:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 557
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Украйна се потапя в гражданска война

Външните министри на ЕС се събират на извънредна среща
СНИМКА: ЕПА/БГНЕС
Украински привърженик на опозицията обстрелва с прашка позициите на органите на реда на Площада на независимостта в столицата Киев.
Украйна затъва в гражданска война. Най-малко 26 души са загинали и 751 са ранени в Киев по време на сблъсъците във вторник вечерта и в нощта срещу сряда, предаде ИТАР-ТАСС. 16 от загиналите са демонстранти, останалите са от силите на реда, сред жертвите е и местен журналист. От ранените 381 са протестиращи и 370 от спецчастите, от които 74 са с огнестрелни рани. За пръв път независима Украйна дава толкова жертви и ранени в един вътрешнополитически конфликт.

Насилието пламна, след като във вторник спецчастите "Беркут" щурмуваха Майдана или протестиращите на площад "Независимост". Щурмът бе предприет, след като преди това през деня протестиращите се опитаха да щурмуват парламента, където управляващите депутати отказваха да регистрират проектозаконите на опозицията за конституционна реформа. Демонстрантите бяха отблъснати към Майдана, но силите на реда не успяха да ги изтласкат оттам. В разгара на размириците се състояли преговори на опозицията с президента Виктор Янукович, на които опозицията е настоявала за "незабавно обявяване на примирие", както твърди един от лидерите й Арсений Яценюк. По думите му Янукович предложил на опозицията да напуснат Майдана, но идеята била отхвърлена. "Ние ще останем с хората", заявил Яценюк. Впоследствие Янукович направи обръщение към нацията, в което призова опозицията да направи компромис и да намери общ език с властите заради бъдещето на страната.

Военният министър Павел Лебедев потвърди разпространените вчера съобщения, че е заповядал са бъдат изпратени десантчици в столицата "за подсилване охраната на базите, където се съхраняват бойно оръжие и арсенали". Не се планира използването на 300-та войници за разгонване на Майдана, предаде Интерфакс.

Демонстрантите от Майдана са завзели вчера сградата на Държавното радио и телевизия, Централната поща и Консерваторията, които са наблизо. Подпален бе Домът на профсъюзите, като хората от горните етажи са го напуснали с помощта на въжета. Сблъсъци обаче не е имало. Нажежи се обстановката и в провинцията. В западните градове Лвов и Ивано-Франковск са откраднати или иззети 268 пистолета, пушки, три картечници, 92 гранати и около 15 000 патрона. Подпалена е и казарма. Протестиращите са завзели административни сгради, включително на МВР, в градовете Лвов, Ивано-Франковск и Тернопол. В тази връзка властите взеха вчера решение за провеждане на антитерористична операция, в която ще участват и армейски части.

Събитията в Украйна отново стреснаха света. ООН, ОССЕ, Съветът на Европа и НАТО призоваха двете страни незабавно да спрат насилието. "Най-решително осъждаме използването на сила като начин за разрешаването на политическата и институционалната криза", заяви председателят на Еврокомисията Жозе Барозу. Върховната представителка на ЕС по външната политика Катрин Аштън свиква за днес извънредна среща на външните министри. В "Туитър" външният министър на Латвия Едгар Ринкевич предложи на Аштън да се обсъдят санкции срещу управляващите в Киев, докато литовската президентка Далия Грибаускайте смята, че отговорността за жертвите трябва да бъде поделена между властта и опозицията.

Виктор Янукович говорил с Владимир Путин по телефона късно вечерта във вторник. "Руският президент не е давал и не дава съвети на украинския си колега какво да прави. Позицията на ръководството на Русия е да се изчака по-бързото регулиране на ситуацията, но по какъв начин да бъде постигнато регулирането е изключително правомощие на легитимните власти. Основният принцип е ненамеса в събитията в Киев", заяви президентският говорител Дмитрий Песков. По думите му отговорността за събитията лежи изцяло на екстремистки елементи. В същото време в декларацията на външното министерство в Москва се казва: "За Русия Украйна е приятелска братска държава, стратегически партньор и ние ще използваме цялото си влияние, за да бъдат възстановени мирът и спокойствието в страната".

Виктор Янукович трябва да предприеме незабавни мерки за намаляване на напрежението в страната, заяви говорителят на Белия дом Джей Карни. "Както и преди, осъждаме прекомерното използване на сила и от двете страни. Употребата му не води към изход от кризата", посочва Карни.

Българският президент Росен Плевнелиев осъжда насилието в Украйна и призовава политическите лидери в страната да поемат отговорност и да предприемат неотложни действия за намирането на мирен и демократичен изход от кризата. МВнР настоятелно съветва българските граждани да не предприемат пътуване до Украйна, а тези, които вече се намират на територията на страната, да не посещават централните части на Киев.

МНЕНИЕ

САЩ и Евросъюзът не трябва да се намесват в Украйна, защото това може да доведе до нежелателни последици, заяви пред ИТАР-ТАСС политологът Дейвид Спиди, ръководител на програма в американския съвет "Карнеги" за етика в международните отношения. По думите му ЕС излишно е изострил ситуацията с искането за освобождаването на Юлия Тимошенко, а САЩ с позицията си, че едната страна е права, а другата - не. "Украйна трябва сама да се оправи. Би било добре, ако САЩ, Русия и Евросъюзът действат заедно и изиграят посредническа роля. Украйна трябва да действа с оглед на собствените си интереси, а не на интересите на САЩ, ЕС или Русия", изтъкна политологът.

КОМЕНТАР - на стр.12



42
2403
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
42
 Видими 
19 Февруари 2014 20:02
САЩ и ЕС потопиха Украйна в гражданска война.
19 Февруари 2014 20:17
Само хора без акъл могат да предизвикат случващото се в Киев! И повечето такива идиоти са откъм страната на искащите асоцииране (аншлус-иране) към ЕС!
19 Февруари 2014 20:29
Въпросът не е в демокрацията, а в приватизацията. Пътят на Украйна е ясен и който е на власт, ще приватизира и ще се облажи. Както стане у нас.
19 Февруари 2014 21:02
То е достатъчно да видим кой е начело на бунтовете - украинския Волен Сидеров и тамошните турци - поляците... какво повече да коментираме ....
19 Февруари 2014 21:32
Пак слаб две (2) - не сте на ясно кои са движещите сили отвън, какви са залозите и целите и кои са вътрешните подпалвачи.

Колкото до демократизаторите - сатанисти и около тях няма изненади: - Едно мислят, друго правят и трето разправят. Хуцпа *).

----------------------------
*) Означава отце- и майцеубиец пледиращ в съда за милост понеже бил останал сирак!
19 Февруари 2014 22:45
Тъжно и ужасно е да загиват невинни. За съжаление обаче уроците от историята показват, че всяка държава, минала през такова кърваво меле, после с бързи темпове се е оправяла. поне европейските.
В България също трябваше да се пролее кръв, за да не е състоянието толкова мизерно сега.
19 Февруари 2014 22:53
TimeAndAgain
19 Фев 2014 22:45
Тъжно и ужасно е да загиват невинни. За съжаление обаче уроците от историята показват, че всяка държава, минала през такова кърваво меле, после с бързи темпове се е оправяла. поне европейските.
В България също трябваше да се пролее кръв, за да не е състоянието толкова мизерно сега.

Чия точно кръв предлагаш - собствена, на близки и роднини или нечия друга?
Щото инак ти олекват тартюфските фразички от първите две изречения.
19 Февруари 2014 22:57
67AF
19 Фев 2014 22:53

много ясно е написано - на невинни, освен на заслужаващите това. и не го предлагам, а изразявам мнение - разликата е огромна. освен това правя и една констатация, която явно ти е убягнала - че е тъжно и ужасно. ако не правиш разликата, не прави опити за оригиналност. доказано и потвърдено е в исторически план повсеместно в европейските държави. ако имаш вместо понятия по история едно огромно бяло петно и вакум, проблемът определено не е в мен.
в гражданска война винаги е така - заедно с виновниците, и невинна кръв. но пък ти удобно си зяпаш отдалеко и с дюдюкания правиш имидж на чочечност и състрадание?
да го беше прочел поне какво е написано, а не - чукча не читатель ...но пък троленето ти върви като за Гинес.
19 Февруари 2014 23:05
и не го предлагам, а изразявам мнение - разликата е огромна. ако не я правиш, не прави опити за оригиналност.


И Господ знай какво би сметнали за мен —
във тънка хитрина ще бъда обвинен.
И всеки ще рече, че сам си знам вината,
затуй съм милостив и щедър в добрината —
и диря с помощта на милите очи
да го накарам аз отново да мълчи
19 Февруари 2014 23:12
67AF
19 Фев 2014 23:05


Do not prophesy in the name of the LORD or you will die by our hands

For our time is a very shadow that passeth away ...
19 Февруари 2014 23:22
TimeAndAgain
19 Фев 2014 23:12
Мнения: 140
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
67AF
19 Фев 2014 23:05


Do not prophesy in the name of the LORD or you will die by our hands

For our time is a very shadow that passeth away ...
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: TimeAndAgain


Мнозина ще Ми кажат в оня ден: Господи, Господи! не в Твое ли име пророкувахме? И не в Твое ли име бесове изгонвахме? И не в Твое ли име много чудеса правехме?
И тогава ще им кажа открито: никога не съм ви познавал; махнете се от Мене вие, които вършите беззаконие.

и още
Прочее, всичко, което искате да правят вам човеците, същото правете и вие тям; защото това е законът и пророците.


19 Февруари 2014 23:32
и на кой господ се кланяш. той ли е истинският? а тези, които се кланят на други богове и вярват, че те са истинските, а не твоя?
Удобно бягство и оправдание, тих пристан за онези, при които сляпата вяра е много повече отколкото знанието.
19 Февруари 2014 23:33
По-добре е да се разделят мирно. Руснаците да си ходят в Русия, а украинците в ЕС-то.
19 Февруари 2014 23:42
TimeAndAgain
19 Фев 2014 23:32
Мнения: 142
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
и на кой господ се кланяш. той ли е истинският? а тези, които се кланят на други богове и вярват, че те са истинските, а не твоя?
Удобно бягство и оправдание, тих пристан за онези, при които сляпата вяра е много повече отколкото знанието.


Пазете се от лъжливите пророци, които дохождат при вас в овча кожа, а отвътре са вълци грабители:
по плодовете им ще ги познаете. Бере ли се грозде от тръни, или смокини от репей?
Тъй, всяко добро дърво дава добри плодове, а лошо дърво дава лоши плодове:

Пише, всяко ДОБРО дърво дава добри плодове.
19 Февруари 2014 23:49
67AF
19 Фев 2014 23:42


дали така мислят онези, които не признават твоя бог? за които той е нищожество и неприятел?
Или да си дърво е удобно за теб? и какви плодове раждаш, кой се ползва от тях?
всъщност от цитираната от теб гледна точка има спор за ползата от дърветата. има и такива, които са добри, въпреки непригодността на плодовете им за хората.

Позоваването на цитати с ограничено действие също говори повече за вяра, отколкото за познание.
19 Февруари 2014 23:52
Да бе , в ЕС! Британците луди са станали заради някой и друг нашенец, социалните ще си спрат, вие за милиони украинци говорите! А ПАРИ от къде? Сирийците не могат още да оправят, германците зорлем 1200 човека успяха да вземат, вие вече украинци им готвите!В БГ ли ще ги настаняваме? То и биометрични визи не можем да им издадем дори , нямало техника в посолствата
20 Февруари 2014 00:15
В България също трябваше да се пролее кръв, за да не е състоянието толкова мизерно сега.

Това не е мнение, а съжаление, че нечии тежнения не са се случили!!!
И при мен, както при 67AF, възникна въпросът чия кръв жадувате?
20 Февруари 2014 00:16
TimeAndAgain
19 Фев 2014 23:49
Мнения: 145
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
67AF
19 Фев 2014 23:42


дали така мислят онези, които не признават твоя бог? за които той е нищожество и неприятел?
Или да си дърво е удобно за теб?


Да помислим логично: ако за мен е удобно да съм дърво, то как това ще повлияе на мислите на онези, които не признават моя бог? Съответно, дали мислите на онези, за които моят бог е нищожество и неприятел, ще се повлияят от неудобството да съм дърво от определен тип?

Който има уши да слуша, нека слуша!
И като се приближиха до Него учениците, рекоха Му: защо с притчи им говориш?
А Той им отговори и рече: защото вам е дадено да узнаете тайните на царството небесно, а тям не е дадено;
защото, който има, нему ще се даде и ще му се преумножи; а който няма, и това, що има, ще му се отнеме;
затова им говоря с притчи, понеже те гледат, а не виждат, и слушат, а не чуват, нито разбират;
и над тях се сбъдва пророчеството на Исаия, което казва: "с уши ще чуете, и няма да разберете; с очи ще гледате, и няма да видите;
защото сърцето на тия човеци е закоравяло, и с уши тежко слушат, и затворили са очите си, за да не би някога с очи да видят и с уши да чуят, и със сърце да разберат, та да се обърнат, и ги изцеря".
20 Февруари 2014 00:20
67AF
20 Фев 2014 00:16
Мнения: 6,717

всички цитати от теб са плод на многократки преписи и тълкувания, предавани от векове.
на практика нещата стават ясни единствено с фактите, които липсват в тези цитати.
или избитите и прокудени богомили, както и една пренебрежима като дейност Инквизиция също подкрепят твоите твърдения?

ПП - а и цитатите ти са далеч, да не напиша въобще не са по темата от статията, както и не доказват нищо.
20 Февруари 2014 00:21
А аз като ги гледам тези украинци, колко са луди и Прозди се моля никога да не влязат във Europian Union ! Все пак цивилизовани хора уж подбират....
20 Февруари 2014 00:22
и какви плодове раждаш, кой се ползва от тях?
всъщност от цитираната от теб гледна точка има спор за ползата от дърветата. има и такива, които са добри, въпреки непригодността на плодовете им за хората.

Позоваването на цитати с ограничено действие също говори повече за вяра, отколкото за познание.
Редактирано: 2 пъти. Последна промяна от: TimeAndAgain


Или признайте дървото за добро и плода му за добър, или признайте дървото за лошо и плода му за лош; защото по плода се познава дървото.
Рожби ехиднини! Как може да говорите добро, когато сте зли? Защото от препълнено сърце говорят устата.
Добрият човек от доброто съкровище на сърцето си изнася добро; а лошият човек от лошото съкровище изнася лошо.
И казвам ви, че за всяка празна дума, която кажат човеците, ще отговарят в съдния ден:
защото по думите си ще бъдеш оправдан, и по думите си ще бъдеш осъден. Хула против Св. Дух
Тогава някой от книжниците и фарисеите отговориха и рекоха: Учителю, искаме да видим личба от Тебе.
Но Той им отговори и рече: лукав и прелюбодеен род иска личби; но личба няма да му се даде, освен личбата на пророк Иона;
20 Февруари 2014 00:25
TimeAndAgain
20 Фев 2014 00:20
Мнения: 149
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
67AF
20 Фев 2014 00:16
Мнения: 6,717

всички цитати от теб са плод на многократки преписи и тълкувания, предавани от векове.
на практика нещата стават ясни единствено с фактите, които липсват в тези цитати.
или избитите и прокудени богомили, както и една пренебрежима като дейност Инквизиция също подкрепят твоите твърдения?

ПП - а и цитатите ти са далеч, да не напиша въобще не са по темата от статията, както и не доказват нищо.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: TimeAndAgain


Когато се срещна с избитите и прокудени богомили, ще имам възможност да разбера дали подкрепят моите твърдения, засега за съжаление не мога да отговоря на въпроса.
А дали цитатите са свързани с темата на статията, е въпрос на познание по въпроса.
20 Февруари 2014 02:08
Украйна се потапя в гражданска война
Това са глупости. Така изглежда само, защото Янукович е видимо неспособен да се справи с положението, а силите за борба с безредиците - Беркут, са жалки и некомпетентни. Тук става въпрос за опит за метеж - на простите, необразованите, бедните и агресивните - огнетени от 20 години мизерия и маргинализация и подкокоросвани с празни приказки за светло бъдеще от чужбина, които вдигат ръка срещу живота и имуществото на своите съграждани. Това са видимо криминални елементи - и множество клипове в YouTube са достатъчно доказателство за това. Тези инфантили не признават нито демокрация, нито правов ред - за тях изборите са без значение - властта в празните им глави се налага със сила. Силата на по-агресивния, по-наглия и по-безскрупулния. Украинските полицаи се излагат на неимовена опасност и същевременно се опитват да предпазят живота и здравето на явните убийци и насилници - които пък нямат никакви такива скрупули. И все пак се чудя как могат тези смешници от Беркут да гледат как пред очите им убиват техен колега с паве и да го влачат, а те дори не пристъпват да приберат тялото му - барем от малко срама към потенциалните му вдовица и деца. С убийците и насилниците може да се разговаря само с език, който те да разберат - този на силата - опит да се разговаря с тях е загуба на време, то е все едно да разговаряш с маймуни. За съжаление, още много украинци ще загинат в този конфликт, но вече въпросът е в името на какво - в това в страната да се съхрани и да запази демокрацията и правовия ред или в името на мракобесието, произвола и насилието.
20 Февруари 2014 06:13
Срещу озверяла тълпа, въоръжена, агресивна, готова да убива, трябва да се използва оръжие, не само полицейско, но и армейско. Най-опасните просто трябва да бъдат неутрализирани.
Кери вече защити своите - заплаши Янукович да "не преминава някаква си линия". То и за Сирия имаше няк`ва линия.
Ред е и на Янукович да обяви, че фашизираната тълпа отдавна е преминала всякакви мислими и немислими линии е време да действа адекватно. За да спаси по-добрата част от страната си, ще трябва да се примири със загубата на другата. Галичина нека да влиза в ЕС. Ще бъде първата фашистка дъжава в Европа. Европа си я желае и си я заслужава.
20 Февруари 2014 07:27
Рецидивистът-гебешник - в Хага!
В Хага ще е на сигурно...
20 Февруари 2014 09:23
Впрочем, майдан се превежда мегдан. Площад е русизъм.
20 Февруари 2014 09:28
Българският президент Росен Плевнелиев осъжда насилието в Украйна и призовава политическите лидери в страната да поемат отговорност и да предприемат неотложни действия за намирането на мирен и демократичен изход от кризата.




Toя пък к'во се обажда от коневръза,като никой не го еб@ва за слива!
20 Февруари 2014 09:44
Рецидивистът-гебешник - в Хага!
В Хага ще е на сигурно...

То това тук ако бе държава, индивиди като теб отдавна да са прибрани в някое специализирано заведение и да им е назначено съответното медикаментозно лечение. Щото от 2005 г. откакто чета онлайн изданието на вестника и пиша във форума, доста стойностни хора се отказаха или бяха отказани да си изказват мненията, само идиотите като теб нямат спирачки.
20 Февруари 2014 16:50
За комунистическите тролове напълнили всички форуми опорната точка днес е: Протестиращите са платени (да ви звучи познато?) и всичко това е инспирирано от запада. Просто транспонират собствената си жалка същност (комунист никога не би направил нещо поради идеалистични подбуди - единствената му мотивация са парите) върху нормалните хора. А и поради липса на каквито и и да било личностни качества които да им помогнат да се реализират като професионалисти в която и да било сфера, паразитират на гърба на обществото и го заливат с малоумните си опорни точки. Точно поради тази причина са се закотвили и в България, защото нямат нито едно качество което да ги направи маркетируеми в една нормална конкурентна среда (на запад биха умрели от глад). Жалко че не осъзнават, че заради тях спиралата в развитието на България е само надоло. След като всички способни хора се изнесат на запад те ще си умрат още по-озлобени в една оглозгана до кокъл България (няма да има останали кожи които да дерат за да разпространяват опорните си точки). Бас държа че в момента се насират от страх да не им се случи това което се случва в Украйна и затова са налазили вскички теми свързани със събитията там.
20 Февруари 2014 17:11
TheScienceGuy
20 Февруари 2014 16:50
За комунистическите тролове напълнили всички форуми опорната точка днес е: Протестиращите са платени (да ви звучи познато?) и всичко това е инспирирано от запада. Просто транспонират собствената си жалка същност (комунист никога не би направил нещо поради идеалистични подбуди - единствената му мотивация са парите) върху нормалните хора. А и поради липса на каквито и и да било личностни качества които да им помогнат да се реализират като професионалисти в която и да било сфера, паразитират на гърба на обществото и го заливат с малоумните си опорни точки. Точно поради тази причина са се закотвили и в България, защото нямат нито едно качество което да ги направи маркетируеми в една нормална конкурентна среда (на запад биха умрели от глад). Жалко че не осъзнават, че заради тях спиралата в развитието на България е само надоло. След като всички способни хора се изнесат на запад те ще си умрат още по-озлобени в една оглозгана до кокъл България (няма да има останали кожи които да дерат за да разпространяват опорните си точки). Бас държа че в момента се насират от страх да не им се случи това което се случва в Украйна и затова са налазили вскички теми свързани със събитията там.

Айде, още един мирикански индженер, който след като е взел първата си емигрантска заплата се сетил да се бори с комунизма.
20 Февруари 2014 17:54
Тъжно е, като виждаш как по БГ форумите всички се позиционират като стрелки на компас, по всяка тема в зависимост от политическите си пристрастия. Всички привърженици на Герб имат еднакво отношение към всички събития във и извън страната, всички привърженици на БСП - също. Всички са полит коректни и мнението им е съобразена с правата линия на вождовете!

Чухме много за зверствата на властите в Киев, но ето и един друг поглед:

Мирные граждане в мирной столице,
Мирные каски, Мирные лица,
Мирно ведут себя, Мирно бастуют,
Мирно дерутся и протестуют.
Тем, кто не мирный, нету здесь места,
Мирные лозунги мирных протестов,
Мирно пинают мирные ноги
Тех, кто попался под них на дороге,
Все очень мирно, бело и пушисто,
Мирные шествия мирных фашистов,
Мирные факелы, Мирный Бандера,
В Киеве мира — без счета и меры,
Утром туманным и темною ночью,
Миролюбивый Майдан мироточит,
Мирно пьет чай, Мирно требует сыра
Кофе, лимонов, уборки сортиров,
Каждую пятницу с миром под вечер,
Повода ищут для мирного вече,
Мирные «дети» в черных террорках,
Мирные цепи для мирной «разборки»,
Мирная ненависть к просто прохожим,
Да и к водителям ненависть тоже,
Все, кто за гранью майданного бунта –
«Тушки», «титушки», «банда» и «хунта»,
Думал ты, «мир» — это пение скрипки,
Солнце, объятья, цветы и улыбки?
Как бы не так! Мир теперь с кулачищем,
Дышит он злобой и ложью он свищет,
Мирный Майдан, он не сеет, не пашет –
Мирно поет, Мирно бьет, Мирно пляшет,
Мирно блокирует, Ты несогласен?
Значит, «титушка», Значит, опасен!..
Мирный Майдан заелозил до дыр
Слово когда-то хорошее — МИР.
20 Февруари 2014 19:08
Втора смяна

За разлика от теб съм постигнал всичко сам, а първата ми американска заплата е била когато вероятно си бил още в детската градина. Точно отвращението ми от комунистите в България и техните методи ме накараха да се изнеса и да не поглеждам назад. А сега можехме да сме Естония на Балканите.
20 Февруари 2014 19:29
Трибири,

Палецът е за авторката - Автор Ева Меркурьева.

Още два:
20 Февруари 2014 20:10
Впрочем, майдан се превежда мегдан. Площад е русизъм.


Мегдан е фарсизъм /персийски/. Русизмите в по-голямата си част са общославянизми, а в църковните текстове - речи́ го българизми!

И кво от всичко туй?
20 Февруари 2014 22:29
А дали цитатите са свързани с темата на статията, е въпрос на познание по въпроса.

много правилно отбелязано, но неправилно насочено, изглежда обичаш да си правиш красиви автоголове. пак е нещо ...
20 Февруари 2014 22:35
много правилно отбелязано, но неправилно насочено, изглежда обичаш да си правиш красиви автоголове. пак е нещо ...




На Световното първенство в Западна Германия през 1974г. България играе решителен двубой срещу Холандия на Йохан Кройф. Резултатът е 3:0 за "лалетата", когато Руди Крол си отбелязва автогол. Той не помага на националите ни, които губят с 4:1 и отпадат от надпреварата, докато холандците стигат до финала, където губят с 2:1 от домакините. Най-интересното е, че преди първенството холандска банка обещала премия на всеки голмайстор, но в договора не било уточнено в коя врата трябва да бъде вкаран. Така Крол взел премия за автогола срещу България.

Пак е нещо.
20 Февруари 2014 22:35
дублаж "бързи пръсти"
20 Февруари 2014 22:47
67
20 Фев 2014 22:35

А на световното през 1966 в Англия Иван Вуцов си отбелязва автогол. И определен по-късно от спортната общественост като един от най-красивите на шампионата.
Пак е нещо ...
20 Февруари 2014 23:07
А на световното през 1966

Почти по Ивайло Петров, "Преди да се родя и след това". Отивам да си го чета!
20 Февруари 2014 23:16
67
20 Фев 2014 23:07


Хубаво би било, добър последовател на Иван Вуцов си!
21 Февруари 2014 19:22
Галичина нека да влиза в ЕС. Ще бъде първата фашистка дъжава в Европа. Европа си я желае и си я заслужава.


«Обезьяна приходит за своим черепом» — роман на Юрий Домбровски.

22 Февруари 2014 18:19
Представитель союза советских офицеров Середа: "Мужчины в зале есть? Офицеры! Афганцы!... Я предлагаю всем явиться к военкоматам, подготовиться к отражению атаки! Власть захвачена вооруженной группой террористов, которым надо дать отпор".
http://www.youtube.com/watch?v=AVZ6I-RAjSw
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД