:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 269
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Шансът на Пулев е Кличко да се откаже

Така смята новият треньор на българския профибоксьор
Кубрат Пулев има шансове да наследи Владимир Кличко на трона в свръхтежка категория на професионалния бокс. Възможността това да случи обаче ще се открие едва когато 38-годишният световен шампион от Украйна прекрати състезателната си кариера.

Такова мнение изрази новият треньор на 33-годишния българин - Ули Вегнер, който е бил наставник на много световни шампиони, но никога не е извеждал свой възпитаник до титла в свръхтежка категория. Сега 72-годишният германец смята, че работата му с Пулев или с Денис Бойцов може в бъдеще да доведе до бленувания успех.

"Едно нещо е ясно. В момента няма боксьор, който да се противопостави на Владимир Кличко. Кубрат Пулев или Денис Бойцов може да се превърнат в негови наследници. Аз мога да ги подготвя за времето след отказването на Кличко. Няма нужда да ги крием или да се страхуваме от другите боксьори в категорията", заяви Вегнер пред германската телевизия SAT1.

Вегнер дори осмя един от актуалните претенденти за поясите на Кличко - Тайсън Фюри, и прогнозира, че съвсем скоро може да бъде организиран двубой между британеца и Пулев или Бойцов.

"Този англичанин е един шоумен, световен шампион по самохвалство. На ринга не съм видял нищо впечатляващо от него. Заедно с някое от моите момчета ще се изправим срещу него. Такъв мач няма да е далеч", подчерта опитният ветеран в треньорската професия.

Пулев започна работа с Вегнер в началото на февруари, по-малко от три месеца след тежкото поражение с нокаут в претендентския си мач с Кличко през ноември в Хамбург. Досега в кариерата си новият треньор на българина е изградил шестима световни шампиони - Свен Отке (супер средна), Маркус Байер (супер средна), Артур Абрахам (средна), Марко Хук (полутежка) и Йоан Пабло Ернандес (полутежка) при мъжете и Сесилия Брекхус (лека категория) при жените.
1185
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД