:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 367
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

ГЕРБ спечели, БСП е в колапс, ДПС е във възход

Големият въпрос след вота е какво ще се случи с правителството на Пламен Орешарски
Брой мандати за европейски парламент 2014 г.
Дясната Европейска народна партия (ЕНП) ще спечели най-много от европейските избори у нас. ГЕРБ остава първа политическа сила с около 29-30% от гласовете и ще има 6-има евродепутати. Изненадващо за второто място спорят БСП и ДПС. БСП (19.5%) се колебае между 5 и 4 мандата в ЕП заради разсейване на гласове към АБВ и "Българската левица", съюзник на гръцката "Сириза". ДПС максимално се доближава до БСП и ще спечели 3 или 4 мандата. "България без цензура" ще има 2-ма депутати, а Реформаторският блок до последно ще се бори за 1. Ниска избирателна активност (33-34%), масиран ромски вот и множество нарушения белязаха изборния ден. Българите обаче се оказаха много активни при преференциалния вот - около 40% от гласувалите са се възползвали от тази възможност.

Според прогнозните резултати за евровота към 20 ч. вчера ЕНП ще се сдобие с общо 7 евродепутати от България (ГЕРБ+РБ) срещу 4-5 за Партията на европейските социалисти (БСП). Либералите традиционно ще приютят 3-4 от ДПС, а Николай Бареков и вторият в листата Ангел Джамбазки ще бъдат независими.

Резултатите се разминават с предизборните данни на социолозите, които даваха съвсем малка преднина на ГЕРБ пред БСП, докато маржът се оказа цели 9%. Социолозите прогнозираха и че при ниска избирателна активност ще спечели БСП, а при висока - ГЕРБ. Резултатите показаха, че БСП ерозира от две страни. Демографският разрез на вота показва, че червените губят съществено влияние сред най-младите на възраст между 18-30 години. Едновременно с това партията губи категорично традиционния селски вот, изместена от ДПС. По данни на "Алфа рисърч" 40% от вота в селата е за ДПС и само 20% - за БСП. Сходни са и данните на "Галъп", които показват, че 36% от селския вот са отишли за ДПС срещу 19.7% за БСП.

"Това е колапс за БСП", коментира социологът от "Галъп" Първан Симеонов. Според прогнозните данни на агенцията БСП рискува да остане с 4 места в ЕП срещу 6 за ГЕРБ. Всичко зависи от разпределението на единия от 17-те мандата по принципа на най-големия остатък. Голямата изненада според социолозите е, че значителна част от по принцип дисциплинираните леви избиратели този път изобщо не са отишли до урните.

Подкрепата за коалицията около Николай Бареков нараства правопропорционално на отдалечаване от столицата, сочат данните на "Алфа рисърч" и "Галъп". В София формированието около Николай Бареков печели едва 5%, докато в малките населени места процентът скача на 12. Същата тенденция се забелязва и при ДПС. Реформаторите традиционно отбелязват силно присъствие в София и големите градове.

Сбъднаха се прогнозите за неутрализиране на националистическия вот заради конкуренцията между двете основни партии - "Атака" и НФСБ. АБВ също не успя да прескочи бариерата за ЕП.

Избирателната активност се очертава доста по-ниска от тази на предишните европейски избори, когато до урните отидоха над 2.5 млн. души, или 37.5% от всички, имащи право на глас.

Партийните централи бяха много предпазливи в коментарите заради неокончателните данни. "Няма никакви сигнали, че България е дясна. При парламентарен вот сега конфигурацията в Народното събрание би била същата, само че "Атака" щеше да бъде заменена от ББЦ", коментира пред БНТ Татяна Буруджиева (БСП). Всички леви депутати отказаха да коментират въпроса дали Сергей Станишев трябва да подаде оставка като лидер на БСП заради загубата на изборите.

"Псевдопремиерът и псевдопредседателят на НС трябва незабавно да освободят местата, които откраднаха. На втори вот хората показаха, че ГЕРБ е първа политическа сила. Оставка и предсрочни избори", отсече лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Миналата година ГЕРБ и Реформаторският блок подкрепиха искането на протестиращите за извънредни парламентарни избори. Тогава БСП и ДПС призоваваха да се изчака и да се види какво ще стане на евроизборите. "Резултатите от евровота ще покажат дали има необходимост от смяна на властта", коментира тогава председателят на парламента Михаил Миков. Предварителните данни от екзитполовете показват, че има паритет между десния блок на ГЕРБ и реформаторите и левия на БСП и ДПС. По време на предизборната кампания пък лидерът на ДПС Лютви Местан обяви, че след вота ще има промени в правителството и управленската програма. Резултатите значително ще увеличат тежестта на ДПС при преговорите за промени. "Ние сме коректен коалиционен партньор. Заявихме, че ще уважим вота на българските граждани - той е суверен. Днес потвърждавам своята позиция. Ние признаваме изборния резултат. След като видя окончателните данни ще направя оценка. Тя ще бъде достатъчно коректна. Една политическа реалност е, когато имаме трима евродепутати, съвсем друга е, ако те са четирима", каза вчера Местан.

Много висок процент на хората, възползвали се от преференцията, регистрираха социолозите вчера. Според "Галъп" и "Екзакта" близо 40% от гласоподавателите са зачеркнали предпочитан кандидат в листата, което е двойно повече, отколкото на миналите европейски избори, когато само 16% гласуваха и мажоритарно. Тепърва ще стане ясно дали тази активност ще доведе до размествания в листите. Най-голяма е интригата при Реформаторския блок, където привържениците на ДСБ масово гласуваха за втория в листата - Светослав Малинов. Прагът за преференциите е 5%.

Вотът се отличи с високата мобилизация на ромските общности във всички по-големи градове, което породи съмнения за купуване на гласове. В ЦИК постъпиха стотици сигнали за подобни секции във Видин, Стара Загора, Бургас, Кюстендил, Пловдив и др. За сметка на това активността зад граница бе съвсем слаба. Партиите се обвиниха взаимно в купуване на ромски гласове.

Рекордният брой наблюдатели, регистрирани за тези избори - над 50 250 от 36 организации, също предизвика объркване в изборните секции. Много от тях бяха без одобрените от ЦИК обозначения. Телевизионни репортажи показаха как наблюдателите са "задължени" от определени партии да гласуват за тях, за да си получат заплащането, което варира от 30 до 50 лв.



---------- ПОМИРЕНИЕ----

Премиерът Пламен Орешарски обеща още след избора да покани всички евродепутати, без значение от техните политически нагласи, за да обсъдят как по-ефективно да работят за интересите на българските граждани. "Според мен, разбира се, интересът на българските граждани е по-бърз икономически растеж и по-добро благосъстояние на всички. В този контекст е много важно да имаме единни позиции и да позабравим стари практики взаимно да се клеветим", каза премиерът.



-----

БАСТИОНИТЕ НА ДПС ГЛАСУВАХА НАЙ-ДИСЦИПЛИНИРАНО

Електоратът на ДПС показа за пореден път изключителната си дисциплинираност. Това е основният извод, който се наложи по отношение на избирателната активност в цялата страна. Към 17 часа в област Кърджали гласуваха над 37%, в Смолян - 33%, в Разград - 32%, в Търговище и Шумен по 30%. Това бе добра активност на фона на общата, която към този час бе 27.4 на сто. Гласоподавателите от смесените райони вдигнаха процента на ДПС при крайното подреждане на листите.

Централната избирателна комисия и социологическите агенции съобщаваха през деня, че активността е в стойности, близки до европейския вот през 2009 г. Тогава в крайна сметка бюлетина пуснаха 37.5% и според наблюдатели е възможно сега активността в проценти да бъде подобна след крайното преброяване. Твърде е вероятно обаче реалните гласове да се окажат по-малко, тъй като общо избирателите през 2009 г. бяха 6.6 млн., а през 2014 г. са 6.3 млн. Социолозите прогнозираха, че границата от 2 млн. гласоподаватели ще бъде премината в 19 ч., но така или иначе като цяло активността бе слаба.

Както и на други вотове, се забелязаха две "ударни вълни" в рамките на деня - сутринта и в късния следобед. За някои квартали на Варна имаше сигнали, че именно в първите часове от изборния ден се извозват избиратели за организирано гласуване. Като цяло обаче активността в най-големия морски град остана ниска и се очакваше това да бъде избирателният район с най-слаб електорален интерес - около 25%. Подобно бе положението в Русе, пасивност проявиха също избирателите в областите Плевен, Ямбол и Сливен. Над средна активност бе регистрирана в Хасково, Стара Загора и Ловеч.



-----ЛЮБОПИТНО

Пасивността във Варненска област не се отнасяше за община Аврен, където поради смяна на имената на улици съществуваше опасност избирателите да бъдат затруднени. Пред урните там обаче се явиха около 50%.
СНИМКА: БГНЕС
Съпругата на лидера на ДПС Лютви Местан - Ширин Местан, и синът им Ервин гласуват на евровота.
123
13479
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
123
 Видими 
25 Май 2014 22:09
А бе,къде е Кольо Колев и неговите все верни прогнози!?
25 Май 2014 22:31
Кой беше К. Колев?!
25 Май 2014 22:34
Уравнението на изборите е:
6 + 2 = 4 + 4
25 Май 2014 22:34
Грешката в прогнозите за БСП на цръвен Колю и подобните му "социолози" е само 2 (две) евродепутатски места.
25 Май 2014 22:37
Сега бил казал, че РБ нямало да вземе и едно място. Щяло да има три капута.
25 Май 2014 22:38
Резултатите показаха, че в Българиа и Украйна изборите бяха нагласени и фалшифицирани, а избирателната активност беше много ниска.
Всъщност точно там излъгаха и фалшифицираха изборите, като имитираха несъществуваща избирателната активност с готови бюлетини.
25 Май 2014 22:39
Аууу!

г-да Другарите как ревяха, че социолозите са тъпаци, че предвиждали победа с 1% на ГЕРБ пред БСП!

леллееее

Нека припомним:

ВСИЧКИ СОЦИОЛОГИЧЕСКИ ПРОУЧВАНИЯ ЗА ЕВРОИЗБОРИТЕ ДО МОМЕНТА

Натисни тук
25 Май 2014 22:42
Дреме ми на оная работа кои изроди ще пратите в европейския парламент.***
25 Май 2014 22:49
Има две силни тенденции на този евровот: мащабен пробив на евроскептиците и мотивирано негласувалите. Което си е Пирова победа за статуквото. Но пък, - повод да се напият като за последно
25 Май 2014 22:50
Резултата на ДПС е неочакван, но в никакъв случай странен. Ниската избирателна активност и очевидно пределната мобилизация на електората на ДПС , може да ги изпратят даже на второ място - за срам на коалиционните им партньори които определено отбелязват отстъпление от позициите си.
25 Май 2014 23:15
Капитализъм, драги дами и господа.

ДПС спечели приза "Инвеститор на годината"
Чалгаджийчето е с "Най-щедър млад предприемач"
25 Май 2014 23:19
хммм, единствената константа е ДПС. гърми - трещи те са с около 400 000 гласа. резултата им е едно отношение, което зависи от гласовете на другите. и там е трагедията. защото всички са надолу - в абсолютната стойност на гласовете, а не на процентното им отношение към всички гласували. ако това, че БСП е най-надолу от всички - да продължават да лежат на тази кълка...

ПП нищо добро не ни чака, ако никой не си даде сметка защо българите отсвираха така наречения си елит /за едни по-вече, други по-малко/. включително тези 10-тина процента, които се опитаха да се хванат за сламка.
25 Май 2014 23:20


Съсо ще анализира грешките. Вервам, между тролетариите в нашия весел форум ще има дълга и ползотворна дискусия по темата.
25 Май 2014 23:25
Пробив на евроскептици в България няма.
Всички са зад борда.
25 Май 2014 23:43
"Всички са зад борда"

за това говоря. единствено ДПС знае за какво участва в политиката. ДПС е победител в тези избори.
25 Май 2014 23:59
Най-потресаващото бяха не изборните резултати а медийното присъствие. Нова телевизия беше жалка, но БТВ изглеждаше като някаква странна сбирщина поставена пред камери. Като общ фон разни медийни труженички на тълпи задават необичайно тъпи въпроси, други представящи се за журналисти се изказват като политически коментатори и искат политиците само да потвърждават или отхвърлят мъдрите им ценни "анализи", дива ориенталщина, липса на елементарни знания и практически умения за литературен или поне граматически правилен български език,....Жалка картина, даже и политиците ни започват да изглеждат приемливи на такъв чалга фон...
26 Май 2014 00:02
Най-потресаващото беше поведението и глупостите мъдрите и спокойни думи на Сергея. Един истински държавник. Всичко останало бледнее.
26 Май 2014 00:05
Най-потресаващото беше поведението и глупостите на Сергея. Всичко останало бледнее.

Аааа, Симооо Да си имаме уважениетооо.....
26 Май 2014 00:06
ruff
25 Май 2014 23:19

Едва ли на Боко му пука от това. Меж прочем у маалата в Видин празнуват, вече и заря има
26 Май 2014 00:09
как наблюдателите са "задължени" от определени партии да гласуват за тях, за да си получат заплащането (под масата)!?, което варира от 30 до 50 лв.

Наблюдателите не получават възнаграждение!

26 Май 2014 00:12
БСП е в колапс

.
За БСП не знам, ма червените тролове със сигурност са! Бадява са "работили" завалийките.
5 стинки, 5 стинки......., язък.
26 Май 2014 00:15
Да си имаме уважениетооо....


Поправих се.
26 Май 2014 00:39
Heat 25 Май 2014 23:59
Най-потресаващото бяха не изборните резултати а медийното присъствие. Нова телевизия беше жалка, но БТВ изглеждаше като някаква странна сбирщина поставена пред камери. Като общ фон разни медийни труженички на тълпи задават необичайно тъпи въпроси, други представящи се за журналисти се изказват като политически коментатори и искат политиците само да потвърждават или отхвърлят мъдрите им ценни "анализи", дива ориенталщина, липса на елементарни знания и практически умения за литературен или поне граматически правилен български език,....Жалка картина, даже и политиците ни започват да изглеждат приемливи на такъв чалга фон...
26 Май 2014 00:46
Бъдещето на България е пред ДПС...

...който е кариерист отсега да насочва да става член на ДПС...

...сега селата са техни...след време ще паднат и градовете...въпрос на време...демографския облик на България отдавна се промени...

...софиянци си мислят, че техния ред никога няма да дойде...но пътя на логиката е железен...няма бегане... просто държавата раздава детски и майчински на един етнос, който се възползва от това и се възпроизвежда с темпове, които променят облика на България не с десетилетия и години а с месеци и вече берем плодовете на тази политика...селата вече са превзети...следват и градовете...първо по-малките...после по-големите и накрая най-големия...така както е паднало едно време на края и Видинското царство...само че този път без бой а от глупост и лакомия за пари...

26 Май 2014 01:34
Чакам Станишев да каже че изборите са фалшифицирани !
26 Май 2014 01:37
Току-що научих резултатите, но съм твърде изморена, за да прочета целия материал и коментарите.
Само искам да драсна, че резултатите надминаха всичките ми очаквания.
Станишев требе да го обесят на лампата пред блока ми.
Лека нощ!
26 Май 2014 01:50
Станишев требе да го обесят на лампата пред блока ми.

Нещо, което трябва да направят неговите си, ако не български, то поне европейски.
26 Май 2014 03:50
Отлично започна този уикенд с 4-1 в Лисабон и отлично завърши. Левото у киреча където у е мястото.
26 Май 2014 03:52
Основни изводи от състоянието на политическата ни действителност след вчерашните изборите са:

1.Бившите сини ръководители не съществуват в политическия живот. СДС дори не бе погребан, зомбирано подкрепи снахата на другаря Пръмов.
2. ДПС не е българска , а етническа башибозушка партия, партия на селските турски и цигански етноси. Българинът Пеевски го оттеглиха за пореден път като в играта "Тука има, тука нема".
3.Победата на Правешкия клан бе отново затвърдена. Масовото участие на дс-агенти в изборите показателно говори, че родово комунистическата, милиционерска,ДС-каста печели безапелационно с трите си мастодонта - ГЕРБ, БСП, ДПС и партията на кумеца на пазванта на Тато.
4. Мюретата Каракачанов и Дилов пристанаха при Бареков.
5.БСП няма нови авторитетни политически лидери. Изваден бе от нафталина номенклатурния комунистически кадър Пирински, а дъщерята на Пиргова, живееща във Франция, ще получава по-добра заплата в Страсбург.
6. Симеон Сакскобурготски уби монархическата идея.
7. На българските избиратели бе предложена гладиаторска пародия. За обикалящите простовати политически бойци гласуваха плебеите, искащи кебапче и чалга-зрелище.
8. Волгин Сидеров се поклони на Кобзон, вместо на българите. Ще има пари за Риц и шампанско.
9. Първанов ще складира безполезно разочаровани парчетии от одъртяващия твърд партиен електорат на БСП.
10. Емигрантите ще нараснат бързо до три милиона. Младите българи не искат да живеят в Евразия .
11. Простотията в популизма на Бареков надмина Борисовата. Чалга-популацията бе зашеметена от възторг.
12. Журналистите и социолозите оформиха тортата.
13. Андрей Райчев и Кольо повториха подвига на Гюро Михайлов, останаха до смърт около комунистическата касичка.
14. На сцената до старите журналистически брантии се появяват млади комунистически филизи-политолози.
15. Ходът на ДС-едо Патриарх с гласуването му от Москва бе върхът на сладоледа.
26 Май 2014 04:03
Политическата система се разпадна до нивото в катуна.
26 Май 2014 06:11
При 70% негласували - за чия победа говорим?
--------------------------
Сайтът на Генек
26 Май 2014 06:12
ХанКрум за пръв /и, надявам се, не последен/ път се е изказал точно, макар и спорно някъде...
--------------------
Сайтът на Генек
26 Май 2014 06:51
На бит куманиз телевизиите му виновни...
26 Май 2014 06:52
ПП Юруш плати сметката за подръжката си за ДПС и Путин.
Избирателите пуснаха водата...
26 Май 2014 07:08
...софиянци си мислят, че техния ред никога няма да дойде...но пътя на логиката е железен...няма бегане... просто държавата раздава детски и майчински на един етнос, който се възползва от това и се възпроизвежда с темпове, които променят облика на България не с десетилетия и години а с месеци и вече берем плодовете на тази политика...селата вече са превзети...следват и градовете...първо по-малките...после по-големите и накрая най-големия...така както е паднало едно време на края и Видинското царство...само че този път без бой а от глупост и лакомия за пари...


В крайна сметка това е най-важната тенденция , която изкристализира след голямата говорилня. България отдавна не е лява и дясна, либерални и консервативна. България се дели на София и Провинция, които вече нямат нищо общо помежду си, по-точно нямат нищо градивно и добро , което да ги свързва. На следващите избори ще се делим на граждани с небългарско и /малцинство/ с българско самосъзнание.
26 Май 2014 07:18

Станишката да се сети приятелката му Вагенин колко гласове му загуби само в последния един месец...

Самата Станишка от надупването си на ДПС и Пеевски е пратил БСП в колапс... и ДПС ще го изработи отново... което иде да покаже, че на Станишката му харесва да го работят...


26 Май 2014 07:27
просто държавата раздава детски и майчински на един етнос, който се възползва от това и се възпроизвежда с темпове, които променят облика на България не с десетилетия и години а с месеци и вече берем плодовете на тази политика...

Добре де,Чорбар форевър .... некой забранявал ли ти е на тебе и ти да се възползваш от тез детски и майчински ?
Дяца ли не можеш да правиш или просто никой не успява да та забременее ?
26 Май 2014 07:51
В крайна сметка това е най-важната тенденция

Грешна сметка, която и тенденция не сочи.
Циганите не гласуваха повече от друг път.
Твърдият електорат на ДПС си гласува, както винаги. Таван на възможностите при общата ниска избирателна активност.
Бареков обра популисткия вот и дръпна гласове от ГЕРБ, Атака, НФСБ-то и подобни.
Герберите също постигнаха тавана на възможностите си, а те май хич не са големи вече, предвид ниската избирателна активност.
Различното и най-важното на тези избори беше, че хората с леви убеждения масово не гласуваха - отрицателен вот, наказателен вот, жълт картон.

Сега разгледах резултатите в Европарламента и се чудя... Абе каква е таз група на Европейските хем консерватори, хем реформисти ?!
26 Май 2014 07:53
хем консерватори, хем реформисти ?!


Реформисти зер, ти да не щеш ... революционери
26 Май 2014 08:02
Каквито и коментари и анализи да правим,за повечето здравомислещи хора резултатите не са никаква изненада,освен,може би само за Кольо Колев,Кънчо Стойчев и Андрей Райчев! Например,високият резултат на ДПС е напълно обясним,като се види,че има около 70% там,където са верните им поданици - в Делиормана и в Кърджали! Това само доказва за сетен път,че ДПС е етническа партия,каквито,впрочем Конституцията забранява! Другата причина за този успех е,че Доган и Местан умеят да купуват избиратели много по-префинено от Станишев! Не толкова с обиколки из махалите и размаване на ценоразпис,или с ваучери за празни магазини,а със работодателски зависимости,"дървени" помощи и плащане на абитурентски куверти и чалгата за тях! Другият брилянтен ход на ДПС беше да не изпраща не особево добре приетата фиъра Пеевски в ЕП! И последният плод на големият стратег Доган,беше лансирането на ББЦ на мястото на съвсем олялия се и намразен за изцепките си Сидеров! Явно топката сега е у Борисов,защото ако иска да управлява заедно с Местан,трябва да преглътне грозните обиди и обвинения,които той му нанасяше непрекъснато от 2009 г. насам- от съсипал България,до организатор на държавен преврат! в същност,ако някой иска да види истината за това кой и как управлява България,нека види как и за кого са гласували хората,разпределени по възраст,образование,населени места и етническа принадлежност! Всичко друго е чиста манипулация и политическа еквилибристика!
26 Май 2014 08:06
Горко ни!
26 Май 2014 08:17
ХанІКрум 26 Май 2014 03:52

Основни изводи от състоянието на политическата ни действителност след вчерашните изборите са:
......
......


Като изключим някои прилагателни, които не бих употребила, със всичко съм съгласна.

Това е и причината да не гласувам.
Когато избирателната активност падне до 10-15% процента, нещата може и да се променят.
26 Май 2014 08:24
Не виждам с какво толкова се гордеят "Алфа рисърч" и подобни, след като не познаха нито един резултат!! 70% негласували кой го позна? Вярно е, че Медиана не познаха победителят, но при тази ниска активност и отказ на "левите" да гласуват нямаше как да се познае. Сега ще гледаме Байганювски изцепкии гордо биене в гърдите "булгар, булгар" и най-вероятно втора серия на лумпениадата в София.
26 Май 2014 08:26
Когато избирателната активност падне до 10-15% процента, нещата може и да се променят.


Разбира се, че ще се променят! ДПС - 17 евродепутата.
26 Май 2014 08:34
Разбира се, че ще се променят! ДПС - 17 евродепутата.

Турци са управлявали България 500г и българското население общо взето се е запазило, и даже е нараствало /като изключим периода на завземане/.
Руснаци са ни управлвали 45г и населението ич не беше зле.
УЖ българи ни управляват последните 23г и българите измират. Лично аз бих предпочел руснаци да ни управляват, но и турците са по-добър вариант от Боко.
26 Май 2014 08:39
много важно беше изявлението на Местан и дочаках да го чуя снощи. останалите нямаше кой знае какво да се слушат - БСП повтаря резултата си от предните евроизбори и тъпче на място. ако ги успокоява това, че около 80 000 са гласували за "лявото" АБВ и това, което АБВ разпиля в ляво - да са живи и здрави. бяха една година на власт и не, че не се справиха по-добре от основните си опоненти в управлението на държавата. не успяха да го направят по начин, който да обърне нещата в тяхна полза. освен това Станишев превърна в тази кампания БСП в боксова круша за всички и без нито един съюзник. ГЕРБ и ДПС минаха по тъча - не участваха в дебати. плетене на кошницата и на който му изнася - бой по врага от окопа.
при тая активност 150 000 гласа - по колкото е цената, правят огромна разлика... направо си е без пари. и в крайна сметка гласове пак колкото на предните евроизбори.
10 % от 2 200 000 протестен вот с амбициите да са в позиция да кажат кой ще кара влака и кой ще хвърля кюмюра...?!
важното беше да се чуе, че ДПС оценява разположението на силите в държавата така, че управлението й в следващите години може да бъде само коалиционно. и най-важното - ДПС може да участва в партньорство, но не в съглашателство. което оставя в опозиция всички, които искат сами да казват кой ще кара влака.
26 Май 2014 08:39
генек
26 Май 2014 06:11
При 70% негласували - за чия победа говорим?


Ами това, че някой не е гласувал - си е за негова сметка. Явно е съгласен с всеки избор.

Нали не искате задължително гласуване..
26 Май 2014 08:49
Станишев и обкръжението му трябва да се разкарат моментално, за да може на парламентарните избори БСП да се надява на нещо! Тогава може да се мисли и за коалиция без ДПС, колкото и кощунствено да звучи това днес.
26 Май 2014 08:51
Станишев и обкръжението му трябва да се разкарат моментално

Aaaa Азъ без Сергейчо (мамин златен той) не мръдам никъде!!!
26 Май 2014 08:57
Резултатите от изборите са;
1. Изпращаме евродепутати-ибрикчии, които най-малко ще защитават българските интереси (с изключение на ВМРО, ако има евродепутат);
2. Станишев е наказан от собствения си електорат, който не гласува и трябва да си ходи;
3. Съдбата на правителството зависи от решениетото на ДПС, ако се оттегли - предсрочни избори;
4. Ако на предсрочните избори се повторят тези резултати (съмнително, тогава електоратът на БСП ще гласува) и ако ДПС остане коалиционен партньор на БСП, тиквариатът пак ще види властта през крив макарон БСП+ДПС+ББЦ > ГЕРБ. Боцата пак ще врещи, че е победил ама не му дават властта.
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД