:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 311
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Путин бил готов да вкара руски войски в Донецк

Руският президент за пореден път потвърди, че присъединяването на Крим е станало с помощта на Кремъл
Снимка: ЕПА/БГНЕС
Президентът Владимир Путин по време на годишната си пресконференция през декември м.г. В трейлъра на документален филм той заявява, че Москва е била готова да навлезе с армия в Донецк, за да спаси бившия украински президент Виктор Янукович в началото на м. г.
Руският президент Владимир Путин ще разкрие подробности за това кога и как е издал тайната заповед за присъединяването на Крим, съобщиха световните медии. Това стана ясно от трейлър на документалния филм "Пътят към Родината" на държавната телевизия "Россия-1". В него Путин говори открито за противоречивата операция преди година. Руският лидер разказва за среднощна среща с шефовете на силите за сигурност, фокусирана върху това как да спасят сваления украински президент Виктор Янукович. Военната операция първоначално бе пазена в тайна и въпреки все по-очевидните действия на руските сили без опознавателни знаци в Крим Москва настояваше, че единствено местни жители са участвали в бунта. По-късно Кремъл призна на няколко пъти, че стои зад събитията на полуострова м.г.

В трейлъра Владимир Путин твърди още, че руската армия е била готова да навлезе, ако трябва, в източноукраинския град Донецк, за да спаси Янукович. "Той щеше иначе просто да бъде унищожен", казва Путин. По неговите думи въпросното заседание с шефове от службите за сигурност се е състояло през нощта срещу 23 февруари 2014 г. На него той разпоредил започването на операция по прехвърлянето на Янукович в Русия. "Бяхме готови да го вземем от Донецк по суша, по море или по въздух", казва Путин и добавя, че там са били разположени тежки картечници, за да "не се губи време с разговори". "Приключихме около седем сутринта. Когато се разделяхме, казах на моите колеги - трябва да започнем работа върху връщането на Крим на Русия", допълва руският президент.

Четири дни след споменатото от Путин заседание войници без отличителни знаци завзеха правителствените сгради на Кримския полуостров. Впоследствие Москва призна, че тези бойци, станали известни с ироничното определение "вежливи зелени човечета", са от въоръжените сили на Русия. На 16 март 2014 г. се състоя референдум за независимост и присъединяване на Крим към Русия, който не беше признат от правителството в Киев и съюзниците му на Запад. В трейлъра звучат думите на Путин, че Крим ще бъде завинаги част от Русия. Засега не е ясно кога ще бъде излъчен целият филм, като се отбелязва само, че това ще стане "много скоро".

Руското посолство в Швеция обвини във "Фейсбук" страницата си, че Стокхолм е отговорен за кризата в Украйна в остър отговор на статия на шведския външен министър Маргот Валстрьом за шведския в."Свенска дагбладет". В нея тя обвинява Москва, че с "анексирането на Крим и намесата в Източна Украйна" Кремъл представлява най-голямата заплаха в Европа след края на Студената война. В отговор руското посолство коментира, че именно Швеция и други страни са провокирали Русия, тъй като са предложили членство на Украйна в ЕС.

РАЗКРИТИЯ

Швейцария е доставила на Русия високотехнологична тъкан на стойност 85 милиона евро, която може да бъде използвана за военни цели, съобщиха швейцарски медии. Тъканта има свойствата да защитава от засичане с помощта на радари и инфрачервени детектори и може да се използва за изработването на камуфлажни покривала за техника или специална униформа за войниците.
178
7573
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
178
 Видими 
09 Март 2015 19:32
Аз пък си мислех, че са виновни марсианците...........
09 Март 2015 19:40
ех, че заглавийце
ще рече човек че сега е готов да вкарва войски. Пък то било преди година още, и то за Янукович

т. тц тц.... редакцийо
една тема не стигна ли за това трейлърче
В трейлъра Владимир Путин твърди още, че руската армия е била готова да навлезе, ако трябва, в източноукраинския град Донецк, за да спаси Янукович.
09 Март 2015 20:35
Значи, все пак си признаха, че са саботирали Февруарското споразумение за мирно решаване на кризата, като са организирали изтеглянето на Янукович и последвалото присъединяване на Крим. Сега чакаме да си признаят и подклаждането на гражданската война в източна Украйна.
09 Март 2015 20:53
Международният престъпник Пусин трябва да бъде арестуван и съден от справедлив западен съд.



09 Март 2015 21:13
Cardozo e Sa, 09 Март 2015 20:53, "... съден от справедлив западен съд". Предполагам, че си имал предвид съда в Хага? Същият, който се финансираше периодично "целево" от американския бюджет и който няма право да се занимава с убийството при бомбардировки на 1600 мирни сръбски граждани, на стотиците хиляди жертви на войните на САЩ в Ирак, Сирия, Афганистан, (нататък може и сам да продължиш). Нещастие е не да си като "кон с капаци", а нагло да го демонстрираш. Самият филм ще бъде интересен и с нетърпение чакам да го прожектират. Голямото майсторство на проведеното присъединяване беше липсата на каквито и да било жертви от едната или другата страна и то при наличието на десетки хиляди войници и в базата в Севастопол и в украинските военни бази. Каквото и да си говорим, блестяща учебникарска операция, подкрепена от местното преобладаващо руско население и възстановила историческата справедливост!
09 Март 2015 21:17
Предполагам, че си имал предвид съда в Хага? Същият, който се финансираше периодично "целево" от американския бюджет и който няма право да се занимава с убийството при бомбардировки на 1600 мирни сръбски граждани, на стотиците хиляди жертви на войните на САЩ в Ирак, Сирия, Афганистан, (нататък може и сам да продължиш)


Прав си! "Справедлив" и "западен" е едно и също.

09 Март 2015 21:20
http://www.ymuhin.ru/node/1180/boing-vbros-ulik
МАЛАЙЗИЙСКИЙ БОИНГ: ГОЛЛАНДЦЫ ПОДБРАСЫВАЮТ «ДОКАЗАТЕЛЬСТВА»
09 Март 2015 21:21
Значи, все пак си признаха, че са саботирали Февруарското споразумение за мирно решаване на кризата, като са организирали изтеглянето на Янукович и последвалото присъединяване на Крим.
Демек Путин докара с кървав преврат на 22.02.2014 Яценюк и Турчинов на власт, за да има претекст да спаси Янукович и да гèпи Крим точно преди англо-САЩските паразити да си го "сервират" като черешка върху НАТОвската торта?
09 Март 2015 21:31
На Кардозу-то му припомням, че не Хагският, а само Нюрнбергският съд и неговите логически продължения, наречени НАРОДЕН СЪД, в страните, победени от АНТИ-ХИТЛЕРИСТКАТА коалиция, са единственият в ДОСЕГАШНАТА история на человечеството МЕЖДУНАРОДЕН СПРАВЕДЛИВ СЪД!!!!
09 Март 2015 21:40
Тия съдилища сега кого ще съдят?
"Опълченците ли, кадировците ли, чеченците ли,войниците ли дето са ги вдигнали от източната граница и са ги хвърлили в Украйна, Захаренко ли ,Путин ли?
09 Март 2015 21:46
***
09 Март 2015 21:46
припомням, че не Хагският, а само Нюрнбергският съд и неговите логически продължения,


Не сам споменавал нит' Хага, нит' Нюрнберг, нито нещо друго. Благодаря за припомнянето.


09 Март 2015 21:51
Щом не си ги споменавал и нямаш претенции се спираме на този.
https://www.youtube.com/watch?v=5KxuRWPMDnU
09 Март 2015 21:58
Гоша, 09 Мар 2015 21:51


Чудесен е!


09 Март 2015 22:01
Когато се разделяхме, казах на моите колеги - трябва да започнем работа върху връщането на Крим на Русия"

Путинчо сам си го каза:
Какво да се започне? - работа върху връщането на Крим на Русия - разбирай: с всички мерки, ако трябва и война!
Защо трябва да се започне? - защото путин така каза!
Кой да го започне? - те, начело с Путин!

Ерго:
Кой е виновен за войната?
Правилно, путин!
А някои форумци (да не им казвам прякора, че падам веднага във фризера!) го защитават!
09 Март 2015 22:07
А някои форумци (да не им казвам прякора, че падам веднага във фризера!) го защитават!


Не им казвай. Рублажиите и слуги на Масква си личат от Марс.


09 Март 2015 22:10
Рублажиите и слуги на Масква си личат от Марс.

По какво? Говорят истината и само истината ( заради най-хуманния съд ) или щото не могат да лъжат?
09 Март 2015 22:11
Говорят истината и само истината ( заради най-хуманния съд ) или щото не могат да лъжат?


Точно така!



09 Март 2015 22:11
Руското разузнаване от кога я чака тази шведска тъкан, а и други джаджи.
09 Март 2015 22:14
Виктор Суворов (спорна личност)

"Лесно е да се започне война с Русия. Трудно е да се завърши." (цитирам по памет)
09 Март 2015 22:14
разбирай: с всички мерки, ако трябва и война!
Защо трябва да се започне? - защото путин така каза!

Ако беше размахал някаква епруветка с бял прах и показал скачащата сган да крещи " москали на ножи и на гиляку " с идеята, че Русия е застрашена, по леко ли щеше да ти стане? Ако да, то си заслужаваш страданията. Демек продължавай да си страдаш.
09 Март 2015 22:16
Руското разузнаване от кога я чака тази шведска тъкан, а и други джаджи.

Таз тъкан най ми била швейцарска. Неутрална, демек. Чети! Недей да тролиш!
09 Март 2015 22:23
с идеята, че Русия е застрашена, по леко ли щеше да ти стане?

Ако с това можеш да "застрашиш" Русия, егати Великата сила!
От къде другаде си чул призив за война и за открита агресия, незачитайки ничие други мнение и закони освен своите собствени, Гоша?
09 Март 2015 22:23
Покрай празниците не бях преглеждал форума! Но днес ме кефите. Лай, скимтеж, лай ,сополи!
Дреме ми прав ли е Путин или не
Може ли? Може.
А вие си подлайвайте! Така е по–интересно!
09 Март 2015 22:25
От къде другаде си чул призив за война и за открита агресия, незачитайки ничие други мнение и закони освен своите собствени, Гоша?

От трибуната на ООН. От държавния секретар на САЩ. С епруветка бял прах.
09 Март 2015 22:30
Ако с това можеш да "застрашиш" Русия, егати Великата сила!
От къде другаде си чул призив за война и за открита агресия, незачитайки ничие други мнение и закони освен своите собствени, Гоша?

Намеквах за случая с Ирак. Ама ти си ги наклепал и САЩ и Англия така добре, че не се налага нищо да добавям, за което си заслужи И да не се тривнеш?
09 Март 2015 22:32
Дреме ми прав ли е Путин или не
Може ли? Може.

Ахъм, само си мисли, че може!
Наточил се беше на Крим и на Украйна като дърт пергишин на младо гадже, ама колкото по-сериозни стават нещата, толкова повече се убеждава, че му е увиснала оная работа, и вдигане няма!
Язък само за руснаците - те ще му плащат сметките, натрупани пред света.....
А на теб с тия разбирания, путиновската Русия добре ще ти пасне - тичай, докато не се е скапала още повече!
09 Март 2015 22:38
Русия добре ще ти пасне - тичай, докато не се е скапала още повече!

Все още нямаш право да гониш никого от тук. Пък и считам, че шансовете за скапване са по-големи у най-големите длъжници, въпреки дитирамбите, че всичко е наред и за които си плащат. Така, че да не се окажеш ти от скапаната страна.
09 Март 2015 22:38

Европеец45
09 Мар 2015 22:32
Наточил се беше на Крим и на Украйна като дърт пергишин на младо гадже, ама колкото по-сериозни стават нещата, толкова повече се убеждава, че му е увиснала оная работа, и вдигане няма!

Да не е върнал Крим докато си пиех следобедния чай и да съм пропуснала това епохално събитие???
09 Март 2015 22:42
по-сериозни стават нещата, толкова повече се убеждава, че му е увиснала оная работа, и вдигане няма!

Разгледай тук какво има и пак кажи това за увисването, ако на Саманта има какво да виси освен дрехите.
https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=7YLMCpHRsAo
09 Март 2015 22:47
[quoteЕвропеец45 09 Март 2015 22:32
][/quote]
Ха ха! Циркаджии! Аз не по ник ,а в действителност съм европеец! И ходя където си поискам. И в Русия също.
А това дали Путин го „дигнал “или не, го разправяй на баба си! Може и да ти повярва.
И да скимтите и да подлайвате, кервана си върви.
Жалко само че хъбчето нее готово и се прахосва голямо количество газ,дето я .икаете!
09 Март 2015 22:50
Аз не по ник ,а в действителност съм европеец! И ходя където си поискам. И в Русия също.

А? Че Русия защо е отделно от Европа? Руснаците не са ли европейци?
09 Март 2015 22:56

Белкис Будур
09 Мар 2015 22:50
Аз не по ник ,а в действителност съм европеец! И ходя където си поискам. И в Русия също.

А? Че Русия защо е отделно от Европа? Руснаците не са ли европейци?

Съсредоточи се! Ако аз съм европейка и ходя И в Конго, конгоанците не стават европейци.
09 Март 2015 22:57
И в Конго, конгоанците не стават европейци.

Е. те и руснаците не стават европейци. Нищо, че ходим в Русия
09 Март 2015 22:59
Виктор Суворов (спорна личност)
Ноо меко казано
09 Март 2015 22:59
. те и руснаците не стават европейци.
Ми те не се натискат Ама пустите клисурци станали московци, а панагюрци ... Я, кажи - брюкселци?
09 Март 2015 23:01

Белкис Будур
09 Мар 2015 22:50
Мнения: 1,447
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Аз не по ник ,а в действителност съм европеец! И ходя където си поискам. И в Русия също.

А? Че Русия защо е отделно от Европа? Руснаците не са ли европейци?

Пак повтарям– Циркаджии.
По каква логика ,мадам, стигнахте до заключението, че в тези ми думи ,се изказва мисълта ,че Русия не е в Европа?
Не съм мачист ,но след вашите постове,мадам, .....се замислям дали пък няма да стана!
09 Март 2015 23:01
Ми те не се натискат

Абе не е баш тъй. Щото Евразия е термин от техния лексикон
09 Март 2015 23:03
Аз не по ник ,а в действителност съм европеец!

Сериозно?!?
А ако беше руснак, дали щеше да можеш да ходиш по света?
И туй, ча путята го вдигал, иди да го обясниш на руснаците, дето се оплакват всеки ден от поскъпнал живот!
Ще има да плащат, та ще им се спука гъзинката!
Един ден ще се радват, че още могат да рупат борови иглички.....
09 Март 2015 23:04
кервана си върви

Да,
световният - върви.
Руският - затъва.....
09 Март 2015 23:06
Руският - затъва....
От колко века го грачите?
09 Март 2015 23:08
Гемеджията,
а знаеш ли какъв коментар беше пуснало едно русначе под днешна статия в руски вестник, че Бразилия строго "затяга коланите"?
"Вчера - Россия, сегодня - Бразилия.
Брикс процветает....."
09 Март 2015 23:08
Не разбрах какво общо има спасяването на Янукович с присъединяването на Крим.
09 Март 2015 23:09
Руснаците не се натискат да стават европейци.
Само рускините, в сайтовете за запознанства.
09 Март 2015 23:10
От колко века го грачите?

виждаме го, откак путята са напъна да се прави на мъж....към годинка......
Пък ако си сляп и не го виждаш - ами ще ти го изграчат, белким го рабереш
09 Март 2015 23:11
Белкис Будур
09 Мар 2015 23:01
Абе не е баш тъй. Щото Евразия е термин от техния лексикон

Ма верно??? Евразийската плоча тогава не е тектонична, а шоколадена! Произведена от Порошенко специално за Русия!
09 Март 2015 23:11
Само рускините, в сайтовете за запознанства.
Е, който има топки не ги брои
09 Март 2015 23:12
Сериозно?!?
А ако беше руснак,

Така ли?
АКОто само цапа!
А за ваше сведение руснаците си щъкат по Европата свободно. И понякога ми става тъжно ,като виждам отношението на местните власти към българите–гастарбайтери и отношението към руските туристи и собственици на имоти.(Все пак съм българин по рождение)
09 Март 2015 23:12

Овчаря
09 Мар 2015 23:09
Само рускините, в сайтовете за запознанства.

Човек трябва яко да го е закъсал да опре до такива сайтове!
09 Март 2015 23:13
откак путята са напъна да се прави на мъж.
Е, той не тъ е видял, ако беше - щеше да си наляга парцалите - "абе има там един онанимник, де мога да се меря с него?!"
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД