:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 212
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Ами ако се окаже, че Бареков не съществува?

Проектът „България без цензура” прилича на групова халюцинация
Ясен Бориславов
С нетърпение очаквам изборите за Европейски парламент - не защото вярвам, че ще поднесат нещо съдбовно, а заради едно по-особено и, признавам си, нездраво любопитство. Очаквам скоро след 25 май да се окаже, че Бареков не съществува. Не го е имало. Бил е измислен и композиран като политически орнамент от пътуващото хореографско и музикално шоу на Нешка Робева и певицата Деси Добрева. Бил е просто реквизит, който след края на турнето ще бъде сгънат и прибран някъде. Може и в Европарламента.

Този нов политически типаж е



едновременно много важен и съвършено безсмислен



Бареков е като захарния памук по панаирите - не е храна, но се яде и създава атмосфера на сеирджийско очакване. Или по-скоро е като плана "Ран - Ът" от началото на 90-те. Тогава онзи фамозен документ беше съставен, за да може едни хора да свършат едни работи, за които нито Ричард Ран, нито Роналд Ът са знаели каквото и да било. Същото може да се окаже и Бареков - художествена измислица в политически формат. Предстои да видим развитието на този нов сюжет.

Ако се проследи внимателно явлението "България без цензура" и по-специално поведението, жестовете и репликите на неговия основен персонаж, прави впечатление, че проектът прилича на някаква групова халюцинация, нещо като дъга в небето след пролетен дъжд. Вижда се ясно, може да се снима, но никой не е минал под нея и няма как да го направи. Образованият човек знае, че дъгата е оптическа измама, светлина, разложена в капчици дъжд, и само с възхитено любопитство гледа към това небесно чудо. По-простодушните наблюдатели обаче вярват, че това може да е знак свише, някаква небесна врата към други светове и ако човек се провре през нея, ще промени съдбата си.

Преди няколко години моя позната ми сподели нещо любопитно. Каза ми, че всеки път, когато видела Яне Янев по телевизията, й се струвало, че такъв човек не съществува, че това е някакво актьорско превъплъщение на Мариус Куркински. Някакъв екстравагантен театрален експеримент, който всеки момент може да завърши, да се спусне завеса и след кратка пауза участниците ще излязат на авансцената за поклони.

Подозирам, че нещо такова ще поднесе и проектът на Бареков и точно това прави изборите интересни, особено ако наистина успее да вкара депутат в Европарламента. Той все някога ще трябва да излезе от ролята, в която задкулисни политически инженери и инвеститори са го вкарали. Тази роля не може да се играе прекалено дълго, както показа и опитът на Бойко Борисов, пък и Бареков е много по-слаб актьор. Той дори не е актьор, а по-скоро манекен. Часът на истината обещава гротескно зрелище. Ще бъде едновременно вълнуващо и потискащо.



От година насам Бареков се върти на високи обороти като пумпал в бяла риза,



но след изборите импулсът на въртеливото движение логично ще отслабне. И като всеки истински пумпал новият политик ще се килне на една страна. Политическата му програма, ако изобщо неговите приказки могат да се нарекат програма, ще увисне във въздуха като усмивката на Чеширския котарак от "Алиса". Има природни закони, които за разлика от гражданските няма как да бъдат нарушавани дори в България, колкото и влиятелни да изглеждат менторите на ББЦ. В политиката, както и във физиката, има неумолими гравитации. Все пак на продуцентите на това политическо представление трябва да се признае, че умеят да преценяват публиката (която впрочем от 25 години моделират) и знаят какво да й предложат. За публиката на бразилските и турските сериали - един модерен сапунен политик. Образът му е набързо, но сравнително сръчно съставен от литературни и медийни клишета. В него освен телевизионна конфекция има и нещичко от българската класика. Криейтив екипът изглежда е търсил вдъхновение в романтичните типажи на Йовков и по-специално в Шибил и Индже войвода. Също като тях, след като години наред е бил преуспяващ медиен асистент на едно порочно статукво, Бареков внезапно преживява катарзис (думата май подсказва и някои негови ментори) и се превръща в народен закрилник, говорител и страж на истината и надеждата. Първо разкри аферата с костинбродските бюлетини. Как точно тези бюлетини са щели да влязат в избирателните урни, не стана съвсем ясно, но подвигът си е подвиг. После юнакът си облече бялата риза и тръгна по улици и мегдани да се бори с олигархията и корупцията, да прави шествия и митинги и да чака кърсердаринът Мурад бей да даде знак за неговото отстрелване. "Сам срещу всички", както наскоро обясни и социологът Петър-Емил Митев, без по нещо да личи, че се шегува.

Постепенно с човешкото си обаяние, политическо мъжество и физическа сила (вдига 10 пъти по 100 кг от лежанка във "Фейсбук") Бареков прелъсти и други народни закрилници и юнаци - войводите от ВМРО и "Гергьовден", евромайки и отделни поборници от други партийни орди. Разузнавачът Петров даже му пристана в ефир. А наоколо - самодиви в бяла премяна с главен художествен ръководител Нешка Робева. Политическата драматургия наистина е оригинална, макар и не колкото е балетът на МВР, когато Веселин Маринов изпя "Моята полиция ме пази".



Какво друго направи Бареков за една година?



С какви фигури уплътни своя нов образ? През май миналата година каза, че ще възражда дясното. Заявката му беше посрещната с весело недоумение. През март т.г. каза, че по-рано е бил десен, но вече е ляв. До изборите има време за още един оборот.

Обеща таблети за всички деца и безплатни лекарства, България отново да стане народна република и да се върнат ТКЗС-тата. 70-80% от заплатите на неговите евродепутати ще отиват в бюджета. Ще им остави пари само за най-необходимото. Същото ще направи и с българските си депутати. Обеща да сложи евромайка за финансов министър, когато стане премиер, защото само жена, и то евромайка, знаела как се управлява бюджет. После каза, че ще бъде опозиция в следващия парламент. Междувременно обяви, че ще има предсрочни избори, когато той реши, т.е. през октомври. От време на време загадъчно обяснява как още някой депутат ще се присъедини към него. Каза също, че щял да отиде в Европарламента само за един месец. После стана половин година. Каза още, че основната цел на неговата партия е да свали ДПС от власт. В Търговище на сцената покрай песните и танците извадил от джоба си връзка ключове и обещал на всеки българин жилище, кола и вила.

Ето още една от силните му политически реплики. "Когато пътувам в страната и виждам бедните хора, аз плача. Имам богати приятели, те ме помолиха да кажа: "И ние плачем, когато виждаме бедните." Тук заемката явно е от сериала "Богатите също плачат". Беше много актуален в средата на 90-те.



Тогава имаше и виц. Какво значело БСП? Богатите също плачат



За да е напълно достоверен един народен герой, той трябва не само да побеждава, но и да страда, да губи отделни маловажни битки и после да възкръсва с нови сили от поражението си като същински граф Монте Кристо. От криейтив екипа на Бареков явно са се погрижили и за това. През април в обслужващата го телевизия, интервюиран от разузнавача Петров, той съвсем сериозно разказа как някакви жени го извадили от джипа му и го набили. Вероятно са били амазонки, изпратени от Бойко Борисов. Няма значение колко е вярно. Важно е внушението, а то е прозрачно: "И аз съм човек и мен ме боли, но търпя. Заради вас."

Някои злонамерени журналисти се опитаха да разберат как Бареков си финансира партията и кампанията. Нахалството им беше отминато с разбираемо презрение и полумълчание. Впрочем той се опита нещо да обясни - спестявания, заплата, това-онова... но обясненията прозвучаха фантастично като разказ на Тил Ойленшпигел, макар и не толкова остроумно.

По-миналата година той показваше в ефир как се обръщат палачинки и се заканваше да реже гумите на тракторите пред Народното събрание. Тогава имаше протести на земеделски производители срещу кабинета на Борисов. Сега Бареков обръща кебапчета пред камерите и черпи с тях бъдещи избиратели. Според политическите психолози този предизборен ритуал означава - вече аз ще раздавам порциите, наредете се на опашката.



Каква е публиката на Бареков?



В кои социални групи е разпределен неговият електорат? Изглежда кампанията е прицелена основно към две категории. За по-прагматичните и малограмотните избиратели вече е станало ясно, че промяна в начина си на живот не могат да очакват. Те вероятно не го и искат. За тях изборите са нещо като допълнителен байрам. В индийска нишка ще гласуват, ще хапнат кебапчета и ще вземат по нещо в добавка. По-интересна е втората категория. Това са хората, които ще гласуват с някакви очаквания. При тях явно гражданските и избирателните права силно надвишават интелектуалните възможности за разумен избор. И този електорален сегмент, ако се вярва на социолозите, не е малък. Те ще получат точно това, за което са гласували - сладко нищо. Захарен памук.

"Барека кърти мивки", възторгват се неговите почитатели. Истината е, че чупи граници, включително и границите на смисъла от политиката. Ако неговото поведение наистина се окаже печелившо, не е изключено за следващите избори и Спортният тотализатор да се регистрира като партия и да вкара представители в парламента. А после и Мики Маус.

След време, когато балонът "Бареков" се пукне - а това е съдбата на всеки бързо и силно надут балон, вероятно ще възникне въпросът дали хората, които са гласували за него, не трябва да бъдат поставени под попечителство. Отсега трябва да кажем, че няма да може. Едно от големите неудобства на демокрацията е, че хората са свободни да бъдат глупави. Глупостта е естествено и неотменимо човешко право. А покрай това тя е и неизчерпаем политически капитал.
 Бареков и разузнавачът Петров през 2014 г. Борисов през 2002 г.
88
47670
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
88
 Видими 
09 Май 2014 19:48
Дали Бареков ще изчезне не ме еня. Важното е партиите от времето на прехода да изчезнат, писна ни да търкалят тлъстите си физиономии из всички телевизии.
09 Май 2014 19:50

За захарния памук казвахме: "Лапнеш - нещо, глътнеш - нищо". Те така е и с Бареков...
Но той плаши доста непеошки, ръбове и всякакви политикани. Плаши и нормалните хора - страх да те хване като видиш що балами се ловят на гола кукичка... А мислех, че след откровения идиот Боко хората ще поизтрезнеят... Тц! Пак чакат да бъдат оправени...
--------------------
Сайтът на Генек
09 Май 2014 20:11
То за мен няма нищо лошо да се пробва тази партия да направи нещо. Какво губим? Аз видях примерно предишните какво направиха и честно казано по-лошо не знам може ли да стане!
09 Май 2014 20:16
На много хора им се иска да е така, но изборите ще покажат кой крив, кой прав.
09 Май 2014 20:21
Оооо, Генек, я виж колко шарана има на кукичката http://offnews.bg/news/%D0%98%D0%B7%D0%B1%D0%BE%D1%80%D0%B8_18760/%D0%91%D0%B0%D1%80%D0%B5%D0%BA%D0%BE%D0%B2-%D0%B4%D0%B0%D0%BB-%D0%BE%D0%B1%D1%8F%D0%B4-%D0%BD%D0%B0-150-%D0%B3%D0%B5%D0%BD%D0%B5%D1%80%D0%B0%D0%BB%D0%B8-%D0%B7%D0%B0-%D0%93%D0%B5%D1%80%D0%B3%D1%8C%D0%BE%D0%B2%D0%B4%D0%B5%D0%BD_331189.html
09 Май 2014 20:35
Хак да ви е на всички форумци! Псувахте ББ нали! Не сте ли чували, че като псуваш тъпаците те се плодят."Хубавото предстои" както казват от Глобул.
09 Май 2014 20:43
Правени са опити - колко течност може да поеме един презерватив, капут по народному.
Половин вана!
Е, после се пука и течността отива в канала, а презевативът (капут по нашенски) остава спаружен до устието му...
09 Май 2014 21:12
Бюрековият сценарий е един римейк на този на Боко тиквата отпреди десетина години. Но докато все пак от Боко излезе ( макар и карикатурен ) някакъв Франкенщайн, то този ще си остане само един хомункулус. Ще поизлъже едни бедни и глупави хорица, които винаги очакват да се появи някой който да ги "оправи".
Лансирането му в политиката от страна на неговите душеприказчици от една амбасада, показва липсата им на въображение и способност за програмиране на работещи проекти.
09 Май 2014 21:18
Имам изключително сериозни основания да твърдя, че Бареков не е нито по-лош, нито по-хубав, от който и да е представител на гюбрето...
Да се казва, че Бареков е по-добър/по-лош е не само проява на принизен вкус, но и проява на незнание в областта на логиката, граматиката и механиката!
09 Май 2014 21:23
автора
09 Май 2014 21:36
Цитат по дописката:

Или по-скоро е като плана "Ран - Ът" от началото на 90-те. Тогава онзи фамозен документ беше съставен, за да може едни хора да свършат едни работи, за които нито Ричард Ран, нито Роналд Ът са знаели каквото и да било.


Аз пък слагам един мнооооооооооооооого сериозен бас (залог 1 стотинка), че многоуважаемите г-да Ран - Ът, както и прислугата, подписала техния забележителен (кх-кх!) труд, са вменяеми!!!

Ще се облегна (примерно) на НК
Чл. 33. (1) Не е наказателноотговорно лицето, което действува в състояние на невменяемост - когато поради умствена недоразвитост или продължително или краткотрайно разстройство на съзнанието не е могло да разбира свойството или значението на извършеното или да ръководи постъпките си.


Да се твърди, че многоуважаемите г-да Ран - Ът, както и прислугата, подписала техния забележителен (кх-кх!) труд, са невменяеми!!! - т.е. че поради умствена недоразвитост или продължително или краткотрайно разстройство на съзнанието не са могли да разбират свойството или значението на извършеното или да ръководят постъпките си, не е много разумно!
Изоках се! (полупрофесионално!)
09 Май 2014 21:52
Триглавата ламя - ГЕРБ, БСП и ДПС, може би мечтае ББЦ да е само в сънищата им, но те са действителни и скоро ще изметат статуквото от парламента! Ние искрено вярваме, че ще се разделим с крадливите политици от неуспешния преход. Време е за промяна!
09 Май 2014 22:07
Удоволствие е да се четат такива статии, словото в тях е на нивото на добрата литература - наслаждение и от интелигентното чувство за хумор, иронията, сатирата... Ако Манекена имаше рецептори за тези изразни средтсва, щеше да му е лесно да вникне и в анализа. А той е на професионалист, който няма нищо общо с безпомощното ръкомахане на Райчев, примерно. За жалост, такива момчета са рядкост из телевизионните студиа, но пъл е и нормално - с такава дарба за писане той ще е разочарование да го курдисат сабаалем до чичовците...
За Бареков е ясно- ще си тръгне с бялата си риза и бронежилетката още от авансцената, след първите ръкопляскания. Авторът обаче го е видял не само с очите на завесаря зад кулисите, а и като същински комедиограф, от който може да излезе един нов бай Йовчо. Ей я, и Нешка Робева е готова баба Гицка
09 Май 2014 22:26
Партии и избиратели
БСП - екс-комунисти
ДПС - турци и малко цигани
ГЕРБ - чалга и милиционери
Бареков - драгите ТВ зрители
09 Май 2014 22:31
Удоволствие е да се четат такива статии, словото в тях е на нивото на добрата литература - наслаждение и от интелигентното чувство за хумор, иронията, сатирата...

И за мен беше удоволствие. Автора -
09 Май 2014 22:33
Барекът отне на Болното джудже електората и вероятно ще бъдем свидетели на подобно вресливо и нищоправещо присъствие в парламента, до появата на някое ново чудо, да обръща палачинки пред очаровани зяпачи!
09 Май 2014 23:09
Ясен Бориславов,

09 Май 2014 23:09
В духа на работния език на голямата дипломация ,пречупен през балканските традиции....бих отбелязал ,че без големия селямлък ,правен на тоя серсемлък ни Бюрек,ни Боко,ни Яне би се пръкнал.Все съм се чудел на медиите-това да надуват поредния "Дюрекс" в ефир обикновен тепегьозлък ли е или дюс гьотверанлък? И не чакайте скоро да изчезне "Новия Политик"-тия избори са само "упражнение" и жална ни майка на есен....
09 Май 2014 23:17
Бил е просто реквизит, който след края на турнето ще бъде сгънат и прибран някъде.
Няма ли да го преплакнат барем преди туй
09 Май 2014 23:25
Само на мен ли ми прави впечатлението за цветовото решение на "ПРОЕКТА" - жълто и светло синьо. Точно като тия на Украйна.
09 Май 2014 23:46
Гълъбова
2014-05-09 21:52:09


Г-жо, въпреки добронамерените ми препоръки не сте прочели "Клошмерл"...
Това очевидно води до вид шизофренно поведение - да говорите от собствено име в множествено число: Ние искрено вярваме, че ще се разделим с крадливите политици от неуспешния преход. Време е за промяна!
Освен ако,
дали,
сама тя?


За г-н Бориславов - браво!
10 Май 2014 00:00
Кифла,остави Евромайката ,виж как и ние не споменаваме майка и.....Вече сънува че е у финансовото и коли и беси наред.Представя си бюджет кат пребъркването сакото на съпруга си,а инвестиции-голям шопинг-тур Бареков шъ я упрай.....кат не се намерил друг-в него и е надеждата....макар че в някои случаи е по-лесно да вдигнеш 100 от лежанка у Фейса Нека пърха с крилца.....кат майско бръмбарче до изборите,после ще им спрат издръжката
10 Май 2014 00:11
мъничък1
2014-05-10 00:00:15

Нека пърха с крилца.....кат майско бръмбарче до изборите,после ще им спрат издръжката


Дали?
Че едно "майско бръмбарче" от миналите избори още краси пейзажа.
Не стига, че краси, ами и говори???

/да се възползвам от стария виц/
10 Май 2014 01:50
Браво, Ясене! още преди три месеца споделих, че от явяването на Бареков на избори ще има очевидна полза и тя е, че най-сетне ще стане излезе наяве процентът на идиотите в България. Споко! Във всеки народ има определен сегмент от идиоти, така че в това отношение българите не сме уникални. Споко освен това, защото, ще видите, процентът няма да е чак толкова голям. Пък и числото ще е приблизително, защото ще има немалко идиоти, които ще гласуват за други партии. Но за Бареков със сигурност ще гласуват само такива.
10 Май 2014 03:51
Бареков си съществува съвсем реално. Никой не го гласи за министър председател. Идеята е да обере гласовете на част от недеоволните от сегашното управление. Върви комплект с ДПС/БСП. Единственият начин да се разкара скоростно от политическата сцена е някой да гръмне Доган или Цв. Василев.
10 Май 2014 06:21
Ясен Бориславов,
10 Май 2014 07:13
Fata Morgana? Натисни тук

Тц. Нема романтика. Ехо от чалга.
10 Май 2014 07:15
Брилятно
Госпойца горанова и дружки да му се примолят да се цанят при него на занаят да се учат!
10 Май 2014 07:31
Постоянно се опитват да ни внушат колко прост е ББ, разни измислени герои, като Генек и подобните му чугуни. Но товаришчи, кажете, кой от вас или вашите познати е бил кмет на София, министър председател и председател на най-голямата партия от създаването си, която няма загуба на изборите, даже и от Партията? Вие си говорете...те хората си гласуват пак за него! И каква е алтернативата му, Back in USSSR ли? Не, благодаря!
10 Май 2014 08:54
Статията е чудесна - точно точно и картинно описание на нищото Бареков!
.............
p.s. тва на снимката не са 100 кг. - дисковете са по 15 и 10 кг, плюс лоста - 70 кг.
Нема `а лъжете народа, ей!
10 Май 2014 08:57
е,трудно е да се твърди че е много сложен .....въпросният оперетъчен герой Папка ,слушка, дрънка и върши глупости,отмята се от думата си три пъти на ден и пъчи шкембе пред микрофоните като си мисли че е як,затуй няма значение дали е умен...Стара манлихера и униформа -овехтял модел, и беше идеален за пъдар в полето....как точно стана министър председател е дългата и тъжна история за обществен разпад и колективна глупост....От същата матрица -поредния ерзац-Бюрека
10 Май 2014 08:59
Бареков ще пърха поне до парламентарните избори.
10 Май 2014 09:01
Г-н Бориславов ни предупреждава, но май напразно! Няма кой да го чуе...
Вадя си това заключение от някои постинги след статията-предупреждение.
Явно калпавия материал се увеличава... вкисваме като народ.
Ако не е станало ясно- за статията-предупреждение
10 Май 2014 09:02
Туй горното-за ЧК,плачкащ за самотния герой-победител от Банкя ,който седи сам като куче в търсене на женски гащи ,без да е загубил и една битка ....на банкетна маса
10 Май 2014 09:07
Трудно ми е да повярвам как проститутката Бареков се е превърнала в пролитаризирала се проститутка, а после от пролитаризирала се проститутка - в осъзната пролитализирала се проститутка.

По-скоро мога да повярвам, че е една амортизирана порно звезда, която се възползва от медийната си ... популярност сред среднощните и утринни чикиджии. Познавайки спецификата на почитателите и, някой е решил да инвестира не-скромна сума в иновативната и сексуална практика на площадна ексхибиционистка.

Прочее, Бареков си остава един придатък на отрудения си ... орган. А пък отруденият му орган - приложение към бюджета на спонсорите му. Секне ли бюджетът, край и на авантата. Този парцал не си пада по промоциите.
10 Май 2014 09:30
Бареков е добър ученик на Борисов, той говори и обещава това което повечето от хората искат да чуят.
10 Май 2014 10:15
Чудесен анализ, не мога да не подчертая някои фрази, с които съм съгласен напълно:
Или по-скоро е като плана "Ран - Ът" от началото на 90-те. Тогава онзи фамозен документ беше съставен, за да може едни хора да свършат едни работи, за които нито Ричард Ран, нито Роналд Ът са знаели каквото и да било.

Създаде се алиби за ония с куфарчетата, присвоилите държавните активи в чужбина, източилите фирмите и банките.
Първо разкри аферата с костинбродските бюлетини. Как точно тези бюлетини са щели да влязат в избирателните урни, не стана съвсем ясно, но подвигът си е подвиг.

Това с бюлетините беше чиста политическа поръчка, кой ти обръща внимание на бюлетини вън или вътре в урните...
Имам богати приятели, те ме помолиха да кажа: "И ние плачем, когато виждаме бедните."

Сигурно плачат след поредния острел, ама не за бедните, а за собствената си кожа...
По-интересна е втората категория. Това са хората, които ще гласуват с някакви очаквания. При тях явно гражданските и избирателните права силно надвишават интелектуалните възможности за разумен избор. И този електорален сегмент, ако се вярва на социолозите, не е малък.

10 Май 2014 10:29
Едно от големите неудобства на демокрацията е, че хората са свободни да бъдат глупави. Глупостта е естествено и неотменимо човешко право.


С тези думи изби рибата и изкърти мивките Ясен'е.....
10 Май 2014 10:31
Според мен трагедията е в следния извод на автора:
По-интересна е втората категория. Това са хората, които ще гласуват с някакви очаквания. При тях явно гражданските и избирателните права силно надвишават интелектуалните възможности за разумен избор. И този електорален сегмент, ако се вярва на социолозите, не е малък.
. Този сегмент ще става все по-голям докато животът на все повече хора се състои единствено в грижата за елементарно оцеляване. Най-лесно се манипулират отчаяните хора, обречени на мизерно съществуване. Именно тогава те се уповават на врачки, баячки, извънземни, Господ, Бареков, Сидеров и други подобни.
И доколкото охолното съществуване на гореизброените зависи от мизерията на електората, толкова повече ще се стараят тази мизерия да се задълбочава.

Lasciate ogni speranza, voi ch'entrate"

Перефраза: Надежда всяка оставете, вие, които гласувате.
10 Май 2014 10:35
Офтопик - един факт, споделен от "АФИС" в рамките на едно тяхно проучване за профила на ... негласуващите. А той е, че 25% от избирателите (активните) никога не са повтаряли вота си. Дерзай, Бареков, ти си наред!
10 Май 2014 10:42
А в същност по какво се отличва Бареков от ББ? Същото поведение, същите обещания и (вероятно) същите резултати. Българският избирател е единствено същество което безкрайно може да се спъва от един и същ камък.
10 Май 2014 10:42
Нямате си представа, колко народ ще гласува за Бареков. Той е лакмусът за това, колко се е сринало образованието ни. Заслушайте се, какъв тюрлугювеч от идеи прокламира - това е тийн лексикон, от тук - малко, оттам - малко. Като се натрупат страници, с просто око се вижда, как започва да си противоречи. За начетен човек е истинско мъчение да слушат такъв дебил!
10 Май 2014 11:08
Добра работа на Ясен....
Бар. е наистина обезпокоително недоразумение.
Но, за съжаление, не е самотен в политическия ни театър...
Самата му сцена е недоразумение...
Нямаме политически партии, в същинския смисъл - ясна управленческа платформа, с политически цели и идеали, те са заместени от мъгляви и дребни несистемни обещания, които дори не се спазват, като се дойде на власт...
Така, че тази политическа гротеска сякаш идва да затвърди абсурдната политическа сцена...
Като в пиеса на Радичков...
Мизансцена е символичен - няколко преплети пръчки играят за ограда, картонен контур на магаре, коза и т.н.
Но... такива трябва да са и репликите, къси, иносказателни, многозначещи, анекдотични...
Не се казват много конкретни неща, оставя се простор на въображението да си доизгражда реалност,
ролята на актьорите е само да го събудят... - въображението...
10 Май 2014 11:27
Прилично четиво!
10 Май 2014 11:38
Това, че си магаре, още не значи, че Европарламента ти е гарантиран.
10 Май 2014 11:40
Бареков е живото доказателство за това, че политическата неграмотност на българина не познава граници. Аз си мислех, че сме стигнали дъното с ГЕРБ и с сегашните мафиоти, които ни управляват, ама Бареков и Росен Петров са си направо друга категория. Перифразирам известния виц за оптимиста и песимиста:

Песимистът казал: Е след царя, Бойко, БСП/ДПС по-зле не може да стане. А оптимистът отговорил: Може, може.
10 Май 2014 12:39
Много готина статия, хареса ми !

"Ще бъде едновременно вълнуващо и потискащо"... и мнго феерично, както би казал колегата ЗИП !
10 Май 2014 12:45
Прекрсен анализ! Дано се спука и този сапунен мехур!
10 Май 2014 13:09
А в същност по какво се отличва Бареков от ББ?


Борисов е оригинала.

"Бареков и разузнавачът Петров през 2014 г. Борисов през 2002 г."
10 Май 2014 14:27
Ясен Бориславов
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД