:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 286
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Държавата дава отсрочка на кънките и колоезденето

Всички останали федерации предадоха в срок в спортното министерство проектите си за финансиране през 2014 г.
СНИМКА: МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА
Спортният министър Мариана Георгиева ще изчака федерацията по кънки и колоездачният съюз да предадат проектите си за финансиране след Нова година.
Българската федерация по кънки (БФК) и българският колоездачен съюз (БКС) са единствените спортни централи, които не са предали своите проекти за държавно финансиране през 2014 г. в срок, научи "Сега". Последният ден, в който федерациите трябваше да депозират документите си в Министерството на младежта и спорта (ММС), бе понеделник (16 декември).

Нито БФК, нито БКС обаче ще останат без финансиране, понеже и двете организации са аргументирали забавянето си с липса на яснота около конкретния международен календар в двата спорта догодина. От ММС са се съгласили на отсрочка, която ще позволи на кънките и колоезденето да уточнят необходимите им бюджети в началото на новата година.

Всички останали български спортни федерации са внесли проектите си в уречения срок и сега предстои тяхното разглеждане от страна на експертите в министерството. Окончателното разпределение на средствата от държавния бюджет ще бъде одобрявано лично от министър Мариана Георгиева по всеки проект.

Според обявената програма за олимпийска подготовка право да кандидатстват за финансиране имат всички олимпийски спортове, които могат да заявят както общи разходи, така и индивидуални програми за елитните си състезатели. Техните федерации са разделени на две групи, като и кънките, и колоезденето попадат сред приоритетните 21 от общо 36 олимпийски спорта.

По програмата за високи постижения в неолимпийски дисциплини пък може да кандидатстват всички останали федерации у нас, ако отговарят на някое от следните изисквания - да са признати от МОК, да са завоювали медали на световни и европейски първенства за мъже и жени през 2013 г. или да имат за членове поне 12 клуба, регистрирани в обществена полза. По неофициална информация одобрени за финансиране ще бъдат 28 от общо 46 такива организации.
759
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД