:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 385
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Из опорните точки на ГЕРБ “Как се клати кабинет”

На много места в страната партията фабрикува страхове, за да настройва хората допълнително срещу властта
Снимка: БГНЕС
Кметът на Пловдив Иван Тотев бе разкрит как намира за напълно нормално Общинският съвет, който е доминиран от ГЕРБ, да приема калпави решения. Така областният управител, назначен от правителството, ще бъде принуден да ги връща и ще поема общественото недоволство. В крайна сметка това Общински съвет ли е или нелегална група за подривна дейност?
"В страната цари тотален хаос и затова искаме предсрочни избори и оставка на управляващите", написа в средата на октомври в профила си във "Фейсбук" Бойко Борисов. Прав е, правителството е слабо, в страната цари хаос. Но Борисов - този Паисий на виртуалния свят, пропуска, че ГЕРБ съвсем целенасочено допринася за хаоса. Тъй като протестът тлее в София, а в страната е спокойно, в ГЕРБ очевидно са измислили специална "политика по региони" - как с хитрости да разнасят искрата на недоволството из държавата. Звучи смешно, но не е. Нивото на партийната изобретателност изглежда обидно ниско. Какво да направим, такова си е. И когато бърчим нос пред опорните точки, писани от Моника Йосифова и подчинените й, да не забравяме какво произвеждаха и произвеждат ГЕРБ.

Тези дни например се обсъждаше бюджетът за догодина. Това е най-важният закон, който дори в най-богатите страни не може да удовлетвори всички желания. Трябва да е подчинен на обща рамка, логика, подход. От бюджет, всъщност, разбират малцина, но мнозина, да не кажем всички, са сигурни, че е можел да бъде по-добър.

Тази особеност е добре известна на депутатите от ГЕРБ. Затова в дебатите не гледаха да допринесат за стабилност на хазната, а просто да поискат много неща, неизпълними, а после да занесат в регионите си "новината" за лошото правителство, което за пореден път не мисли за хората. Станаха депутатите от Благоевград и предложиха 2.5 млн. лв. повече за капиталови разходи на община Гоце Делчев.



Скокнаха и старозагорските,



които настояха за разширение на пътя от магистрала "Хемус" до града. Не останаха назад и русенските, които поискаха половин милион за бившата военна болница. А варненската избранничка Красимира Атанасова си заплю 6.2 млн. за пътен възел край Аксаково. Депутатите от мнозинството, естествено, отхвърлиха предложенията. Може ли да се угоди на всички и на какъв принцип? Още повече, че се създава фонд за инвестиции към кабинета, в който ще има 500 млн. лв. и именно общините ще кандидатстват за средства по него.

Целта на мероприятието не бе мнозинството да одобри поисканите разходи. Широката публика не знае, но точно същия ден герберски фейсбук групи, пременени като "независими интернет граждани", насрочиха митинг пред варненската областна управа заради "липсата на средства за града". Създаде се организация, хвърлиха се и медийни ресурси. Протестът обаче не се състоя, на варненци темата не им се стори интересна.

Да продължим с Пловдив, за Варна пак ще стане дума. Някъде по същото време, когато Борисов поиска избори във "Фейсбук", кметът Иван Тотев бе записан на партийно събрание да отбелязва със задоволство, че доминираният от ГЕРБ общински съвет нарочно приема незаконни решения, за да бъдат впоследствие връщани от областния управител Венцислав Каймаканов (ДПС). Така губернаторът, срещу когото и без това имаше протести при встъпването в длъжност, щял да отнася общественото недоволство за спрените проекти в града. Прокуратурата започна проверка има ли престъпление по служба. Дори и да няма, видно е, че целта на упражнението на пловдивските общинари от ГЕРБ е

саботаж и дискредитиране

на държавните органи. Как широката общественост ще разбере, че именно областният управител е лошият? Не забравяйте - има си интернет, НПО-та, ще му бъде спретнат протест под прозорците. От записа с Тотев става ясно, че централното партийно ръководство е спуснало твърда директива за поемане на курс към предсрочни избори. Няма по-голям отличник от ГЕРБ-Варна в изпълнението на това начинание.



На местните журналисти вече е ясно,



че наближат ли неделя и понеделник, когато парламентът не заседава и депутатите са в избирателните райони, варненските непременно свикват пресконференция и гръмко предупреждават: "МВР се кани да настани бежанци в града". Първо драмата се завихри около предвижданата за закриване местна полицейска школа. Тя не е закрита, но има идея за това. Което непременно бе изтълкувано от ГЕРБ и други будни варненски умове, че сградата ще се ползва за бежанци. Цял октомври бе натрапван сюжетът "Правителството затрива родната полиция и ни натрапва бежанци". Общинският съвет произведе протестна декларация. Междувременно във Варна пристигна зам. вътрешният министър Йордан Грамов и заяви, че настаняването на бежанци в полицейската школа във Варна никога не е обсъждано. Но кой го слуша? Важното е екшън да има, обществото да е наплашено, правителството да се клати, а ГЕРБ да бъде спасител.

След като школата отпадна като сюжет, тръгна втори филм "Бежанци ще бъдат приютени в бившите казарми до кв. "Владислав Варненчик". Вече имало ремонт. Но кой твърди, че има ремонт, след като такъв няма? "Граждани сигнализират ГЕРБ, притесняват се, попитаха вярно ли е", обяснява варненското депутатство на водещата опозиционна партия, начело с Лиляна Павлова. Не стана ясно "гражданският сигнал" лично ли е подаден. По-вероятно - чрез "Фейсбук".



Не само че няма ремонти, ами и кметът на града



Иван Портних и районният кмет Христо Христов няколко пъти отрекоха тия глупости. Първият е от ГЕРБ, вторият е близък до ГЕРБ, но те, за разлика от депутатите, са пряко отговорни за гражданския мир в града и управлението му и се въздържат от търговия със страхове. Единодушен с тях, като никога, бе и областният управител Иван Великов. Всъщност фактологичната основа за олелията бе една - Националният оперативен щаб, който бе създаден заради миграционния натиск, поискал от Министерството на отбраната справка за празните казарми. МО посочило 10 обекта - два са във Варна, ерго прииждат бежанци. "Ние питаме ще се настаняват ли във Варна, а вицепремиерът Цветелин Йовчев мълчи...Нещо се крие, нещо се крои на тъмно" - това се търкаля два месеца от депутатите от ГЕРБ. Повечето журналисти - знае се, няма да проверят съобщението, а директно ще го интерпретират в десетки плашещи заглавия.

Я да видим мълчал ли е наистина министър Йовчев? На 13 ноември му е отправен групов депутатски въпрос за ситуацията във Варна. На 25 ноември е дал писмен отговор (видно е от сайта на парламента). Казва това, което се знае - правителството има план за кризисната ситуация, приет на 6 ноември, ремонти на сгради за бежанци се предвиждат в Харманли и Телиш. Не само във Варна, но и във Варненска област няма да се настаняват сирийци.

Т.е. когато варненските депутати от ГЕРБ са знаели отговора на въпроса си, още когато са го задавали. Но си имат алиби - те просто придвижват нагоре въпроса на бдителните граждани.

Напоследък в Стара Загора - също твърдина на ГЕРБ, зачестяват общинските решения, които областният управител трябва да спира. В Сливен също е интересно. И там има празни казарми. И местните гербери с радост плашат съгражданите си. В унисон с "Атака", която пък прави митинги. Плашилото "бежанец" е най-оборотната политическа търговия. Технологията е една и съща с онова, което прави във Великобритания партията на Майкъл Фарадж срещу българските и румънските имигранти. Тук това го върши Магдалена Ташева по тв "Алфа". ГЕРБ уж пазят дистанция. Те само разорават почвата, на която "Атака" посява семената на страха.

Целта на всички, това е очевидно,



населението в страната да бъде изплашено, максимално травмирано



и настроено срещу правителството, което и само се клати, но дали ще падне наистина? Отдавна е известно, че ГЕРБ иска предсрочни избори, от тия примери се вижда как точно докторът на науките Бойко Борисов смята да ги предизвика. Правилно е схванал същността на модерното време - с чисто партийни действия нищо няма да стане, дори стоенето в парламента е безполезно; обществото, което и без това е стресирано, следва да бъде плашено всекидневно като в китайско мъчение, докато дойдат изборите и започне броенето на бюлетините. Големият въпрос е какво общо има това с честния стремеж на стотици хиляди българи да бъде преборена политическата олигархия.

Няма общо, има общо само с интересите на ГЕРБ. Добрата новина е, че все по-малко хора вярват на Борисов. А и на БСП. Лошата е, че това е един твърде дълъг процес на осъзнаване кой и как излъга надеждите. Пред нас все още е отвратителното уравнение с две известни.

Снимка: БГНЕС
Тези празни казарми в кв. Владислав Варненчик бяха превърнати в основна политическа тема на варненските депутати на ГЕРБ цели два месеца, независимо че и вътрешният, и военният министри отрекоха, че има планове да бъдат настанени там бежанци.
62
9665
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
62
 Видими 
08 Декември 2013 19:32
Плашилото "бежанец" е най-оборотната политическа търговия. Технологията е една и съща с онова, което прави във Великобритания партията на Майкъл Фарадж срещу българските и румънските имигранти. Тук това го върши Магдалена Ташева по тв "Алфа"

Това е наглост, безочие и лъжа, на едно място.
Поради неумението, или нежеланието на турскостанишевата власт да се справи с проблема, броят на "бежанците" е достигнал населението на един град. Сравнението с плашилото размахвано от Фарадж е абсолютно некоректно.
08 Декември 2013 20:56
Номера от селски вечеринки.
Какво друго да очакваш от ГЕРБ.

В крайна сметка единствения град с цели два бежански лагера е Фъндъкова София /ГЕРБ/ - столицата на европейската култура.
08 Декември 2013 21:06
Статията е не само злонамерена, но и лишена от елементарна логика. Не ГЕРБ, а управляващите имат интерес от плашилото "бежанци". Затова първо Атака наддаде вой.Та нали трябваше да отклонят вниманието на хората от недоволствата и да покажат, че има по-големи и важни проблеми. Грозна работа.
08 Декември 2013 21:13
ГЕРБ имат най-голям пропаганден интерес от "бежанците". Не искам да навлизам в подробности. Все пак Цвъки твърдеше, че сме шенгеняни, а Бочко - че разчитаме на дюнерджиите, Плевньо ни прати на Скалистите планини.... с което напълно ни приспаха за нашествието.
08 Декември 2013 21:26

Нещо се обръща палачинката. Ще бъде интересно как се сменят инструкциите.
Въпреки, че статията е срещу ГЕРБ, държа да подчертая, че е неубедителна. Не в това се състои неадекватността на мутренската команда.
08 Декември 2013 21:38
маргаритка2
08 Декември 2013 21:13

"Не искам да навлизам в подробности."
Няма как да навлезете в подробности, защото отговорните за разградената ни държава са точно днешните управляващи.
08 Декември 2013 21:45
Има как, ама не искам да подхранвам дебилите и прилежащите им калинки.

08 Декември 2013 21:50
Явно вестник "Сега" усилено се опитва да се подложи на управляващите,както е казал народа "интереса клати феса".
Значи напълно оневиняваме черния ПР на Моника Станишева от 2009 г. и се опитваме да търсим пробойни в ГЕРБ.
Ами мога да ви пожелая вечна любов м/у РБ-БСП-ДПС.И успех на следващите избори с обща политика.
08 Декември 2013 21:56
Добрата новина е, че все по-малко хора вярват на Борисов. А и на БСП. Лошата е, че това е един твърде дълъг процес на осъзнаване кой и как излъга надеждите. Пред нас все още е отвратителното уравнение с две известни.




право в десятката...
08 Декември 2013 22:05

Тези празни казарми в кв. Владислав Варненчик бяха превърнати в основна политическа тема на варненските депутати на ГЕРБ цели два месеца, независимо че и вътрешният, и военният министри отрекоха, че има планове да бъдат настанени там бежанци.

Пътували ли сте с железницата наскоро от София до Варна през Горна Оряховица? Усещали ли сте наклона и мощта на локомотива, изтеглящ дългия влак от Стражица до Славяново и Попово? Двойна електрифицирана линия, където в правите участъци едно време скоростта достигаше 160 км/час?
Тези казарми от снимката приютяваха транспортно строителния батальон на войските на Министерството на транспорта, командван от инж. м-р Николай Манолов. Беше ми приятел. Тоя батальон построи двойната линия от Горна Оряховица до Шумен, електрифицира я и така затвори жп ринга на България.
Каква ирония на съдбата! Спорим за това дали изоставени сгради да се дадат за подслон на "бежанци" в същото време, когато последните материални свидетелства за мощта и устрема на тогавашните българи гният в обраслите с троскот сгради, полигони и строителни площадки. Чезнат спомените за ония момчета, които се хабяха заради нашето добруване. А ние кво? Пропиляхме и техния устрем, и нашето битие, и бъдещето на тези, които идват след нас.
Уважаеми Божидаров, давате ли си сметка какъв репортаж би се получил, ако бяхте задълбал в историята на тези сгради?
08 Декември 2013 22:40
мно-о-о-о-о-о-го правителствено
08 Декември 2013 22:43
Няма как да навлезете в подробности, защото отговорните за разградената ни държава са точно днешните управляващи.


Много си сладък. Но щом си наясно с подробностите, то може би е по-добре ти да ни разкажеш за подробностите според които бившите управници НЕ са отговорни?
09 Декември 2013 00:32
Ами, браво на Герб. СДС (Станишев-Доган-Сидеров) има сериозен проблем с комуникацията и доверието. Затова и Бочко ще ги тероризира по този начин. Ако се обърнем само година назад ще видим, че Станишев точно така тероризираше Бабуина. И това е нормално за техния тип управление - слабо доверие и силно централизирани решения на тъмно. Какъв е полезният ход за хората? Ами, натиск, непрекъснат натиск докато централите разберат, че по този начин просто не могат да управляват или докато се появи сила която да спечели общественото доверие.
09 Декември 2013 00:59
Fantata 09 Декември 2013 00:32
Какъв е полезният ход за хората? Ами, натиск, непрекъснат натиск

Натиск, докато се газира Фантата. Пък ако падне правителството преди да се е създала "сила която да спечели общественото доверие" "Бабуина" да дойде на власт. Бленувания и евтини тарикатлъци. Не нам.
09 Декември 2013 01:29
Оставете вие Герб--кажете какво става с Костинбродската афера? Или цацараторът чака да види к'во стаа с Украйна първо? Мм?
09 Декември 2013 01:44
този Паисий на виртуалния свят
сал това стига, Той е увековечен! за пореден път, де.
09 Декември 2013 05:50
Скокнаха и старозагорските,



които настояха за разширение на пътя от магистрала "Хемус" до града.

Дияне, кой е тоя път, че нещо ми се губи
09 Декември 2013 08:30
Mного е удобно за някои политически партии да създават хаос в държавата и да претендират,че ако бъдат избрани и дойдат на власт ще ни избавят от същия този хаос , който сами са създали!
09 Декември 2013 08:57
Meto ot Interneto
08 Декември 2013 19:32

...броят на "бежанците" е достигнал населението на един град...


Е.а ти градовете...
09 Декември 2013 09:19
"този Паисий на виртуалния свят" ахахахаххахахаххахахахахха разкош!
09 Декември 2013 09:23
До "dumbalunma"
Е как да го оставим ГЕРБ,като някак си това което са направили още тормози народа......да беше нещичко дребно да го подминеш, ама този хаос ежедневен.......и всички лъжи излезли на яве........трудна работа.....
09 Декември 2013 09:44
Дали да не публикуваме "Опорни точки как да изклатим опозицията", а ? СЕГА са ни паднали! Полицейщина? Политическа репресия? Манипулации? Компромати? Натиск? Падни! Легни! На колене! Лазерни прицели в очите на децата им рано сутрин? и някои други нещица, тук не споменати? Дали да не покажем на шебеците от ГЕРБ кой им е писал читанката, а? Готови ли са за малко адреналинов екшън? Готови ли са да им се отмери с тяхната мярка?


.....
По-добре не, нали? По-добре не ...
09 Декември 2013 09:47
че ГЕРБ съвсем целенасочено допринася за хаоса. Тъй като протестът тлее в София, а в страната е спокойно, в ГЕРБ очевидно са измислили специална "политика по региони" - как с хитрости да разнасят искрата на недоволството из държавата.


Нищо ново под слънцето, но авторът удобно проспива и премълчава целенасоченото поведение на управляващите, поради което пък ГЕРБ и всички останали, драпащи за кокала, също целенасочено искат падането на това управление. Какво да се прави, който плаща, той поръчва статията
09 Декември 2013 09:54
Това си е статия за в.Дума. ГЕРБ е избраното плашило, което, видите ли, разклаща така хубаво спретнатият бюджет. Ако специалистите по бюджет са толкова малко защо авторът реши, че е един от тях? И когато хората излязат навън, след влизането на този бюджет в сила, то ще е, защото го изпитват на гърба си и няма да има никакво значение как се стараете да очерните врага.
09 Декември 2013 09:59
Ееее не бе не как така някой ще каже лоша дума за ГЕРБ.. сакън...недей, ами като не работят и си правят само сеири в НС , какво да им кажем? Браво ли!?
09 Декември 2013 10:09
Положението е сериозно. Мобилизация... За една сутрин два нови ника...
09 Декември 2013 10:14
ммм-дааа, наистина е сериозно, статията е пълен провал с евтини и кухи внушения. намирисва на мухъла, лъхащ от предизборните обещания и заклинания на оялите се тулупи от БСП и ДПС.
09 Декември 2013 10:21
намирисва на мухъла, лъхащ от предизборните обещания и заклинания


Тц! Това не е мухъл, а благородна плесен. Ценителите правят разлика.

Аз лично като избирател мисля да си търся изпълнението на едно единствено обещание - Шебекбашията и шайката му шебеци в кучи гъз. Жална им майка на управляващите ако не ми го изпълнят.
09 Декември 2013 10:26
Това не е мухъл, а благородна плесен.

Ако случайно не знаете, върху фекалии не може да има благородна плесен, дори да са опаковани в целофан и с панделка.
Не е необходимо да демонстрирате ценителските си способности.

Жална им майка на управляващите ако не ми го изпълнят.


От сега се чуват воплите на майките им ...
09 Декември 2013 10:26
Шебекбашията и шайката му шебеци в кучи гъз. Жална им майка на управляващите ако не ми го изпълнят.
Върти ми се нещо.....че тоя парламент нямал мандат за ревизия и това било добре....просто спомен
09 Декември 2013 10:34
Ех , мили пишещи братя ! Прави сте , ама не съвсем! Вие какво искате ? Опозицията да мълчи като посрана и да вика " БРАВО " на управляващите ли ? Естествено , че ще тъси начини да клати правителството ! Я си спомнете през последните 25 години коя опозиция не е клатила властта ? Голямата разлика , чбаче , е в начина !! Много преси - лено е да се сравняват жалките напъни на ГЕРБ / С бежанците / , с мощната ударно - пробивна сила на " опорните точки " на Моника !! Не съм фен на никоя партия , но ще ви кажа : на много години съм и много помня ! Знам всички мурафети на червените ! Нима сме толкова късопаметни ? Нима не разбрахме , че където е минал червения ботуш , трева не никне !
09 Декември 2013 10:34
Върти ми се нещо.....че тоя парламент нямал мандат за ревизия и това било добре....просто спомен


Кой дава мандат на парламента?

Виж там, оправи въртенето, щото е признак.
09 Декември 2013 10:37
че тоя парламент нямал мандат за ревизия и това било добре


... че това ПРАВИТЕЛСТВО не би имало мандат за ревизия по начина на конструирането си като експертно и щеше да е добре да го оставят да поработи, заемайки се с проблемите, не с вините ...

Но ... не би.

Правителството има мандат, какъвто мнозинството в НС му възложи. А друго се чува напоследък ...

... пък ти не можеш да си спомниш, щото са неща отпреди година време. А доста вода изтече оттогава ... Доста неща се случиха ... И доста ... не се случиха.

09 Декември 2013 10:38
Нима не разбрахме , че където е минал червения ботуш , трева не никне !


Ти пък как поникна?!

09 Декември 2013 10:42
Нима не разбрахме , че където е минал червения ботуш , трева не никне !


Кво имаш против дедо Коледа, герберче?
09 Декември 2013 10:45
Натисни тукот препускащи коне мога ли да забравя
09 Декември 2013 10:46
Статията е добра най-вече защото внася баланс в тона на вестника.
Нищо чудно и написаното за действията на ГЕРБ да е вярно. Въобще няма да е изненадващо.
Това, че хората не щат БСП и ДПС на власт въобще не значи, че любят и тачат ГЕРБ.
Ма тва доста хора тук с определено мислене не могат го проумя!
.................
Апропо, в този дух на мисли, умилително е да се види във форума как Рекидж и Фирмин си подават репликите, просто са в синхрон!
09 Декември 2013 10:49
Апропо, в този дух на мисли, умилително е да се види във форума как Рекидж и Фирмин си подават репликите, просто са в синхрон!


А туй е първото, дето ни учат в БСП. Как да се бием гръб о гръб.

Лошото е, че доста партийни другари тази наука са я ... позабравили, така да речем.
09 Декември 2013 10:50
Кво имаш против дедо Коледа


Дядо Коледа с червените ботушки: Натисни тук
Май някои се бъркат от комунистическата песничка за "Червените ботушки, потропва дядо Мраз ..."

Както и удобно се правят на ударени ... от тежестта на опорните точки
09 Декември 2013 10:54
Брайтлинг, нямам никакво обяснение защо съм ти свалил игнора. Докато четеш това, грешката ще е вече поправена.
09 Декември 2013 10:56
А туй е първото, дето ни учат в БСП. Как да се бием гръб о гръб.


Факт, Фирмин използва дълго оръжие, а аз съм повече dual wielder.
09 Декември 2013 11:32
Натисни тук
09 Декември 2013 11:38
T72_не_е_трактор
09 Дек 2013 11:32


Боже, разкрити сме!
09 Декември 2013 11:58
Докато четеш това, грешката ще е вече поправена.


щом заравянето на главата ви в пясъка ви решава проблемите ...
09 Декември 2013 12:11
всъщност...."червени ботуши " някога са носели само царете....сега май само някой лорд-бивш ватман би ги обул Да не търся илюстрации че ще загубим детската публика
09 Декември 2013 12:37
"Парадоксът е, че колкото по-дълго ГЕРБ стои обединен, толкова по-дълго и ние ще сме обединени", каза Кадиев и още: "В момента, в който ГЕРБ започне да се разпада, ще видите и пукнатини при нас, то е видимо. Ние сме различни. БСП иска едно, ДПС друго, "Атака" - трето. Под заплахата от връщане на ГЕРБ на власт действаме в една посока."
Натисни тук
09 Декември 2013 15:22
Точно за детската публика, един много комунистически Дядо Мраз, разбира се, с червени ботушки
(снимка: натиснете тук)
09 Декември 2013 15:24
Из опорните точки на ГЕРБ “Как се клати кабинет”
Как, как? Почва се от секретарката
09 Декември 2013 15:49
Това не е дядо Мраз,а жалко менте!Къде ми е Снежанката?!
09 Декември 2013 15:53
Двете с вид на контрапротесрърки само развалят картината-трябва да е чернокоса,синеока и облечена като ГДР балерина от "Шарено котле"
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД