:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 286
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Риеконтра

Последният комар

Роботизиран наноинсект, участник в операция "Комар.бета"
Никога няма да разбера как тая гад се изхитря да дохвърчи на мижавите си крилца до шестия етаж, за да ми точи кръвчицата. И защо не вечеря в нормалното време, а държи да бъде непременно между два и четири сутринта! Поне да го правеше прилично - без бръмчене, а понякога ми се счува дори и примляскване!

Нищо, казвам на невидимото насекомо, от утре хващат студовете, пий сега сиромашка кръв, гадино мръсна, обаче още сутринта ще отворя прозореца и ще видиш ти какво е бяла смърт посред пладне!

Комарът се стъписва пред мрачните перспективи и изчезва в тъмното, а аз се обръщам на другата страна, точно навреме, за да видя, че жената е взела панталоните ми под особен надзор.

Кво ми търсиш по джобовете, мило, казвам колкото се може по-неутрално, а тя веднага минава в нападение - имаш ли някакво разумно обяснение за недостатъчната ликвидност или директно да те почвам с подозренията за източване? Вчера тук имаше пет лева и стотинки, сега - само два! Капиталовата недостатъчност е повече от очевидна!

Кво да направя, въздишам, оказа се, че в джоба имало дупчица, колкото да се източват жълтите стотинки, веднага започнах ревизия на депозитите, но в резултат дупката се разшири и очевидно дефицитът се дължи на изпадането на по-едричките, белите... Внимавайq докато извършваш експертния контрол, да не разшириш пробива, че ще почнат да изпадат и еднолевките и тогава дефицитът ще нарасне над допустимото и ситуацията ще вземе да стане неконтролируема!

В какъв смисъл - неконтролируема, пита жената, това, жените никакви ги няма в областта на финансовото дело, по-неконтролируема от това ли?

Винаги може и още по, обяснявам търпеливо, винаги може и още... Ето, утре е падежът на телефона, но голям праз, може и без телефони известно време - хем е по-спокойно... По-неотложен е падежът на електричеството, но и без това телевизиите са тъпи и няма какво да им се гледа...

Ами с изпълнителния лист на парнаджиите, заяжда се жената, с него - как?

Елементарно, обяснявам, пускаме изпълнителя и листа му вкъщи и като види, че това, което може да отнесе и шитне в държавната заложна къща, няма да му покрие вземанията, ще изреве на умряло и все така разреван ще отиде да си търси друга работа!

- Горкият човек - умилява се жената, - то днес работа трудно се намира...

Жалостиво племе са жените - какво да ги правиш!

Спокойно, успокоявам я, тази есен урожаят бе добър, осем партии и коалиции си търсят парламентарни експерти - ще отиде при тях, все някъде ще му се отвори парашутът!

Колко си добричък, радва се жената, аз затова си те харесвам теб, нищо, че иначе за нищо не ставаш, но така хубаво мислиш за другите...

Ами, да, съгласявам се скромно, и като си помислиш, че тия осем не са осем, а много повече, защото всяка от тях си има по шест-седем в коалицията, така че ще има голямо търсене на експерти по събиране на вземания! Със сигурност и на по-голяма заплата ще отидат, то, като има дефицит на кадри, винаги заплатите растат, за да ги примамват!

- И ще съберат всички държавни вземания - радва се жената още повече, - и на тия, дето гръмнаха банката, и на ония, дето я доиздоиха... Да видят те хубаво ли е...

- Е, - казвам, - да не прекаляваме с мечтите...

Утихваме, комарът гузно избръмчава и срамежливо каца на ръката ми.

- Пий, бе, хаймана, - казвам му, - на теб поне ти е за последно, ние да му мислим...
1
1493
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
23 Октомври 2014 11:45
Красиво пишете, г-н Белчев!!!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД