:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 281
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Сър Алекс е уредил отиването на Велков в "Манчестър Юн"

Младият защитник на "Славия" е харесан и от италиански, и от германски клубове
СНИМКА: БГНЕС
През този сезон Стефан Велков (в средата) успя да се наложи като титуляр в мъжкия отбор на "Славия" още преди да навърши 17 г. този месец. Той заигра и в младежкия национален отбор, а талантът му бе забелязан и от големи клубове от Западна Европа.
Лично легендарният сър Алекс Фъргюсън е съдействал на защитника на "Славия" Стефан Велков да замине на проби в "Манчестър Юн". Това призна пред Sportonline.bg президентът на "белите" Венцислав Стефанов. Той разкри и други подробности относно случващото се със 17-годишния бранител.

"В случая не става дума точно за проби, а за индивидуално наблюдение от клуба как едно 17-годишно момче ще се впише в атмосферата на "Манчестър Юн" - обясни Стефанов. - Вече повече от 10 години аз съм в много близки отношения с Алекс Фъргюсън и с негова помощ Стефан замина за Англия."

Президентът на "Славия" допълни, че мениджърът Будимир Вуячич е идвал и е наблюдавал Стефан в 8 мача на "Славия" не само в София, но и в други градове в страната. Именно Вуячич преди време препоръча на "Манчестър Юн" сръбските си сънародници Неманя Видич и Зоран Тошич.

Стефанов каза още, че интерес към Велков има от клубове от Италия, Германия и Швейцария, но не пожела да разкрие имената им. Босът на "белите" побърза да уточни, че Стефан е отличник в немската гимназия, където учи. Така че при евентуален трансфер в отбор от Германия или Швейцария, той ще свикне много бързо с обстановката, тъй като владее отлично немски език.

Самият футболист продължава да се подготвя с младежката формация на "Юнайтед" в базата в Карингтън, съобщава в. "Дейли мейл". Други издания допълват, че интерес към младока има както от други клубове от Острова, така и от "Ювентус" и "Байерн". Припомня се, че защитникът е навърши 17 години само преди няколко дни - на 12 декември, както и че е изиграл 19 мача за първия тим на "Славия" през този сезон.



-------------------------------------

ОПЕРАЦИЯ

Защитникът на "Славия" Костадин Велков ще се подложи на операция от херния. 24-годишният бранител пристигна като свободен агент на "Овча купел" след началото на сезона, а за 7 двубоя в първенството вкара 2 гола.

Оказа се, че Велков е играл с болките от хернията в мачовете с "Любимец" и "Литекс", но ситуацията се усложнила и заради това той пропусна заключителния есенен двубой с "Черноморец-Бургас". Операцията ще бъде направена в близките дни и синът на легендата на "Локомотив" (Сф) Антон Велков ще бъде готов за началото на зимната подготовка през януари.
4
1458
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
4
 Видими 
19 Декември 2013 20:38
Давай Стефане
20 Декември 2013 14:17
Някой вярва ли ги тия
20 Декември 2013 14:54
Искренно искам да е вярно
______________
всички оферти на едно място, колективно пазаруване, ваучери
20 Декември 2013 18:35
Дано големите очаквания за момчето се осъществят. Колкото и жалко да е, колкото по-рано излезе едно моме извън пределите на Бг, толкова по-голям шанс има да направи кариера.
А това не знам дали изобщо има нужда от коментар:
Вече повече от 10 години аз съм в много близки отношения с Алекс Фъргюсън и с негова помощ Стефан замина за Англия.

Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД