снимка: ЮЛИЯН САВЧЕВ
Десетина полицаи от жандармерията останаха да охраняват входа на центъра през целия ден.
Напрежението сред бежанците у нас нараства с всеки изминал ден. Два дни след седящата стачка в лагера в Харманли, предизвикана от лошите условия на живот, избухна бунт сред очакващите да получат хуманитарен статут в столичния кв. "Военна рампа". Причината бе смъртта на 35-годишен сириец. Вчера сутринта спецчасти на полицията бяха пратени да озаптят 800-те имигранти, които обстрелваха с камъни закъснялата по думите им линейка и раниха тежко полицай. Това се случи броени часове след заседанието на Консултативния съвет по национална сигурност, на което трябваше да се вземат решения как да се намали напрежението около кризата с нелегалните имигранти.

Сириецът Кахтан ал Омар припаднал към 10 ч. с думите, че му е зле. Два часа по-рано той се оплаквал от болки в сърцето и изтръпвания по лявата си ръка, но лекар не бил извикан. Екип на "Бърза помощ" бил потърсен от ръководството на центъра чак след като мъжът починал. Бежанците се разбунтували и нападнали с камъни дошлата час по-късно линейка. Това разказаха очевидци пред репортер на "Сега". За да потушат напрежението, на място веднага пристигнали полицейски части. В суматохата 42-годишен служител е бил ранен в главата с камък, информира СДВР. Мъжът е оставен в болница под лекарско наблюдение с диагноза комоцио.

По обяд обстановката в лагера се успокои със съдействието на представители на сирийската общност в България. Комендантът полк. Пепи Джуренов разказа, че съпругата на починалия също загубила съзнание. В лагера са и трите им малки деца. Заедно с братовчед семейството дошло преди пет дни от лагера в Харманли. За целта платили 1600 долара на измамници, които ги оставили без подслон в София и се наложило да отидат във "Военна рампа". Там вече са натъпкани 840 бежанци. Запълнени са класните стаи, физкултурният салон, отчасти и киносалонът. Отопление обаче почти няма въпреки направения ремонт, а хората традиционно спят на земята. Пред Нова телевизия съпругата на починалия разказа, че мъжът й е умрял от студ. Това твърдение беше отречено светкавично от здравния министър.

Сирийците се оплакаха, че много от децата са болни и не получават никакви лекарски грижи. Само веднъж 8 педиатри са идвали да ги преглеждат. В ранните следобедни часове на децата в дома беше раздадена зеленчукова супа с макарони. Много от тях обаче останаха гладни. За да успокои страстите, в лагера пристигна и председателят на агенцията за бежанците Николай Чирпанлиев, който обеща да предостави за центъра линейки и медицинска апаратура, така че да не се налага повече болните да ходят до кв. "Овча купел", както е сега.

Надигащата се ксенофобия срещу бежанците предизвика и ответна реакция - вчера ромска организация обяви създаването на доброволни отряди. "Национален център за развитие" обяви, че ще организира отряди от "ромски командоси", които да пазят махалите. Това бил техният отговор на гражданските патрули на Боян Расате, които обикалят по ул. "Пиротска" и джамията в София, където има емигранти и бежанци. Според Петко Асенов, който е директор на организацията, отрядите на Расате обикаляли и около ромските махали в София и всявали страх у жителите им. Той твърди, че бъдещите отряди ще подпомагат полицията. Те щели да се наричат ОМОН - "Организация на малцинствата за отбрана от насилие". Абревиатурата на бъдещите охранители съвпада с тази на руските полицейски отряди за борба с масови безредици.

"Богати ромски родове се канят да финансират екипировката на командосите. Ще се изготви проект на униформите на организацията - черни дрехи, черна кърпа на главата с бял надпис ОМОН. Ромите смятат да поканят за водач на организацията известния ром Ташко Танов, треньор по джудо и самбо. "Ще се поканят роми от цялата страна - бивши командоси, военни, полицаи - да участват в организацията", пише в съобщението на организацията. Оттам съобщиха, че са се срещали с шефа на СДВР Ивайло Спиридонов и зам. главния прокурор Ася Петрова.

"Имахме среща преди около 2 месеца, но говорихме за работата на районните управления в ромските махали", заяви Спиридонов пред "Сега". Той отрече на срещата изобщо да е ставало дума за създаването на отряди за охрана. "Подобно нещо по закон не е позволено. Ако някой го направи, ще си носи последствията", коментира шефът на СДВР. Позицията на МВР е потърпевшите да подават сигнали на тел. 112.



СМЕТКИ

Военният министър тотално се обърка в сметките колко струват нелегалните имигранти на бюджета. Той се опита да се измъкне от обяснения как е сметнал, че държавата е изхарчила 258 млн. лв. за бежанците досега с думите: "Не разбирам драматургията, с която натоварвате сумата от четвърт милиард лева". После Найденов се поправи, че парите тепърва щели да се харчат. Вчера той се извини за грешката си и обясни: "До този момент имаме 1100 лв. за режийни разходи. Ако имаме 10 хиляди чуждестранни граждани и 60% имат право да получат статут на бежанци, това означава, че България трябва да си даде сметка за цялостното финансово натоварване. За 1 година за 10 хил. бежанци разходите са 130 млн. лв.", каза министър Найденов. Сумата от близо 1100 лв. вече веднъж беше обявена от вицепремиера Цветлин Йовчев, но по-късно той беше опроверган от председателя на агенцията за бежанците, който обясни, че реалната сума е 385 лв. на месец.



ПОДОЗРЕНИЯ

Българските власти подготвят екстрадицията на седем нелегално влезли в страната, за които има подозрение, че са съпричастни към терористични групи. Това съобщи зам.-шефът на ДАНС Недялко Недялков след заседание на парламентарната комисия за контрол върху спецслужбите. Общо предвидените за изгонване чужденци от началото на бежанската криза вече са над 30.

Напрежението сред сирийците, настанени във "Военна рампа", не спадна часове наред.

 Напрежението сред сирийците, настанени във "Военна рампа", не спадна часове наред.


215
9314
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
215
 Видими 
21 Ноември 2013 19:42
които обстрелваха с камъни закъснялата по думите им линейка и раниха тежко полицай.

Почват вече да се интегрират!
На мене ми звучи близко и родно ... ! Ще искат и социални помощи и жилища ... и да не им се спира тока! И като поизцапат - някой трябва да отиде да им почисти!
Сякаш не няколко дена са били на наша земя ... Браво - за часове се ориентираха !
А, и от БХК ще казват ,че им нарушаваме правата!
Мила, родна картинка .. потрошиха вече линейка!
ето как се вписаха в картината на обществото ни .. а вие викате - нови и непознати!
Ей ги .. на кого ли ви приличат??!
21 Ноември 2013 19:59
"Национален център за развитие" обяви, че ще организира отряди от "ромски командоси", които да пазят махалите. Това бил техният отговор на гражданските патрули на Боян Расате


ами хубаво!
До много слоеве от населението, е стигнала мисълта, че един муджахидин от Алжир или от Афганистан , домъкнал се в нелегално в България , би бил способен да наръга с нож всякакъв български гражданин .. и член на организацията на Рассате, и седераст, и комуне, и ром, и арменец ...
Тази обоснована тревога, изказана за пръв път пред Обществото от национално отговорни и патриотични кръгове, СЕГА се споделя от много , много хора .. от най-различни групи, от най-различни места.
Опитът от други страни, наистина показва, че при прииждане на големи групи, криминогенната обстановка се влошава - примери от други държави даваше многократно например ВМРО! Думите , явно са чути!
.. хората е добре да се организират по места и по квартали ..!
Точно това е и идеята на Гражданските Патрули !
Нека цъфтят сто цветя, нека има сто школи!
21 Ноември 2013 20:01
Ми на обикновени паразити си приличат. Даже и незначителен контакт, и жертвата е налазена и почват да я гризкат.
Сичко си е нормално за случая.
21 Ноември 2013 20:03
Една от причините правителството на целувката на Сатнишев да си отиде час по-скоро , е не само пълзящата полицейщина с цел да остане на власт до евроизборите - щото иначе йок ерокомисарство, а и неспособността да се справи с бежанския проблем.
Видно от развитието на събитията - не е изключено в скоро време да има сблъсци и по места с населението.
А през лятото, когато започне прибиране на реколата на хората - със сигурност.През това време, с годините, известната им раждаемост ще ескалира проблема. В т.ч. и върху бюджета на страната.
Ще викаме май коиловци на помощ ?
21 Ноември 2013 20:14
Боже, направи казармата курортен пансион,
всеки да си има стаичка с гардероб и телефон.

Сутрин да ни будят в 10, лекичко със саксофон
на учение да ходиме с лимузина и файтон.

А готвачът ни с мустаци, с бакенбарди и бомбе
да ни бачка козунаци, пандишпан и реване...

Войнишка песничка
21 Ноември 2013 20:16
Фактът си е факт. Човекът е починал от инфаркт, без да е получил и минималната медицинска помощ. Остави млада жена и три деца. Факт. И да се премятаме тук и да остроумничим пост фактум не, пост мортем, все тая. Бог да го прости. Да прости и на нас. За държавата, която имаме. За малко щяхме да загубим още един живот. Този на полицая. Не повече виновен за скапаната бъркотия от отишлия си сириец.

А бъркотията се вихри и завихря. Толерираните фашизоидчета и откровените фашисти дават основания на други "деятели" ... Отсам Клана, оттам "Черните пантери". Глупаците (ние) - по средата, тъпо нахилени.

ОМОН? ОМОН е добре. Точно отряд омоновци ви липсва. Но и той няма да закъснее.
21 Ноември 2013 20:22
sim4o,
Ми не случайно ги наричат вече "белите цигани", само дето не са толкоз бели, де
21 Ноември 2013 20:24
Ето ги "милите бежанци":

Африканци с бръсначи преследват момчета в столицата

Анализаторът Тихомир Безлов станал свидетел на кръвожадната гонка
21 Ноември 2013 20:26
Firmin
21 Ное 2013 20:16

Фактът си е факт. Човекът е починал от инфаркт, без да е получил и минималната медицинска помощ.

така, както е и населението на поне 180 населени места в България!
Нямат минималната медицинска помощ! Няма лекар, няма зъболекар, няма фелдшер!
СЕГА, вечерта, на някого да му стане лошо в ловешко, плевенско, видинско, силистренско село .. да не говорим за Родопите - каква ли ще да е помощта??!
Или .. жалко за незаконно влезлите .. за нашите баби и дядовци - не е жалко!
При тях - българите -линейките са на 5-тата минута ..и след още 10 .. са в болница??!
Специализиран екип, веднага ги поема??!
А ??! .. или пак - стандартът двоен!? .. И нека потрошават линейки и нападат лекари!
.. мрат си българите, ей така- ама нито Фирмини има, да повдигнат въпрос.. нито НПО-та , да го забележат ..!
Мрат и от инфаркт и от рак и от какво ли не .. ама никой не види!
Фирмините и хелзинкарите се интересуват първо от цвета на кожата - и тогава вече знаят да реагират ли или да не забележат !! ..
Нямало расизъм ли??!
21 Ноември 2013 20:27
Фирмин, аз познавах 2ма българи дет си отидоха от инфаркт, точно ей така. Самостоятелно и без лекарска помощ. Единия в автобуса, другия в къщи. Още един пред очите ми замина на една нова година, лекарите дойдоха след като човека, беше вече труп. Ми това е България.
Та викаш фашистите са виновни? Онези от БХК, дето 24г геноцидират българите. Може па и да си прав.
21 Ноември 2013 20:31
Българските пенсионери, безработни и работещи за заплата до средната също умират много често от отсъствие на медицинска помощ.
Тези имигранти вероятно смятат, че са нещо като първа категория хора, а обитаващите тук аборигени - нещо като втора категория, предназначена да осигури щастлив живот на първата.
Щом имигрантите се чувстват тук напрегнати, очевидно в родните си места са се чувствали много по-спокойно.
21 Ноември 2013 20:32
RumenS, наистина много напомнят по табиети нашите цигани, особено в хигиената, наглостта, и искането някой да ги издържа...

Направо ме шашна жената на починалия сириец: Бил умрял от студ!!! Не стига, че самоволно са дошли от лагера в Харманли, което е незаконно. Не стига, че искали отделна стая, при положение, че капацитетът на "Военна рампа" е прехвърлен двойно, ами било толкова студено, че мъжът й починал от студ!!! Е тогава децата й са по-издръжливи от мъжа й???
Ами нашите старци как ли издържат? Е, добре, да кажем, че старците ни и децата ни са аклиматизирани, а сирийците са свикнали на по-топло... Ама всички други във "Военна рампа" как издържат?
Толкова са невежи, че наистина мязат на нашите цигани, които бият лекари, че не са спасили почти мъртвец!

Тепърва ще имаме страшни проблеми с тези "бежанци"! Как можа това гадно правителство да ни направи този номер?! И то само за пари и от дупедавство!!! Национални предатели са нашите политици! И досега бяха такива, но с "бежанците" направо ни затриха, затриха българите!!!
21 Ноември 2013 20:35
Уфф, не от БХК, те не са фашистите.Не разбра ли, че ние сме, че и сме виновни.
21 Ноември 2013 20:36
Firmin от 21 Ноември 2013 20:16,
Вместо да изхождаш възгледа си по този начин, просто казано, замълчи...
Съветът ми е безплатен...
21 Ноември 2013 20:38
Мда, утешително е все пак че има и истински хора, които се грижат за нас. Т.е. такива като политиците ни и чиновниците, като Фирмин. Инак да сме се затрили от пустата ксенофобия, злоба и фашизъм.
21 Ноември 2013 20:59
Съветът ми е безплатен...


Съветът, драги, си го сложи на песа ти под опашката. Определено не си сред тези, които бих позволил да ме ... съветват.
21 Ноември 2013 21:03
Зимата там ще е ад. Станат ли температурите отрицателни.. не ми се мисли. Ако пък отидат под -10..
21 Ноември 2013 21:09
mick, май тази зима ще е мека, като за "бежанци" Само че те, ако още отсега "умират от студ"...
21 Ноември 2013 21:14
RumenS - немога да ти дигна палче за коментара от '21 Ноември 2013 20:27' . Лошо, много лошо и ще става по-зле.

Вчера в газетата пишеше какъв расистки комнтар направил комендат Желев. Само 24 часа трябваха да лъсне истината. Човека е даже бил много мек в преценките си. Не е, че си е изпуснал нервите, опитвал се е да предупреди.

Безвластието и безотговорността в момента, са огромна заплаха. Нелегални, отряди на атака, отряди на циганите, полицията бие протестиращи. Премиера заплашва нормалните граждани. МВР раздава опорни точки и 'респектира' протестиращи. Всичко това идва в един много неподходящ момент и разлага държавата. Време е за избори и нормализация. Не е въпроса вече дали ще разсипват икономиката (както обикновенно правят троините), ами самата държавност е застрашена.
21 Ноември 2013 21:14
Всичко това, колкото и да е трагично - си има и своята положителна страна.
Най-накрая на всички стана ясно що за държава е България. И‌ докъде я доведоха правителствата в последните 25 години.

Има САМО 2 варианта за спасение:
1. Изритайте тази крадлива пасмина, само-провъзгласила се за политическа класа в България, и започнете всичко отначало.
2. Всеки да се спасява поединично. Свят широк, възможности има много за всеки що-годе кадърен. Идете в страна, където ще ви уважават, и децата ви ще имат бъдеще.
21 Ноември 2013 21:23
Има САМО 2 варианта за спасение:
1. Изритайте тази крадлива пасмина, само-провъзгласила се за политическа класа в България, и започнете всичко отначало.
2. Всеки да се спасява поединично. Свят широк, възможности има много за всеки що-годе кадърен. Идете в страна, където ще ви уважават, и децата ви ще имат бъдеще.


Всъщност има още 2 варианта. Ама не включват спасение.
1. Да прокълнем и да умрем.
2. Да се избием, като всеки опита да завлачи в пъклото със себе си възможно най-много от гадовете отсреща.
21 Ноември 2013 21:24
Време е поне правителствените чиновници да почнат да наричат тези хора с правилния им статус. От там и медиите да вземат да не обиждат истинските бежанци.
Хората, за които става дума по горе са най-вероятно 'нелегални имигранти'. Защо им казват 'бежанци'?
Освен, ако не са им дали от правителството бежански статус априори. Разбира се, трябва да направим каквото можем за тях. Но и трябва да наричаме нещата с истинските им имена. Не е полит некоректно. Иначе е разбираемо недоволството на нелегалните, но пък трябва да разберат, че има закони у нас и поне да пробват да си помогнат сами.
21 Ноември 2013 21:26
Бе тюрлю-гювеч по депесарска рецепта правена в сараите. Само циганските командоси-омоновци бяха артък...
Черни нинджи с бели ленти.
21 Ноември 2013 21:28
Firmin
21 Ное 2013 20:59
...Съветът, драги, си го сложи на песа ти под опашката. Определено не си сред тези, които бих позволил да ме ... съветват.


sim4o
21 Ное 2013 20:26
Фирмините и хелзинкарите се интересуват първо от цвета на кожата - и тогава вече знаят да реагират ли или да не забележат !! ..


Ако човек не е с политкоректен оттенък на кожата .. не го забелязват, нито му обръщат внимание , нито се притесняват за съдбата му и дали има медицинска помощ, или не..
И в мненията , на политнекоректните отенъци, никой от Фирмините и Хелзинкарите не се вслушва .. и не се опитват да ни разберат, мъките, стремежите, мечтите, притесненията и проблемите на хората с политнекоректен тен ..
Знаят обаче твърдо едно - хората с политнекоректна кожа, е съвсем възможно да са фашизоиди и ксенофоби! ..
Политкоректните -не, не могат да бъдат други освен жертви и страдалци ... отнюд!
Та те са малцинство..!
----------------------------------------
Нямало Расизъм ли??
21 Ноември 2013 21:40
и не се опитват да ни разберат, мъките, стремежите, мечтите, притесненията и проблемите на хората с политнекоректен тен ..


За това си има психиатри. Хората учат по десетина години за това. Оказват квалифицирана помощ. Има групи за самопомощ. Нещо като патрулите на Расате, ама без лентите. Помагат си да се справят с комплексите, фрустрацията и депресиите. И не непременно за сметка на някой друг, невиновен за страданието им.
21 Ноември 2013 21:46
Firmin
21 Ное 2013 21:40
Помагат си да се справят с комплексите, фрустрацията и депресиите. И не непременно за сметка на някой друг, невиновен за страданието им.

Разбира се, че ако муджехедин, дошъл на гости от Афганистан , наръга с нож българка ... или арменец .. ще е невиновен за страданието им!
Та хич бива ли да е виновен някой с политкоректна външност за каквото и да е??!
Ако някакви хора потрошат линейка - купена с пари на изнемогващи работещи хора, и ранят полицай- виновни ли са за нещо ??!
Не разбира се... не са ..
Защото Фирмините това го знаят твърдо! а кой е виновен ли??! .. ами фашизоидите - те са виновни!!
И Фирмините, и Хелзинкарите, с политнекоректни субекти, даже и не разговарят.. нямат и намерение да се заслушат въобще в думите им ..и даже не се и срамуват, че не проявяват никаква диалогичност, и даже и елементарно възпитание не проявяват- а ръсят обиди, без да им става въобще неудобно..
.. що така, са с бяла кожа и плащат данъци, и не трошат линейки, като нямат медицинска помощ .. ама въобще нямат никаква помощ ??! Щото са фашизоиди!
--------------------
Нямало Расизъм ли??!
21 Ноември 2013 21:48
Фактът си е факт. Човекът е починал от инфаркт, без да е получил и минималната медицинска помощ.
-Трябва някой да поеме отговорност.Наказания и т.н
21 Ноември 2013 21:52
И моля да не бъркате Фирмините с Хелзинкарите. Не знам как е при Хелзинкарите, но разговорите на Фирмините с фашистите са кратки - със сапьорната лопатка през гадната фашистка мутра.
21 Ноември 2013 21:54
..а какви ли са отношенията на Фирмините, с хората с политкоректен цвят на кожата??! Антифашистите от близо и далеч ...
Идват ми на ум едни неща ..
Прав съм, нали - основното което чувстват тези хора, на ново и чуждо място е Самота ..
Трябва им близост ..?
И Фирмините се прежалват??!..
ще се радва, мисля, целият форум, ако Фирмините споделят ...!
21 Ноември 2013 21:56
Два часа по-рано той се оплаквал от болки в сърцето и изтръпвания по лявата си ръка, но лекар не бил извикан. Екип на "Бърза помощ" бил потърсен от ръководството на центъра чак след като мъжът починал. Бежанците се разбунтували и нападнали с камъни дошлата час по-късно линейка.


На кого се е оплаквал и кой не е извикал лекар. Няма ли лекар в този, че и в другите центрове. Там "живеят" хиляди хора. Ако се е оплаквал на жена си, или се е оплаквал на ръководството, са различни обстоятелства. Толкова много въпроси, а толкова малко информация. Шегата настрана.
21 Ноември 2013 21:57
Има някои простички въпроси към управляващите в България:
Закриха болниците у нас и оставиха цели райони без медицинска помощ- как ще осигурят медицинско обслужване на нахлуващите бежанци?
Няма пари за пенсионери, майки, социални помощи... а как се осигуряват средства за бежанците? А средства за поддържане на службите, обслужващи бежанците от къде ще се намерят?
Българите са изкарани на площадите от недоимък, полицията е заета по площадите- кой остава да охранява реда сред бежанците, които са поставени да живеят в мизерни условия?
Как държавата не може да се справи с проблемите на собственото си население, а сега се нагърбва и с проблемите на хиляди нови бежанци?
21 Ноември 2013 21:59
Firmin
21 Ное 2013 20:16


21 Ноември 2013 21:59
Сирия кани всички бежанци да се върн...
http://www.vestnikataka.bg/2013/10/%D1%81%D0%...

Сирия кани всички бежанци да се върнат у дома
Днес посолството на Сирийската арабска република в София разпространи следната декларация:

Декларация на Посолството на Сирийската Арабска Република в София
Съгласно указанията на Правителството на Сирийската Арабска Република, Посолството на Сирия в София ще предостави всички необходими улеснения на сирийските бежанци, които се намират във всички страни по света, в това число и в приятелска Република България, които принудени от извънредните обстоятелствата напуснаха Родината си и имат желание да се завърнат в Сирия.
Посолството на Сирийската Арабска Република в София обявява своята готовност за следното:
Да приеме всички молби от сирийските бежанци , които се намират на територията на Република България и желаят да се завърнат в Родината си, като се ангажира в рамките на 24 часа да уреди тяхното завръщане.
Правителството на Сирийската Арабска Република се ангажира с посрещането на бежанците и предоставянето на всички необходими улеснения за завръщането им по домовете или осигуряване настаняването им във временни приютни центрове, които правителството откри в няколко сирийски града.
Facebook
21 Ноември 2013 22:00
Не точно, Фирмините нема се прежалят, те са възпитавани от малки, да прежалят близките си. Т.е. нас
ПП И това не си го измислям, от първоизточника го знам.
21 Ноември 2013 22:03
А за хилядите поръсени с демокрация българи, дето умират като кучета, заради липса на линейки,лични лекари, закрити болници - тях кво ?
Или щото за тях БХК, чуждите посланици и всякакви НПО-та на хранилка зад граница , които подкрепят превръщането на България в една санитарна зона и копаня за т.нар. "инвеститори", не ви дават тон за песен - за тях : "Абе, живота е такъв ......"
За"бежанците " е модерно да си в крак с Европа, нали ? По си е тъй, по-западному......
Инак си ксенофоб, ретрограден, останал в мисленето си още в България ?
21 Ноември 2013 22:04
Не точно, Фирмините нема се прежалят, та са възпитани от малки, да прежалят близките си. Т.е. нас


Кое те кара да мислиш, че си близък с Firmin? Близките се изслушват и опитват да видят нещата през очите на ...близкия, нали така?
Като гледам, по-скоро сочите чужди.

Я ме посочете и мен, да не му е скучно на Firmin.
21 Ноември 2013 22:07
Dekers, , както и за други в този форум!

Кой знае защо май намаляха защитниците на горките бежанци. Май вече не ги жалят толкова, щом взеха да разбират, че не са стока и много ни заприличват на нашите търтеи – циганите.
21 Ноември 2013 22:07
Не.
Стига с тези посочвания. /Не съм буля, не бродирам и не ползвам чушкопек/

Я се стегнете да се справим с проблема все пак!
21 Ноември 2013 22:08
Соча Фирмин, щото са негови думи това, в смисъл че бил науччен от родителите си, ако треа ги остави гладни, но да нахрани неканения си гост. Ровни у архивите и му намери думите. Не си измислям.
ПП И понеже още не се е похвалил че си е взел няколко африканци в къщи на издръжка, справедливо предполагам че издръжката ще е за нас + обвиненията че сме фашисти и лошо се грижим за мигрантите от Африка.
ППП Архив
Firmin
10 Окт 2013 13:20
Мнения: 12,935
От: Bulgaria

Сериозно ли смяташ че ако ти дойде гост в къщи, трябва да му дадеш това, което не можеш да дадеш дори на родителите си?


Да. И родителите ми ще ме разберат, защото това от тях съм го научил. А те - от своите.
21 Ноември 2013 22:10
Е няма да си оставя родителите гладни, та ако ще...

Този съвет не е за нашето вълче време.
21 Ноември 2013 22:10

Я се стегнете да се справим с проблема все пак!
21 Ноември 2013 22:11
Я се стегнете да се справим с проблема все пак!


Няма проблем извън истерията по медиите.
Какви хора сме, ако не можем да помогнем на няколко хиляди души в затруднение? Това е населението на едно голямо село ffs.
21 Ноември 2013 22:11
Маргаритка застава с голи гърди срещу интересите на САЩ, Израел, Турция и ЕС
21 Ноември 2013 22:13
Бежанците се разбунтували и нападнали с камъни дошлата час по-късно линейка. Това разказаха очевидци пред репортер на "Сега". За да потушат напрежението, на място веднага пристигнали полицейски части. В суматохата 42-годишен служител е бил ранен в главата с камък, информира СДВР. Мъжът е оставен в болница под лекарско наблюдение с диагноза комоцио.

Нищо не пише за това дали са открили хвърлящите камъни и какви мерки са предприели срещу тях за нанесената телесна повреда. Доколкото ми е изестно ако аз нанеса подобна телесна повреда подлежа на съд и вероятно ще бъда осъден да изплатя и съответното обезщетение на пострадалото лице.
21 Ноември 2013 22:13
wreckage, я им направи няколко хотела на тия "бежанци", и ако обичаш, да е извън България. може и да им чистиш, щото те не смятат за нужно да го правят. Такива едни аристократи са ни довели, че в някои общежития са им наели чистачки!
21 Ноември 2013 22:15
Няма проблем извън истерията по медиите.

Раняването на служителя дали е в резултат от истерията по медиите?
21 Ноември 2013 22:17
wreckage, я им направи няколко хотела на тия "бежанци", и ако обичаш, да е извън България. може и да им чистиш, щото те не смятат за нужно да го правят. Такива едни аристократи са ни довели, че в някои общежития са им наели чистачки!


Имаш проблем, но не е с бежанците или с мен. Ако писането на глупости те успокоява, действай, изкарай всичко, което те мъчи.
-------------------
Раняването на служителя дали е в резултат от истерията по медиите?

Реакцията ти е.
21 Ноември 2013 22:17
Патагонецо, един млад полицай е с комоцио от хвърлен от горките бежанци камък!
Ти не можеш да го направиш безнаказано. Само цигани, мутри и "бежанци" може! Аз що ви казвам, че ми приличат на нашите цигани. И те така: от тълпата, неизвестно кой, се хвърлят камъни и после иди търси кой е виновният. Те затова ходят на тумби навсякъде.
21 Ноември 2013 22:21
Ти не можеш да го направиш безнаказано.


А, що? Може бе! За оня белия автобус с полицаите наоколо се сещам ... Просто трябва да "протестираш". Тогава всичко може!
21 Ноември 2013 22:21
писането на глупости

Не знам дали аз пиша глупости или ти казваш на черното – бяло...
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД