:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 613
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
ИНТЕРВЮ

Очаквам следващият премиер да е каруцар

Драматургът Боян Папазов спрял да гледа телевизия поради срам от "тулумбаджията"
Снимка: "Сега"
Боян Папазов
----

Боян Папазов е роден през 1943 г. в София. Сценарист е на филмите "Всичко е любов", "Една жена на 33", автор е и на много пиеси. През 2001 г. "Бая си на бълхите" получи награда от Съюза на артистите в България за най-добра пиеса. Представлението бе под режисурата на Крикор Азарян. Пиесата пък Demon sale бе отличена с първия "Аскеер" за драматургия през 2005 г. През март 2013 г. Боян Папазов за втори път спечели Голямата награда за българска драма "Иван Радоев" с пиесата си "Бясна, кривогледа и лакома", която вече се играе в Сатиричния театър.

----

- През декември 2013 г. имахте съвпадение на кръгла годишнина с премиера на сборника ви "Бая си на бълхите". Случайно ли беше?

- Не. Съвпадението беше по моя молба. Година по-рано, без да се познавам с госпожа Божана Апостолова, й писах, че ставам на 70 години и бих искал да имам сборник с най-добрите си пиеси, за да събера приятелите си на чаша вино в камерната зала на Народния театър. Не става дума за каприз. През 1943 г. родителите ми са гледали "Боян Магесника" от Кирил Христов в Народния, а аз, според ембрионалната педагогика, съм слушал представлението от утробата на майка ми. Решили са, ако плодът е в мъжки вариант, да бъде кръстен Боян. Затова пожелах да събера след 70 години най-близките си приятели в същия театър. Будистите биха казали, че става дума за колелото на Самсара, а християните, че е "возвращение на круги своя". Благодаря на Апостолова за този подарък.

- В новата ви пиеса героинята е учителка. Защо Бойка е учителка тъкмо по история (а не по български, например)? Има ли свой прототип в реалния живот?

- "Прототипи" са всички учители в моя род. Дядо ми Димитър, с когото съм израсъл, е бил учител по история в Първа и Втора мъжка гимназия в София. Той е един от основателите на Българското историческо дружество. Баба ми Райна по майчина линия, бежанка от Щип, е била начална учителка в София цял живот. С тази пиеса в края на живота си се покланям с благодарност не само на тях, но и на любимите си учителки от гимназията Душка Маркова и Катя Гончарова. Споменавам ги в пиесата с действителните им имена. Катя Гончарова, учителката ми по пеене, до смъртта си превеждаше от английски в кино "Дружба", днес "Одеон". Намериха я мъртва във фоайето на киното. Беше получила втория си инфаркт.

- Предварително ли възнамерявахте да вплетете в пиесата си стихове на Мирела Иванова, или идеята се роди в процеса на писане?

- Идеята се роди една нощ в четири часа сутринта. При мен, когато героите почнат да ме будят нощем, това е индикация, че писаницата ще я бъде. Събудих се с мисълта, че ако Бойка харесва любовните стихове на Мирела, ако счита поетесата за говорителка на свои преживелици и ги чете на околните като свои, пиесата ще получи ново измерение. Трябва да призная, че в гимназиалните ми години елегиите на Димчо Дебелянов бяха мой флиртаджийски инструментариум. Ще рече, мотивите на героинята ми са познати.

- Театрите често говорят, че нямало нова и добра българска драматургия. Така ли е, или това е един от рефрените на прехода без съдържание?

- Един от учениците на Юлия Огнянова - Леонард Капон, казва: "Юлия ме е учила да бъда човек. И като морал, и като честност, и като мислене. Това е всъщност режисурата. Оттам нататък е лесно." Бих повторил като Лео, че за драматургията са нужни морал, честност и мислене. Останалото е лесно. Затова не съдя колеги и отказвам да бъда "журист". Има вече такава професия. Но ще кажа похвални слова за кинодраматургията. Миналата година Асоциацията на кинорежисьорите ме предложи за член на комисията за игрално кино към Националния филмов център. За двете сесии прочетох около 120 сценария. Не знам колко проекта ще бъдат пуснати в производство, но имаше около 10 много добри сценария. Жалко, че всяко правителство традиционно не спазва Закона за филмопроизводството и колегите не получават възможност да работят. А когато правителството е закононарушител, човек е трудно да го обича.

- Казвате "закононарушител". Това означава ли, че се рушим откъм главата? Преживяваме ли обществен разпад?

- Това чувство имах, когато се появи тулумбаджията, който говори моя любим български език, както го говореха в детството ми файтонджиите на гарата. С жена ми прибягнахме до самоизолация и престанахме да гледаме телевизия. Въобще. Да го слушаме ни е напълно достатъчно. Но срамът, че този тулумбаджия ни е представлявал по света, не ни дава мира.

- Какво значи тулумбаджия?

- Така след Освобождението в София са наричали пожарникарите. Заради бакърените бъчви с конски впрягове. Да не се бърка със сладкиша. Сбъднаха се думите на великия Сталин, че всяка готвачка може да управлява държавата. Очаквам следващият премиер на България да бъде каруцар.

- Е, всяка професия е ценна, смятат профсъюзите, все пак. Вие например сте потомък на свещеници... Може ли днес църквата ни да е ценността, която ще ни сплоти?

- Първият свещеник в моя род по бащина линия (1824) моят прапрадядо Коста е бил нефелен като певец. А поп да не пее е лоша работа. Сигурно си е платил на търновския владика Иларион, един проклет грък, на когото дядо Славейков е ял попарата. Доколкото си спомням, партиархът в Цариград е плащал 1-2 милиона гроша подкуп на султана, за да пипне службата. Казано на днешен език, тези пари патриархът е трябвало да ги избие от подчинените надолу по веригата. Платец трябва да е бил и моя прапрадядо Коста. Може би затова един герой в моята пиеса "Бяс" казва: "Аз въртя бизнес с Бога без посредници." Аз съм на същия акъл.

- Какво имате предвид?

- Че сега сме пред избори и политшмекерите от всички партии отново станаха религиозни. Аз ги наричам религиозници. Етническите и религиозните разделения им докарват добра пара. Религиозниците са порода "българофили", които след третата ракия почват да хвърлят гьобеци. Говоря с омерзение за политшмекерите, защото се занимават с евтинджийско настървяване през 21-ви век в земите на полуостров, където е имало богомили до 13-и век и павликяни до 17-и и където политеизмът е бил толкова мощен, че е направил безбожници и селджукските турци и сефаради, дошли от Испания през 15-и век.

- Тогава политеизмът ли ни сплотява? Изобщо трябва ли ни сплотяване?

- Не вярвам в "сплотяване" около идеи, програми, платформи, каузи и прочие. Вярвам в сплотяване около мъртви исторически и културни личности и феномени. Ще дам пример. Като студент в Московския киноинститут с приятели няколко пъти ходихме на гроба на Сергей Есенин във Ваганковското гробище. Винаги заварвахме хора. Някои отливаха водка и тихо попийваха, някои подрънкваха с китара и пееха песни по негови стихове, някои просто стояха край гроба и мълчаха. Спомням си, едно момиче дойде, остави цвете, постоя на колене и си отиде. Там се ходеше на поклонение. Попитайте вашите читатели в Централните софийски гробища чии гробове се намират на първа линия от източната страна на църквата? Или друг въпрос: знаят ли къде е гробът на Алеко в софийските гробища?

- Е, нека не се следим, да не се хванем, както е в анекдота... Кажете по-добре за езика. Българският в пиесите ви звучи много пъстро, блести с диалектни свежести. В същото време младите ни го говорят все по-зле.

- С българския език се извършват две трансформации, за които не знам защо не се говори. Първата е, че се променя интонационно. Не забелязвате ли, че децата почти винаги завършват фразата с повишаваща се интонация, каквато е в руския и в английския? Те не го съзнават, доколкото всеки в някаква степен се опитва да говори новия език Globish. Втората трансформация е свързана с предлога "на", който вече придобива "универсални функции". Предлозите "за", "към", "при" са заменени с "на". Примерно вече не се казва условия ЗА работа, а условия НА работа.

- А работата страда в крайна сметка... Работата на театрала у нас наистина ли не се цени?

- Когато едни министерски умници затвориха театъра в Смолян, Теди Москов разправяше, че в Дюселдорф, когато намалили бюджета на театъра с 5 милиона марки, всеки данъкоплатец подарил 100 марки на театъра, което значи 100 милиона отгоре. И Теди напълно основателно казваше, че след като гражданите в Смолян не пишат петиции, не вдигат вой срещу управляващите и си мълчат, значи на театъра правилно са му ударили кепенците. Така че културните институции имат нужда от граждани. Останалото е въпрос на процедура, каквото е демокрацията. И понеже в момента се занимавам с клоунадите на Юлия Огнянова, ми се говори като клоун. Идеята ми за една клоунада е от думите на Бай Ганьо към Алеко: "Аз обичам супа. Чорбата е турско ядене." Клоунът тръгва по "политическата чаршия" да похапне, обаче веднага се изправя пред "кулинарен избор". От едната страна на чаршията е шопската кръчма "При тулумбаджията", от другата страна e ресторантът "При братушките". Той взема менютата и чете на глас, че в кръчмата мезето е "кьопоолу", а в ресторанта "икра из бакладжан". Кусва от едното, кусва от другото и заявява, че кьопоолуто и икрата из бакладжан хем се оказва, че са едно и също, хем са вкиснати ланшни мезеци. Как да яде, горкият?
61
4825
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
61
 Видими 
21 Февруари 2014 19:57
От едната страна на чаршията е шопската кръчма "При тулумбаджията", от другата страна e ресторантът "При братушките". Той взема менютата и чете на глас, че в кръчмата мезето е "кьопоолу", а в ресторанта "икра из бакладжан". Кусва от едното, кусва от другото и заявява, че кьопоолуто и икрата из бакладжан хем се оказва, че са едно и също, хем са вкиснати ланшни мезеци.

Това - добре казано, ама...
Как да яде, горкият?

Питайте Буридановото магаре.

P.S.
Има и друг вариант за отговор - дал го е в отговор на съвсем сходен въпрос Г.Г.Маркес в най-най-последното изречение на "Няма кой да пише на полковника":
Натисни тук
21 Февруари 2014 20:05
За "Всичко е любов" и "Една жена на 33"
Не е срамно човек да бъде пожарникар (тулумбаджия). Не срамно при тази даденост на стане премиер.... Сещам се за второстепенния актьор Роналд Рейгън.
21 Февруари 2014 20:49
Верно, кво стана с "каруцаря"? Както го помня (или помня каквото пише), той ще е подходящ.
21 Февруари 2014 21:11
Интервюто ми хареса, езикът на интервюирания - също! Научих и нещо ново: че тулумбаджия е пожарникар, като споделям и срама му от Неговото премиерстване. Слава Богу, че този срам вече е минало. В интерес на истината, малко ме смути родословната разходка до 1824 год., но ние българите не правим изключение: всеки изтъква това, което в действителност няма. Един колега - французин веднъж мимиходом спомена ни в клин ни в ръкав, че е проследил в църковните архиви рода си до началото на 15-ия век. То и Симеон, вероятно, сигурно има подобно старо дърво (той нали си пада малко по тази част), но прави ли го това по-качествен човек?
21 Февруари 2014 21:14
Да наплюеш цяло съсловие, заради един човек - извинявам се, но е ....каруцарско. Пожарникар = спасител ! Да вадиш хора от огъня не е за всеки работа ! Виждали ли сте горящ блок, къща ? А гора ? За най - героичната професия
21 Февруари 2014 21:15
Един колега - французин веднъж мимиходом спомена ни в клин ни в ръкав, че е проследил в църковните архиви рода си до началото на 15-ия век. То и Симеон, вероятно, сигурно има подобно старо дърво (той нали си пада малко по тази част), но прави ли го това по-качествен човек?


Като се замисля, днес няма жив човек, който да няма старо дърво (все още не се клонираме), та така с дърветата. Качеството им (и на днешните им клонки) със сигурност не зависи от желанието/нежеланието за проследяването им, то си личи и без него.

Слава, акцентът е върху премиерстването (видно и от заглавието), а не професията сама по себе си.
Да, достойна е и не е за всеки.
Достойна е и на каруцаря, но темата не е за професиите и упражняващите ги.
21 Февруари 2014 21:19
А? Бе защо използва моето позвище за Боку?
21 Февруари 2014 21:21
Срамно е премиера да е мутропростак, а още по-срамно е, че има такива, които го избраха и такива, които го подкрепят. А, Рейгън не беше простак. Рейгън обяви война на империята на злото. И я спечели. Рейгън и Папата унищожиха комунизма в Източна Европа. Само един Буда, потомствен комунист и отявлен простак остана, като музеен експонат и ни прави за резил. Заслужаваме си го! Щом сме го допуснали
21 Февруари 2014 21:23
Пожарникар = спасител ! Да вадиш хора от огъня не е за всеки работа ! Виждали ли сте горящ блок, къща ? А гора ?

Съгласен. Не е срамно да си пожарникар/толумбаджия. Даже е героично.
Срамно е такъв да стане министър председател. Срамно е за тези които са го избрали...
21 Февруари 2014 21:34
А? Бе защо използва моето позвище за Боку?

Ми щото те чете.
И като гледам възмущението му от езика на Боку, не искам дори да си представя въодушевлението му от наратива на мъжката секретарка...
21 Февруари 2014 21:35
deneb
21 Февруари 2014 21:15
и останалите под нея - какво общо има професията на когото и да е , с премиерстването му ? Да се връщаме ли назад и да гледаме кой какъв премиер е бил, та да понаплюем и съсловието му ? Самото споменаване на " тулумбаджиите" е вече акцент. Явно в думата се влага някакъв друг смисъл. Нямам спомен друг премиер да е обиждан "на професия ".
21 Февруари 2014 21:36
Очаквам следващият премиер да е каруцар

Всичко е възможно. След като един нехристиянин от небългарски етнос, специалист по копчета и шапки на чужда държава без нито един ден трудов стаж беше министър-председател на Бг, а и до днес взема решения вместо избраното правителство, наистина в Бг всичко е възможно.

А знаете ли, че според Берлинския договор, подписан на 1/13 юли 1878 г, като точка първа е било записано:
България трябва да има правителство съставено от християни.

Берлинский трактат
Берлин, 1/13 июля 1878 г.
СТАТЬЯ I
Болгария образует из себя княжество... она будет иметь
христианское правительство и народную милицию.


21 Февруари 2014 22:00
Огнеборец е една от най-мъжките професии.Да бягаш към огъня,когато всички бягат срещу теб(от огъня),се изисква много кураж.
Що се отнася до изказа на Борисов,намирам го за напълно нормален,с чувство за хумор,дори самоирония.Не виждам къде е драмата.
21 Февруари 2014 22:01
Очаквам следващият премиер на България да бъде каруцар

След тулумбаджията?
Вярно, че обруленият орех би изглеждал като каруцар до истински експерти....
21 Февруари 2014 22:03
Вярно, че обруленият орех би изглеждал като каруцар до истински експерти..

До такива като тулумбаджията...
Нема начин да не е така...
21 Февруари 2014 22:04
Що се отнася до изказа на Борисов,намирам го за напълно нормален,с чувство за хумор,дори самоирония.Не виждам къде е драмата.

Е баш в това е драмата...
21 Февруари 2014 22:06
Нямам спомен друг премиер да е обиждан "на професия ".

Именно - не обиждан на професия, а чиято професия да е обсъждана в контекста на качествата му за премиер. Защо, мислиш, е така?
И не, не се обижда професията - тя е такава за тези, които действително я упражняват.
Този се опитва да упражнява друга, но е крайно неподходящ, толкова ли не схващаш?
Куп образовани и опитни хора не смеят да се кандидатират и управляват държавата, защото считат нивото си за недостатъчно високо за тази отговорна, сложна и многостранна дейност.
Управлението на държава не е учебен урок, за да се упражняваме всички, независимо от изходните си данни и готовност за това.
Безотговорно е, а резултатите са плачевни са всички.
Толкова прости неща да се налага да се обясняват толкова дълго - не знам кое го налага.
21 Февруари 2014 22:08
Това наблюдение за интонацията аз лично не съм го срещала при деца, но пък колко често по радия /боже, така ли трябва да е в мн.ч/ и тъпи телевизии, въобще опростачването на българския език основно иде от медиите.
21 Февруари 2014 22:19
Този се опитва да упражнява друга, но е крайно неподходящ, толкова ли не схващаш?

Министър-председателят не е нужно да бъде тесен специалист в някаква професия,защото ще му куца нещо друго за сметка на тясната специализация.
Министър-председателят трябва да бъде лидер и мениджър.Трябва да може да увлича хората,да води,да налага идеи,в много случаи непопулярни.
Борисов е водач,докато Орешарски е един счетоводител.Може да е добър,но счетоводител.
21 Февруари 2014 22:30
Орешарски е един счетоводител.Може да е добър,но счетоводител.

Нещата са много по-зле, понеже Орешарката може да е всякакъв, но е кукла на конци!
Това обстоятелство го прави абсолютно непригоден за нещо друго, освен за куклен театър за лапнишарани с червени чугуни на раменете си!
21 Февруари 2014 22:33
deneb
21 Февруари 2014 22:06
Нищо не си обяснила. Във форума е пълно с епитети - мутропожарникар, тулумбаджия . Ами наречете го простак .
21 Февруари 2014 22:35
Министър-председателят трябва да бъде лидер и мениджър.Трябва да може да увлича хората,да води,да налага идеи,в много случаи непопулярни.
Борисов е водач


Изброй една идея на сикаджията, която да е увлекла някого.
21 Февруари 2014 22:44
Изброй една идея на сикаджията, която да е увлекла някого

Борисов е лидер на партия,при това лидерска партия.Сам я създаде като опозиция на вашата 120-годишна партия,с дълга и "славна"история.И увлече толкова българи след себе си,че няма загубени избори.
21 Февруари 2014 22:49
"... думите на великия Сталин, ..."
Думите на господин режисьора - народен представител и културен аташе в САЩ, Боян Папазов са грозно надменни.
Я да прибегна до самоизолация.
21 Февруари 2014 23:02
Овчаря,
нещо много си се объркал - нищо не е създал Борисов, още по-малко партия пък! Първо, той самият е създаден - като puppet on string! Второ, партията му беше създадена отдавна-отдавна! Като за Боко само ново име и дадоха - ГЕРБ! А ядрото й от членове и членки съществува далеч отпреди 1989 година! Същото то търпеливо дочака 10 ноември, за да хукне още призори на 11.11.89 къмто новите си реинкарнации - СДС-та (без и с тирета), ОДС-та, НДСВ-та, та чак до ГЕРБ! Говоря Ви Овчаря за онези близо 800 000 партийци (менте-комунисти, държатели на редовни партийни книжки от БКП на Т.Ж., които дефектираха /=дезертираха/ от нея overnight!) Така че никакъв лидер не е Боко! Той е прост(о) милюцюнер! Пожарникарин! Щото не са го пущили у ф-т Сигурност на Академията на МВР, бивша ВИПОНД, бивша Школа в Симеоново! (NB: може и да бъркам точните наименования - НЕ съм учил в този "ВУЗ"!) PP: Имаше в този Форум един "Каруцаря", последно съм го чел 2001-ва година, оттогава не съм го чувал! Дано да е жив и здрав! Отявлен но честен Иван Костовист бе(ше)!
21 Февруари 2014 23:07
Сбъднаха се думите на великия Сталин

Ами забравил е да спомене и Хитлер - и той е от същия ранг на величие, и той понаписал туй-онуй - него кога ще го цитират като "велик"?
21 Февруари 2014 23:08
... думите на великия Сталин, ...


Е, не са се точно сбъднали, и не точно на великия Сталин, а на великия Ленин /с извинение и за двамата/, който е написал дословно:

«Мы не утописты. Мы знаем, что любой чернорабочий и любая кухарка не способны сейчас вступить в управление государством..[/b] Но мы [...] требуем немедленного разрыва с тем предрассудком, будто управлять государством, нести будничную, ежедневную работу управления в состоянии только богатые или из богатых семей взятые чиновники. Мы требуем, чтобы обучение делу государственного управления велось сознательными рабочими и солдатами и чтобы начато было оно немедленно, т. е. к обучению этому немедленно начали привлекать всех трудящихся, всю бедноту».





21 Февруари 2014 23:11
Така че никакъв лидер не е Боко! Той е прост(о) милюцюнер! Пожарникарин!

Ахъм!
Само че, къде що се зададат избори, и главатаря ви е сврян в миша дупка, млатен е като маче у дувар, а след избори сополиво обяснява: "Ма те хората не просто не ни искат, те ни мразят..."
И това всичкото - от един милюцинер, а?
Ами значи и като него не сте!
21 Февруари 2014 23:11
Борисов е лидер на партия,при това лидерска партия.Сам я създаде като опозиция на вашата 120-годишна партия,с дълга и "славна"история.И увлече толкова българи след себе си,че няма загубени избори.


Една идея, една Рапонска идея, само за това помолих!
А че ОПГ "герп" е лидерска, защото Рапонът е лидер на ОПГ "герп" е така нареченият в логиката цикличен аргумент.
21 Февруари 2014 23:14

ПлесNick
21 Февруари 2014 23:02

Вие говорите за членове и членки,аз говоря за симпатизанти.
Ако членове на ГЕРБ са 70- хил.души,то симпатизантите им са много над един милион българи.Само активните симпатизанти,които отиват до урните,са над милион.
Спомням си,че преди едни избори БСП фалшифицираха и пуснаха в в-к. "24 часа" партийна книжка на Софиянски.Това е една много интересна тактика на БСП-да громи партийните си опоненти с факти,че са имали някога връзка с БКП,или техни родители,или родителите на техните родители...вече 25 години все едни и същи масали.
Дайте тогава да закрием всички партии,защото произлизат от БКП или да се влеят всички в БСП и да се успокоите.
21 Февруари 2014 23:15
Е, не са се точно сбъднали, и не точно на великия Сталин, а на великия Ленин

Е, Дорис, никога не съм се съмнявал в познанията ти в тази област, но тук и дори и автора (интервюирания) закова....
21 Февруари 2014 23:20
wreckage
21 Февруари 2014 23:11

Имате претенция за високоинтелигентен човек.Няма нужда да подкрепяте твърденията си с грозни епитети.От това те не стават по-убедителни.ГЕРБ е единствената реална опозиция на БСП,това е положението.Маймуняци,шебеци,ОПГ,както и да ги наричате,факт е,че по-голям брой българи им имат доверие,отколкото на БСП.
21 Февруари 2014 23:20
deneb
21 Февруари 2014 22:06
Нищо не си обяснила.


Съжалявам, че нещо, което въобще няма нужда от обяснение, не си разбрала. В това не мога да помогна.
Останалата част от поста ти е неотносима към моя, така че ще се огранича дотук.
21 Февруари 2014 23:22
дори и автора (интервюирания) закова...


Неволно. Пък и казано е от автора в бързината на интервюто.

Аз го харесвам отдавна . Съучилищници сме. Ние, малячките от нашата женска паралелка, бяхме поголовно влюбени в красивия батко с дълбокия бас-баритон след концертите на хора под диригентството на Катя Гончарова, вечна ѝ памет.

21 Февруари 2014 23:33
ГЕРБ е единствената реална опозиция на БСП,това е положението.Маймуняци,шебеци,ОПГ,както и да ги наричате,факт е,че по-голям брой българи им имат доверие,отколкото на БСП.


Политическите партии (на гръцки: Πολιτική — изкуство за управление на държавата; на латински: pars — част) са свободни сдружения на граждани, създадени с цел да съдействат за формиране и изразяване на политическата воля на народа чрез избори или по друг демократичен начин.


Герп е лидерска...ъ-ъ-ъ, да я наречем партия.
Партиите са политически инструмент на кого?
На лидера си или на гражданите?
Каква е целта на герп?

Ако целта на герп е Рапонът да бъде на власт, а тя е, щото това е лидерска, с извинение, партия, каква е ползата за гражданите от това?
Никаква.
21 Февруари 2014 23:43
Каква е целта на герп

Целта на ГЕРБ е европейско развитие на България.А каква е целта на БСП ?
21 Февруари 2014 23:52
Съучилищници сме.

А, това е нова дума за мен, но ми прозвуча някак си много близко и познато, може би защото много почитам и уважавам съучениците си.
И ми навя толкова спомени....

Иначе, като гледам снимката, не ще да е била само вашата паралелка влюбена в него.....
21 Февруари 2014 23:52
Целта на ГЕРБ е европейско развитие на България.


22 Февруари 2014 00:06

Целта на ГЕРБ е европейско развитие на България

Много съдържателно, не можем да го обхванем с простите си мозъци, нямаше ли нещо по-кухо под ръка
22 Февруари 2014 00:21
Много съдържателно, не можем да го обхванем с простите си мозъци
22 Февруари 2014 02:10
Ако ще предлагат каруцаря за премиер, идеята си струва да се обсъди.
Не вервам да приеме обаче.
22 Февруари 2014 02:45
"Премиер" НЕ е професия, а Длъжност!
Моето предложение от много години беше и е: премиер и министри да могат да бъдат само измежду вече избраните депутати! И всяка партия да обявява предизборно и поименно състава на бъдещото нейно Правителство! Така партиите ще бъдат принудени да търсят не само харизматични(от типа на Ст.Данаилов-Ламбо), но и можещи кандидати за депутати!!!
22 Февруари 2014 05:12
Пожарникар е много достойна професия. Ама кога нашият тулумбаджия е гасил пожари (самохвалствата МУ не ги считам за достоверни)? ТОЙ е доказан страхливец.
22 Февруари 2014 06:42
Съгласна съм с горното мнение! Няма срамен труд. Има срамна кражба! Не съм съгласна обаче да ме управлява по-прост от мен! А доцентурите и докторатите са ми ясни при ББ! И аз да съм зад гърба на Т. Живков даже и академик щях да стана/само с няколко телефона/. Ясни са ми до болка тези неща.
22 Февруари 2014 07:27
Мдаааа, предполагам ,че се срамува все пак не от премиер -толумбаджия, а от премиер - Борисов.
22 Февруари 2014 07:54
Готвачката - премиер е на Ленин...
А иначе - мрачно, здраво, стегнато...
---------
Сайтът на Генек
22 Февруари 2014 07:57
А, Дорис ме преварила -
Коментарите си ги оставям накрая - за десертче.
Виждам налазилите гейберасти... Комедията на тъпотата, която при нормални хора щеше да е трагедия...
---------
Сайтът на Генек
22 Февруари 2014 08:09
Религиозниците са порода "българофили", които след третата ракия почват да хвърлят гьобеци.



П.П. Гледам нещо много народ от форума е заминал за Сибир!
Явно е имало доста сериозни дебати!
22 Февруари 2014 09:49
Пожарникар = спасител

А, бе хора, вие знаете ли нещо за днешните пожарникари? Я се позаинтересувайте малко повече! Аз пък знам, че действат точно както онези дето товарят багажа на летището - единият долу подава багажа, а другият горе тараши багажите и после делят. Първото, което правят пожарникарите е да ровят из долапи и чекмеджета и да пълнят джобове - "ами то и без това ще изгори".
22 Февруари 2014 10:32
Първото, което правят пожарникарите е да ровят из долапи и чекмеджета и да пълнят джобове - "ами то и без това ще изгори".

Присъствал си, така ли?
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД