:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 611
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Гърция намалява антикризисните данъци

Снимка: ЕПА/БГНЕС
Гърци протестират срещу бюджетните съкращения в Солун, където през уикенда бе открит 79-ият Международен панаир.
Гърция намалява данъците, които бяха въведени като антикризисна мярка, съобщи в. "Файненшъл таймс". Премиерът Андонис Самарас обяви в Солун, че в бюджета за 2015 г. е предвидено намаляване на данъка върху горивото за отопление с 30%, както и понижение на специалния "данък солидарност" върху годишните доходи от над 12 000 евро. Двете ставки бяха въведени през 2012 г., когато Гърция се бореше да остане в еврозоната. Засега Атина не е получила одобрение за намаляването на данъците от международните кредитори - ЕЦБ, ЕК и МВФ. Над 80% от гръцките домакинства не очакват икономическото им положение да се подобри през 2015 г., писа в. "Вима", като цитира данни от социологическо допитване, направено от института "Капа Рисърч".

Междувременно властите в община Атина оневиниха служителите, за които се смяташе, че са замесени в случая с българското момиченце Мария, станало известено като "Русия ангел", след като бе открито в ромски лагер край град Фарсала, съобщи електронното издание GRReporter. При разплитането на случая стана ясно, че само в община Атина за 2011 г. са открити 50 документа за гражданско състояние, издадени с голямо закъснение, за 2012 г. те са били общо 200, а в периода януари-октомври 2013 г. - 400. Имаше съмнения за злоупотреби, но разследване е показало, че няма тежки закононарушения.
906
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД