:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 298
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Христо Комарницки
Туш!!!
25
3826
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
25
 Видими 
28 Ноември 2013 19:38
Екзорсист! Но дяволът не ще да избяга! Мамка му!
28 Ноември 2013 20:18
Гнусно и гадно! Но карикатурата по-скоро показва извратения мозък на автора, който хал хабер си няма срещу какво е папата. Или има. Но ако има трябва да си соросоид да я нарисуваш.
28 Ноември 2013 21:31
А той що гони такъв крупен инвеститор?!?
28 Ноември 2013 22:08
Кое е "гнусно и гадно"? Карикатурата , сюжета или изобличаването на Банкеро-сатанинския интернационал?

Творбата е 100% успешна. Дори и в детайлите... на влечугото!

Г-н Комарницки, много силна политическа карикатура!
-->
28 Ноември 2013 22:25
Днес явно съм тъп, често ми се случва. Някой ще обясни ли за какво става дума, моля?
28 Ноември 2013 22:41
Ей за това:

Папа Франциск в първата си енциклика издадена от Ватикана, заклейми “култа към парите” и “дивия капитализъм”. Той призова световните лидери да се борят с неравенството между богати и бедни, и да обезпечат на всичките си граждани достойно ниво на образование и здравеопазване.

Папата също така се обърна към обикновените енориаши с молба да споделят богатството си с бедните.

“Подобно на това както ние следваме заповедта “Не убивай” , ние трябва да следваме нова заповед: “Пазарната икономика убива. Преодолявай неравенството” – цитира папата The Guardian .

28 Ноември 2013 22:42
Eisblock
28 Ное 2013 22:08
..А някои фундаменталисти обвиняват Франциск в сатанистки уклон.От него би излязъл добър пролетарски вожд.Без ирония.Само дето не е времето на онзи от Асизи.Светията на бедните.Дух на обновление за католическата църква, но и за света.А светът вече е много различен.Не само технологично.И все пак общото е все същото подтисничество.Затова навярно Комарницки е сложил "Капиталът" вместо другата библия в ръцете на папата.
29 Ноември 2013 00:07

Усеща се нотка на сарказъм към иначе мъдрите думи на папата.
29 Ноември 2013 00:18
Комарко, не си спомням кога за последен път съм усещал неприемане и дори неодобрение в себе си. Обикновено съм във възторг от твоите хрумвания и визуализирането им. Не и този път.
29 Ноември 2013 01:08
Masterpiece!
29 Ноември 2013 02:32
Тъжно, но на мен карикатурата ми харесва!
На нея освен папата, книгата и изчадието със странен череп и особен блясък в очите има още един важен елемент- парите. Навремето Маркс е предложил решение, което се свежда до унищожаване на парите, акт който би решил според него всички проблеми. Преди години случайно бях попаднал на едно негово есе- "За еврейският въпрос". Втората му част, помня ми се стори по-силна и от "манифеста", но все пак не съм съгласен с философа. Унищожим ли парите, умните хора правещи хубави неща, като компютъра чрез който приятно си запълвам времето участвайки в този висок форум например, дали биха продължили да го правят? Аз леко се съмнявам, поне за повечето от тях.
Струва ми се, че истинското решение е хрумнало на някой си д-р Будах, който в един свой разговор с някой си Румата Есторски, предлага да се унищожи цялото човечество и да се създаде ново, но малко по-различно. Нямам намерение да натрапвам това си впечатление никому, но все пак доколкото то е най-вече от компетенциите на шефа на папата, ако лично аз рисувах карикатурата, бих избрал като по- подходяща книга- "Откровението на Йоан", а не "Капитала". Нали все пак стремежа не е да се унищожи човечеството, а да се вразумят неразумните лихвари и търгаши! Ама и "Капитала" върши подобна работа!
Комарко!
29 Ноември 2013 03:28
Атеистично тълкyвание: Проповедника заглавичква стадото в отсрещнотото Високо гето.A дявола се кефи и му подмята пачки в краката.Звучи дискретна музика...1.25.Натисни тук
29 Ноември 2013 04:37
Съвсем си е на място карикатурата, изразява си неадекватното ни одобрение или неодобрение към следствия, които даже не си даваме сметка на какво са резултат - на основни механизми, на изкривявания в тях или на дефекти, които правят "изкривяванията" част от правилото - царство на невежеството. Невежество и на левия защитник на равенството и на десния наркоман - опиянчен от идеята, че е от избраните "по-добри" - заслужаващи царството земно. Парите като идеален механизъм са средство за свободна размяна на полезни услуги - на теория дават свобода на всеки да контактува със всеки за разлика от йерархиите на фоедализма (например) или вродения централизъм на левичарските общества. Свободното преливане, обаче ражда възможността за бизнес с преливането - т.е. власт над самия механизъм, чрез него самия, но има ли или няма разлика тази власт от нарочната власт на царе или пролетарски елити, или религиозни елити? Все става въпрос за държане на кормилото на милиони от малцина, аргументите на всички държат да ни убедят, че те са най-дорбри и справедливи - по-справедливи от свободата на всеки да решава сам, която в чиста, но за съжаление нереалистична форма е възможността да изпозлваш пари като обмяна ан своята полезност за чужда и така всеки да има малко, но реална власт. Никой начин не работи - или по идея вкарва контрола в ръцете на малцина или ефективно стига до там, а кое е морално и кое е справедливо са съждения родени най-вече от жаждата на едни да докажат, че са по-добри от други за тая работа - по същество и комуниста и попа, и капиталиста продават на всички ни илюзия и пропаганда често сами вярвайки в нея. За мен няма разлика, механизмите, които наблюдавам, за да науча нещо за расата ни са отвъд несръчните опити да се превръща случайното пристрастие към една или друга форма в илюзия за научност и логичност. Погледнато от вън те всички наподобяват едно и също - пренасяне на стрстите на животински стадни инстинкти в малко по-абстрактна форма - възможна заради словото и средствата за пренасяне на култура сред нашия вид, но по същество директни, неосъзнати и неконтролируеми реинкарнации на същия тоя инстинкт дето можем да видим в шимпанзето и павиана например. Казано за ония, които много се превъзнасят по едно или друго - пътища има, но за да ги видите трябва първо да се примирите с факта, че всички вие до последния си приятел и враг сте били едно и също и сте ходили по един и същи път от самото начало на човешката история до днес. Никога не сте кривнали от него и никога дори не сте погледнали настрани от прашната пръст под краката си. Тъй, че екзорсизма си е много добра илюстрация на общата ни страст по невежеството.
29 Ноември 2013 06:28
При всичкото ми уважение към Комарницки днес малко се е изявил като Кукриниксы.Те така клеймяха световния империализъм. (снимка: натиснете тук)
29 Ноември 2013 08:17
Само на мен ли ми се струва, че фигурата на капиталиста подозрително напомня нечии голям силует?
29 Ноември 2013 09:47
вродения централизъм на левичарските общества
Такова нещо няма, друже.
При всичкото ми уважение към Комарницки днес малко се е изявил като Кукриниксы
За теб май сравнението с Кукрыниксы е нещо отрицателно. Всъщност то е много голям комплимент.
29 Ноември 2013 10:04
В Швейцария има референдум за безусловно заплащане на всеки един по минимум 2035 евро на месец, независимо дали работи или не. Май нещата си идват на място, ама трябва мнооого време. Не може 90% от парите да са в 1% от хората . В края на краищата никой нищо не може да вземе със себе си. Всичко е на онзи който ни е създал нас и вселената въобще.
29 Ноември 2013 10:25
Много добре е изобразен Звяра - без маска и грим.
29 Ноември 2013 10:44
.
29 Ноември 2013 12:14
"А Исус се озърна и каза на учениците: Колко мъчно ще влязат в Божието царство ония, които имат богатство".
Книгата "Капиталът" на Маркс в ръцете на папата идва в повече.
29 Ноември 2013 15:44
Д-р Тормозчиян
28 Ноември 2013 22:41

Така е, но пък влагането на "Капитала" в ръцете на папата надали е най-удачното решение.
29 Ноември 2013 15:45
_Han 29 Ноември 2013 08:17
Само на мен ли ми се струва, че фигурата на капиталиста подозрително напомня нечии голям силует?

И на мен
http://skandalno.net/wp-content/uploads/2012/01/%D0%A2%D0%BE%D0%B4%D0%BE%D1%80-%D0%96%D0%B8%D0%B2%D0%BA%D0%BE%D0%B2.jpg
И ме подсеща за това:
http://www.slovo.bg/old/smirnenski/gestdevl.htm
29 Ноември 2013 17:20
_Han, не е само на теб струването...
Ето в малко по-различен ракурс:
(снимка: натиснете тук)

За Комарницки -
29 Ноември 2013 17:25
Отче, по този повод има и поговорка: "Ебана, че изтървана."
30 Ноември 2013 22:23
Много добре е изобразен Звяра - без маска и грим.
гиди гадни рептилоиди!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД