:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 286
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Евродепутати искат ресорите в ЕК да се преразпределят

Снимка: ЕПА/БГНЕС
Британският кандидат за еврокомисар Джонатан Хил, в чийто ресор са финансовите услуги и капиталовите пазари, разочарова с представянето си евродепутатите, които решиха да го изслушат втори път през следващата седмица.
Неубедителното представяне на някои от кандидатите за еврокомисари може да стане причина за преразпределение на ресорите, твърди в. "Файненшъл таймс", като цитира евродепутати, участвали в слушанията. Британският кандидат Джонатан Хил, чийто ресор е финансови услуги и капиталови пазари, не успя да издържи първия изпит и евродепутатите му дадоха възможност да се яви на поправителен следващата седмица. Той не показва добри познания за възложения му ресор на слушането си в сряда. Утвърждаването на кандидатите за комисари от Испания, Унгария и Полша също бе отложено. Испанецът Мигел Ариас Канете, който ще отговаря за енергетиката и климата, не убеди евродепутатите от левицата и Зелените, че не е в конфликт на интереси с бъдещия си пост. Десните съюзници на испанеца заплашиха да блокират номинацията за еврокомисар за икономическите и валутните въпроси на френския социалист Пиер Московиси, който бе изслушан вчера. Неясна е съдбата и на унгареца Тибор Наврачич с ресор образование, култура и гражданство. Той бе министър на външните работи в правителството на Виктор Орбан, обвинявано от Брюксел в дискриминация на малцинствата и ограничаване на свободата на словото. Чехкинята Вера Йоурова също е под въпрос, твърди в. "Файненшъл таймс". Евродепутат, участвал в слушанията, заяви пред изданието, че "ситуацията е много объркана". Според него не е изключено да се стигне и до преразпределение на ресорите.

Председателят на новата ЕК Жан-Клод Юнкер обаче е доволен от представянето на номинираните за комисари. Това заяви вчера говорителката на Юнкер Мина Андреева.

1
1383
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
03 Октомври 2014 08:14
Ти на мене, аз на тебе и затова ритане под масата....
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД