:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 246
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Вторият пилот бил болен и го криел

Европейски авиокомпании въвеждат нови правила за летците на гражданските полети
Снимка: ЕПА/БГНЕС
"Камерите настрана - уважавайте скърбящите", гласи надписът на оградата на гимназията "Йозеф Кьоних" в Халтерн. 16 ученици и 2 учители от училището загинаха при катастрофата на самолета на "Джърмануингс".
Следователи откриха доказателства, че вторият пилот на разбилия се самолет на "Джърмануингс" е имал заболяване, което криел пред работодателите си. Това обяви прокуратурата в Дюселдорф. При обиските в дома на Андреас Лубиц са намерени скъсани медицински документи, включително и болничен за 24 март - денят, в който се разби еърбъсът на германската авиокомпания. Завчера френската прокуратура обяви, че Лубиц съзнателно е блъснал самолета.

"Намерени са медицински документи, които указват заболяване и подходящо медицинско лечение", се казва в съобщение на германската прокуратура. "Обстоятелството, че е намерен скъсан медицински документ, включително и за деня на катастрофата, поддържа предварителното допускане, че покойният е укривал заболяване от работодателя и от професионалните си среди". В съобщението се уточнява, че прегледът на намерените документи и разследването ще отнемат още време. При обиските в дома на Лубиц и в жилището на родителите му не са намерени предсмъртно писмо или друга бележка, която да съдържа и намек за поемане на отговорност за катастрофата. Следователите продължават да търсят улики защо 28-годишният Лубиц би искал да отнеме живота си и да убие още 149 души.

"Става все по-неразбираемо", коментира пред британския в."Гардиън" д-р Ханс-Вернер Тайхмюлер, председател на асоциацията на германските лекари, които провеждат прегледите на пилотите и членовете на екипажите. "Крайно безотговорно е, че е летял, въпреки че е имал медицинско, че не е готов да работи и следователно не е годен да лети. Всичко, което е сторил, е напълно престъпно".

Изпълнителният директор на "Луфтханза" Карстен Шпор разкри, че Лубиц е прекратил обучението си през 2009 г., но отказа да посочи причина. Той обаче посочи, че на Лубиц било разрешено да продължи обучението, след като преминал физически и психологически тестове. "Билд" писа, че пилотската школа на "Луфтханза" във Финикс, САЩ, окачествила Лубиц като "неподходящ" за пилот в този период. Изданието писа, че Лубиц година и половина бил подложен на психиатрично лечение. През 2009 г. той бил диагностициран с остър депресивен епизод.

Някои европейски авиокомпании вече въвеждат прилаганите в САЩ правила за задължително присъствие на двама души в пилотската кабина по време на полет. Според правилата на Европейската агенция по авиационна сигурност обаче в ЕС няма изискване член на екипажа да влиза в пилотската кабина, ако на пилот се наложи да я напусне по време на полет. ЕК засега не бърза с промени в регулациите по този въпрос, писа ИЮ "Обзървър".



24
2010
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
24
 Видими 
27 Март 2015 19:57
У форумо имаше ено пишман авиаторче, май се рукаше Спас.
Дали и он не крие нещо?!
28 Март 2015 09:03
Андреас Лудиц, Петко от Лясковец №2:

And did we tell you the name of the game, boy?
We call it riding the gravy plane...
Pink Floyd / Have A Cigar
28 Март 2015 09:17
Аудиофайл от последната минута на полета. Двигателите реват, пътници викат, капитанът удря с брадвата по вратата, пищи аларма, но уви...
https://www.youtube.com/watch?v=4rryMABeIsk
28 Март 2015 09:29
Лудиц не е лекуван от депресия, а от нещо друго. Приятелката му казва:

Бившата приятелка на Андреас Лубиц, твърди в интервю, че той искал всички да узнаят името му. Пред в. "Билд ам Зонтаг" 26-годишната стюардеса Мария В. казва, че когато чула за разбилия се в Алпите самолет, веднага си спомнила една фраза на Лубиц: "Един ден ще направя нещо, което ще промени цялата система и целият свят ще узнае моето име и ще си спомня за мен." Той е сторил това, защото е разбрал, че заради здравословните му проблеми неговата голяма мечта – да работи в "Луфтханза" като капитан и като пилот на дълги полети практически е неосъществима, добавя тя. Младата жена обяснява, че се е разделила с Лубиц, защото ставало все по-ясно, че той има проблеми. Когато спорехме, той не издържаше и започваше да ми крещи... Нощем пък се събуждаше от кошмари и викаше: "Падаме!"

И се е връщал при милите спомени от детството и младостта си:

BBC: Вторият пилот на А320 е познавал местността, в която се е разбил самолетът
Париж. Дитер Вагнер, участвал в лятната школа в Монтабаур, където се е обучавал и Любиц, е потвърдил, че пилотът на „Джърмънуингс“ е летят там по-рано с планер. По-рано френските медии информираха, че Любиц е почивал в района на Френските Алпи със своите родители от 9-годишна възраст.
28 Март 2015 09:39
Mr Moonlight
28 Мар 2015 09:29

Лудиц не е лекуван от депресия, а от нещо друго.


Още на 26-ти март излязоха подробности от личния живот на Лубиц. Шокиращи разкрития за психиката му, детайли от живота му, проблеми в общуване, работа, зависимости.....

Нямам обяснение, как това може да се скрие?
Изключително неадекватно ми звучи, да скриеш психично заболяване!
При този контрол в авиокомпаниите и не която и да е, а Луфтханза?
28 Март 2015 09:41
Нямам обяснение, как това може да се скрие?
Изключително неадекватно ми звучи, да скриеш психично заболяване!
При този контрол в авиокомпаниите и не която и да е, а Луфтханза?

Разбира се, че не може да се скрие. Същото твърдя и в другата тема.
Но пък дава обяснение защо се лансира.
28 Март 2015 09:52
Разбира се, че може да се скрие. Лекарска тайна, както обясняват от болницата. Затова дават болничен лист на Лудиц, но не и на работодателя му Луфтханза. Вероятно и в Германия е както в България. Няма единен регистър на психично болните, освен това диспансеризацията става само по тяхно желание. Ако се опитат дори близки роднини да издействат пред съда принудително лечение, достатъчно е болният да обещае на съдията, че ще си пие апченцата и му назначават амбулаторно, което никой не следи дали се спазва. При много психични болести, болният запазва "фасада" - не си говори сам, изглежда за другите нормален.
28 Март 2015 10:02

deneb
28 Мар 2015 09:41


Разбира се, че не може да се скрие. Същото твърдя и в другата тема.
Но пък дава обяснение защо се лансира.


deneb, прочетох написаното от теб в другата тема, но не мисля, че ще бъде свалена вината от авиокомпанията, изключена и дори намалена отговорността й.
Лубиц е пряк извършител, но занижен контрол при подбор на пилоти е не по-малко престъпление!
И не по-малко зло от техническа неизправност!
28 Март 2015 10:07
Лубиц е пряк извършител, но занижен контрол при подбор на пилоти е не по-малко престъпление!
И не по-малко зло от техническа неизправност!

Какво значи занижен контрол в случая?
Нали уж не било известно? Със сигурност е минавал и прегледи и документацията по тях е била основание компанията да му разрешава полети. Считал се е годен за това.
Щеше да е в чист вид занижен контрол, ако е имало достоверни и документирани данни за заболяване, заключение на лекар или комисия за негодност за летене, но въпреки това да е летял.
Иначе, по нашето право - отговорността по чл.49 ЗЗД.
28 Март 2015 10:53
При този контрол в авиокомпаниите и не която и да е, а Луфтханза?

Боя се, че Луфтханза седи на стари лаври. Натисни тук.
28 Март 2015 11:40
***
28 Март 2015 12:02
Брюкселска теменужка с комплекси! Нашите луди на Балканите са съвсем друго нещо
28 Март 2015 12:39
Вторият пилот бил болен и го криел
Медиите са единоГушни - това е Правилната версия. Трогателно единоГушие!

Може да намалят оборотите - доказано е, че при повече от сто повторения публиката вече е убедена.


28 Март 2015 15:51
Няма никакво значение какъв е бил вторият пилот и какво е правил!
Отговорна е компанията и по-точно висшият й мениджмънт.
Никой друг!
28 Март 2015 18:51
Край на мистерията: Проблеми с очите застрашавали пилотската кариера на Лубиц

Вторият пилот на самолета-ковчег Андреас Лубиц е търсил медицинска помощ заради проблеми с очите. Това съобщава „Ню Йорк Таймс”, като се позова на двама запознати с разследването. Според тях именно тези проблеми са изострили болезнената чувствителност на Лубиц, тъй като застрашавали пилотската му кариера.Затрудненото зрение може да е допринесло за влошаването на психологическото състояние на заподозрения в умишлено причиняване на авиокатастрофа втори пилот. Припомняме, че при катастрофата загинаха 150 души.

В официална позиция Университетската болница в Дюселдорф посочи, че през февруари на 10 март пилотът е бил на изследвания. По-рано от лечебното заведение категорично отрекоха той да е бил лекуван от депресия.

Болницата има очна клиника, но неин представител категорично отказа да назове конкретния медицински проблем на Лубиц, като се позова на лекарската тайна.

По-рано днес стана ясно, че Лубиц е заявил пред приятелката си, че иска името му да бъде запомнено. Мечтата му била да е командир на далечни полети на Lufthansa - нещо невъзможно при сериозен проблем със зрението.
28 Март 2015 19:48
Значи поради проблеми с очите и евентуална провалена кариера(това за мечтите го разправяйте на някой друг), решава не само да сложи край на живота си, но и да убие всички пасажери на борда? Това, ако е вярно направо е плашещо вече.
28 Март 2015 22:49
Кое е плашещо? Светът е пълен с луди, но за щастие не са пилоти. Тоя идиот наистина са го изтървали.
28 Март 2015 23:57
Истината за този случаи трябва да бъде установена с абсолютна точност и на мястото на следователите аз не бих се посвенил да направя всичко за това! Щях да притискам лекари, да подложа на детектор на лъжата ключови свидетели, да ровя в миналото на пилота, да събера всяко болтче от разбилият се самолет и дълго да ги сглобявам... защото интуицията ми подсказва че нещо не е наред.
29 Март 2015 11:18
Или нас правят на ЛУДИ,
или
немската виокомпания е истинска "ЛуДханза" щом процедурите й спрямо здравето на пилотите допускат един пилот (па бил той и втори) да е ЛУД, ама бележката от лудницата да си я държи дома, а когато решил да се самоубива (то ако лудите се самоубиваха така често лудниците щяха да са ПРАЗНИ, ама НЕ са!!!!) взел та извършил следните "МАЛОумни" неща:

първо, отишъл да огледа с делтапланер мястото, където ще извърши суицида си, барабар с МАСОВО убийство, истински ГЕНОцид,

второ, съобщил на приятелката си че смята да стане СВЕТОВНО известен, и

трето, взел та накъсъл бележката от лудницата на ситно (вместо да я изгори, или пък изяде!), ама не толкова ситно, ами така че следователите лесно да я слепят наново!!!

А бе, ай сиктир бе!!!!
29 Март 2015 11:30
А бе, ай сиктир бе!!!!

Сиктир, сиктир, ама маса колеги тук са убедени, че тъкмо така е станало. Никакви смущения не изпитват от дълбоките като кратери логически противоречия и дупки.
29 Март 2015 11:44

deneb
28 Мар 2015 10:07

Лубиц е пряк извършител, но занижен контрол при подбор на пилоти е не по-малко престъпление!
И не по-малко зло от техническа неизправност!

Какво значи занижен контрол в случая?


Сега видях въпроса ти.
Означава, че не е трябвало да допускат да остава един пилот в кабината.
И да следят сами за физическото и психическо здраве на пилотите си.
Няма как неуравновесен човек да съобщава сам за състоянието си.
Това е пилот, носи отговорност за стотици хора, не е чистач!
29 Март 2015 12:04
Сега видях въпроса ти.
Означава, че не е трябвало да допускат да остава един пилот в кабината.
И да следят сами за физическото и психическо здраве на пилотите си.
Няма как неуравновесен човек да съобщава сам за състоянието си.
Това е пилот, носи отговорност за стотици хора, не е чистач!

Мисля (но може и да греша), че ти професионално имаш общо с медицината - какво значи сами?
Здравословното състояние се установява от лекари, включително комисия от такива, не от началника на отдела (да речем).
Не се твърди и външно да е имал прояви, навеждащи на психично разстройство или че е имал проблем с очите, та дори и лекарите да са пропуснали, но пък колегите и началниците да са забелязали (впрочем, как изобщо ти звучи такава възможност? )
А това, че не е трябвало да допускат да остава един пилот в кабината, при условие, че не противоречи на правилата (най-малкото очевидна е необходимостта от посещение на тоалетна например, когато неизбежно ще остане само един пилот, щом са двама, а не трима), откровено казано не го разбрах.
Откъде произтича подобно задължение на компанията? Че и до степен да обуслови отговорност?
29 Март 2015 13:03

deneb
29 Мар 2015 12:04


Обясних в другата тема, няма да се повтарям и тук.
29 Март 2015 16:32
Руска авиационна психоложка по НТВ каза че хора които рязко си сменяли настроението от 1-2 думи не ставали за пилоти. А всички около Лубиц за виждали тази черта от характера му. Чак телефона си удрял в земята.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД