:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 352
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Сноудън твърди, че е обучаван за шпионин

Бившият служител на американските спецслужби Едуард Сноудън твърди, че е бил обучен за шпионин. В интервю за американската телевизия Ен Би Си той опроверга, че е работил като обикновен системен администратор за американското правителство. "Аз бях обучен да бъда шпионин в традиционния смисъл на думата: живеех и работех под прикритие в чужбина, като се преструвах, че работя, а работата бе измислена и дори действах под измислено име", каза Сноудън. Той бил специалист по компютърните технологии и изпълнявал задачи в полза на правителството на САЩ на високо равнище. "Не съм работил с хора, не съм вербувал агенти. Занимавах се с настройка на компютърните системи за САЩ и го правех на всички равнища - от най-ниското до най-високото", разкрива Сноудън, който от август м.г. е в Русия.

"Ако Едуард Сноудън е патриот, трябва да се върне в САЩ, за да бъде съден", заяви американският държавен секретар Джон Кери и изрази готовност "още днес" да изпрати самолет, който да го прибере.

Главният прокурор на Германия Харалд Ранге няма да заведе дело срещу Агенцията за национална сигурност на САЩ и британския Център за правителствена връзка заради подслушването на телефона на канцлера Ангела Меркел, съобщи в. "Зюддойче цайтунг". Според Ранге "няма възможност да бъде събран материал, потвърждаващ активността на двете ведомства" на територията на Германия.

1
1200
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
29 Май 2014 06:40
Сноудън твърди, че е обучаван за шпионин
не "съобщава", не "признава", а "твърди". демек: той си приказва, но кой му вярва - важно е какво говорят бившите му работодатели. ех, колко мъка!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД