:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 350
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Отговор, който задавате...

Полутвърд и умерен член против извъртането

***
bTV: Ама изглежда така, като че ли Бойко Борисов ви е като Враг номер 1...

Велизар Енчев, депутат от Патриотичния фронт, гласувал против кабинета на ББ: В смисъл, кой, аз?!... На мен Бойко Борисов не ми е Враг номер 1, тъй като аз преди 9 години се видях с него в едно студио и това беше всичко до този момент. Нито го познавам, нито някога желая да го опознавам.

bTV: Да, но сега се превръщате във Враг номер 1 на вашата партия и на вашата коалиция.

ВЕ: Знаете ли, аз не съм враг номер 1 на моята партия, аз съм съюзник номер 1 на моите избиратели и на моята партия. Ако те се вслушат в моя глас, те ще избегнат една грешка, която ще поправят след няколко месеца.

bTV: Цепите ли Патриотичния фронт?

ВЕ: Не, в никакъв случай! Оставам полутвърд и умерен член на парламентарната група. И смятам, че моето присъствие ще помогне на парламентарната група да изпълни своята програма и принципите - да ги защити.

bTV: Бойко Борисов ли е проблемът на ГЕРБ или Цветан Цветанов?

ВЕ: Хубав въпрос на фона на изгубените тефтерчета на Филип Златанов! Знаете ли какво означава, като задавате въпроса "кой е проблемът на партия ГЕРБ - Бойко Борисов или Цветан Цветанов" и новината от снощи, че са изгубени тефтерчетата...?

bTV: Откраднати!

ВЕ: Откраднати. Ключови свидетелства, ключови доказателства по делото, в което е обвиняем г-н Цветан Цветанов. На вашия отговор (sic) ще кажа това: това е двуглава ламя, ГЕРБ. Цветанов и Борисов. Единият не може без другия.

bTV: Г-н Енчев, как изчезват едни тефтерчета от една кола, докато някакъв човек (вещото лице Стефан Бенчев, б.р.) си сменя гумата?

ВЕ: Това може да стане само в мафиотска държава по предварително начертан сценарий. Това е сценарий, при който г-н Цветанов е напълно невинен! Очаквам сега, апропо, на втора инстанция осъдителната му присъда на първа инстанция да падне. С което още веднъж ще се докаже, че българската съдебна система е мафиотизирана. Това го мислят всички, убеден съм. Нито един зрител от милионите на bTV не мисли по-различно от мен по казуса "Тефтерчетата на Цветан Цветанов". И знаете ли какво? Това е страшното - че живеем в мафиотска държава, в която пред очите ни на петия ден от управлението на Бойко Борисов се случва точно това, което се случваше по време на неговото тригодишно управление. А и да не забравяме разговорите му с Мишо Бирата, безобразния му разговор в Банкя, заради който циничен език той отдавна трябваше да бъде санкциониран.

bTV: Кога бихте напуснали сам парламентарната група, пък и парламента?

ВЕ: Сега ще ви задам нещо, което цялата парламентарна група го знае. Аз не само не се натисках да вляза в парламента. На 5 октомври вечерта, когато станаха известни резултатите от парламентарните избори, подадох официална молба до ръководството на парламентарната група, в присъствието, между другото, на много други хора, тъй като бяхме седнали в едно заведение да се почерпим, за напускане на парламента. Молба до ЦИК - да заеме моето място следващият в листата... Тъй като аз нямах желание и нямам желание да бъда в Народното събрание. Смятах да продължа своята телевизионна кариера. И най-вече моята научна кариера. Недопускайки! Недопускайки - подавайки тази молба до ЦИК през ръководството на Фронта - изобщо недопускайки, че ще стане това извъртане в политиката на Патриотичния фронт.

bTV: И защо се въртят политиците?... Защо се извъртат?

ВЕ: Въпросът внушава отговор. Отговорите са няколко: от глупост, от илюзии - погрешни илюзии, наивни илюзии или благородни илюзии - или за финансови интереси. А може би и комбинация от трите... Аз смятам, че моята група, това, което върши, е от наивитет и убеденост, че това е единственият изход, за да свалим ДПС от властта.
1420
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД