:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 267
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

САЩ признаха, че не пазят цивилните в Ирак

Снимка: ЕПА/БГНЕС
Турски войници охраняват с танкове границата със Сирия, където не спира потокът от бежанци. Над 160 000 сирийци, предимно кюрди, са преминали в последните дни в Турция заради неспиращите набези на "Ислямска държава".
САЩ нанасят въздушни удари срещу джихадистите в Ирак и Сирия, без да спазват собствените си стандарти за защита на цивилното население, призна Белият дом. Пентагонът, който има затруднения при събирането на разузнавателна информация, не може в много случаи да установи дали съобщенията за жертви са верни.

Ако населеният с кюрди сирийски град Кобане падне в ръцете на джихадистите от "Ислямска държава", от това ще пострада мирният процес за разрешаване на кюрдския конфликт в Турция, съобщиха агенциите. Това заяви лидерът на Кюрдската работническа партия (ПКК) Абдула Йоджалан, който излежава доживотна присъда в турски затвор. "Обсадата на Кобане е нещо повече от обикновена обсада. Ако този опит за убийство сполучи, ще бъде сложен край на мирния процес", посочи основателят на ПКК пред агенция "Фират". В посланието си Йоджалан отново призова кюрдите да победят "Ислямска държава". Вчера джихадистите продължиха настъплението си към Кобане въпреки въздушните удари на западната коалиция по позиции на екстремистите, които имат числено превъзходство в хора и техника в региона. През последните две седмици джихадистите се опитват да установят контрол върху този стратегически град, който се намира до границата с Турция. В съседен Ирак най-малко 70 войници и полицаи загинаха вчера при координирана атака на "Ислямска държава" срещу западния град Хит.

1
1515
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
03 Октомври 2014 10:39
ФАЩ пазят само долара, останалото и кол... демидж
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД