:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 239
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Украинският президент обеща да смаже бунтовниците

EС подготви новите санкции срещу Русия, но засега изчаква заради примирието в Донбас
СНИМКА: http://vk.com
Опълченците в Донбас проведоха внушителен военен парад на своите бойни отряди с участието на над 100 единици военна техника, отнета по време на боевете от украинската армия в градчето Перевалск в Луганска област. Вчера жителите на Източна Украйна отбелязаха 70 години от прогонването на фашистките окупатори по време на Втората световна война.
Независимо от крехкото примирие в Донбас украинският президент Петро Порошенко заяви вчера, че ще нанесе "съкрушително поражение" на опълченците в Източна Украйна, съобщиха агенциите. Това стана по време на негово посещение в стратегическото пристанище Мариупол, което е частично обкръжено от въстаниците. "Това е нашата украинска земя, няма да я дадем на никого. Врагът ще понесе съкрушително поражение", каза Порошенко, облечен във военна униформа. Той допълни, че е дал заповед да бъде увеличена отбраната на града с помощта на артилерия и бойни части на украинската армия. Мариупол е последният голям град в Донбас под контрола на украинските власти. "От началото на примирието с бунтовниците в петък вечерта успяхме да освободим 1200 от нашите пленници", заяви още държавният глава. Той не уточни дали става дума за размяната на пленници с въстаниците, предвидена в споразумението от Минск. Размяната на пленници по схемата "всички срещу всички" може да започне днес, заяви по-рано вицепремиерът на самопровъзгласилата се Донецка народна република (ДНР) Андрей Пургин. Представителят на ДНР Леонид Баранов пък заяви, че размяната може да се провали заради подозрения, че Киев смятал да измами ДНР и да върне по-малко пленници. Опълченците държат около 1000 украински военни, в ръцете пък на Киев са около 300 опълченци. ООН съобщи вчера, че загиналите в конфликта вече са над 3000 души.

Новите санкции на ЕС срещу Русия трябваше формално да влязат в сила вчера, но посланиците на 28 страни членки дискутираха до късно какво да препоръчат на Еврокомисията. Предвидените мерки може да ограничат допълнително достъпа на руски компании до капиталовите пазари и засягат важни технологии за добив на петрол и газ. ЕС е готов да преразгледа новите санкции, ако примирието в Донбас се спазва, потвърди председателят на Европейския съвет Херман ван Ромпой пред белгийската телевизия Ве Ер Те. "Готови сме, ако прекратяването на огъня е трайно или започнат мирни преговори, да се откажем от тези наказателни мерки", каза той. Американският в. "Уолстрийт джърнъл" съобщи, че новите санкции трябва да засегнат три руски нефтени компании - "Газпром-нефт", "Транснефт", "Роснефт", пет банки, три предприятия от отбранителната промишленост и девет компании, произвеждащи продукция с двойно предназначение. В същото време руският премиер Дмитрий Медведев заяви в интервю за в. "Ведомости", че ако има нов кръг от санкции в енергетиката или финансите, това би могло да провокира ответни подобни мерки, като затваряне на въздушното пространство на Русия за западни авиокомпании.

34
4064
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
34
 Видими 
08 Септември 2014 19:19
Примирие със закани, за смазване
Кога ще се почват значи?
08 Септември 2014 19:20
...ахъм, нали има примирие, някакъв протокол, тинтири-минтири? Веднъж дтомната, втори път стомната, след това -> Ивано-Франковск пограничен град?
08 Септември 2014 19:33
Порошенко, облечен във военна униформа.

Дайте картинка, дайте картинка, много ви моля! Ще си я сложа в кутийката с чудесата, до картата на Украйна с Улан-Батор!
Дали вече е започнал да произвежда шоколадени танкчета или тази маркетингова идея да му я пробутаме безплатно? С жовто-блакитна глазура!
08 Септември 2014 19:50
Meanwhile...
Точные причины гибели мирных граждан в Одессе 2 мая и Мариуполе 9 мая установить невозможно. Об этом сказано в отчете временной следственной комиссии, опубликованном на сайте Верховной Рады Украины.
Никаква изненада - сами са се запалили/пребили/обстреляли/задушили, а минаващите наблизо нацисти дори са се опитвали да ги спасяват. А ако някой не иска да живее в държава, в която произволен изрод може да го запали или обеси, защото му е кеф, значи е сепаратист и терорист.
08 Септември 2014 19:50
Врагът ще понесе съкрушително поражение", каза Порошенко, облечен във военна униформа.

Това ме разсмя повече и от снимката "порошенко с генералите му".
Сигурно ще слага нещо в бонбоните, та да ги порази със запек ли с що ли...?
08 Септември 2014 19:57
Май скоро в остатъците на Украйна, ще бъдем свидетели на народната ни мъдрост"Каквото повикало, такова се обадило"
08 Септември 2014 20:05
Този гл.пак как го избраха за президент на Украйна!
08 Септември 2014 20:09
Този гл.пак как го избраха за президент на Украйна!

Също, както нашето нещо.
08 Септември 2014 20:11
Примирие със закани, за смазване
Кога ще се почват значи?


Най-вероятно, след като свършат разните учения. За да не разстройват НАТО-всите войски.
08 Септември 2014 20:27
Порошенко е мноо зъл. Да беше дошъл като човек, да почерпи хората с по един шоколад, а той се облича със странни дрехи и всява ужас.
08 Септември 2014 20:30
О, спи ли Ес, о, Ес не чуе ли?!? Любимецът му, цял сало в шоколаде, ще тъпче и смазва живи хора!!! Тьфу, лоснящаяся морда обжоры ненавистная...
08 Септември 2014 20:34
Да бе, направо ще ги размаже.
Само че от тази негова реч, кой знае защо е префасонирано едно негово изречение:
Порошенко: удалось освободить 1200 пленных - Натисни тук
Интересно, кое точно е вярното - "удалось освободить", или "ополченци освободили".
08 Септември 2014 20:34
Те, кой жадуваше за фотка? Натисни тук

08 Септември 2014 20:43
Те, кой жадуваше за фотка? Натисни тук


По(т)рошитель и его приспешники.
08 Септември 2014 20:58
Независимо от крехкото примирие украинският президент обеща да смаже бунтовниците

Миротворец.
08 Септември 2014 21:12
Независимо от крехкото примирие в Донбас украинският президент Петро Порошенко заяви вчера, че ще нанесе "съкрушително поражение" на опълченците в Източна Украйна, съобщиха агенциите.


и

ЕС е готов да преразгледа новите санкции, ако примирието в Донбас се спазва, потвърди председателят на Европейския съвет Херман ван Ромпой пред белгийската телевизия Ве Ер Те. "Готови сме, ако прекратяването на огъня е трайно или започнат мирни преговори, да се откажем от тези наказателни мерки", каза той.


Крехкото примирие го схванах, но логична връзка между "обещанията на Порошенко" и "преразглеждането от ЕС" /макар и крехка/ не успях.
08 Септември 2014 21:31
И пак как разпарчатосаха Югославия?
как толерираха албания
босна?
америка е зинала да лапне европа като е обещала че ще "
демократизира" богатствата на Русия.
08 Септември 2014 21:33
Изборът на Доналд Туск, полските амбиции и възможната военна конфронтация с Русия Натисни тук
08 Септември 2014 21:53
"От началото на примирието с бунтовниците в петък вечерта успяхме да освободим 1200 от нашите пленници"
Ех, тази семантична многозначност на българския език
08 Септември 2014 22:00
Този смешник Вальцман има един шанс- Офшорната аристокрация в Русия , която му пази дирника в момента , да му даде възможност да не увисне на фенерите в Киев.
Ама, не е ясно какво ще стане и с Офшорната аристокрация в Русия ?
08 Септември 2014 22:10
Помощта от НАТО се бави - хохлите са във фаза "биене по гърди и страшни закани"...
Фрау да гледа и слуша ...
08 Септември 2014 22:44
Петро Порошенко заяви вчера, че ще нанесе "съкрушително поражение" на опълченците в Източна Украйна

На шах ли? За кога го е планирАл?
09 Септември 2014 04:16
Шоколадения все още си мисли, че води война само с опълченците. Е блажени са вярващите.На сащисаните по сащински.Кьораво и сакато разбра, кой дърпа конците на опълченците, обаче нищо ни могат да направят фашистите, ще духат супата "по Любослав Пенев"
09 Септември 2014 06:46
Примирието дойде тъкмо навреме за хунтата -спаси я от пълно военно поражение в Новорусия. Сега има възможност да събере сили за нова офанзива, да изчака изтеглянето на доброволците от Новорусия и да атакува отново ,вече само срещу местното опълчение.
09 Септември 2014 08:22
Още дълго ще има война в Украйна, както са тръгнали работите.....
09 Септември 2014 09:46
Примирието е изгодно и за двете страни, защото им позволява, да трупат нови военни сили без да има опасност, да бъдат обстреляни и унищожени. Ако сте забелязали, в руските медии освен понятието опълченци се появи и руски доброволци. Това означава открита военна намеса на Русия, която явно много не се интересува от санкциите на Запада. След като украинската армия започне настъпление, сепаратистите ще я изтощат в отбранителни боеве и след това ще преминат в контранастъпление. Този път техните сили вероятно ще преминат на територията на Запорожка и Херсонска област, а също и Харковска област от другата страна. По този начин ще се създаде сухопътна връзка между Новоросия и Крим. След това вероятно Путин отново ще предложи примирие, ако не бъде прието ще продължи напред. Очевидно той действа на принципа "Ако не щеш мира, нати секира". Неговата цел вероятно е дългосрочно политическо и икономическо дестабилизиране на Украйна.
09 Септември 2014 11:05
И ТОВА Е САМО ЕДИН ИМП ОТ ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКИТЕ МАТРИЦА ЗА НАЛАГАНЕТО на еднополюсните (центриран около интересите на американската, рязана, зелена хартия), неоколони "пазарни" правила за смазване на конкуренцията:

"Уолстрийт джърнъл" съобщи, че новите санкции трябва да засегнат три руски нефтени компании - "Газпром-нефт", "Транснефт", "Роснефт", пет банки, три предприятия от отбранителната промишленост и девет компании, произвеждащи продукция с двойно предназначение.

09 Септември 2014 13:25
Кьораво и сакато разбра, кой дърпа конците на опълченците, обаче нищо ни могат да направят фашистите, ще духат супата "по Любослав Пенев"


Не могат ли, не могат ли... Ако не можеха, нямаше да пищят като ощипани моми всеки ден кацапите, че пак им сложили ново ембарго...
09 Септември 2014 15:57
Е, това ще каже, какво друго

Ако примирието се наруши от укрите пак ли ще има санкции срещу Русия?
09 Септември 2014 17:42
Прасенко само чака Шаламанката и Вигенин да му дойдат на помощ и веднага ще смаже донбасците. Глупакът първо е трябвало да благодари за освободените 1200 войника(главно младежи, почти деца), бинтовани и превързани от опълченците и да се извини на освободените защото ги е хвърлил в огъня без подготовка, храна, муниции и елементарна военна осигуровка.
Това е тройно престъпление - срещу своите, срещу досегашните свои които малоумно хунтата превърна във врагове и срещу Русия.
09 Септември 2014 17:52
NATO Satellite Video: Proof of Russian Invasion in Ukraine!
09 Септември 2014 18:32
Гледайте предаването на Велизар Енчев в СКАТ от вчера със събеседник доц. д-р Иво Христов, ИЗКЛЮЧИТЕЛНО Е. Не познавам друг политолог с нивото на неговите познания и оценки. “ Заплахите за България: Истинските и измислените“ Натисни тук
09 Септември 2014 21:49
Такива изказвания показват че някой е започнал да снабдява Украйна с оръжие и вероятно бойци. Русия вероятно няма да остане по назад ... Лудостта трябва да спре, защото ще доведе до заличаването на човечеството.
http://iconomicabg.blogspot.com
10 Септември 2014 02:10
Порошенко упорства за въже и висок клон!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД