:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 287
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Много публичен

Най-ходещият по студиата неосновен човек, когото знаем по прякор

Политкоректно неспоменаване на прякора...
Константин Караджов, bTV: Добро утро на председателя на бюджетната комисия в Народното събрание - г-н Йордан Цонев, депутат от ДПС... Поводът той да гостува в нашето студио точно днес - изказванията на финансиста Кольо Парамов за подслушвания на български политици и на президента, и обвинения, че зад тези събития би могъл да стои г-н Цонев. Вижте:

***

Кольо Парамов (запис): Пъзелът е такъв - 500 човека икономисти на България стоят и гледат какво ще каже богословът Данчо Цонев.

...Днес [основният проблем на държавата] е той. Той разпорежда цялата икономика на държавата. Всичко, абсолютно всичко каквото се решава днес - законодателно, разрешително - моделирано чрез бюджета на държавата, е в подписа на богослова Йордан Цонев.

...Под достойнството на българите е да държат този човек да управлява цялата икономическа машина на България. 500 професори и финансисти хора да го гледат в очите и да го слушат... Нека тези 500 икономиста да мълчат и народът да гладува! Ето - един Кольо Парамов се намери и го казва това нещо! Нека другите 7 млн. да мълчат!

***

КК: Вие ли сте основният човек в държавата?

Йордан Цонев, ДПС: Не, разбира се, и нека ви коригирам: По никакъв начин не бих се съгласил да отида, в което и да било студио, като повод за това да бъде да коментирам думите на този човек, когото дори не познавам лично. Просто съм дошъл във вашето студио от уважение към телевизията, вашия екип и вашите зрители, да говорим за по-сериозни теми.

КК: Сериозна тема е управлението на държавните пари. Това не е несериозно.

ЙЦ: Аз съм председател на бюджетната комисия. Моята дейност е публична. Работя по бюджетите, по законодателството и това, което правя го виждат всички. Освен всичко друго съм и може би най-ходещият в студиата депутат, който отговаря на всякакви въпроси относно работата, относно намеренията, относно програмата, така че дейността ми е достатъчно публична. Не познавам този човек лично, но имах възможността да се запозная с дейността му в миналото, когато бях член на първата Комисия „Антимафия" в мандата на СДС... и ми бяха възложили да правя един доклад за фалита на банковата система. Доста материали ми се наложи да прегледам. Докладът завършваше с извода, че фалитът се дължи на неправомерно рефинансиране от страна на Централната банка на банките, които фалираха, през което рефинансиране бяха източени парите на българските граждани, спестяванията. Да ви кажа само, че този човек по това време е бил ревизор на банката и всички тези неща ги е пропуснал...

КК: А защо точно вашето име подхвана?... Вас обижда ли ви, че той се обръща към вас като „богослов" и по прякор?

ЙЦ: Не. Аз и от трибуната на парламента съм казал, че ако се страхувах от това, че ще имам прякори, щях да работя друго, не политика.

Генка Шикерова, bTV: А той откъде идва този прякор?

ЙЦ: Няма откъде да знам. Никой никога не ме е наричал така. Излезе някъде от медийното пространство.

ГШ: Но някак си така се наложи в миналото.

ЙЦ: Какво да правя сега...

ГШ: Свързвате ли го с нещо?

ЙЦ: Има и други хора, които имат прякори и не мисля, че прякорите им отговарят на това, което те представляват. Не смятам, че бившия премиер Бойко Борисов е правилно да му викат „тиквата". Не намирам защо. Така че…

ГШ: Аз го чувам за първи път!

ЙЦ: Не, не го чувате за първи път! Разбира се, че знаете много добре! Но това е - политиците сме личности, които сме много публични. Много често за нас се измислят и прякори, и легенди, и истории.

 Тиква за г-жа Шикерова!
4
1417
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
4
 Видими 
04 Декември 2013 21:25

ГШ: Аз го чувам за първи път!


Девствена в ушите???
)

Добре де, това мога да го прегрътна,но не мога да го премижа...
Гледах го...


05 Декември 2013 13:07
Може да е бандит и необразован икономист - задочник - крупие, може и въобще да не е икономист, но не може да се отрече, че е Политик. Ошлайфа се за 20 години и като полемист е ненадминат. Ораторите намаляват във всеки следващ парламент, пълно е с шушумиги и на техния фон Ментата блести. Тъжно, но вярно!
05 Декември 2013 13:07
Много интересно! От къде ли му е този прякор на Данчо / пардон - на г - н Цонев / ? Ами поразровете се из архивите на строителния бум още по Командирско време; поразпитайте някои кореняци - жители по южното Черноморие; помолете самият КОМАНДИР да ви каже защо изрита Цонев и Бисеров и ще ви стане ясно!!
05 Декември 2013 13:11
Кой им тури знака и им дава да си веят байрака, той и да им бере срама. Прякорите верно им ги е турил.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД