:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 363
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Едва 11 чужденци са глобени в България от 2012 г. досега

Само 11 чужденци от Европейския съюз са глобени в България от 2012 г. до момента. Това сочи справка на правосъдното министерство, поискана от "Сега". Исканият документ е за броя на исканията за изпълнение на решения за финансови санкции, изпратени от България в други държави от Евросъюза. Става дума за 8 наказания за митнически нарушения, 3 за незаконно преминаване на границата и по едно за телесна повреда и опит за подкуп на длъжностно лице.

За същия период у нас са пристигнали 589 искания от чужбина за признаване на глоби на българи, извършили нарушения зад граница. Най-голям е броят на тези за погазване на пътните правила - 498. Останалите са за работа без разрешително, използване на фалшиви документи, кражби, трафик на наркотици, митнически нарушения и пр.

Както "Сега" писа преди дни, стотици глоби и други финансови санкции, наложени на българи в страни от Европейския съюз, всяка година се изпращат за събиране от българските съдилища на Националната агенция за приходите (НАП). Законът за признаване и изпълнение на конфискациите и финансовите санкции е в сила от февруари 2010 г. По силата му събраните тук глоби остават в републиканския бюджет. Когато става дума за конфискация на имущество на стойност под 10 хил. евро, остава в България. Ако надвишава този праг - 50% от сумата се изпраща на държавата, издала решението за отнемане. Съдилищата могат да откажат да признаят за изпълнение решенията.

Посредник между българските съдилища и органите от страните от ЕС, които налагат глобите, е правосъдното министерство. От 2102 г. насам от чужбина са получени 9 искания за конфискация от лица, осъдени за трафик на хора, фалшифициране и пране на пари. България не е изпратила на друга страна от ЕС нито едно искане за конфискация.
2
1154
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
2
 Видими 
12 Май 2014 13:54
За същия период у нас са пристигнали 589 искания от чужбина за признаване на глоби на българи, извършили нарушения зад граница. Най-голям е броят на тези за погазване на пътните правила - 498.


Никой не говори за турските ТИР-аджии които карат през Булгаристан със 120 км/ч, а дори и да направят ПТП си обират крушите по живо по здраво, а наще ченгета ги зяпат в г-за за рошкови ! Как в една Австрия, или Германия , на границата могат да те глобят само по показания на тахошайбата, че си превишил скоростто, или не си почивал на всеки 8 часа ?! А тук дори заснети с камери нарушения им се разминават. А после искаме някой да ни уважава...
12 Май 2014 23:11
Рачко Пръдлето е жив и здрав, но вече овластен.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД