:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 299
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Багдад иска помощ срещу унищожаването на древни градове

Снимка: ЕПА/БГНЕС
Иракски войници помагат на евакуираните семейства от Дур, Ирак. Армията наскоро си възвърна контрола над града след сражения с "Ислямска държава".
"Ислямска държава" e унищожила още един древен иракски град - Хорсабад , съобщи британският "Телеграф". Иракското правителство поиска международната общност да се намеси, за да прекрати заличаването на ценни древни находки от джихадистите. Генералният секретар на ООН Бан Ки Мун нарече действията им "военно престъпление".

Ислямски радикали, живеещи в Германия, може да постъпят в Бундесвера (германската армия), за да получат военна подготовка, а после да се присъединят към терористичната групировка "Ислямска държава" (ИД), заяви ръководителят на германското военно контраразузнаване Кристоф Грам. "Виждаме опасност в това, че германската армия може да бъде използвана като "учебна част" за ислямисти", каза Грам в интервю за германския в. "Ди Велт". Според него за Сирия и Ирак са заминали около 20 бивши военнослужещи от германската армия. По последни оценки най-малко 600 ислямисти от Германия са отишли да воюват в Сирия и Ирак в редиците на екстремистки групировки. Има данни, че оттам са се завърнали около 180 души, които представляват косвена заплаха, тъй като могат да съдействат за радикализиране на други мюсюлмани или дори да подготвят терористични нападения. Френският премиер Манюел Валс пък прогнозира, че до края на годината 10 000 европейци ще воюват за ислямистите в Ирак и Сирия.

Млада германка е загинала при сраженията в Североизточна Сирия, предадоха агенциите. По информация на Сирийската обсерватория за човешките права тя се е сражавала на страната на кюрдските сили срещу джихадистката групировка в държания от кюрдите град Тал Тамер. Най-малко 30 души са загинали при въздушен удар на международната коалиция срещу ИД по петролопреработващ завод недалеч от границата с Турция. Джихадистите екзекутираха 20 души, които искали да се бият срещу нея в северната иракска провинция Киркук.

1337
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД