:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 352
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Мобилните телефони в полетите до САЩ минават специални проверки

Електронни устройства с незаредени батерии няма да бъдат допускани на борда
Снимка: ЕПА/БГНЕС
Британските власти засилиха охраната на лондонското летище "Хийтроу" след предупрежденията на САЩ.
Американската Служба за сигурност на транспорта въведе нови, по-строги мерки за безопасност на летищата, от които се извършват директни полети за САЩ. Всички електронни устройства на пътниците се проверяват допълнително. Основно изискване на проверяващите е те да бъдат включени. Мобилните телефони и всякакви други електронни устройства с изтощена батерия няма да бъдат допускани на борда на самолета, а пътниците, на които принадлежат, ще преминават през допълнителни проверки.

Агенцията не обяви повече информация за засилените мерки за сигурност, като например колко време ще отнемат те на пътниците преди самия полет, в продължение на какъв период ще се прилагат и на кои летища точно. Френските и британските власти призоваха пътниците за САЩ да идват по-рано на летищата, за да се подготвят за качване на борда на самолета, пише в. "Дейли телеграф". "Гардиън" цитира изявление на белгийските власти, че електронните устройства на пътниците за САЩ също преминават през допълнителни мерки за сигурност. Министерството на отбраната на САЩ изисква и проверка на обувките на пътниците и по-чести случайни проверки, предаде "Ей Би Си Нюз", цитирайки свой анонимен източник, който твърди, че опасността, от която се бои Вашингтон, е "различна и по-тревожна от предишните".

Миналата сряда САЩ поискаха да се повиши сигурността на летищата, от които тръгват директни полети за Америка. Решението на Вашингтон дойде, след като "Гардиън" обяви вероятността химикът и създател на бомби за "Ал Кайда" Ибрахим Хасан ал Асири да се е присъединил към групировката "Ислямска държава" и че ислямистите работят върху нов вид експлозив, който се поставя в мобилни телефони и не може да бъде засечен от досегашните проверки.

20
4333
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
20
 Видими 
07 Юли 2014 19:49
аоуу
що шубе има.
07 Юли 2014 20:00
И всички да са пишкали преди бординга
07 Юли 2014 20:45
Във връзка със съобщенията са разработена специална течност, на пътниците по тези дестинации ще се правят принудителни клизми.
07 Юли 2014 21:08
Това с клизмите не е далеч, параноята на сащисаните отдавна е преминала всякакви граници! Толкова ме дразнят, че ще взема да измисля проста рецепта за уреа и дезодорант и две-три пешки метър...
07 Юли 2014 21:39
Вчера изпратих големия син и плименницата за Бг. На JFK нищо не се е променило. Проверките са както и предишните години.Все още не те събличат гол.
07 Юли 2014 21:49
А корабите,влаковете,автобусите- там има много повече потенциални обекти
07 Юли 2014 22:24

OTTOMAN
Вчера изпратих големия син и плименницата за Бг. На JFK нищо не се е променило. Проверките са както и предишните години.Все още не те събличат гол.

На мониторите на скенерите се вижда даже и какво има закрепено по пубисните косми, или друго си е да те съблекат аналогово.
07 Юли 2014 22:54
Всичко това се прави, за да има бизнес за цялата огромна система свързана със "сигурноста". Всяка такава система в един момент започва да работи предимно за собственото си съществуване, за още пари, за нови щатове, за още влияние и т.н.
Е, в Украйна сега ПЗРК не е нарамил само ленивия. Явно украинските военни складове са достъпни за всеки с малко повечко пари.
Кой е тоя ненормален терорист, дето наместо да заседне културно около някое летище с зенитна ракета, ще се лигави с взривни телефончета и пр екзотики.
07 Юли 2014 23:23
Вчера изпратих големия син и плименницата за Бг. На JFK нищо не се е променило. Проверките са както и предишните години.Все още не те събличат гол.

То и Иванчо минавал магарето със самара, що да тЪ събличат???
07 Юли 2014 23:54
Министерството на отбраната на САЩ изисква и проверка на обувките на пътниците


Никакви високо технологични обувки!
Само с "цървули по дивия запад"!
08 Юли 2014 00:24
Преди да минеш през скенера задължително си сваляш обувките и това е от доста време.Обикновено ние муслитата имаме този обичай когато влизаме в джамия или в къщи.
08 Юли 2014 00:33
То и Иванчо минавал магарето със самара, що да тЪ съблича ...и се тупал по косматите гърди и викал Булгар, Булгар
08 Юли 2014 00:42
Това с клизмите не е далеч, параноята на сащисаните отдавна е преминала всякакви граници!
Мисля си, че е по-реално да се въведе (не е далеч времето) пътниците преди качване на самолет за САЩ да свалят всички дрехи, вкл. и бельо, да обличат дрехи за еднократна употреба от хартия (оранжеви ), а всичкия им багаж - малки чанти и пр, в един найлонов плик с баркод в багажното. Някой спомена за космясали балканци - тях ще ги карат да се епилират (ето една нова бизнес ниша по летищата )
08 Юли 2014 02:27
Преди няколко години един параноик, който заместваше Орайли по Фокс нюз пък се изцепи , че трабва да се въведе дрес код по летищата на сащисаните. Това не е шега и като му видя сурата все затова ми напомня.
08 Юли 2014 05:00
OTTOMAN 08 Юли 2014 02:27
... по летищата на сащисаните....
Отомане, ти вероятно с отвращение живееш при сащисаните? Принуден от някакви обстоятелства? Против волята си? Или по своя воля си отишъл там? Ако е последното, не ти прави чест да наричаш съгражданите си "сащисани". На който не му харесва компанията - свят широк.
08 Юли 2014 06:06
Командирован е при сащисаните като Щирлиц при нацитата.
Сутрин глеа журавли и мечтае за стакан водяра с малосолен огурчик.

П.С.
На борда на самолетите за САЩ нема да бъдат допускани пътници с разредени батерии на опинците.
08 Юли 2014 06:46
На 25 виждаш нещата по един начин на 45 по съвсем друг.Преди 20 години американеца на Коледа казваше мери крисмаст сега за същото ги уволняват от работа.Дано не се издъниш и да кажеш какво ти е мнението за педерастите което не съвпада с тяхното на обратните направо си дамгосан. Щатите е прекрасна страна за живеене обаче с тяхното промиване на мозъци и "демокрацията" която раздават по света не съм съгласен.Аз се махнах от България, но това не промени нищо там.Не искам да бягам повече, по добре е да се опитаме да променим средата където живеем .
08 Юли 2014 06:46
Сащисаните от много кола и пуканки си изградили представата, че са най, най във всичко.Те извънземни, природни стихии, земетресения, наводнения го имат за фасул.Абе с две думи са суперман.Във всеки филм американеца побеждава.
08 Юли 2014 16:19
Затова после търсят памперси, като мине някой руски самолет край тях
08 Юли 2014 19:26
Баси, тия си подслушвали и Обонго.

http://www.investor.bg/web/456/a/amerikanskata-nsa-e-podslushvala-dori-obama,175809/ target=_blank id=url>Натисни тук


Американската NSA е подслушвала дори Обама

В Германия нарастват антиамериканските настроения и призивите за предоставяне на убежище на разобличителя Едуард Сноудън

Американската агенция за национална сигурност (National Security Agency, NSA) е следила тотално дори президента на страната Барак Обама, на чието пряко подчинение е тайната служба. Досега са били документирани 1227 подслушвания на Обама, пише в свой анализ Washington Post.

Разкритието е на бившия служител на NSA Едуард Сноудън (31 г.), който преди година емигрира от САЩ и в момента има политическо убежище в Русия.

Въпреки че Снодън разкри прийомите на американските тайни служби – мащабно и пълно следене на политици и граждани в цял свят и подслушване на мобилния телефон дори на германския канцлер Ангела Меркел, никой не допускаше, че и президентът Обама е бил следен.

По закон NSA има неограничени права да следи лица, смятани за опасни терористи и за заплаха за националната сигурност на страната.

В секретната документация на NSA американският президент не се споменава поименно, но е вън от съмнение, че той е „попаднал в радара“ на службата. След изборите в САЩ и встъпването му в длъжност през януари 2009 г. (първият му президентски мандат – бел. ред.) в досието на службата той е воден като “минимилизиран избран президент на САЩ”.

На езика на тайните служби това значи, че истинското име на обекта не може да се споменава. Но да дадеш недвусмислен псевдоним (избран президент) на шпионираното лице, е истински абсурд, коментира Washington Post.

„В името на националната сигурност и след консултации с ЦРУ не можем да разкрием детайли за подслушването”, посочва обаче вестникът.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД