:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 215
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

България ще може да връща на Турция нелегалните имигранти

Турция и ЕС постигнаха споразумение за реадмисия на нелегалните имигранти. Споразумението задължава Турция да приема обратно гражданите на трети страни, проникнали незаконно в ЕС от нейна територия. Документът ще бъде подписан на 16 декември в Анкара, когато ще бъде дадено начало и на процеса на либерализация на визовия режим за турски граждани в ЕС. Това обявиха вчера в Брюксел външният министър Ахмед Давутоглу и еврокомисарите Сесилия Малмстрьом и Щефан Фюле. Споразумението е от особено значение за влезлите нелегални имигранти. България е основен вход на имигрантския поток от Близкия изток и Азия към ЕС.

Българският външен министър Кристиан Вигенин коментира, че тази спогодба е много важна за България: "Това за нас е важно и ще даде нови възможности за справяне с бежанския поток към България. Не мисля, че подписването на това споразумение би имало ретроактивна сила, т.е. тези, които вече са влезли, ние сме ги приели и са в правна за обявяване на статут, няма как да бъдат връщани. Но по принцип това споразумение за реадмисия предвижда нелегално преминалите границата между Турция и Европейския съюз, в случая България, но важи и за Гърция, ще могат да бъдат връщани на турската страна, т.е. в страната, от която те са влезли в ЕС".

Визовият режим за турските граждани, пътуващи в ЕС, ще бъде либерализиран и най-късно до 3 години и половина те ще пътуват безвизово.
32
2905
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
32
 Видими 
04 Декември 2013 19:49
т.е. тези, които вече са влезли, ние сме ги приели и са в правна за обявяване на статут, няма как да бъдат връщани.

Браво! Те са си наши вече! Да ни е честито ислямизирането
04 Декември 2013 19:52
Сега остава нашите наистина да ги връщат, а не да събират бройки, за да просят пари оттук-оттам или да "разходват" мощно "политически оправдани" пари от държавния бюджет.

Щото досега нашите с нищо не им пречеха да влизат, напротив, а и им пречат да излизат - поради горните причини.

Това споразумение вероятно ще се окаже повод за демонстрация на българските изпитани начини на действие: "Царят дава, ама пъдарят не дава" и "Господ дава, ама в кошара не вкарва".

04 Декември 2013 19:53
най-късно до 3 години и половина те ще пътуват безвизово
не е ли това, Фсъщност, новината?
04 Декември 2013 19:58
Не мисля, че подписването на това споразумение би имало ретроактивна сила,


Как изобщо е възможно външен министър да се изказва явно незнаещ за какво говори, при това допускането му е изцяло във вреда на България! Вместо дори да не знае как стоят нещата, да каже - "но ние ще направим всичко, за да изведем тези ..."

Предател прост и нагъл! За някой подхвърлен залък е готов на всичко.
Лапачи. Социопати.

Стайнбек,

Нищо всъщност не се знае още. Но ни трябват политици мислещи за народа, това е. Ако са такива - ще се оправят нещата. Иначе каквото и да успее да договори Брюксел, тия ще го оцапат.
04 Декември 2013 20:06
и са в правна за обявяване на статут

Ми значи не са никакви още, щом са в процес на решаване какъв ще им е статутът. Много малко от тях имат основание за статут да останат.

ОСТАНАЛИТЕ - ОБРАТНО! АЙДЕ!
04 Декември 2013 20:13
Чета го пак и се ядосвам:

т.е. тези, които вече са влезли, ние сме ги приели


Бе кого си приел, бе! Той рипнал в реката, турските граничари гледат сеир, нашите го вадят - и на това му викаш приел!? Или влязъл някой през канавката, наречена граница, пък запалил гората, за да дойдат да го вземат - и това е приел, така ли!? Или дошъл башибозук, без документи, с фалшиви имена и докато се опиташ да разбереш откъде ти се е натресъл и кой е, какъв е - приел си го, така ли!?

Този Вагинин веднага да се маха от този пост!
04 Декември 2013 20:21
Турците си изиграха картите брилянтно Пък КВ нека си разсъждава.
04 Декември 2013 20:27
Да ги праща в Турция!
Да не ги връща в Турция?
04 Декември 2013 20:36
Турците си изиграха картите...


Аз нямам нищо против турците и който и да било да пътува свободно. Аз имам против да се упражнява геноцид спрямо българското население и да се заселват тук маси хора със средновековни възгледи, неграмотни и неуважаващи нашата култура.
04 Декември 2013 20:38
Може, може...
Всичко вече ще може - само повечко вазелинче, таквоз...
04 Декември 2013 20:44
Но ни трябват политици мислещи за народа,

Де ги? Няма такива у нас! Май никога няма да има! Просто племе, което продължава да избира едни и същи! Какво да очаква човек? Отново Сталинка е първа по рейтинг! Колкото и да е измислено, дори един да е "за" нея, е достатъчно, за да сме наясно, че народът ни никога няма да се научи! Докато и един човек гласува за БСП, ДПС, ГЕРБ – няма да се оправим! Народът ни не можа да разбере, че избира едни и същи, едни и същи, едни и същи! Как да се оправим тогава? Сами се загробваме!
04 Декември 2013 20:48
Трябва да се направи задължително гласуване, но само за ГРАМОТНИ хора! Неграмотните не знаят за кого гласуват, не знаят дори за КАКВО гласуват! Правителството ни е продажно, турците си постигнаха каквото искаха, а нашите ще продължават да ни замазват очите с "майките с деца", въпреки резонният въпрос: Къде са бащите на тези деца?!
04 Декември 2013 20:50
България ще може да връща на Турция нелегалните имигранти

Даже заглавието достатъчно говори: "ЩЕ МОЖЕ да връща", а не "ЩЕ ВРЪЩА"!!!
04 Декември 2013 21:40
Хората какви трудни мерки приемат, срещу какви лобита и милиарди застават, но в името на ценности - ето, Франция става третата страна в Европа, която приема законодателство срещу ползващите проституция.

А нашите срещу кого и в името на какво се изправят - само срещу слабите и в името на собствените си джобове.

Стайнбек - тук имаше тия дни една статия, в момента не си спомням от кого, която казваше, че законодателни промени ще отворят път за нови политически субекти. И аз мисля така, но тогава въпросът е кой ще внесе и прокара тези промени? И кога, щото деградацията е страхотна, хората изпадат в тотална безнадеждност вече...
04 Декември 2013 22:23
Survivors, не чакай промени! Как ще ги направят, нали ще са в техен ущърб?! Те не искат изборния кодекс да оправят, та ще чакаме промени1 Нали промените ще им бръкнат в здравето! Само си приказват...
Положението е отчайващо безнадеждно. Ако ние сами не си помогнем, ще загине всичко българско. Но нали горе писах – с такова гласуване ще си имаме пак същите. Аз вече два пъти гласувам за НФСБ, но хиените не ги пускат. Може би трябва да се гласува за ВМРО, макар че и те... Всъщност само революция май ще спре загиването ни, но кой да я направи. Българинът си гледа само собствената кожа.
04 Декември 2013 22:24
Не мисля, че подписването на това споразумение би имало ретроактивна сила, т.е. тези, които вече са влезли, ние сме ги приели и са в правна за обявяване на статут, няма как да бъдат връщани
Напротив, МИСЛИ и работи за това!
04 Декември 2013 22:28
Напротив, МИСЛИ и работи за това!

Не ще! Ще попречи на големите братя – вече са няколко. На нашия "елит" не му пука за България, те са си оплели кошницата, пък тук – ако ще и потоп...
04 Декември 2013 22:50
И нито дума дали Турция ще продължава да (про)пуска НЕлегални имигранти към България или Турция се задължава да НЕ ги (про)пуска към България?!
Трябва Турция да бъде задължена да НЕ (про)пуска НЕлегални имигранти към България! А НЕ Турция да гледа сеир и да чака България да й ги върне( ако ги залови)- и после пак да ги(про)пусне към България и сеир да става!
04 Декември 2013 23:08
С гласовете на БСП и ДПС депутатите отхвърлиха искането на "Атака" да се задължи правителството да екстрадира всички нелегални имигранти и да изгради защитни прегради по цялата българо-турска граница.


Не мисля, че подписването на това споразумение би имало ретроактивна сила, т.е. тези, които вече са влезли, ние сме ги приели и са в правна за обявяване на статут, няма как да бъдат връщани.


Правителството не отдели навреме пари за кльонове, не отдели пари да командирова навреме достатъчно полицаи за охрана на границата, не затвори зелената граница за неидентифицирани нелегални имигранти! В резултат на тази предателска политика 12 000 са официално вече обявените нелегални имигранти дошли от Турция!
И сега това чучело ни казва, че няма как да бъдат връщани!!!
Иначе, имахте пари да платите един милион от субсидиите на хора, които докарахте от провинцията за организиране на контрапротести;
Имахте пари да се оградите с ограда от студентите в София;
Имахте пари да платите за мобилизиране на полицаи от провинцията да ви пазят по@раните за@ници;
А не можахте да защитите българската граница и планирате да заселите трайно в Бг чужденците! Всеки от тези 12 000, като доведе и останалите членове на своите семейства и като народят по 10 деца в семейство, правите ли сметка как се изхранва това население с чужд цивилизационен код в бедна и ошушкана страна, в която няма каквото и да е било производство.
Вие проведохте етническо прочистване на българите, като поканихте всички бедни хора от Азия и Африка и отворихте границите за съседна 70 милионна държава, която не е член на ЕС и която е във безвизов режим с други 7 ислямски държави.
И накрая, вие проведохте политика на икономически геноцид, като отпуснахте едни жалки 4,50 пенсионни и 50 лв коледни;
***




04 Декември 2013 23:13
И нито дума дали Турция ще продължава да (про)пуска НЕлегални имигранти към България или Турция се задължава да НЕ ги (про)пуска към България?!
Трябва Турция да бъде задължена да НЕ (про)пуска НЕлегални имигранти към България! А НЕ Турция да гледа сеир и да чака България да й ги върне( ако ги залови)- и после пак да ги(про)пусне към България и сеир да става!

Aко сме държава, ние трябва да можем сами да защитим границите си. Твърдо съм убеден, че не можем да разчитаме ни на договори, ни на ЕС, ни на никого.

05 Декември 2013 00:16
Ако сме държава


Държава ли сме!?

Ние сме се превърнали в жалки и безсилни заложници на група социопати.
Някои, включително хора в този форум, си мислят, че са успели, като са останали малко встрани от мизерията, докопали някоя мръвка или сами поспечелили нещо. Но това е толкова късогледо...
Обществото ни се разпада.
Държавата се разпада.
Какво като имаш хубави пръсти на ръцете, като тялото ти гангренясва.
05 Декември 2013 06:38
Всред тоа хор от оклюмали,вайкащи се пишман-патриотари,сал rover е схванал истинската новина.
А тя е :
"Визовият режим за турските граждани, пътуващи в ЕС, ще бъде либерализиран и най-късно до 3 години и половина те ще пътуват безвизово."


05 Декември 2013 08:11
Bay Hasan, не ти ли е неудобно?
05 Декември 2013 08:45
Който влезе на територията на ЕС през Гърция, а оттам успее да се добере до Германия, обикновено може да се надява, че ще му бъде дадено правото да остане в страната. Над 95 процента от сирийците получават разрешителни, които им позволяват да останат в Германия поне до края на войната в Сирия, казва за Дойче веле Бернд Месович от хуманитарната организация "Pro Asyl".

Който обаче влезе в Германия от друга страна членка на ЕС, например от България или Италия, трябва да бъде върнат там. Защото според европейските закони бежански статут се получава в страната, в която за първи път е премината границата на ЕС. Изключение прави единствено Гърция - заради лошите условия, които страната предлага на бежанците. Затова сирийците, които влизат в ЕС през Гърция, могат да се надяват на нов живот в Германия.


Натисни тук
05 Декември 2013 08:48
Ми турците имат политици които работят за държавата и използват всички възможности. Ние нямаме такива. Само се чудя дали поради алчност, глупост, или съчетание от двете?
05 Декември 2013 09:06
Турците така, турците онака… А българите?
Българите сами си режат клона и се качват на по-горния и по-тънкия… И не става дума за този или онзи, за правителството или мафията. Става дума за целокупния български народ, защото и бездействието е вид реакция...
05 Декември 2013 09:15
защото и бездействието е вид реакция

Не само бездействието! Защо всеки път на избори се гласува за тия партии? БСП, ДПС, ГЕРБ всеки път печелят и после питаме защо е зле България! За тези партии не трябва да има и 1 глас, ако искаме да ги махнем от хранилката!
05 Декември 2013 09:27
1. Непроведената през 90те лустрация дава отровните си плодове.
2. Наивно е да очакваме, че нацията ни ще е в състояние да създаде ново Възраждане (липсва количество и качество).
3. Никой не може да се пребори с обречеността, която ни предопределят гените - от т.н. 14 века половината са под робство - цялата инстория на този народ и нация е едно непрекъснато люшкане като махалото на Фуко - от робство към свобода и обратно. Махалото вече върви по предначертания си път към робството.... Масата е с пречупен гръбнак и е неспособна да роди и да отгледа водачи. Да не говорим, че никога до сега не сме си извоювали сами Свободата..... Ако последния път са били необходими едни 500 години за връщане на махалото, този път сигурно ще са 1000 ....
05 Декември 2013 09:33
И да добавя още нещо важно (според мен):
4. Нямаме необходимите материални рсурси, за да се борим - Националното Богатство е или в ръцете на чужденци, или в ръцете на шепа българи, които не знаят какво да правят с него - освен да ядат и да пият - няма хора сред тях, които да се отнасят към концентрираното в ръцете им богатство на нацията с мисълта, че то трябва да работи за благото на нацията.....
05 Декември 2013 10:34
"Визовият режим за турските граждани, пътуващи в ЕС, ще бъде либерализиран и най-късно до 3 години и половина те ще пътуват безвизово."

Ами чудесно, обаче какво общо има това с нелегалните имигранти? Който иска да влиза в България да минава със съответните документи през КПП-тата.
05 Декември 2013 13:26
Патагонец, ти не глей кво е в Патагония, там има закони. Тук – не!
05 Декември 2013 15:28
"България ще може да връща на Турция нелегалните имигранти" Ще може,представете си..! Ама няма да може,защото страната се управлява от антибългарска коалиция,като турската партия ДПС държи правителството в директна зависимост,защото държи равновестното малцинство в НС. "Националистите" от Атака осигуряват кворумът. Смях в залата..! А е рекла,а партията ДПС може да бламира превителството. Поняли..? А правителството иска на всяка цена да управлява. На всяка цена..? Подобно правителство с решаващата подкрепа на ДПС не може да води ефективна политика нито във вътрешните нито в външните работи..! Ето затова българите трябва(вкл. и форумните дренки) да разберат че това управление е ВРЕДНО И ОПАСНО за България. Докато управлява Орешарски България ще си остане като крайпътен хан за всякакви ислямисти,джихадисти и прочее натрапници,заедно с истинските бежанци от войната в Сирия.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД