:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 428
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Прелет над печата

Хипнози и халюцинации

Около 10 ноември зачестяват паранормалните явления, а вестниците стават зомбита. В началото на прехода медиите търчаха след полтъргайсти и ровеха в царичински дупки, което се обясняваше с тежкото наследство на комунизма. Наследството още тежи - 25 години паранормална бременност ("Монитор"): "Куче хипнотизира хора". Животинката научила номера от стопанката си, която е квалифициран хипнотизатор. Според скептици - способности имала само господарката и тя вършела цялата работа, докато кучето гледало умно и предано.

В рубриката "Халюцинации" "Труд" ни запознава с още по-невероятен случай: "Плевнелиев си измисли митинг на 10 ноември 1989 г." Тогавашният студент петокурсник и настоящ президент твърди, че е участвал в антикомунистически митинг в деня на свалянето от власт на Тодор Живков, на който изглежда бил само той с аверче, защото никой не си спомня да е имало митинги преди 18 ноември. И как да си спомнят, след като са били хипнотизирани: от Плевнелиев ли, от Живков ли - няма значение. Те по същия начин ходят и на избори, а после искат да забравят, че както гласуват, така ги управляват.

"Земя", уж е стъпила здраво на чернозема, също залита към мистиката: "Мистерия с тефтерче". Прочутият халваджийски манускрипт на Филип Златанов, отмъкнат от неизвестни извършители, известно защо. Цецо е невинен. Изчезването на главното веществено доказателство ще направи фокус-мокус с делото и всички ще заживеят магически щастливо като зайчета в цилиндър.

И "Стандарт" с познат номер в ново изпълнение: "Крадат по 8 коли на ден". Много важно, бихте казали, крадени са и повече. Под челното заглавие обаче е добавено подзаглавие, което променя картината: "Джихадисти си поръчват джипове у нас". Като знаем, че нашите мутри бронират джиповете си, за да издържат не само на "Калашников", но и на РПГ-7, интересът на главорезите е разбираем. Жалко само, че крадат джиповете, но ни оставят собствениците...

1227
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД