:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 286
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Броят на жертвите при катастрофи пак тръгна нагоре

СНИМКА: БГНЕС
Вътрешният министър Веселин Вучков (вдясно) отбеляза тревожното увеличение на жертвите по пътищата в Международния ден за възпоменание на жертвите на пътнотранспортни произшествия. На отбелязването му присъстваха отец Ангел Ангелов, протосингел на Софийската митрополия, и Рупен Крикорян, председател на Националния съвет на религиозните общности.
Броят на загиналите при катастрофи тази година е по-голям в сравнение със същия период на 2013 г. Вътрешният министър Веселин Вучков съобщи тази статистика по повод Международния ден за възпоменаване на жертвите на пътнотранспортни произшествия.

571 са жертвите от 1 януари до 12 ноември т. г., а ранените са 7412. За сравнение загиналите за същия период през миналата година са били 510. Увеличението идва на фона на низходяща тенденция от 2008 г. насам. През 2013 г. броят на загиналите е бил намален почти наполовина, преди да тръгне нагоре.

Пешеходците над 64 години са най-уязвимата група. 48% от загиналите при пътнотранспортни произшествия са именно пенсионери.

Увеличената средна скорост на автомобилите с 20 км/ч е основна причина за катастрофите по пътищата според Владимир Тодоров, председател на управителния съвет на Българската асоциация на пострадали при катастрофи, цитиран от "Фокус". Според него пречка е и решението на Върховния административен съд да се забранят електронните фишове. Практиката пътните полицаи да спират и санкционират шофьорите на място е много по-неефективна от контролирането чрез камери, смята Тодоров.

1
1177
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
14 Ноември 2014 08:26
Най-малко жертви имаше през 2012, благодарение на мерките на ГЕРБ. За мандата на ГЕРБ хората, загинали при ПТП са с около 1000 по-малко отколкото за същия период по време на БСП-ДПС.
След това, през 2013 жертвите пак се увеличиха, а 2014 са още повече.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД