:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,991,994
Активни 387
Страници 29,003
За един ден 1,302,066
Прелет над печата

Пържоли в снега?

Прелитащият си пада малко зелен и люто желае запазването на майката природа, като не се отказва и някоя пържола по празник. Ама яденето по Коледа хич не му върви без вънка да трупа снежец. Затова, притеснен от слънцето навън, потърси информация за предстоящите метеорологични условия.

"Коледата - без сняг", попарва "Труд" снежните блянове и човеци. Какво е туй чудо, джанъм, глобалното затопляне, ще ни изчанчи живота. По тая логика утре някой ще реши, че заради повишаването на температурите в глобален мащаб на Дядо К. му е топло с брада и трябва да я обръсне. Какво правим сетне?!? Ами разгръщаме "Монитор" и четем - "Чака ни снежна Коледа". Бре, да му се не види! Това последното идва от устата на синоптик в НИМХ-БАН, т.е. респектът от абревиатурите е достатъчен, за да вярва човек. Избрахме си правилната прогноза, сега да видим пържолите.

"Пържолата за богатите 300 лв." - "Телеграф". Не била каква да е, а японска и поради тая причина - цената е като самурайски меч, през кръста. "Екзотичното месо, което всъщност идва от Австралия...", обяснява вестникът особеностите на производството в глобалния свят и разбива мита, че всичко се прави в Китай. Всъщност последното няма никакво значение, важно е само, че струва 90 лв. За едно мършаво стекче от Фукушима!

Тая пържола е кисела, в кофти марината; но на други може и да им пасне на вкуса: "Всеки втори с коледен бонус", "Стандарт". Но - "само 9% от фирмите дават 13-а заплата" - стеснява се още клубът на заподозрените почитатели на Австрало-японската скара.

Пенсионерите ни най-малко не ги подозираме в такива залитания. Но все пак тежат на икономиката и правителството вместо да се възползва от зимните условия, пак им подпомогна вегетацията, без грижа за утрешния ден - сега им дават коледни надбавки, а догодина? "Зейва дупка в бюджета" ("Преса").

Ама къде ти мислене в перспектива от прошляци: "Само ние хич нехаем, със оръфаний балтон", както е казал Дебелянов.
2
1262
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
2
 Видими 
08 Декември 2013 19:54
Кефиш!
08 Декември 2013 20:12
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД