:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 433,263,792
Активни 125
Страници 15,028
За един ден 1,302,066

България започва демарш срещу Гърция в ЕК

Правителството и бизнесът протестират срещу решението на Атина да облага с превантивен данък всяка транзакция към наша фирма
България ще предприеме демарш в Брюксел заради въведения от Гърция превантивен данък върху всички транзакции от гръцки към български фирми. Управляващите в южната ни съседка са решили да облагат авансово с 26% всички плащания от гръцки към български фирми заради твърде ниския корпоративен данък у нас и презумцията, че сделките могат да са фиктивни. Удържаните суми ще се възстановяват в тримесечен срок след извършване на проверка на сделката. Това е грубо ограничаване на принципа за свободно движение на стоки и капитали в ЕС и уврежда както интересите на българските фирми, така и тези на гръцките им партньори, категоричен е българският бизнес.

За новия данък се разбра в края на миналата седмица, когато премиерът Бойко Борисов бе принуден да опровергава твърдения в гръцки медии, че България на свой ред ще въведе наказателен данък за българите, летуващи в Гърция. Коментар по самото законодателно решение на гръцкия парламент тогава така и не бе даден. Самият закон все още не се прилага, защото тепърва ще се пише подзакановата уредба към него. Вчера се разбра, че решението ще засегне целия стокооборот с Гърция и може да доведе до трайно влошаване на икономическите отношения между двете страни.

"Проблемът тръгва още през януари 2014 г., когато Гърция е решила да въведе допълнителен контрол върху сделки с офшорни компании и фирми, регистрирани в държави с ниски данъчни ставки. За твърде ниски се приемат данъци, при които разликата спрямо ставката в Гърция надхвърля 50%. По тази формула регистрираните в България, Ирландия и Кипър фирми са вкарани в един кюп с офшорките", обясни Менда Стоянова от ГЕРБ. През 2014 г. обаче данъкът от 26% се е налагал само върху доказано проблемни сделки. "Сега данъкът се въвежда превантивно върху всички транзакции, тоест се приема, че фирмите са виновни до доказване на противното", обясни Стоянова.

Според бизнеса подобен подход е скандален и представлява дискриминация и нарушение на европейското право. От БСК изтъкват, че въвеждането на подобен "превантивен" налог нарушава основния принцип за свободно движение на хора и капитали и е недопустимо спрямо държави - членки на ЕС, с които Гърция е сключила споразумения за избягване на двойното данъчно облагане. БСК е категорично против и българските фирми и НАП да се товарят с предоставянето на доказателства за изрядност на сделките, за да бъде удържаният данък възстановен. "От българските фирми и НАП ще се изискват да предоставят документи, с които да доказват, че компаниите разполагат с необходимата инфраструктура за извършването на съответните сделки. Това представлява огромна административна тежест", обясняват от БСК. Освен това бизнесът се съмнява, че при тези проверки критериите ще са неясни и гръцките данъчни власти ще могат да тълкуват субективно обстоятелствата по отделните сделки. Всичко това ще доведе до забавяне на процедурите и излизане извън сроковете за възстановяване на средствата, изтъкват от БСК. От там вече са изпратили протестна позиция до МФ и Европейската комисия.

И финансовото министерство, и министерство на външните работи вчера потвърдиха, че правителството работи по детайлна позиция, с която да оспори въвеждането на данъка. Вчера не станаха ясни детайли по съдържанието й. Според източници на "Сега" правителството ни вече е влязло в контакт и с Ирландия, които са поставени в същата ситуация. Демаршът на кабинета идва на фона на течащи преговори между Гърция и останалите членки на еврозоната за одобряване на допълнителна помощ за Атина, която ще изчерпа ресурсите си за покриване на текущи задължения още през април. По данни на икономическото министерство за 2013 г. стокообменът между България и Гърция е близо 3 млрд. евро.
96
8894
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
96
 Видими 
27 Март 2015 19:31
Византийски тъпанари, ДЕПМ.
27 Март 2015 19:35
И от чий джоб ще се измъкват тези 26% ? Май ще е от българския, щото гордите елини не са свикнали да плащат
27 Март 2015 19:36
Не може ли и ние да си въведем цивилизовано облагане с корпоративен данък като в нормалните държави а трябва да тарикатстваме като офшорна бананова република и после да пищим че ни третират като такава? Ако управляващите ги е страх че ще се съберат прекаленно много пари в бюджета при нормален корпоративен данък нека балансират с по нисък ДДС или да намалят някой друг.
27 Март 2015 19:40
Не може ли и ние да си въведем цивилизовано облагане с корпоративен данък като в нормалните държави а трябва да тарикатстваме като офшорна бананова република и после да пищим че ни третират като такава?


27 Март 2015 19:41
Доколкото си спомням, ниското данъчно облагане бе въведено с цел да се привлекат външни нвеститори. Многократно ни бе обяснявано, че това е универсално средство и ни бяха давани за пример всякакви данъчни "райски места".
27 Март 2015 19:45
а не може ли да има сметка за доброволни пожертвования, която да се пълни от гражданите загрижени за фискалното здраве на държавата и за социалното неравенство?
27 Март 2015 19:47
Е хубаво де, обясниха ни, пробвахме и видяхме че не става , не е ли вече време да спрем да настъпваме греблото?
27 Март 2015 19:49
Доколкото си спомням, ниското данъчно облагане бе въведено с цел да се привлекат външни нвеститори.

тцъ
Многократно ни бе обяснявано, че това е универсално средство и ни бяха давани за пример всякакви данъчни "райски места".

е то и за комунизма ни обясняваха, че е най-висш строй.
27 Март 2015 19:50
Има една стара българска мъдрост - никой не бега от убавото.
Путин и Ципрас изтърваха козите и нема връщане назад. Сал за една годин от Матушка избегаха 150 милиарда долари, капитал. Сеги и сиризаджиите се мъчат да носят вода с решето...
27 Март 2015 19:52
не е ли вече време да спрем да настъпваме греблото?

'Ми питай 'десните'.
'Левите' го въведоха, видяха, че не върши работа и предложиха да се отмени. Но другите казаха 'не'.

И все пак, въвеждането беше преди да се спука балона, по времето на абсолютната вяра в пазарния фундаментализъм.
27 Март 2015 19:57
Не знам кои са леви и кои десни в БГ, малко абстрактни понятия ми се струват , но факт е че с това ниво на корпоративен данък ще стигнем до мизерия на ниво Хаити. За какво ни е да привличаме инвеститори като мариците или ЧЕЗ например, щом почти никакви данъци няма да плащат, та чак и ние да им доплащаме? По добре да си ходят....
27 Март 2015 20:01
Пълна глупост! Сириза вече се чудят какво още да обложат и правят грешка след грешка. Така само по-бързо ще принудят бизнеса си да се прехвърли у нас.
Нещо пропуснах обаче как точно ще обложат корабопритежателите. Ако някой знае, нека сподели, понеже според мен на това им правителство му остава около месец живот (освен ако не е вярно твърдението на Самарас, че споразумението с "институциите" е подписано отдавна и не според обещанията на Сириза). Тогава животът на правителството се удължава на шест месеца.
27 Март 2015 20:06
За вдигане на корпоративния данък в България могат да говорят само хора с две леви ръце, дето не могат да забият пирон в чамова дъска. Какви последици ще има това за трудовата заетост изобщо нема как да им мине през ума, щото го немат...
27 Март 2015 20:06
cisco: "..мариците или ЧЕЗ например, щом почти никакви данъци няма да плащат, та чак и ние да им доплащаме? По добре да си ходят...."
Съгласен на 100%, ама те остави, че не са съгласни ами и танкове и войска въвеждат, явно немат абсолютно никви намерения да ни дадат да дишаме - "новто робство"
27 Март 2015 20:15
Какви последици ще има това за трудовата заетост изобщо нема как да им мине през ума, щото го немат...


Понеже съм прост, че и с две леви ръце без да съм левак да те питам теб знаещият- Как са решили проблема останалите страни в ЕС като са с нормален корпоративен данък???? Там безработица няма ли? Надявам се че ще ми отговориш без да навлизаш в еугенетиката и да доказваш че ние сме някаква странна порода подчовеци неспособни да живеят като останалите
27 Март 2015 20:21
Не може ли и ние да си въведем цивилизовано облагане с корпоративен данък като в нормалните държави а трябва да тарикатстваме като офшорна бананова република и после да пищим че ни третират като такава?

Хайде сега ние пак виновни, че нашето данъчно законодателство не пасвало на гърците. Съвсем правилно е да искаме отмяната на допълнителния данък. Откъде накъде ципрасите ще печелят за наша сметка?
27 Март 2015 20:24
Хайде сега ние пак виновни, че нашето данъчно законодателство не пасвало на гърците.

Ние сме виновни, че нашето данъчно законодателство не пасва на българите.
27 Март 2015 20:30
Хайде сега ние пак виновни, че нашето данъчно законодателство не пасвало на гърците


A ако искам фирмата ми да си плаща данъците в Сингапур или на остров Джърси нашите данъчни власти защо не ми дават? Какво ги интересува каква е данъчната ставка там?
27 Март 2015 20:36
Как са решили проблема останалите страни в ЕС като са с нормален корпоративен данък???? Там безработица няма ли?

Аз мога да отговоря с два примера:
Северна Ирландия - богата страна с високи данъци и заплати. Защо инвеститорите не бягат от там? Поради огромната подкрепа на правителството за бизнеса - кеш. Държавата е богата и може да си го позволи.
Франция - лош инвестиционен климат напоследък, социалистическо управление, силни профсъюзи. Инвеститорите искат да избягат, но... там не е като у нас. При първите признаци за възможно прекратяване на дейността, държавата се намесва, вкарва свои синдици и те управляват до евентуалния фалит. Няма как "да избягаш с парите". Рено на практика е държавна фирма, а за най-големите компании е малко спорно дали още са френски...макар че се водят такива. Визирам Еърбъс, скоростните влакове и т.н.

Тоест - високият корпоративен данък там се връща в бизнеса. Тук той може да отиде за какво ли не. Пък и те умеят да го събират и който не е съгласен, отива в затвора или в чужбина. У нас не е точно така.
27 Март 2015 20:37
Надявам се че ще ми отговориш без да навлизаш в еугенетиката и да доказваш че ние сме някаква странна порода подчовеци неспособни да живеят като останалите

Точно обратното. Понеже не сме подчовеци, на нас никой не ни е давал 500 милиарда евро субсидии за интегриране в Европа. Оправяме се сами и не хленчим секи месец за спасителни траншове като некои други. Само, че да вдигаш корпоративния данък и да чекаш хазната и фондовете да се напълнят, па тогива да правиш цоциалистическа политика със съкратените работници, показва скарване със здравия разум...
27 Март 2015 20:47
България започва демарш срещу Гърция в ЕК


Плевелът и буда създават врагове,а не приятели.Държавата обявиха за ФРОНТОВА,бази курдисват с оръжие и "миротворци",дразнят Русия по заповед на маймуната...Накратко-в третата световна се мъкнат по пътя на Първата и Втората...Резултатът е неизвестен,защото има вече ядрени мечове...
27 Март 2015 20:48
Добре де, вдигат ти корпоративния данък и ти си уволняваш работниците...какво следва? Отваряш GMbH в Германия и наемаш работници там че е по нисък данъка? Не, по висок е, не става? ЛТД в УК ? И там не става Китай нещо, Индия? Не, има мито на стоките, пак не става! Е какво правиш, глад се не търпи? Ако не си кадърен да заработиш достатъчно като работодател...си търсиш работодател! Освобождаваш мястото за по способни от теб които ще могат да плащат данък като в останалите държави от ЕС.
27 Март 2015 20:50
И какво, друга държава не се намери да въведе санкции срещу България заради ниски данъци, само Гърция???
Чудя се как има такива, които подкрепят гърците. Гърците винаги, ама винаги са си гледали интереса в наш ущърб и не виждам защо държавата да не си защити интереса. Правиха ни на маймуни с блокирането на границата и нанесоха големи загуби на българските фирми. Нашите управляващи обаче са виновни, че не бяха по-настоятелни за санкции срещу Гърция за нарушаване на свободното движение между двете държави.
27 Март 2015 20:54
Тимур, никъде не дават държавна помощ, забранено е.Има обаче други номера, примерно в Германия не плащаш магистралата а във Франция е платена, това е подкрепата за бизнеса. Но не е целта държавата да помага на бизнесмени, то щом са стигнали на държавата да чакат...облагането трябва да се разпределя правилно, не може да свалиш корпоративния данък на смешна стойност, а да си умориш от глад населението с ДДС, здравно и какво ли не друго облагане, необходим е баланс.
27 Март 2015 20:55
Добре де, вдигат ти корпоративния данък и ти си уволняваш работниците...какво следва?

Следва съкращаване на част от персонала и намаляване на заплатите на останалите. Сетне по веригата - държавата поема издръжката на безработните и получава по-малко данъци и осигуровки от намалените заплати на работещите. Те тва следва. Нещо неясно...
27 Март 2015 20:55
данъкът не е данъчната ставка - не се лъжете, че в българия данъците са ниски.
27 Март 2015 20:58
Прави са гърците - нисък е корпоративният данък у нас! Реципрочно трябва да постъпим - да вдигнем корпоративния данък печалба за 4-те (толкоз ли бяха) гръчки банки до нивото на гръцкия такъв! На другите банки чужбински няма (засега) да го вдигаме! Данайците сигур доволни ще останат!
27 Март 2015 21:00
И какво, друга държава не се намери да въведе санкции срещу България заради ниски данъци, само Гърция???Чудя се как има такива, които подкрепят гърците. Гърците винаги, ама винаги са си гледали интереса в наш ущърб и не виждам защо държавата да не си защити интереса. Правиха ни на маймуни с блокирането на границата и нанесоха големи загуби на българските фирми. Нашите управляващи обаче са виновни, че не бяха по-настоятелни за санкции срещу Гърция за нарушаване на свободното движение между двете държави.

Еи тук се крие причината за плачевното ни състояние!
Добре де, направи си проста сметка, ако накажат (ГЛОБЯТ!) Гърция къде ще отидат парите, в българския бюджет ли или в европейския? И после кой ще ги усвои, ние или германците? И като ги глобят, гръцките фермери какво, няма да блокират повече границата ли? Още повече ще я затварят, боли ги ХХХХ за глобата на държавата.
Не е въпрос да подкрепяш гърците, просто така функционира света, трябва и ние да си гледаме интереса , а не да циврим че другите си го гледали в наш ущърб.
27 Март 2015 21:01
Прави са гърците - нисък е корпоративният данък у нас!


не е нисък.
27 Март 2015 21:04
Щом има желаещи да им се вдигне данъчната ставка по желание до небесата. Само се опасявам, че тези които реват за вдигане на корпоративния данък и един лев не са изкарали от бизнес...А ако са, нищо не им пречи да се самооблагат доброволно...Аз не искам да ми вдигат данъка, напротив смятам, че за качеството на живот, което получавам от бантустана и тоя данък е висок.
27 Март 2015 21:05
Тимур, при цялото ми уважение Северна Ирландия не е самостоятелна страна. И е най-бедната част от Кралството.

Иначе в Кралството корпоративният данък е 20% при печалби до £300,000 и 21% над това.
Огромната част от дребните бизнеси попадат в границата на 20% данък.
В добавка към тва има и разни елегантни схеми за най-дребните бизнеси, като например тва, че можеш да начисляваш ДДС за услугите си на 20%, но след тва държавата си търси обратно само 10-12% и ти оставя останалото. За целта се отказваш да си теглиш ДДС за разходите, които си направил, но за много малки фирми подобно облекчение има смисъл отвсякъде и реално намалява данъчната тежест е още около 3-5%.
Така че варианти има, ниският корпоративен данък не е непременно добро нещо нито за бизнеса, нито за служителите, нито за държавата. Всичко зависи как ще се измисли и приложи данъчното законодателство.
27 Март 2015 21:05
Следва съкращаване на част от персонала и намаляване на заплатите на останалите. Сетне по веригата - държавата поема издръжката на безработните и получава по-малко данъци и осигуровки от намалените заплати на работещите. Те тва следва. Нещо неясно...


много има неясно...
Като си намалиш персонала и на останалите и им орежеш заплатите кой ще ти работи? В неделя роднини ли ще викаш да ти вършат работата?Нали ако свалиш заплатата способните ще отидат на терминал 2 а останалите няма да ги бива, ще те крадат и мамят?
27 Март 2015 21:06
бря - от привърженик на бесепето да се чуе нещо свястно - Alan Shor
27 Март 2015 21:08
Щом има желаещи да им се вдигне данъчната ставка по желание до небесата. Само се опасявам, че тези които реват за вдигане на корпоративния данък и един лев не са изкарали от бизнес...А ако са, нищо не им пречи да се самооблагат доброволно...Аз не искам да ми вдигат данъка, напротив смятам, че за качеството на живот, което получавам от бантустана и тоя данък е висок


В бюджета влиза по малко от милиард от корпоративен данък, докато ДДС-то го пълни над 50% ! Не си ли се замислял че може и да плащаш 1 процент по ниско ДДС и корпоративен на 20 или дори 30% и да си по добре от сега?
27 Март 2015 21:14
Като си намалиш персонала и на останалите и им орежеш заплатите кой ще ти работи?

Ми тези, дето останат. Ке опинят каруцата и ша си кютат. Щото на борсата за едно место се борят сто кандидата. Ако не верваш, можеш да пробваш...
27 Март 2015 21:15
Не си ли се замислял че може и да плащаш 1 процент по ниско ДДС и корпоративен на 20 или дори 30% и да си по добре от сега?

20-30% корпоративен данък за работеща фирма в българия е аналогичен на 50-60% корпоративен данък за същата в германия. предполагам знаеш защо.

а относно косвените данъци и по специално ддс-то - ми това е "модерната" данъчна политика - ддс-то са го измислили французите, а принципа да се облага възможна най-широка данъчна основа за да се събере макс данъчен приход в хазната е проста логика от векове насам.
27 Март 2015 21:18
В бюджета влиза по малко от милиард от корпоративен данък, докато ДДС-то го пълни над 50% !

Бравос, сам откри студената вода и разбра, че файда от вдигането на този данък нема...
27 Март 2015 21:19
Ми тези, дето останат. Ке опинят каруцата и ша си кютат. Щото на борсата за едно место се борят сто кандидата. Ако не верваш, можеш да пробваш...

Е то па едни кандидати...на всеки трябва да назначиш и надзирател да ти не изнесе готовата продукция. Свестните са малко, а номера ти да го лъжеш че му плащаш. а той да те лъже че работи знаеш до къде води.Все пак другаде и с просия или социална помощ ще живее по добре.
27 Март 2015 21:19
Така че варианти има, ниският корпоративен данък не е непременно добро нещо нито за бизнеса, нито за служителите, нито за държавата. Всичко зависи как ще се измисли и приложи данъчното законодателство.

Точно тук е заровено кучето! Как ще се приложи. Понеже как да кажеш какви трябва да бъдат размерите на данъци и осигуровки, ако никой не ги плаща?
Ако законите не се спазват, всякаква логика няма смисъл, дори понякога нещата "се обръщат".
...Например навремето родният ми град Русе беше залят от румънци. На пръв поглед - нищо лошо. Отваря се работа за местните хора, в хазната влизат пари и част от тях отиват в местната власт за благоустрояване на града... Обаче така е в нормалните държави. А тук - никой не се опита да даде предимство на местните доставчици, нашите фирми са в сивата икономика и не внасят нито данъци, нито осигуровки. За сметка на това голямото количество нови клиенти рязко вдигна цените и хората намразиха шопинг-туристите, вместо да се радват.
Естествено, после пазарът реагира, градът се напълни с големи търговски вериги и молове и нещата си дойдоха на мястото. Но го давам като пример как у нас общоприетата логика често не работи.
27 Март 2015 21:23
20-30% корпоративен данък за работеща фирма в българия е аналогичен на 50-60% корпоративен данък за същата в германия. предполагам знаеш защо.

Не , това ще трябва да го обясниш. Вярно че има и други разходи в БГ, но корпоративния се плаща на печалбата, след като си приспаднал всичко от облагаемото.
27 Март 2015 21:27
...стокообменът между България и Гърция е близо 3 млрд. евро.

При 26% това са около 750 млн €, но да приемем, че на практика Гърция ще задържа около 500 млн €...
Не става ясно лихви ще има ли, а ако Гърция стигне до фалит, какво става с тези пари?..
27 Март 2015 21:31
В бюджета влиза по малко от милиард от корпоративен данък, докато ДДС-то го пълни над 50% !

Не съвсем.

Бюджет 2015
Данъчни приходи 16 603 786,7
Корпоративен данък 1 551 185,0
Данък върху добавената стойност 7 741 250,0

Източник Данъци Tita.bg
27 Март 2015 21:33
а относно косвените данъци и по специално ддс-то - ми това е "модерната" данъчна политика - ддс-то са го измислили французите, а принципа да се облага възможна най-широка данъчна основа за да се събере макс данъчен приход в хазната е проста логика от векове насам.


Виж сега , ддс/то е данък върху бедните, докато корпоративния е данък върху богатите.Ако си богат, регистриран по ДДС то ще си сваляш всичкото или почти всичкото ДДС и на края ще платиш по малко и от работника ти, който просто си е изхарчил заплатата за ток парно и храна. Не мисли че ако имаш голям доход харчиш повече, колкото повече имаш толкова е по трудно да харчиш, богатия не харчи а инвестира в кола която си пази цената, бедния харчи, не инвестира а просто харчи в таралясник.
27 Март 2015 21:34
Не , това ще трябва да го обясниш. Вярно че има и други разходи в БГ, но корпоративния се плаща на печалбата, след като си приспаднал всичко от облагаемото.

да ги го обясня?

ами простичко е - данъкът е равен на произведението от данъчната ставка по данъчната основа.
всички сте се вторачили в данъчната ставка, но важната е данъчната основа, защото ако аз законно формирам 0 лева данъчна основа, то ставката ако ще и 100% да е, данъкат ще ми е 0 (нула) лева.

в българия данъчната основа е много по-широка отколкото на запад - вкл. германия, франция и прочие страни еталон за форумците.
добави към това променящото се всяка година данъчно законодателство, липсваща съдебна система, произвол на държавните органи, лихвари вместо банки, проблеми с работниците и т.н. и виждаш за кой е изгодна данъчна ставка от 10%.
не е за сериозни, работещи фирми.
27 Март 2015 21:36
ддс/то е данък върху бедните, докато корпоративния е данък върху богатите.

стига глупости и лозунги.
27 Март 2015 21:39
Е добре де, но защо данъчната ставка да е на 10% защото нормативите за определяне на данъчната основа били калпави? То не че е само в твой ущърб бардака в облагаемото, с подходящ счетоводител можеш напълно да го занулиш....
27 Март 2015 21:40
Добре де, направи си проста сметка, ако накажат (ГЛОБЯТ!) Гърция къде ще отидат парите, в българския бюджет ли или в европейския? И после кой ще ги усвои, ние или германците? И като ги глобят, гръцките фермери какво, няма да блокират повече границата ли? Още повече ще я затварят, боли ги ХХХХ за глобата на държавата.

Защо в европейския бюджет? Искът би трябвало да е за компенсации на нашите фирми.
На гърците не им пука за българите, нашите са се подредили тука да защитават правото на гърците да продължават да живеят на гърба на другите европейци и да им правят евала за това.
27 Март 2015 21:42
Е добре де, но защо данъчната ставка да е на 10% защото нормативите за определяне на данъчната основа били калпави?

това сериозен въпрос ли е?
27 Март 2015 21:42
вила
27 Мар 2015 20:47
Мнения: 11,147
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
България започва демарш срещу Гърция в ЕК


Плевелът и буда създават врагове,а не приятели.Държавата обявиха за ФРОНТОВА,бази курдисват с оръжие и "миротворци",дразнят Русия по заповед на маймуната...Накратко-в третата световна се мъкнат по пътя на Първата и Втората...Резултатът е неизвестен,защото има вече ядрени мечове...


Вила
Ще вметна само, че точно в ТСВ резултата е много известен, уви...
27 Март 2015 21:50
Защо в европейския бюджет? Искът би трябвало да е за компенсации на нашите фирми. На гърците не им пука за българите, нашите са се подредили тука да защитават правото на гърците да продължават да живеят на гърба на другите европейци и да им правят евала за това.

Няма компенсации, глобата за нарушителите отива в съюзния бюджет, компенсации не са предвидени, че не са ощетени само наши а и гръцки фирми, освен това и няма ясно определение коя фирма чия е. Както и при неправилното паркиране, парите от глобата не ги раздават на пешеходците...
Не знам защо намираш желанието ми и ние да сме тарикати като гърците за тяхна "защита"
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД