:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 291
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

България и Румъния остават икономическото гето на ЕС

Страната ни е с три "челни" места в нова класация на Евростат - най-ниски доходи, най-слабо производство, най-ниски цени
Черната шега, че България ще настигне другите от ЕС след няколко десетилетия и само ако те стоят на едно място, продължава да е горчива реалност. Страната ни остава с най-слабата икономика в целия Европейски съюз, а населението ни - с най-ниска покупателна способност. Не можем да догоним дори съседката Румъния. Това показват току-що публикуваните данни на Евростат за развитието на 37 европейски държави през 2012 г.

Българите може много да се сърдим за ниските си доходи, но статистиката е безпощадна - те са логично следствие от това, че произвеждаме най-малко и сме последни в ЕС по брутен вътрешен продукт (БВП) на човек от населението, дори след като се елиминират ценовите разлики между отделните държави.

Според Евростат през миналата година производството на стоки и услуги "на калпак" у нас е било с 53% по-малко от средното за ЕС, а в Румъния - с 50% по-ниско. Турция ни изпреварва в тази класация, по-напред е и Хърватия, която през 2012 г. все още не бе член на ЕС. Както и в предишни изследвания, най-богат е Люксембург, но голямата новина е Австрия, която изскача на второ място по БВП на глава от населението в целия ЕС, след като през тежките години на кризата в Европа успя да опази икономиката си от рецесия и бе от държавите със завидно ниска безработица.

В икономическия авангард на Европа остават Холандия, Швеция, Дания и Германия, докато резултатите за Франция, Великобритания и Италия са под средния за ЕС показател за БВП, отнесен към населението.

Утешителната вест за България е, че и цените ни като цяло са най-ниски в Евросъюза - през 2012 г. стоките и услугите у нас са били с 57% по-евтини от средното за ЕС. В Румъния например цените са били с 51% по-ниски. Данните на Евростат показват също, че цените у нас са изоставали през последните години на общия фон. Например през 2009 г. те са били на ниво 55% от средното за ЕС, след което започна свиване и в сегашното изследване те са паднали на 43% от златната среда. Но тази промяна, сочеща относително поевтиняване на живота у нас, изобщо не е радваща - тя е логично следствие от обедняването и високата безработица у нас в годините на кризата.

След всички тези данни не е изненада и другото последно място на България в изследването на Евростат - на дъното сме сред всички държави от ЕС по покупателна способност.





76
7750
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
76
 Видими 
12 Декември 2013 19:23
Очакваме да приемат Украйна и Молдова, за да оправим мястото си в класациите на предпоследно!
12 Декември 2013 19:24
Благодарим ти, ГЕРБ ! Благодарим ти, другарю Борисов! Това го дължим на твоето управление! Бял ден да не видиш, дано!
12 Декември 2013 19:39
Благодарим ти, ГЕРБ ! Благодарим ти, другарю Борисов! Това го дължим на твоето управление! Бял ден да не видиш, дано!

Благодарим ти български избирателю! Благодарим на всички преклонени главици! Тази чудесна картинка се дължи на Вашите усилия през всичките тези 24 години със свободни избори.
Да сте живи и здрави!
12 Декември 2013 19:46
Наистина ли цените ни са най-ниските в ЕС ?
12 Декември 2013 19:55
Не естествено. Поне на стоки от първа необходимост, за които в нормалните държави има деференцирано ДДС.

И понеже кутевчетата драпат по "точките", да напомним ли кой въвежда ДДС-то.
Въпреки че най-вече в данъчната сфера заслугите са на предното издание на наст. правителство, известно най-вече като троегъзото.
12 Декември 2013 20:01
Споко !
Скоро ахмаците от Уkрайна ще ни надминат по мизерия.
Сега и на тях обещават европейски ценности и процъфтяване.Докато им източат икономиката и ресурсите .
А дано не се усетят украинците, ама надали.
12 Декември 2013 20:04
Скоро ахмаците от Уkрайна ще ни надминат по мизерия.
Сега и на тях обещават европейски ценности и процъфтяване.Докато им източат икономиката и ресурсите .

На теб какво ти източиха?
12 Декември 2013 20:05
Така е, все друг ни е виновен. Не е проблема в супер съдебната система и МВР-то. Не е и в олигарсите и техните помагачи. Не е и у нас, дето работиме много, но неефективно. Не е и в малцинствата дето чакат на помощи. Не и в ниската квалификация, неспособността да мислим и чалгата. Общо казано не е мат'рала проблема, най ми бил в Борисов, ГЕРБ, Путин, Русия, Турското робство, ЕС и гадните брюкселски зелки, САЩ, нелегалните имигранти и циганите.
12 Декември 2013 20:07
всъщност кой въведе диференцираното ддс в татковината?

ако някой не знае - единствената диференцирана ставка по ддс е за туризма - 9%. това храни, лекарства, книги... /сигурен съм, че всеки може да опълни списъка/ очевидно не са интересни от финансовоминистерска гледна точка.
12 Декември 2013 20:08
п.с. има и освободени от ддс сделки - банкови, адвокатски и други подобни сладки нещица
12 Декември 2013 20:56
толкова е просто - матряла ни е тъп, циничен и пасивен и не е гласувал НИТО един път убедително за смели промени / реформи, а все като отрицание на предишната вълна или за консервиране на статуквото; нито един път убдително активно про, а само реактивно...дори и при изборите 97 беше така, да не говорим за първите избори 1991

Матряла ни се измори от "прехода" но не от правенето на промени(реформи) а от НЕ-правенето им! Докато Полша, Унгария, и чехия са изморени но от правенето им, и то навреме...и затова сега не са на последното място; а ние заслужено сме! И докато не се появи поколение което да поеме тая отговорност - все ще е така докато в ЕС не влезе по незряло от нас общество - а такива има наоколо , и Молдова, и Македония

12 Декември 2013 21:15
Не може да се очаква от икономическо гето на СИВ, живяло с илюзията, че "братушките" ще ни изравняват балансите при всички случаи, да стане нещо по-различно в една много по-конкурентна среда, каквато е ЕС.
В момента обществото ни е разделено на три икономически групи - грабители, съзидатели, и очакващи круши от небето (ЕС). Пропорциите са приблизително следните 5:30:65. Е, при това съотношение е трудно да се развива икономика.
Всъщност, най-голямото предизвикателство е липсата на почтеност. При едни по дефиниция (така са изградени като хора), при други - съзнателен отказ в името на оцеляването. Но почтеността в модерния свят не е възпитана с доброта (както учи християнството), а с насилие и нетолерантност. Махалото се движи и скоро отново ще се стигне до въпроса за обществения ред.
12 Декември 2013 21:16
Ако някой може да ми посочи черно на бяло кога не сме били последни в европа (ако може линк, таблици и т.н.) по бвп и доходи много ще се радвам. Всичко останало е писане наизуст и партийно поръчение......
12 Декември 2013 21:24
Браун,
1939г (и не само)
12 Декември 2013 21:32
Не сме били на последно място и през 1989 г., но защото тогава имаше бедни страни като Португалия, Гърция, Ирландия, да не говорим за шизофренично управляваните Албания и Румъния. Дори Полша известно време беше по-зле. Но дори тогава бяхме зад Русия (изключвам някои неевропейски републики на СССР, които понижаваха нивото му). Чехословакия и ГДР бяха отличимо пред нас. Дори Югославия беше по-добре. Но спрямо европейската част на СИВ си бяхме дъното.
12 Декември 2013 21:37
http://epp.eurostat.ec.europa.eu/tgm/table.do?tab=table&plugin=0&language=en&pcode=tsdec100

ето намерих на евростат данни от 1995г. насам. От осемнайсе години все сме си последни, няма кой знае каква промяна в картинката. Само Сърбия изпреварваме (поне за годините които са посочени), но за нея не знам защо няма данни за всички години. Това означава, че през всичките тези осемнадесет години няма значение кой е на власт, леви или десни, сини, червени, жълти и или морави все сме си последни и няма кой знае каква промяна в ситуацията.
12 Декември 2013 21:48
Не знам какво умувате над някакви цифри, които могат да се манипулират по 100 различни начина. Просто пътувайте и преценявайте сами. Според мен в Унгария, Чехия и Словакия не се живее по-богато от България. Просто хората да по-подредени и има някакъв ред. Но не са по-работливи или по-богати в никакъв случай. Чехите са си тарикати и не са правили никави велики реформи, както се опитват да изкарат някои тук. Дори напротив - там публичният сектор се пази, всички монополи (вода, ток, газ) са държавни!!!! Запазиха си АЕЦ-ите от затварянеи т.н. В Молдова изобщо не се живее по-зле от България или Румъния. Кишинев във центъра си е по-подреден и спретнат град и от София и от Букурещ, да не говорим за Скопие или Тирана. Със страхотни заведения и т.н. Разликата за мен я прави наличието или липсата на цигани - веднага се вижда. Там където ги има и не са им стъпили на врата си е мръсно, има просяци, почупени пейки и спирки, парковете са зле, по селата е зле и т.н. Там където ги няма е видим ефекта и от много малко вложени пари. Та това е разликата.
12 Декември 2013 21:52
ТОВА СА ГЛУПОСТИ !
Съпоставили са всичко спрямо цените в евро в различните държави и хоп - ние най-назад ! Че какво толкова произвежда Люксембург ?? или Малта ??
Я сега си представете че изведнъж заплатите ни скочат 10 пъти и цените и те скочат 10 пъти. Тогава - какво ?
И нашите измерители ще скочат 10 пъти и ще станем най-производителните хора в Европа. Ама нещо ще се измени ли ?
НИЩО ! - на практика.

Така че по-малко вярвайте на такива глупости !
12 Декември 2013 22:07
Към днешна дата, Андрешко никога не е живял по-добре.
По-друг е, "тънкия" въпрос, до колко харесва и поради защо не е доволен. По тази линия върви и тежкото му раздвоение на Протестър и Ортодоксхопортюнист...
12 Декември 2013 22:15
Абе, Patriot , в туй икономическо гeто на СИВ, дето го споменаваш, българите не умираха като мухи , поляти от здравната риформа и не се палеха или скачаха заради едната мизерия и безизходица от блокове и мостове .
Неграмотните сред младите не бяха повече от 40 %, а едва 4-5 % , нямаше ровещи бивши учители по кофите , смъртността не беше най-висока , както е сега в Европа - 14 на 1000, вратите не бяха блиндирани и прозорците с решетки и кви ли не още постожения на натресения див дикенсов капитализъм в България .
Да, де - банани нямаше. Сега като ги има - колко % от хората могат да си гу купят и колко пъти в годината ?
Би трябвало всяка нова обществена система да е по жива и атрактивна - а то се случи така, че българите днес се ругаят с "демократ с демократа ти... " по опашките .
12 Декември 2013 22:17
2013година, няма толкова голямо значение, какво произвеждаш, колкото какви пазари имаш. Има ли пазар, всичко можеш да произвеждаш. Колкото и да звучи странно, пазара е първичен. Лесно е да се каже, ама вижте Полша Да, ама още с влизането си в ЕС поляците получиха много големи преференции за селското стопанство. Ние получихме обратното, никакви субсидии в началото и правото да споделяме един пазар с страни с субсидирано селско стопанство. Фактически традиционните ни пазари ни бяха отнети, а на новите нямахме шанс срещу държавите с субсидирано селско стопанство. Абс по същия начин стоят нещата и с индустрията ни. Трябваше да почваме от начало, и фактически да се борим с големите на едни и същи пазари. Очевидно нямаше как това да стане. Ако барем имахме собствена валута, нещо можеше да се пробва с разумна финансова политика, но на нас и това ни беше отнето. Очевидно беше също така, че това ще доведе до деградация и влошаване качеството на човешкия потенциал /викат му понякога и "матрял"/. Матряла се рафинира много, много дълго време, това е скъп и бавен процес, а веднъж засран матрял.... може и да отиде на бунището.
12 Декември 2013 22:25
Мрачната шега, че България ще настигне другите от ЕС след няколко десетилетия и само ако те стоят на едно място, продължава да е горчива реалност.


ми така ще е като не следваме заветите на др. димИтров и за едно десетилетие не можахме да постигнем онова, което други народи и държави, при други условия са направили за столетия...
а преди тази крилата мисъл България беше далееч напред пред Турция, Гърция, Югославия и Румъния.
12 Декември 2013 22:29
По въпроса за субсидирането на селското стопанство - все още получаваме много по-ниски субсидии на декар или на единица продукция. Но кой се съгласи на това?
Всички ние (или по-голямата част от нас) - защото ни беше заслепила европейската пропаганда.
А как да конкурираш Франция, където ревниво си пазят субсидиите?
Е тогава защо не си кажем правиво нещата. Това проучване също не ги казва щото там въпросът за субсидите не се разглежда.



12 Декември 2013 22:35
И проблема не е само в глупоста на народа. Не бяхме чак толкоз зомбирани. Не повече, отколкото сега са украинците да кажем. Въпроса е че малка страна, няма избор, Украйна сега се лигави щото има зад гърба си Русия. Ако го нямаше Путин, кой щеше да ги пита, дали сиакт да се присъединяват към ЕС? Да, ама на времето пияния Елцин.... кво можеше да ни помогне? Избор нямаше, щяха да ни надупят при всички случаи.
12 Декември 2013 22:37
а да също, че дружбата със СССР ни е нужна като слънцето, въздуха и водата...
ама пък той взе, че ни ритна в малта по дупето като ненужно пале и ние тупнахнахме в омразния Есср...
12 Декември 2013 22:39
За носталгиците по социализма. Да, беше по-добър строй, но само за моето поколение. Не и за предходните. Защото социалната инфраструктура бе завършена едва към началото на 80-те и то благодарение на икономическия растеж от 1970 до 1978 г., когато България удвоява своя БВП. Вярно е и, че няма да съм от тези, които ще видят дори достигането на БВП от 1989 г. (говоря за реален, а не номинален БВП). Но това не отменя факта, че към 1989 г. бяхме най-изостаналата източноевропейска страна сред тези, които днес са членове на ЕС. Затова въобще не е учудващо днешното ни положение.
12 Декември 2013 22:40
ескимос, това е кратка и технически вярна формулировка. Има нюанс, и той е ,че ни ритна НЕ СССР, а тогавашният руски елит, но като се освободиха от нас, се заеха да грабят собствения си народ.
И ние не тупнахе в ЕС, ами ЕСовци решиха че и от този заден двор мое да има файда и ни подбраха. Задния двор изобщо често се ползва за сякви боклуци, и рядко се подържа, така както предния.
12 Декември 2013 22:47
и ако не беше идиотът горбачов и пияндето елцин, руснаците още щяха да носят на рамо:
поляци, чехи, литовци, германци...и българи, най-паче.
ма сега Вовата за всички ще се погрижи...на първо време за украинците...
а да... и арменците.
12 Декември 2013 22:50
Не зная за кой ще се погрижи Вовата. Мисля че времето когато руснаците се грижеха за всички мина.
Но Вовата за послушанието си плаща, а ЕС срещу послушанието, дава още повече силни сигнали Това е нюанса.
Нали знаеш вица? Дет един питал шефа си - шефе кво е това "нюанс"?
12 Декември 2013 22:52
кажи...
12 Декември 2013 22:53
woogie
12 Дек 2013 19:24


Клетвите обикновено застигат тези които ги изричат, защото се връщат като бумеранг и се стоварват с пълна сила върху тях . Кажи сега кога ще станем
богата държава, която да е наравно с останалите в ЕС, при настоящето правителство?
12 Декември 2013 22:55
Петька приходит к Василию Ивановичу и спрашивает:
-Василий Иванович, расскажите, что такое нюанс, ну очень надо!
-Петька, времени нет, давай потом!
-Ну Василий Иванович, ну срочно надо! Ну будь добр!
- Ну ладно, Петя, снимай-ка штаны.
Вставляет ему хуй в жопу, и говорит:
-Вот, Петя, смотри - у тебя хуй в жопе, и у меня хуй в жопе, но есть один нюанс...
ПП Нюанса е ясно какъв е, нали?
12 Декември 2013 23:08
12 Декември 2013 23:53
Странно защо някои се учудват, че сега заемаме последно масто в клуба на богатите. За това си има дългосрочни исторически и геополитически причини и българинът изобщо няма никаква вина за това. С изключении, разбира се, в определени периоди на държавните му ръководители. Странен е също така сълзливият тон на статията. А най-странни са някои коментари, които обвиняват за относителната ни бедност тригодишното управление на ГЕРБ. Вярно е, че в много отношения герберите действаха като слон в стъкларски магазин, но не бива да се забравя, че от началото на прехода сегашното правителство е седмото, в което самостоятелно или в коалиция управляват бившите комунисти. Основните причини за вторичното обедняване се дължат на фалита на държавата при луканов и на фалита на банките при Виденов, когато се изпариха спестяванията на българите. Повечето възлови предприятия фалираха qслед загубата на руския пазар и фирми на "наши хора" на входа и на изхода. Поради недалновидната (меко казано) политика на три поредни правителства след 1991 г. силно се влоши структурата на селското стопанство. Така България тръгна по пътя на пазарната икономика първо, с десет години закъснение в сравнение с останалите страви от съветския блок, и второ, накриво, защото саммо у нас продължиха да управляват бивщите комунисти. На тези, които изпитват носталги по миналото, ще кажа, че в сравнение с 1985 г. БВП на България е нараснал три пъти. Бих им пожелал да могат да се върнат и да поживеят само една седмица в условията на "реалния социализъм" и ще усетят разиката. А на евроскептиците, които предлагат обвързаност с Русия, бих напомнил, че от държава, която разполага с най-богатите ресурси на планетата, а не е успяла в продължение на 1000 години да осигури що-годе сносно битие на собствените си граждани, има БВП по-малък от този на Италия, да не говорим за политическата система, не може да се очаква нищо добро.
13 Декември 2013 00:15
За това си има дългосрочни исторически и геополитически причини и българинът изобщо няма никаква вина за това.

Верно?
13 Декември 2013 00:41
Чехите са си тарикати и не са правили никави велики реформи, както се опитват да изкарат някои тук. Дори напротив


верно ли бе??? точно пък с Чехия да даваш пример....

статия от 1994 г:

Чехия единствена успя да осигури много бърза и открита трансформация на собствеността.

Твърде показателно за онова време е, че успехът се дължи до голяма степен на пионерския дух и ентусиазъм, с който е работил екипът, провел масовата (и пазарната) приватизация.
Правителството на Вацлав Клаус успя да реализира няколко идеи, които станаха гръбнак на икономическия растеж и просперитет:

- за най-къс възможен срок собствеността премина в частни ръце, като само при малката "приватизация" над 16 000 обекта се продадоха за два месеца. (За сравнение Столичната агенция за приватизация досега е продала по-малко от 100 обекта.) Така освен директния макроикономически ефект е постигнато и нещо друго твърде важно - при такъв бърз и масов процес държавните чиновници нямат време да се корумпират, а тези, които биха ги корумпирали, нямат време да акумулират достатъчно средства;

- приватизирането се извърши по пазарни цени, без да се прибягва до ползването на скъпоструващия и доста сложен и продължителен процес на получаване на реална цена чрез оценители;

- чрез масовата приватизация се извършва обучение практически на целия народ на Чехия за работа с нови пазарни категории и повишаване на икономическата му грамотност чрез играта на борсата;



Реализацията се възлага на МФ, където няколко човека контролират и координират целия процес не само на масова, но и на пазарна приватизация и които отговарят за реализацията на стратегическата цел - бърза смяна на собствеността.

...първата вълна, продължила от 01.11.1991 г. до 31.01.1992 (!!!!!!!)


Signs of economic resurgence began to appear in the wake of the shock therapy that the IMF labelled the "big bang" of January 1991. Since then, consistent liberalization and astute economic management has led to the removal of 95% of all price controls, low unemployment, a positive balance of payments position, a stable exchange rate, a shift of exports from former communist economic bloc markets to Western Europe, and relatively low foreign debt. Inflation has been higher than in some other countries – mostly in the 10% range[citation needed] – and the government has run consistent modest budget deficits.


Two government priorities have been strict fiscal policies and creating a good climate for incoming investment in the republic

Privatization through restitution of real estate to the former owners was largely completed in 1992(!!!). By 1998, more than 80% of enterprises were in private hands. Now completed, the program has made Czechs, who own shares of each of the Czech companies, one of the highest per-capita share owners in the world.
13 Декември 2013 00:45
ами много е верно...
западняците одма прегърнаха потомците на старите съветски васали.
справка, станишко младши...
13 Декември 2013 00:48
за сравнение: България - (дето все некои друг ни е виновен...)

1. Либерализация на Цените 1991 г (Чехия 1991 г, наравно)

2. Приватизация - 1996-2002, чаак до 2004 в случаи като великото БТК дето струвало нам колко си милиарда $
[първа истинска бяла лястовица беше Соди Девня, подготвена от Ж.В. , продадено 1997]

Чехия: започва Окт 25, 1990 , 5-6 години по-рано!!!! и точно това са загубените години дето все още ни липсват
къде бехме ние тогава, Луканов викаше че планът Ран-Ът бил "много смел(!)"

3. ЛУСТРАЦИЯ:

Чехия: 1991 г // Вацлав Хавел: „Предпочитам временна неопитност, отколкото постоянен саботаж.“

България : ????? никога!
нещо си, малко осветяване на трохите, едва 2006+ г.....
-------

тарикати, казваш били...
13 Декември 2013 01:40
Докато се лаем по форумите, някои отдъхват на "Варадеро", други на Божи гроб, трети в сараите и т.н. Как беше там, всеки "матриял" си заслужава майстора или нещо подобно ... Прочее, отдъхващите са от същия матриял, така че няма на кого да се сърдим.
13 Декември 2013 03:40
картинката ще бъде пълна когато дадат данните за нивото на кражбите от висшия ешалон на властта, партиините субсидии и депутатските кюфтета.
13 Декември 2013 05:36
За съжаление пак сме на опашката.
И всеки търси виновни - били те комунисти, капиталисти, фашисти.
Никой не казва какво е направил/какво трябва да се направи, за да вървим напред...
13 Декември 2013 06:15
Кораба потъва, оркестъра свири "Одата на радоста". Богатите ще се изнижат на спасителните лодки.
13 Декември 2013 07:31
Богатите ще се изнижат на спасителните лодки.

Няма спасителни лодки за богатите, защото тези от по-големите кораби са се погрижили да ги продупчат ... а нашите богати не знаят още.
Има едно много хубаво филмче - "Уроците на Византия". Та там разказват за участта на византийските богаташи. Накратко - тези които са останали - избити; тези които са отишли в други страни (Венеция, Генуа и т.н.) - ограбени.
Така де - защо да им оставят богатствата, като нямат зад гърба си държава, която да ги пази ?
Та това е и смисъла на съществуването на държавата - да пази богатствата на богаташите си. Ако не беше така богатите американци на тумби щяха да се стичат в България ... ама не би.
13 Декември 2013 08:13
ЕС всъщност натиска надолу бедните държави, уж им дава помощи, но реално помощите се връщат в богатите европейски държави. Налагат ни всякакви ограничения върху бизнеса, пак в интерес на техните си големи фирми.


13 Декември 2013 08:16
Казано с други думи, даже и да случим на управление и да си оправим законите.. пак ще сме гето на ЕС, просто защото ЕС винаги ще ни налага все нови и нови изисквания и стандарти .. така че винаги да сме догонващи. Просто големите европейски фирми си поръчват такива изменения в законите, да не мислите, че ние сме измислили лобизма и законите за правилни фирми?
13 Декември 2013 08:36
Айде сега, видяхме крахът на много прехвалени "икономически тигри". Следващият сигурно ще е Турция, която има външнотърговски дефицит от близо 60%. Другата възможност е да надуваме балона. Какво да се прави, капитализъм? Трябва да се стискаме.

Exports of goods and services (% of GDP)

Exports of goods and services represent the value of all goods and other market services provided to the rest of the world. They include the value of merchandise, freight, insurance, transport, travel, royalties, license fees, and other services, such as communication, construction, financial, information, business, personal, and government services. They exclude compensation of employees and investment income (formerly called factor services) and transfer payments.

Country name 2008 2009 2010 2011 2012

Bulgaria 58 48 57 66 68

Натисни тук

Външнотърговското салдо е положително.

Натисни тук

Да видим какво ще кажат специалистите по тези въпроси?


13 Декември 2013 08:42

Страната ни е с три "челни" места в нова класация на Евростат - най-ниски доходи, най-слабо производство, най-ниски цени


Виж с последното не моем се съгласим!
13 Декември 2013 08:56
Докато в България диша дори и един комунист, няма да помръднем и милиметър напред......Вън ислямо- комунежките боклуци от Родината ни...!!СПАСИТЕЛЯТ е само БОЙКО ВЕЛИКИ...!!!
13 Декември 2013 09:30
Най- голямата кражба извършена до сега беше чрез РМД-тата, кой ги измисли всички знаем. На мястото на Балканкар Средец има дупка за МОЛ, на мястото на ЖП завода Г.Димитров на Централна гара има дупка за МОЛ. Кремиковци- ??????????? Малка част е това само от цялата картина. И КОМУНИСТИТЕ не са проблем, а техните отрочета, някой преди мен беше написал за Лустрацията в Чехия ТОВА Е ИСТИНСКИЯ ПРОБЛЕМ. Погледнете кои са най богатите българи, всички са свързани с ДС. Но цялата работа ни е да констатитаме грешките и да ходим след проблема, а не да го предотвратяваме, пожарникарска работа. Виденов не беше удобен и си замина от тогава непрекъснато се краде, докато има така ще е.
13 Декември 2013 09:33
Гледам и фенове на отбори се появяват, така е жените си сменят, колата, но клубната принадлежност не. Колко трябва да си прост, за да си привърженик на партия в днешно време в България???????????????????
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД