:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 282
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Прелет над печата

Първа заплата, последна копка

"Добро утро, многобройно народно представителство". Прелитащият не намери по-добър начин да започне тоя текст от това да цитира класика Михаил Миков. Авторът се обръща с въздишка на облекчение към всички, които прескочиха 4% и се цопнаха в парламента с двата крака и четирите си бузи. Уморителна беше кампанията и сега победителите заслужават награда.

"Депутатите със заплати още преди клетвата", съобщава "Преса". Тесногръди и задръстени от предразсъдъци дребни душици завиждат - не работят, пък цоцат. А цяла кампания кой ви прави сеир и разнообразие? Туй не заслужава ли награда? Но проклетниците вестинкари се опитват да изкарат работата тъй, все едно народното представителство не си се заслужило социалните бенефити, видиш ли. "На 24 октомври народните представители ще получат пари, без да са заседавали", пишат. Завистници, нищо повече. Иска им се и на тях стартова заплата 2586 лв. плюс бонуси и привилегии. Ами станете интелигенти и красиви, барем колкото Ани Баракова от Пловдив - имайте нейния късмет, пък тогава претендирайте.

Междувременно не е лошо да се помни, че животът е кратък миг във вечността и първата заплата не е най-важното нещо. Още по-наложително е да докопаш гроб втора употреба. Нема майтап - пише го в "24 часа" - "10 000 изоставени гроба в София, дават ги за втора употреба". Тия същите били непотърсени повече от 30 години. Сега ще ги пуснат пак в обращение. Не става ясно дали ще са евтини като кафето втора цедка.

Ако все пак се запази тенденцията за страховит дефицит на гробни места в София, както е в момента, да му мислят бедните. Те така или иначе винаги му мислят, но да си знаят. Скъпотията ще може да си позволи само една класа, дето вече я споменахме в контекста на първата заплата. "Партиите си вдигнаха субсидиите 10 пъти" ("Труд"). Догаждате ли се кои ще са късметлиите с луксозни гробни места първа употреба?
1339
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД