:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,991,917
Активни 364
Страници 28,926
За един ден 1,302,066
Нюанси на пълноводната фраза

На върха на стимулираната шпага - монолитна динамична топка

Люба Кулезич, НТВ: ...Според англичаните един яростен спор в английския парламент - или по-точно в Камарата на лордовете, на истинските лордове! - звучи така. В разгара на словесната престрелка един от спорещите, изчерпал всичките си аргументи, се обръща към своя опонент: "Fuck you!" Опонентът се възмущава: "Ма какво си позволявате вие?". - "О, извинете, sorry! Fuck you... sir!" Дали дебатите в нашия парламент приличат по нещо на словесните сблъсъци край Темза? Всички така или иначе сме наясно. Но напоследък палмата на първенството в словесните дуели не я държат единствено шпагите на БСП Корнелия Нинова и Мая "Пчеличка" Манолова. Отскоро те си имат конкуренция в лицето на Снежана Дукова и Цвета Караянчева. "Когато приливът отмине, ясно се вижда кой се къпе гол" - тази култова фраза, отправена към мнозинството на БСП, ДПС и "Атака", вече стана знаменита. Неин автор е Снежана Дукова от ГЕРБ. Днес тя ми е на гости... Щом обожавате постановките на Теди Москов, то знаете, че боят - той не разгражда, той съгражда.

Снежана Дукова: Той съгражда. Но преди това, г-жо Кулезич, ще ми позволите да отделя една минута да поздравя днес нашите студенти с техния празник. Да бъдат живи, здрави, много щастливи и много успешни, да им кажа, че те са обречени на успех. Нищо, че се опитват да стопят техния протест, но той изначално е успял.

ЛК: Той е празник на всички студенти, не само на ранобудните, но и на заспалите.

СД: Но искам да обърна внимание на ранобудните: да не заспиват! Да не заспиват и да им кажа, че ги подкрепям, че бъдещето на България е в техни ръце - да държат здраво! (...)

ЛК: С депутата от ГЕРБ Снежана Дукова, една от словесните шпаги на ПГ ГЕРБ разговаряме днес за смисъла и равнището на този дебат в този парламент. Кирил Добрев се закани да издаде книга с ваши сентенции и изказвания. Обидихте ли се или?

СД: Не... Аз отговорих, че това ме ласкае, защото не на всеки се издава антология, не всеки е наречен класик. Пък и когато издадеш такава антология и тя е финансирана от личния му джоб или от бюджета, както той предсказа - какво по-хубаво от това? Да я размножиш, да я дадеш на опозицията, да чете и да се учи!

ЛК: С какво събуждате това интелектуално високомерие на своите опоненти?

СД: О, точно от Кирчо Добрев интелектуално високомерие? Не. В никакъв случай. Според мен е интелектуална нищета. Защото - когато не умееш да говориш, имаш клиширана реч, реч, която е посткомунистическа, която е шаблонна, в която говориш много, но нищо не казваш; когато нямаш аргументи; тежката фраза, натруфена - и изведнъж, когато заковаваш залата с малко по-свежа реч, малко по-различна, малко по-нюансирана, далече от така сивите нюанси - защото, впечатлява ме респектът на залата, който слуша, но...

ЛК (не утрайва): Не ви ли се присмиват?

СД: Не. Не, защото той веднага дойде да се извини и каза, че това е една приятелска закачка и аз му вярвам. Вярвам му по няколко причини.

ЛК: А-хааа! Значи на сцената се правиме на герои, ама след това дойде да ви се извини.

СД: Тоооочно така. (...) Ние (ПГ ГЕРБ) сме отбор, ние сме тим.

ЛК: Чувствате ли се екип?

СД: Да! Да! И трябва да ви кажа, че ние все повече ставаме такъв. Ние сме една толкова монолитна динамична топка, която даже и в зала - бързо реагира, бързо взема адекватните решения. Как ги вземаме? Да, ние си имаме своите срещи, групата. Да, ние имаме своето ръководство. Но аз не съм получавала никога императив, който ми казва: престани да отиваш на трибуна!

ЛК: Не ви се карат, като говорите в парламента?

СД: Не, в никакъв случай! Даже сме стимулирани в този смисъл!

1
1431
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
08 Декември 2013 20:25
Даже сме стимулирани в този смисъл!

Както обичат да "впечатляват" по-будните студенти и Кулезич - "В смисъл?"
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД