:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 311
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

НАКРАТКО

Хакери могат да получат достъп



до контрола на самолети благодарение на безжичния интернет, който е достъпен при повечето пътнически полети, предупреди Сметната палата на САЩ, цитирана от агенциите. В неин доклад не се твърди, че това ще е лесно или че е вероятно. Но се изтъква, че докато авиокомпаниите и Федералната служба по авиация се опитват да модернизират проследяването на полетите и самолетите с основана на интернет технология, то на хакерите се предоставят нови възможности, които може да се опитат да използват. Най-лошият сценарий е, ако терорист с лаптоп сред пасажерите поеме контрол над самолета, възползвайки се от уайфай технологията, заяви пред Комисията за транспорт и инфраструктура конгресменът Питър ДеФазио, който поръчал изследването.



ЕС изтегли експертната си група

за бързо реагиране от Гърция, пише гръцкият в. "Та Неа". Решението е било взето от Брюксел, след като Атина е отказала да си сътрудничи с групата. Целта на групата беше да помогне на страната при възстановяването на държавната администрация и да привлече повече средства от европейските фондове. Тя се състои от около 50 експерти и вече ще бъде ангажирана с мисии в други сектори на Еврокомисията.



US бизнесмен е намалил заплатата си

от 1 млн. долара, за да може да вдигне доходите на подчинените си на ниво около 70 000 долара годишно, съобщи в. "Ню Йорк таймс". Идеята дошла на Дан Прайс, който е собственик на компанията Gravity Payments, след прочитанeто на статия за щастието. Според публикацията за хора, които печелят под 70 000 долара на година, извънредните приходи допринасят за големи разлики в живота им. Именно затова той решил да изненада персонала си от 120 души със своето решение през следващите три години да увеличи заплатата на всеки - от най-обикновения чистач и разсилен през служителите в отдел "Клиенти" и продавачите - до минимум 70 000 долара.

1
801
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
16 Април 2015 11:41
По принцип двете мрежи (пътническата и тази на авиониката) трябва да са физически разделени. Не знам дали в момента за връзка с отделните компоненти не се използват само кабели. Макар да е възможно и някъде да има и безжична връзка, то тя едва ли би била WiFi, а по-скоро някакъв друг радио протокол като Z-Wave, ZigBee, че дори и нещо, което се ползва единствено в самолетната индустрия. В такъв случай пътническият WiFi не представлява никаква опасност. Друг е въпросът, ако някой от пътниците има специално устройство за прослушване на различните радио честоти или има вътрешна информация за безжичните протоколи. Тогава би било възможно да се получи пробив, но пътническият WiFi не играе никаква роля. Ако се ползва WiFi за авиониката, то дали има такъв за пътниците или не не е проблем за хакерите.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД