:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 247
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

ЕС, САЩ и Русия спорят за Украйна на форум в Мюнхен

Снимка: ЕПА/БГНЕС
Лидерът на украинската опозиционна партия УДАР Виталий Кличко запозна демонстрантите в Киев с резултатите от срещите, които имаше в Киев със западни държавници.
Бъдещето на Украйна стана повод за гневна размяна на реплики между Русия, Евросъюза и САЩ на конференцията по сигурността в Мюнхен.

Председателят на Европейския съвет Херман ван Ромпой изтъкна, че бъдещето на Украйна е в Евросъюза, а държавният секретар Джон Кери изрази подкрепата на Вашингтон в борбата й за демокрация. Руският външен министър Лавров обвини тези, които подкрепят протестите в Украйна, в двоен стандарт. Междувременно партията на Юлия Тимошенко заяви, че властите в Украйна подготвят въвеждане на извънредно положение.

САЩ и ЕС са на страната на украинския народ в битката му за сближаване с Европа, заяви американският държавен секретар Джон Кери в речта си на конференцията. Според наблюдатели това е най-силната подкрепа, изразявана досега от Вашингтон за опозицията в Украйна. Изборът на Украйна е наложен и Русия няма да участва в това, заяви руският външен министър Лавров. Според него водещи европейски политици окуражават насилствени действия, докато в собствените си страни незабавно и сурово наказват всяко нарушение на закона.
31
2149
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
31
 Видими 
02 Февруари 2014 20:18
По-добре в Мюнхен, отколкото на мегдана в Киев !!!...
Геополитиката не е за платени диванета ...
02 Февруари 2014 23:11
САЩ и ЕС са на страната на украинския народ в битката му за “сближаване“ с Европа, заяви американският държавен секретар Джон Кери в речта си на конференцията

И в какво точно се състои това сближаване, на което преливаме от щастие и ние, че и Румънците, щастие постигнато в процес на кротко “кандардисване“, защото това сближаване, на което се радват и други народи, Югославия, Ирак , Афганистан и Либия мина по други пътища. Не е ли най- удобно Щатские ПРО да се курдисат не в Испания, а под носа на Кремъл, та и на Руснаците да им се сложи намордника. Май някой хора умират за редукция на 7 милиардното население на планетата. Както пише Иванджийски в последното си издание, това не е американския народ, а оная прислойка утвърдени олигарси, които държат финансите и военната промишленост. Как пък от 193 държави в света, само САЩ и техните политически асистенти са все разтревожени за демокрацията, макар и да имат най- голямо участие в многобройните военни конфликти пряко или с помощта на “приятели“ Целият свят разбра кой финансира касапницата в Сирия, кой изпрати там пушечното месо, кой зададе нотите, само май- ние си мислим, че това са пак опити за сближаване.
02 Февруари 2014 23:44
.
03 Февруари 2014 00:50
Спартак, бягай в Русия да преливаш от щастие там, щом си толкова нещастен в ЕС.
03 Февруари 2014 01:42
Dinain,

Тук става дума за вмешателството на САЩ и ЕС във вътрешните работи на Украйна и откритото организиране на насилствени действия в суверенна страна, а не за това къде Спартак би бил по-щастлив.

Като даваш препоръки кой къде да бяга, ти бягай към Газа – нали според теб еврейската държава е осигурила отлични условия за живот в този концлагер.
03 Февруари 2014 02:40
Целият свят разбра кой финансира касапницата в Сирия, кой изпрати там пушечното месо, кой зададе нотите, 
Целият свят разбра, но с едно изключение: този форум. Касапницата беше предизвикана от режима на Асад и финансирана от режима на Путин. Докато "добрите" (САЩ) се наканят да се намесят, "добрите" на местността вече бяха малцинство.

03 Февруари 2014 07:06
Рано или късно Украйна ще направи завой от Азия към Европа
Цената на прехода ще е висока - едно поколение отгледано , възпитано и обучено да работи по един начин и да задоволява един потребиотелски манталитет ще трябвва да се преквалифицира за да посрещне новите изисквания или да изпадне от влака. Това го видяхме в България , така ще е и там .
03 Февруари 2014 10:31
Simeonee - забележка на място.

Изглежда консумацията на ГМО-пуканки и Кола с аспартам Е955 е втасала чак до междуушията. Да не се виждат ходовете задължително водещи до Трета световна е тежка диагноза за мозъчна недостатъчност. Да се ръкопляска на глобалната сган престъпници - т.нар. Паразити, означава или диагноза или някакъв вид принадлежност към тях. Не рядко, за скромните възможности тъдява - е само първото.

Сега сериозно.

Разбира се, че освен пета колона от немалко инородни в Украйна, на не малка част от населението му е писнало от постсъветското наследство. Проблемът е, че нито т.нар. "запад" е алтернативата в дългосрочна перспектива, нито мухъла от режимите инициирани с импортираната от фед-банките "революция" 1917г. може да се реанимира в нещо ново. Наследството от 17-та година с последвалата гражданска война, интервенцията, НЕП-а, батюшката, ВСВ, плюс геронтокрацията склерозирала цялата система, неспособна да предвижда, осъзнава и противодейства на нео-либералната чума с насажданата псевдо "демокрация", е тежък , непосилен товар. Особено за периферията.

Липсва алтернатива...

Ясно е, че нито социализЪма, нито "демокрацията" на Банкеро-сатанински интернационал и Задкулисието, могат да извадят света от блатото в което той безнадеждно затъва. Тезата, че НСР щял чрез явно световно правителство да реши проблемите на земята е повече от илюзорна. Защото силите стоящи зад НСР, не са нито "Спасителят", нито желаят човечеството да намери своите мечтани 1000 години Златен век. Не са способни поради простата причина, че керна, сърцевината им е гнилост претъпкана с фалша и демагогията на религиозни митове и фалшификации, докато в същност целите на Задкулисието и същността му са противоположно чужди на хората като вид...

Накратко няма ясна и достъпна, разбираема платформа за издигане на една нова система различна от досегашните социално-икономически-политически такива. И без "проба-грешка" след разрушаване на статутквото в момента, е видно до сега, че няма как да стане. ЗАтова и светът се гърчи - на запад с про "леви", социалистически въжделения, на изток - с мечти за миналото величие на европейският социален капитализъм.

Може би ако природата се смили и разруши из корен задокеанският Содом и Гомора, да има тогава надежда за останалата, оцеляла част от света за нов възход и възраждане. Ако ли не, то сегашният път със сигурност ще доведе до ликвидация на цивилизацията и пълно изпълнение на Протоколите - ТСВ.

03 Февруари 2014 10:53
Некои глави, двойното мерило/стандарт ги устройва, май. С такива отношения между държави -- по нечестния и лъжлив път на двойната мяра, нищо хубаво не очаква светът. От тази двойна мяра, ще дойде време ще си патят и те -- поддържниците на задкулисната, масонска банкерско-корпоративна сган, решила да владее Земята и недопускаща съществуването на никой, който може да им се противопостави.
В началото на 21 век, вместо мир, се разпалват оранжеви революции, големия бизнес се прави под силен икономически натиск на големите банкери и корпорации, поддържани от правителствата им, службите им и армиите им. Пазарна икономика почти няма, капитализмът е мутирал във финансизъм. Фалирали банки се спасяват от данъкоплатците, народите са затънали в дългове, а се дават пари за ПРО, оръжейни разработки нови поколения, с ракети и самолети нови поколения, космически оръжия, се громи тероризъма ... на практика, глобалната върхушка и главнат и база -- САЩ и върхушката и, възродиха надпреварата във въоръжаването.
Начинът, по който стават цветните и пролетни революции е 1:1 навсякъде -- от Френската до Великата Оранжева Социалистическа Революция, до платените кресльовци в България и ставащото в Украйна -- движещата сила са парите. Без пари нищо не става. Въпросът е "Кой дава парите ?" на революционерите. Преди подържниците поне се криеха, сега вече не се крият. Ето как става:
1. Обявяваш дадено правителство за лошо. Раздухваш, че е лошо де където смогнеш ( Първата власт -- възловите средства за обществено осведомяване, са твои. Неправителствените организации раздухват нещата -- това е едно от нещата за които им плащат -- когато се наложи, да се обърнат срещу правителството в държавата си, по чужди указания. На дело всички членове на неправителствени организации са предатели на страната си -- някои го разбират, на други не им пука, повечето не са наясно какво точно правят там, важното е че им се плаща.)
2. Плащаш на определени хора (Винаги е имало бесновати на ум, ум не знаещ мира и покой -- на такива малко им трябва, е, някои продажници се продават скъпо. Има и такива, които пристигат заради шоуто, хайлякчии, други гонят слава и известност, трети имат някаква необходимост да са в центъра на всяко събитие -- дотук, все тълпа откачалки и ненормалници.)
3. След като правителството се намеси, се стига до сблъсъци. Има ранени от двете страни. Революционерите ги героиризираш, до ниво на баш юнаци, а правителството и полицията ги набеждаваш за най-големите злодеи. (Макар че е точно обратното -- само умствено увреден може да кърти павета, да хвърля по полицията камъни, бутилки Молотов, да руши и пали обществено имущество.)
4. Осъществяваш външен натиск -- с всевъзможни международни учреждения, срещу местното правителство и всички които го подкрепят. А някой смее да подкрепи Янукович, Асад или всеки набеден за лош, а са му разкатали фамилията. ...
5. Най новото -- отиват чужди политици в страната на платената революция и под носа на правителството подкрепяш революционерите. (Революционери със същия ум, като през Френската -- заколили с гилотината, измислена за по-бързо колене, 2 000 000 души. Революционери, на ум като тези през Великата Оранжева Социалистическа Революция, изтрепали неизвесто колко милиони в първите години -- от 30 000 000 до към 60 000 000, и 10 000 000 да са -- нема да спорим за някой и друг милион я -- всичко е в името на революцията. Откачалките революционери са едни и същи навсякъде и накрая винаги са "изяждани". Природата гнилоч не търпи.

На практика от много години се налага мода, мода за това, кое е добро и кое е лошо. Мода, нямаща нищо общо с действителността. И много хора кълват, както при всяка мода -- късокрака, дебела, но с минижуп.

За лъжливия, крадлив, циничен и безочлив запад, всеки "може да е копеле, но да е тяхното копеле".
03 Февруари 2014 11:01
"..........са на страната на украинския народ в битката му за.........."
Какво клише!!!! Досущ като:
....битката му за МИР ......битката му за СВОБОДА И СПРАВЕДЛИВОСТ ......битката му за ОКОНЧАТЕЛНАТА ПОБЕДА НА...
03 Февруари 2014 11:05
Разбира се всичко това съвместно С ЦЯЛОТО ПРОГРЕСИВНО ЧОВЕЧЕСТВО!
03 Февруари 2014 11:08
А по мое мнение, не трябваше в Мюнхен! Много исторически натоварено бе! Чехите знаят защо.
03 Февруари 2014 11:17
Като даваш препоръки кой къде да бяга, ти бягай към Газа – нали според теб еврейската държава е осигурила отлични условия за живот в този концлагер.
Да бяга, ама да не си забрави тюбитейката. Между другото повечето евреи са от хазарски произход. Хазарите са тюрксо племе и от там идва тюбитейката на евреите, като при казахите, тюркменците и др. тюркски племена.
03 Февруари 2014 11:42
Между другото повечето евреи са от хазарски произход. Хазарите са тюрксо племе и от там идва тюбитейката на евреите, като при казахите, тюркменците и др. тюркски племена.
Между другото точно тези -- ешкенази мразят най-много руснаците. През 10 век Светослав, разправят, унищожил Хазария. ( Гадът Светослав, нанесе и смъртоностна рана на България -- по същото време, унищожи държавните ни водачи. След тази тежка рана, " Б отборът" на България към 40 години воюва с Римската империя. Така падна т.н. Първо Българско царство -- Римската империя насъска Киевска Рус срещу ни, а тя ни нанесе тежка рана. После Римската империя, след 40 години война ни довърши. Яка е била тази България...) Та голяма част от тия хазари -- евреи ешкенази мразят руснаците. (Както и Балканските народи мразят Турция и понякога прехвърлят омразата си на редовите турци) Явно, че Червената армия разбила Хитлер и предотвратила Фашисткия световен ред, не стига за прошка. Не стигат и жестоките кланета от болшевиките, повечето хазари, на които бе платено да осъществят Великата Оранжева Социалистическа Революция и извършили невиждани убийства в Русия, в т.ч. и на императора им. Тези неща вече са известни, отдавна. Та тая вековна омраза в много голяма степен влияе и на световната политика. Истинските евреи -- евреите сафарди, нямат причина да мразат руснаците. .
03 Февруари 2014 18:39
Eisblok
Гладиатор,
03 Февруари 2014 18:49
А по мое мнение, не трябваше в Мюнхен! Много исторически натоварено бе! Чехите знаят защо.


Не само чехите... Цял свят отдавна и предобре знае, ама се фатя за кобура единствено при паролата Кремъл-Молотов-Рибентроп. Едно резонно последствие от Мюнхен.
03 Февруари 2014 20:11
Гадът Светослав, нанесе и смъртоностна рана на България

Гладиаторе, позоваването на истории от 10 век и съпоставка с 21 такъв е крайно безсмислено.
По онова време даже договори между християнски държави, са се нарушавали от днес за вчера - та какво остава за езичника Святослав Игоревич.
България закъсва след затриването на огромна българска армия в босненските планини 927 г., в деня на смъртта на Симеон - резултат от имперските му амбиции след Ахелой, 10 години по-рано. На Симеон поне му прави чест, че като разбрал - взел та легнал и умрял на момента. Да беше съвременен политик - да е натоварил три кервана със злато, и да се е отнесъл във Византия като пенсионер-рентиер.
Още тогава България губи контрола върху тема Македония и върху територията на днешна Румъния (бившия Аварски хаганат, отнесен от Крум). И затова син му Петро 40 и кусур години не е смеел да кихне, от страх да не оцапа пейзажа. Същия Петро, при който възниква богомилството - като контра на алчната аристокрация и също точно алчно духовенство. Затова и за Святослав разбрал, чак когато се появил на Дунава срещу Доростол (Силистра).
Ликвидацията на Хазария издига другата България - сребърната.
Византия си плаща за завоюването на България с Манцикерт 1071 г., когато ги отнасят селджуките - и Роман Диоген им подарява цяла Анатолия за да си спаси животченцето. След първия кръстоносен поход, разбрали че във Византия има интересни нещица за грабене - и за четвъртия поход смятам знаеш.
И по-леко с тия морални оценки. Историята не е пансион за благородни девици.
03 Февруари 2014 20:29
Цял свят отдавна и предобре знае, ама се фатя за кобура единствено при паролата Кремъл-Молотов-Рибентроп.

И не толкова добре знае същия тоя свят за Московските преговори юли и август 1939 между СССР и Франция/Британия (след иска на Райха за коридор към Данциг март с.г.). При което Посполита изпаднала в шок - вместо да участва в "дранг нах остен", разбрали, че ще са първите изядени (както и станало).
Тия преговори, успоредно с необявената война на Халхин Гол.
Свето също е забравил за "странната война", със сключените договори на Полша с Франция и Британия за защита.
Забравя също така, че на 17 септември с.г. СССР с влизането на Червената армия в останките от Полша, си връща територии от Беларус и Украйна, окупирани от Полша след мазалото на Тухачевски и Троцки при Висла 1920 и Рижкия договор от 1921. Същите територии, отговарящи на "линията Кързън", с едно изключение - Белосток.
Забравил е свето за двата "аншлуса" с Австрия - премълчани со кротце и благо от Ф/Б - само и само да настървят Райха "нах остен".
Забравил е свето, че Франция полегва 1940 г. като шантонерка - без ни едно смислено сражение и съотношение убити/пленени 1:25.
Историческата "памет" е безкрайно избирателна - всеки помни сал което му изнася.
03 Февруари 2014 20:37
И малко да се посмеем с една весела история от ВСВ:
Войтек (медведь-солдат)
03 Февруари 2014 21:46
И не толкова добре знае същия тоя свят за Московските преговори юли и август 1939 между СССР и Франция/Британия (след иска на Райха за коридор към Данциг март с.г.)... ... ...


Абе който трябва, перфектно си знае за всичко това, но си трае. Нема се излага с неприятни исторически факти пред устремно опростяващото от консюмъризма, медийните дезинформационни гиганти и улеснения регламентиран туризъм население на цяла Европа и живеещия все още по някои представи от доктрината Мънро среден усаш обитател на САЩ.

Ах, как ми се дочете Марк Твен, като си зачеркнах лошата дума! "Innocents Abroad"...
03 Февруари 2014 22:57
Запорожец, Натисни тук

Натисни тук


Ех...
03 Февруари 2014 23:25
"В 1867 году в Крыму побывал широко известный в дальнейшем американский юморист и сатирик Марк Твен. С группой соотечественников на пароходе "Квакер Сити" писатель посетил Севастополь, Ялту и даже познакомился с царской семьей.

В Севастополе, еще не оправившемся от Крымской войны 1853-1856 годов, американский пароход стал целым событием. Еще бы! В Америке в те поры из наших соотечественников мало кто бывал, и на американцев крайне любопытно было посмотреть. Специально посланный губернатором офицер Черноморского флота приветствовал гостей на борту "Квакер Сити", после чего радушно пригласил их чувствовать себя на крымском берегу как у себя дома. Гостям показали город, а вернее то, что от него осталось после долгой и крайне разрушительной для него осады…Город-герой оставил у Твена яркие впечатления.

- Помпея сохранилась куда лучше Севастополя. В ка­кую сторону ни глянь, всюду развалины, одни только развалины! Разрушенные дома, обвалившиеся стены, груды обломков — полное разорение. Будто чудовищ­ное землетрясение всей своей мощью обрушилось на этот клочок суши. Долгих полтора года война бушевала здесь и оставила город в таких развалинах, печальнее которых не видано под солнцем. Ни один дом не остался невредимым, ни в одном нельзя жить. Трудно представить себе более ужасное, более полное разрушение. Дома здесь были сооружены на совесть, сложены из камня, но пушечные ядра били по ним снова и снова, срывали крыши, разрубали стены сверху донизу, и теперь на полмили здесь тянутся одни разбитые печные трубы. Даже угадать невозможно, как выглядели эти дома. У самых больших зданий снесены углы, колонны расколоты пополам, карнизы разбиты вдребезги, в стенах зияют дыры. Иные из них такие круглые и аккуратные, словно их просвер­лили дрелью. Другие пробиты не насквозь, и в стене остался такой ровный, гладкий и четкий след, словно его нарочно шлифовали. Тут и там ядра застряли в стенах, и ржавые слезы сочатся из-под них, оставляя на камне темную дорожку, - писал сатирик в своих дневниках.

Далее Твен вспоминает, что его соотечественников быстро покинул дух истории и они, как и нынешние горе-туристы, с жадностью принялись собирать сувениры.

- "Квакер-Сити" завалили грудами рели­квий. Их тащили с Малахова кургана, с Редана, из Инкермана, из Балаклавы — отовсюду. Тащили пушеч­ные ядра, сломанные шомполы, осколки шрапнели — железного лома хватило бы на целый шлюп. Некото­рые приносили даже кости, тащили их издалека, с тру­дом — и не на шутку огорчались, когда доктор объяв­лял, что это кости мула или вола. Я был уверен, что уж кто-кто, а Блюхер не упустит такого случая. Он принес на борт полный мешок сувениров и собрался за дру­гим. Но я уговорил его не ходить. Его каюта и так уже превратилась в настоящий музей всякой дряни, соб­ранной им во время путешествия. Теперь он наклеивает ярлыки на свои трофеи. Недавно один из них попался мне на глаза, ярлычок гласил: "Обломок русского генерала". Я вынес его на свет, чтобы лучше раз­глядеть, — это был обломок лошадиной челюсти с дву­мя уцелевшими зубами, - пишет Марк Твен.

Американский пароход произвел фурор в Крыму. По плану после посещения Севастополя корабль должен был идти за углем в Одессу, а оттуда далее – в Константинополь. Однако в одесском порту на "Квакер Сити" неожиданно явился консул США в Одессе и сообщил, что ему пришла депеша из Крыма о том, что лично император Александр II, находясь в данное время на Южном берегу, на отдыхе, желал бы видеть северо-американских путешественников у себя в гостях Фактически это было приглашение от самого российского монарха! Американцы приглашение приняли и отправились в Ливадийский дворец. Попутно писатель дал следующую характеристику нынешней "жемчужине" ЮБК: "Деревушка Ялта гнездится внизу амфитеатра, кото­рый, отступая от моря, понемногу подымается и пере­ходит в крутую горную гряду, и кажется, что деревуш­ка эта тихо соскользнула сюда откуда-то сверху. В ни­зине раскинулись парки и сады знати, в густой зелени то там, то тут вдруг сверкнет, словно яркий цветок, какой-нибудь дворец. Очень красивое место. Оно живо напомнило мне Сьерра-Неваду. Высокие су­ровые горы стеной замыкают бухту, их склоны щети­нятся соснами, прорезаны глубокими ущельями, то здесь, то там вздымается к небу седой утес, длинные прямые расселины круто спускаются от вершин к мо­рю, отмечая путь древних лавин и обвалов, — все как в Сьерра-Неваде, верный ее портрет".

Более всего Марка Твена, по его словам, поразили очень скромное одеяние и простое обхождение российского монарха.

- На императоре была фуражка, сюртук, панталоны – все из какой-то гладкой материи, бумажной или полотняной, без всяких драгоценностей, без орденов и регалий, Трудно представить себе костюм, менее бросающийся в глаза. Все сняли шляпы, и консул заставил царя выслу­шать наш адрес. Он стерпел это не поморщившись, затем взял нашу нескладную бумагу и передал ее одному из высших офицеров для отправки ее в архив, а может быть и в печку… Когда пришло время уходить, мы распрощались с нашими высокопоставленными хозяевами, и они, счастливые и довольные, отправились пересчитывать свои серебряные ложки., - в свойственной ему манере описал эту встречу Марк Твен.

Провожала радушная Ялта гостей салютом и фейерверком… "

По материалам perekop.info и Марк Твен "Простаки за границей".
04 Февруари 2014 01:42


Из оригинала - Натисни тук
04 Февруари 2014 04:07
Озадачило, что в оригинале ложки не серебрянные
04 Февруари 2014 05:22
”Нова Македониjа”: Албанска супердържава, но без Западна Македония
3 Февруари 2014
От някой от геостратегическите институти в Русия вчера се появи новата карта на Европа. Интересна и провокационна. Това е за първи път, тази държава, която се труди след разпадането на СССР, да поправи авторитета си, да се впусне в „авантюри” и териториално да „реорганизира” други държави, особено европейски.
За сметка на това, би било логично да се очаква реакция от държавите, нападнати от геостратегическите експерти в Москва, и стратегическия партньор на ЕС – Америка. Не се случи нито едното, нито другото, което ще рече, че посланието на Москва не е прието на сериозно, и не е разглеждано в контекста на настоящата украинска криза и в малко по-широката рамка на разместване на военнноморските сили от Тихия океан в Средиземно море. Интересно е да се види кои събития се случват на европейска почва за да стигне някой до необходимостта точно сега на Европа да й изпрати ясно послание за това какво означава отварянето на кутията на Пандора...- Натисни тук
......................................................
ВНИМАНИЕ: лош превод, но си струва материалът да се прочете!
04 Февруари 2014 07:52
Запорожец, не съм влизал, отговарям ти доста късно. Как да се нарече Светослав ? За нас той ще си остане гад. Не разбирам упрекът ти.
Не разбирам и какво общо има загубената битка (и война, в древността, почти винаги загубена голяма битка се е равнявало на загубена война) от 1071, с падането на България под Римско владичество, прието през 1018. туй са над 50 години. А и разбиранията ти за босненските планини и цялата армия (там е загинала част от армията, не цялата, а брониранирания конен корпус -- столетната технология, осигуряваща боеспособността на Българската армия, там не е участвал ) и за Петър, богомилството, българската аристокрация ... това са си твои разбирания, нищо повече.
Твоето повече прилича на "морални оценки", само че не към чужди, а към свои.
За упрека ти да не се съпоставят неща от 10 къмто 21 век ... ти отричаш смисъла и същността на историята. Историята е затова, за да се учиш от нея -- без значение кога е станало събитието във времето -- времето не е нищо повече, освен условна мяра, измислена от хората за отчет на събитията. Така че, дали през 10, 21 век или 10 век преди Христа, историята си е история, със съответните събития и поуки, които можеш да извлечеш.
Всичко, което е ставало преди става и сега -- отношенията между държавите, каквито са сега, са се случвали многократно в миналото, разликата е в предметите от бита, които ни заобикалят. В отношенията разлика няма -- нито между държавите и съюзите и която и да е общност, нито между хората -- това, ако не си разбрал от Историята ...
04 Февруари 2014 09:23
Когато през1991 година Украинците унищожиха ядрените ракети останали от СССР ,а уранът и плутоният премина под контролът на САЩ,Европа и САЩ трябваха да платят на Украйна 160 милиарда долара в замяна че страната се отказва от ядреният си статут.Украйна не е видяла и 1долар от тези договорки. Което ми напомня приказката че джентълменът държи на думата си,веднъж я дава а после ако не му изнася си я взима. И само да напомня на неуките проевропейци че когато Юшченко дойде на власт Украйна имаше ръст 12%!!!!!!!.Не е за вярване нали. Няма да коментирам че на следващите избори Юшченко спечели 5% с което може да влезе в "Гинес " като действащ президент с такъв изборен резултат.Но мавърът свърши черното си дело и сега си почива в САЩ. Направи ли ви впечатление че не се е обадил откакто започнаха събитията. Та затова Янукович закова цената за присъединяване на 160 милиарда €.Айде със здраве , и не е лошо да прочетете малко ,защото половината коментарии във форумът са от хора които нямат критично мислене.
04 Февруари 2014 13:37
Озадачило, что в оригинале ложки не серебрянные


А там было несколько чаепитий! И далеко не всякий дворецкий всякого русского члена императорской фамилии дерзнул бы рисковать фамильным серебром.
04 Февруари 2014 14:25
Спасибо, теперь стало более понятно.

Марк Твена покоробило, что русские считают ложки, и он решил, что они над своим серебром трясутся, поэтому и пренебрежительно отозвался о каких-то ложках. По-моему, он не понял две вещи:

1) что важность серебра для русских не в его стоимости как металла, а в его долговечности - оно подходяще для предметов, переходящих из поколения к поколению как семейные (фамильные) ценности.
2) что манипуляции дворецких с ложками не пересчет того, сколько из них осели в сюртуках достопочтенных квакеров, а протирка сухой тряпочкой или маншетом, чтоб они не тускнели
04 Февруари 2014 14:34


Отсюды и далее: Натисни тук
10 Февруари 2014 02:14
Dobivictor, доколкото си спомням, Украйна предаде оръжията си на Русия, а не някому другиму.
Русия продаде на Америка 500 тона обогатен уран, предварително "разреден" от 95% до 5% (тоест, от оръжие станал гориво) и с този уран се осветляваше и отопляваше 1 от всеки 40 американски домакинства в продължение на 20 години. И всичко е пито- платено, и всички са доволни. Освен теб, де, ама то не може всекиму да се угоди.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД