:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 264
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

НС пропиля 4 часа в безсмислен дебат за оставката на Мая Манолова

СНИМКА: ЮЛИЯН САВЧЕВ
Мая Манолова изслуша спокойно упреците на колегите си и обяви, че те са безпочвени.
Парламентът пропиля близо четири часа от времето си за безсмислен дебат по въпроса за отстраняване на Мая Манолова от поста зам.-шеф на НС. Искането бе внесено ден по-рано от ГЕРБ с мотив, че Манолова системно пренебрегва опозицията и непрекъснато гледа в ляво. Очаквано тя оцеля за втори път, след като 106 депутати гласуваха "против", 56 се обявиха "за" оставката, а един се въздържа.

В началото на дебата лично председателят на НС Михаил Миков защити подчинената си. Той определи искането като пореден опит за дестабилизация на 42-рия парламент. "Когато интригантството се превръща в оръжие за политическо поведение, рано или късно хората дават своята оценка", заяви Миков. Според него ГЕРБ демонстрират политическо безсилие и липса на "осъзнати и артикулирани политики". "Може утре да поискате за пореден път и моята оставка, но трябва все по-често да чувате тези неща, за да изтрезнеете", обобщи Миков.

След него и лидерът на БСП Сергей Станишев защити Манолова. "Мая Манолова си върши работата и има подкрепата на ПГ на Коалиция за България", бе категоричен той. И допълни, че тази дискусия изразява философията и разбирането на Бойко Борисов как опозицията трябва да пречи - в случая за приемането на закона за МВР.

"ДПС няма да вземе участие в този дебат, защото това е политически фарс", обяви Йордан Цонев.

"Къде в правилника на НС пише, че при поискване на процедура председателстващата Мая Манолова трябва да гледа в ляво, да си говори, да се прави, че не вижда и чува? Къде пише, че има право да прекъсва говорещия, да прави констатации?", разпали се Галя Захариева от ГЕРБ.

21
3484
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
21
 Видими 
09 Май 2014 19:44
Да бяха оставили Манолова да говори от името на двете страни - да си иска оставка и да защитава поста... Може го по-добре от лелките на Боко и хиените на СърГей...
---------------------
Сайтът на Генек
09 Май 2014 20:40
Тези в НС се занимават само с междуособици! Плащаме им и ги оставяме да ни ограбват, за си оправят "отношенията" помежду си! От тях полза – нула! Само вреда!
09 Май 2014 20:44
НС пропиля 25 години - сега за 4 часа на въпрос ще го правим !
09 Май 2014 20:55
Ето една наистина добра новина!!!

Рано или късно всеки ще дойде на моя - колкото по-малко НС се занимава с `коването` на закони - толкоз по-добре за Суверена!
Обилието на закони, непреодолимите противоречията вътре в тях и между тях, безумието им, липсата на логика и граматика в текстовете, използването на език, който е по-близък до есперантото, отколкото до Българския, и т.н. и т.н. водят до блокиране на правораздаването и фактическа липса на правосъдие!
Обяснявам бавно, за да се разбере от всеки - един невменяем, когато `твори`, какво прави!? Прави идиотии (меко казано!) Когато невменяемият не твори - той не наслагва своята невменяемост към невменяемостта на предходните и лишава следващите невменяеми от възможността да надграждат върху неговите делириуми!
Затова - радвайте се, радвайте се, че НС е `загубило` тези 4 часа! Ако не беше ги загубило, щеше да сътвори поредните безумия, които биха накърнили съществено интересите на Суверена!
Изоках се! (полупрофесионално!)
09 Май 2014 21:04
"Лудите не може никой утеши, бесните не може никой укроти" - Христо Ботев
09 Май 2014 21:13
Не е така!
В хода на дебата се установи, че:
Тя не мъжко момиче, тя е просто пич!
(Цитираме депутатина-контабандист от БСП Кирил Добрев)
P.S. Пич е турската дума за копиле...
P.P.S. Копиле пък идва от румънски и т.н.
09 Май 2014 21:35
Генек,
не мога да повярвам!
"СърГей" в твой пост.....?!? Това е леко намирисва на плагиатство тц,тц,тц
...или провокация?
09 Май 2014 21:39
Рано или късно всеки ще дойде на моя - колкото по-малко НС се занимава с `коването` на закони - толкоз по-добре за Суверена!
Те вече са си "изковали" толкова, колкото да може да крадат! Повече не им и трябва!
09 Май 2014 21:59
Стайнбек 09 Май 2014 21:39
Те вече са си "изковали" толкова, колкото да може да крадат! Повече не им и трябва!


Тц...
Това е относително малка беда...
След като подфанаха някои от вещите и техните исконни права (пр. пилците и др. добитък - едър или дребен, рогат или не) на ред идват и (примерно) правата на неживата материя...
В най-скоро време очаквам да се излее река от закони:
~ за правата на металите.

~~ за правата на цветните метали (специален закон)
~~ за правата на черните метали (специален закон)
~~ за правата на благородните метали (специален закон)

~~~ за правата на златото (тук ще се спра по-подробно!)
~~~ за правата на златото на слитъци
~~~ за правата на златото на монети
~~~ за правата на златото на монети, собственост на ФЛ
~~~ за правата на златото на монети, собственост на ЮЛ
~~~ за правата на златото на монети, собственост на общините
~~~ за правата на златото на монети, собственост на държавата
и т.н.
Но това не е всичко!
~~~ за правата на златото на монети, собственост на ФЛ от мъжки пол
~~~ за правата на златото на монети, собственост на ФЛ от женски пол (на другите полове няма да се спирам, за да не изпадна в транс)
~~~ за правата на златото на монети, собственост на съпрузи
и т.н. и т.н. (да знаеш колко много благородни и неблагородни метали има!)

И колко още други, необхванати от законодателите, области има - ум ще ни зайде!!!
---
заб. обикновено давам пример със Закона за нуждата, за малката нужда, за голямата нужда, за едновременната малка и голяма нужда, които пък си имат ред специални закони - малка дневна нужда (съответно сутрешна, обедна, предвечерна), голяма дневна нужда (съответно сутрешна, обедна, предвечерна) и т.н. и т.н., волева вечерна малка/голяма нужда, съответно и неволева (кх-кх!) такава, разбивка по полове, възраст (до 1 год, до 5 години, до 14 години, до 18 години, до 50 години, до 60 години, над 60 години) и т.н. и т.н.
Горе-долу едни 200-300 (минимум!) закона за нуждата могат да се сътворят! И тези закони могат да обрастнат с безброй подзаконови нормативни актове - като се започне от Правилника за прилагането, та се стигне до тълкуването на дерибеите от хазната, без да обръщаме внимание на противоречивата практика на съдилищата!

10 Май 2014 09:23
Народът срещу нея!?
10 Май 2014 09:53
Страйки, пич на румънски е малко бебе от мъжки пол, легитимно, въпреки, че думата идва от турски. Балканска въртележка. А тя продължава в пущ - на румънски момче. Без отенъци. В българския - ясно - за двете.
10 Май 2014 10:13
Дебат като всички други ... Семпли лелки, попреминали свежест, се правят на ... остроумни. По правило самочувствието им далеч надхвърля капацитета им, но това никога не е било проблем в традицията на българския парламентаризъм от няколко мандата насам. Войнстваща провинциална посредственост. Мая Манолова може да е пич само в обкръжението на безнадеждните путьовци около нея. Тя изкова легендата за себе си, когато "мъжагите" вляво се спотайваха умълчани и травмирани от тестостерона на Баце и жлъчта на Цветанов. Тогава Манолова и Нинова бяха тези, които си самовъзложиха функцията на "остриета". Тъжна картина! Лелки се правят на ... пичове. Като добавим и тегобите на възрастта им, нищо чудно да са им поникнали мустаци. А на "мъжагите" - гърди. От една възраст нататък жените стават все по-мъжествени, а мъжете - все по-женствени. Физиология. Политфизиология, ако транспонирате в метриката на парламентарната им възраст.

Апропо, и Комара тук и Чавдар в "Преса" интерпретират това възмъжаване по не-учудващо сходен до идентичност начин - като лесбосцена на две "руси" домини с фетиш (листчето "Оставка". Мъжка им работа. Интерпретират политиката през ... либидото.

Че кое и е наред на българската политика, та жените в нея да са жени, а мъжете - мъже?
10 Май 2014 11:02
Firmin, е вие що така злобно? Какво и е на Майчето, като изключим, че не е на 22 години, което не е голям грях Според мен наистина е пич и наистина си е жена. И лекотата, с която изкарва противниците си от кожите им...
И особено на фона на цялата фауна там, нормален човек, от добрите.
10 Май 2014 14:33
от ирански произход е едното значение на [пич] - извит, завит, навит,- който е гледал зарзават в двора няма начин да не е кършил - пич(ове)- на домати,краставици (за да могат да вържат плод , а не да растат без завръз) . В хасковосоко се излпозва много често изразя ,ще ходя да кърша пичевете на дометите, при турците по нашия край ,забележка към недобре гледана градина нямаща зарзават - бурасъ чок пичелнмиш. Дргото наименовение на ластуни е пич. Колегата форумец по горе е описал румънския вариант за момче.
10 Май 2014 14:46
Firmin, е вие що така злобно? Какво и е на Майчето, като изключим, че не е на 22 години, което не е голям грях


Жестокостта ми остава ... несломена, уви. Може да съм женомразец скрит, знам ли. А Манолова не я харесвам и никога не съм я харесвал. По ред причини. Дали е от добрите ... И това не знам. Знам, че не всички "наши" са добри, както и не всички не-"наши" - лоши. Сигурно и аз не съм от ... добрите "наши" за някой, едва ли са много тези, дето ме харесват. Но пък и не съм вече на възраст да ми пука.
10 Май 2014 14:50
Потресаващо е, че дори над средноинтелигентните успяват да паднат до нивото селски бекове. Някаква масова истерия, тъпотия залива този парламент и се питам тези хора не се ли гледат след това по телевизията? Гордеят ли се с изявите си? Занимават целия народ с извратените си взаимоотношения и душевни терзания. И сега ще почиват. От какво се умориха? Какво свършиха - преливане от пусто в празно до откат. Да вземат да разкарат Герб от парламента, та белким се отпуши малко работата.
10 Май 2014 14:55
Гордеят ли се с изявите си?


Кой ги знай. Имам понякога чувството, че стените на Народното събрание са напоени с ... посредственост и тя буквално се стича по тях, извайвайки сталактити, сталагмити и сталактони из българския парламентаризъм. Парламентаризъм - парларе, говорене демек. Как да следваш мъдрото "ако си помълчиш, можеш мина и за умен". Унизяваща, обидна посредственост. Предизвиква отчаяние.
10 Май 2014 15:03
Мая Манолова е голяма скочубра... Чакат ни само првоблеми с нея... Много нахална и поривиста, едно селско, нахално пораснало момиче... Човек трябва да се пази от нея, защото е много отмъстителна. На всеки може да направи зло... Мъжът й е по-стабилен... Тя е едно от злите неща в нашия парламент... Не може да се разчита на нея, своенравна е, и не отчита грешките си, напротив става по-яростна и нападателна... Голямо г.ведо... Да си го нямаш това в къщи...
10 Май 2014 15:54
Може го по-добре


Кога си прав, прав си. Може го Маямата -- и лъгането по медиите, и слугуването на братя Галеви, и прокарването на поправки за сводници, и раздуването на идиотски конспиративни теории в приятелски медии в деня без пропаганда.

Талант, самороден и многостранен.
10 Май 2014 21:35
Сара Пейлин от 42-я паралел ...
11 Май 2014 09:11
Кюстендилската слива е редък сорт и трябва да се пази.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД