:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 421
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

"Опел" се довери на "Каскада" за лятото

Новият кабриолет на германския производител се цели в по-висок клас
СНИМКИ: ОПЕЛ
---------------------
Преследване на имидж и предлагане на нови смели технически решения - така може да се определи решението на "Опел" да наложи смело на пазара нов кабриолет. Версията на "Астра" без покрив вече е история и на нейно място идва новата "Каскада". Модерният кабрио е позициониран към средния клас, но предлага комфорт и иновативните технологии, с които ще се опитва да мери сили с автомобилите от по-престижните германски марки.

Трябва да се признае, че в "Опел" са създали един наистина различен автомобил. На външен вид той хем прилича, хем се отличава от моделите на марката. Именно дизайнът е най-силната черта на "Каскада". Криловидните фарове в предната част и хромираната решетка с логото на компанията придават привлекателен вид на автомобила.

Изчистените линии и изпъкналият капак отпред по елегантен начин акцентират върху енергичния дух на новия кабриолет. Дизайнерите на компанията са използвали интересна хромирана ивица, която свързва задните фарове с капака на багажника, създавайки така усещане за завършеност и привлекателност. Светлините са оборудвани с триизмерни LED модули, които излъчват дифузно сияние за максимална осветеност и подобрена видимост на пътя.

Елегантният силует на "Каскада" се забелязва във всеки един детайл като скосените колони на стъклото отпред, леко издигащата се линия по долния ръб на прозорците и чак до задните светлини и извитите калници. Мекият сгъваем покрив е проектиран, за да отстрани най-големия проблем при кабриолетите, а именно, че те не изглеждат достатъчно атрактивно, когато той е свален.

Самият покрив, който се предлага в два цвята - червен и черен, може да бъде свален само за 17 секунди, като единственото изискване е скоростта на автомобила да не превишава 50 км/ч. Гюрукът е създаден от олекотени магнезиеви сплави и висококачествени материали, които гарантират максимално ефективна изолация на вибрации и шум в купето, а също и устойчивост към променливи атмосферни условия. От "Опел" предлагат и опция за отваряне и затваряне на покрива от разстояние.

Интериорът също е на ниво, като впечатление прави високото качество на материалите. Кожените тапицерии са от естествена напа, а ергономичните седалки са вентилирани, като гарантират защита от нагряване и активна вентилация. Дори и при най-топлите дни специални отвори в кожата позволяват през нея да преминава свеж въздух, който гарантира спокойствието и комфорта ви при пътуване. Зад седалките са поставени електрически приспособления за подаване на предпазните колани, които се задействат след стартирането на двигателя.

Самите прибори са разположени удобно на водача, който освен тях има на разположение няколко ниши за поставяне на различни предмети. Те са разположени в облицовката на вратите, между предните седалки, както и под арматурното табло. Технологията Easy Entry (лесен достъп) гарантира максимално лесен достъп до седалките отзад, увеличавайки в същото време пространството за пътниците в тази част на купето.

При отворен покрив багажното пространство е 280 литра, а в затворено положение той достига до 350 литра, което превръща "Каскада" в един от лидерите по този показател в своя сегмент. Собствениците на автомобила могат да се възползват и от бързо загряващата система на отопление, която обхваща волана и покрива.

Като цяло размерите на кабриолета са дължина 4697 мм и широчина 2020 мм. Разстоянието между двете оси е 2695 мм, което е с едва 40 мм по-малко от това на "Опел Инсигния". В основата на шасито на "Каскада" е системата High Performance Strut (HiPerStrut), изолираща окачването от кормилната уредба, за да осигури максимално сцепление с пътната настилка и в същото време намалява усилието дори и при най-дългите завои. За стабилността на пътя спомагат и носещите профили на праговете и укрепващите стоманените греди.

Инженерите на "Опел" са включили и кормилна уредба със сервоусилвател и назъбена рейка, както и системата за адаптивно управление на окачването FlexRide. Тя се предлага в три режима на работа - Standart, Tour, Sport, която осигурява стабилност и безопасност независимо от условията на пътя, както и между колела с размер от 17 до 20 цола.

Базовият за кабриолета е 1.4-литров турбо-мотор в два варианта на мощност - 120 и 140 к.с. Въртящият момент при мотора е 220 Нм, като той работи съвместно с 6-степенна механична скоростна кутия. за "Каскада" вече е наличен и 1.6-литровия SIDI Turbo ECOTEC, при който мощността е 170 к.с., а разходът на гориво - 6.3 л/100 км. Този агрегат също е достъпен с 6-степенна механична трансмисия и система "старт-стоп", както и с автоматична скоростна кутия, също с 6 степени.

Дизеловите предложения са две. По-голямото е 2.0 литровият BiTurbo, който се отличава с каскадна система за принудително пълнене с два турбокомпресора. В този случай мощността е 195 к.с при максимален въртящ момент от 400 Нм., допълнен от 6-степенна механична скоростна кутия и система "старт-стоп". Разходът на гориво е 5.2 л/100 км.

По-слабият дизел е 2.0-литров CDTI с мощност 165 к.с. и максимален въртящ момент от 380 Нм. При него са наличните и двете трансмисии - механична и автоматична с 6 степени. А разходът на гориво е 5.0 л/100 км.

Цените на "Опел Каскада" стартират от 44 400 лв., но в зависимост от двигателя и оборудването могат да достигат до 74 200 лв. Най-високите нива на оборудване се предлагат с адаптивни предни ксенонови светлини, перфорирана кожена тапицерия, специален виненочервен цвят металик с перлен ефект, навигационна система Navi 600, Flex Ride шаси, асистент за паркиране, както и камера на заден ход.



 ------------------

----------------

 ----------------
Source filename: Z:\inetsnimki\cascada3.txt
 --------------------
 --------------------
2051
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД