:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 274
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

400 имигранти се удавиха в Средиземно море

Снимка: ЕПА/БГНЕС
Около 400 нелегални мигранти са загинали при корабокрушение в Средиземно море, като сред тях има много деца, твърдят бежанци, спасени от италианските власти. Корабът е пътувал от Либия към Италия.
Около четиристотин души са в неизвестност, след като корабче, претоварено с нелегални емигранти, се преобърнало в Средиземно море между Либия и Италия, предаде Би Би Си. Италианската брегова охрана спаси 144 корабокрушенци от злополучния кораб, но оттогава не е открила други оцелели, въпреки че в издирването се включиха и самолети.

Италия е спасила повече от 8000 нелегални имигранти от Средиземно море от миналия петък насам, показват данните на Агенцията за бежанците на ООН, цитирани от Би Би Си. Според ООН над 500 души са загинали във водите от началото на 2015 г., което е тридесет пъти повече от загиналите за същия период през 2014 г. Общо 280 000 души са влезли нелегално в ЕС през миналата година, много от тях, бягайки от конфликта в Сирия и репресиите в Еритрея. 170 000 от тях са минали през Средиземно море и са влезли в Италия, а 3500 са загинали по пътя, твърдят властите.





942
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД