:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 470
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Прелет над печата

Алчни, на припек

Забогатяваме, но все не ни стига. "Труд": "За седем години в Евросъюза забогатяхме с 4 костюма". Някои викат "Малко е". Нека проверим - "измерено в дамски обувки, сме забогатели с 50 чифта". Помните ли Имелда Маркос, бивша президентша на Филипините? Тя обръщаше богатството си в обувки и когато народЪТ (начело с опозицията) я изгони от президентския дворец заедно с диктатора Фердинанд Маркос, намериха по шкафовете 3000 чифта изящни патъци. Ако продължавате да ламтите за още и още, ще заприличате на нея, цървули с цървули!

Всеки се юрнал да трупа, сякаш ще векува. Правителството. Първата му грижа е да опразни фискалния резерв, както докладва "Преса". От началото на годината е стопило 1.25 млрд. лв. Сега имало нужда да харчи, а по-нататък парите щели да бъдат възстановени. От кого? От тоя, който плаща обувките.

Перспективата е прозрачна и затова всеки се оглежда около себе си какво може да задели за бъдещо възстановяване на фискалния резерв. "Чиновничка сви 14 бона за данъци", пише "Стандарт". "Служителка във великотърновското село Добри дял събрала парите от хората, като обещала да плати от тяхно име налога за сгради". Съвестната чиновничка разсрочила попълването на държавната хазна, защото преценила, че сега не му е времето.

"24 часа" забелязва фискална инициативност в МВР - "Оръжейникът на МВР крадял пистолети и ги продавал на мафията". Това имат - това продават. Свободното пазарно стопанство не дели хората на стражари и апаши, а на продавачи и купувачи. Защото сме (бит)пазарна демокрация.

Едно време хлябът бе от мъката по-чер. Днес "Правят черен хляб с утайка от кафе" - "Монитор". Няма лошо, но ако е от турско кайве с шекер, не става за диабетици. Те могат да минат на бял хляб, защото "смесват фуражно брашно с химикали, за да стане бяло". Живеем в преломни времена, когато се разместват пластовете. Вчерашните бели ангели днес са по-черни от дявола. И обратното. Само народът е константно недоволен и диво алчен. И току изпълзява на припек. Спонтанно или неправителствено организирано.
1359
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД