:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 283
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Баскетболът си гласува бюджет 1.76 млн. лева за догодина

По-голямата част от парите федерацията ще набави от собствени приходи и спонсори
Снимвка: bgbasket.com
Александър Божков позира с почетния плакет, който получи от президента на федерацията Георги Глушков по време на общото събрание в столичния хотел "Родина" вчера.
Българският баскетбол ще има бюджет от 1.757 млн. лева за 2014 г., решиха делегатите на общото събрание на федерацията (БФБ) вчера. Те гласуваха единодушно проекта, представен им от президента на централата Георги Глушков. В бюджета основните предвидени приходи са от спонсорски договори (250 000 лв.), тв права (200 000 лв.), от спортното министерство (700 000 лв.), от собствени приходи (450 000 лв.), от членски внос (7000 лв.).

Делегатите обсъдиха и новите насоки за работа с клубовете, бъдещата дейност на треньорите, както и промените в системата от показатели за оценка и финансово подпомагане на клубовете от спортното министерство.

Решено бе да се разшири обхватът на работа на Треньорската комисия (ТК) към БФБ. Тя ще е от петима души, а към нея ще има три подкомисии, които ще изготвят програма за работа с отборите от подрастващите в различните възрасти. Както досега ТК ще предлага на УС на БФБ националните селекционери, ще приема техните планове и отчети и ще утвърждава разширените състави на националните тимове. Президентът на БФБ Георги Глушков ще предложи главен треньор, който ще е по право член на комисията и ще отговаря на практика за работата на всички треньори. Към ТК вече ще има и лицензионна комисия, която ще се занимава с лицензите на наставниците.

Предвидена е и промяна в правилата за трансферите и за състезателните права на играчите, която трябва да бъде окончателно готова до 1 март 2014 г. Ще се промени и системата за финансиране на клубовете с главна насока финансово стимулиране на тези клубове, които създават играчи. Тези промени трябва да са готови до началото на сезон 2014/2015 (т.е. наесен догодина), за да бъдат одобрени от следващото общо събрание и да влязат веднага в сила.

Делегатите избраха за председател на Контролния съвет на БФБ Валентин Лазаров на мястото на подалия оставка по лични причини Александър Божков. Самият Божков, дългогодишен генерален секретар на БФБ, както и експрезидентът на централата Атанас Тонев бяха наградени с почетни плакети по повод навършването на кръгли годишнини през 2013-а. Божков навърши 80, а Тонев - 70 г.
713
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД