:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 263
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

"Лудогорец" ще иска водещите клубове да играят и в Б група

Шампионите ще настояват за намаляване на елита до 10 отбора
"Лудогорец" ще поиска от БФС да извърши промени в първенството на А и Б група. Това съобщи един от собствениците на клуба Георги Домусчиев. Според него водещите клубове в България трябва да имат отбори и в Б група, както е в Испания.

"Всеки един от водещите клубове има нужда да праща играчите, които не попадат в даден момент в представителния отбор, да се обиграват някъде. Затова смятам, че "Лудогорец" и останалите водещи тимове имат нужда от сателити. Те може да участват в първенството на Б група, без да имат право да влизат в елита. И без това вторият ни ешелон се затруднява с попълване на бройката. По този начин Б група ще стане по-силна и оспорвана, тъй като в нея ще участват финансово обезпечени клубове", каза Домусчиев.

Бизнесменът бе категоричен, че А група трябва да бъде намалена до 10 отбора, като участниците в нея ще играят по 4 пъти един срещу друг за едно първенство. От елита ще изпадат 2 тима, а 4 ще се борят за участие в европейските турнири. Това ще повиши качеството на футбола и в същото време ще спре уреждането на мачове, тъй като няма да останат отбори от така наречената "златна среда", тоест такива тимове, които няма да има за какво да се борят.

Според Домусчиев в Изпълкома на БФС трябва или да присъстват представители на всички клубове, или изобщо да няма такива. Един от собствениците на "Лудогорец" каза още, че строежът на новия стадион на шампионите ще стартира през януари, като част от парите за това са осигурени. Общата стойност на ремонта, който ще продължи около година, е 20 млн. Неотдавна стана ясно, че общината ще даде 20% от сумата - около 4 млн., а братя Домусчиеви - останалите 16 млн.

"Бюджетът ни е 5 млн. евро годишно, което е доста по-малко от средностатистическите клубове в Европа. Затова и се стремим да привличаме качествени футболисти за малко пари. Това обаче е трудно, тъй като добрите играчи се плашат да идват у нас. Нашата амбиция си остава класиране в групите на Шампионската лига, като за целта ще се опитаме да вземем един или двама наистина класни състезатели", каза още Домусчиев.
1019
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД