:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 396
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Прелет над печата

Озъбени свирепи класации

Позволете на дежурния прелитащ (и премитащ мъдри вестникарски мисли) да рапортува от висините, че в няколко класации българинът е отново шампион. Отново отдолу. "Българските ученици остават последни в Европа" - изваяно в "Земя" заглавие за международно изследване на грамотността PISA, преслушало 15-годишните европейци. Понеже у нас вестникарите са свръхграмотни, естествен е интересът им към темата: "Децата ни двойкаджиите на света", забива безкомпромисно "Телеграф"; "Изостават с година по смятане и с две по четене".

Следва да предупредим тийнейджърството да не вири нос от постижението си, защото то всъщност е плод на упорития труд на държавата и обществото, вдъхновено следван над 20 години. Ако не бяха миш-маш реформите, буламач учебниците, трохите за образованието, бардакът в часовете и свободното малтретиране на учителя, щяха ли сега келешите ни да са "най"? Друг път!

Пак изследване - и пак европейско, показва, че сме "най" пред тъпокуба. "Киснем най-много пред телевизора", вкисва се "Телеграф" от нездравословния начин на живот. 43% от населението се зомбира пред тв-то повече от 3 часа дневно. Втори са британците, които здравата изостават от нас с жалките си 32 процента, а за цяла Европа средният показател е още по-зле - само 21. Тия безпросветници явно не знаят какво изпускат, отдалечавайки се от светещата кутия - затлъстяване, затъпяване и щастливо свинство.

"Всеки осми пенсионер няма зъби", наднича в устите човешки "Монитор". 13% от "трета възраст" са беззъби, проучил Българският зъболекарски съюз. Логично - преходът не си позволи да разглези старците. Пак с усилията на държавата и цялото общество. Проучването е чисто българско, но ако беше общоевропейско, сигурни сме, че и по тоя показател щяхме да отвеем конкуренцията в Общността.

Но очевидно Европа ни има (последен?) зъб и ни отнема тази писта за изява.
2
1022
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
2
 Видими 
04 Декември 2013 21:15
Ура!!!
05 Декември 2013 13:11
Тя и Екатерина Втора накрая на живота си не е имала зъби, ама млади любовници - бол. Въпрос на привлекателност, драги пенсионери!
Инак - що се занимавате с вестници като "Монитор" и "Телеграф", обидно е? Че коментирайте и "Уикенд", като сте почнали!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД