:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 353
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Инспекторатът на МО ще брои изправните самолети

Министърът на отбраната Николай Ненчев е разпоредил проверка на Инспектората на МО за това с колко изправни изтребители ще разполагат българските ВВС след септември, стана ясно от интервю за вестник "Българска армия".

"Проблемите не са решавани с години. Оставам с впечатлението, че постоянно и може би умишлено са отлагани. Но ние не трябва да допускаме да оставим страната без бойна авиация. Внимателно трябва да огледаме възможностите и решенията няма да са лесни. За да получа максимално достоверна и актуална информация, разпоредих проверка на инспектората. Очаквам да стане ясно, да получа доклад в какво състояние и на колко самолета можем да разчитаме след септември 2015 г.", казва Ненчев. На въпрос дали се съмнява в нещо той отговаря: "Да не говорим за съмнения. Нека изчакаме резултатите на проверката."
Не е ясно какво точно цели министърът с въпросната проверка, предвид това, че ВВС чрез Щаба на отбраната го захранват регулярно с доклади за състоянието на военната ни авиация, припомня списание "Аеро". Инспекторатът на МО е натоварен с разнообразни функции, включително и да извършва проверки на бойната подготовка, войсковия ред и дисциплина и на оперативните способности във въоръжените сили.
Както "Сега" съобщи, след последното заседание на комисията по отбрана стана ясно, че МО възнамерява да разчита на старите МиГ-21 за охрана на въздушното пространство. Летателният ресурс на тези изтребители изтече през 2013 г., но беше удължен до края на тази година.
14
2704
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
14
 Видими 
10 Май 2015 18:36
Леле, колко ли месеца ще са нужни на инспекторатът да преброи 5-те ни самолета?
А после може да преброи и двата ни танка и корабът ни.
10 Май 2015 19:03
Ааааа..Множко са 5...2 по-бива..Впрочем, Ники какъв ще го дърви с върховното недоразумение 8 дена в Монголия и Корея?? Ще обменя опит как се доят кобилите и прави кумис??
10 Май 2015 19:41
Командването няма ли я тая информация? Че то без тая ежедневна информация.. то армия ли имаме или буфосинхронисти?
10 Май 2015 19:49
второто Едно време да не знаеш колко изправни самолета имаш?? да не знаеш колко изправни танка имаш?? Колко са на ремонт??? Лелееее...Никой и не си го помисляше!!!
10 Май 2015 20:14
Еее, едно време, ако в някой гарнизон армейски кон си счупи крак, се е смятало за ЧП и се е докладвало директно на Министъра на войната. Сега имаме 10-тина аероплана и не се знае кой фърчи.
10 Май 2015 20:34
застава Аграра,строява самолетите в две редици и командва:"На първи и втори -преброй се" .Чува се "едно..." "ти да мълчиш-къде ти е колесника" се обаждат МИГ-овете на бързака от правителственият отряд.
10 Май 2015 21:00
Не е ясно какво точно цели министърът с въпросната проверка, предвид това, че ВВС чрез Щаба на отбраната го захранват регулярно с доклади за състоянието на военната ни авиация, припомня списание "Аеро".

Тоя истински ли е, или е някъв герой от Чехов? Що не го засилят някъде у Брюксел, да се занимават други с него, нас има кой да ни прави забава...
10 Май 2015 21:10
Не е ясно какво точно цели министърът с въпросната проверка,


Може - като мен - да е видял на телевизора как САЩ отбелязах 9 май - с полети на ескадрила от тогавашни самолети
10 Май 2015 22:29
От това проличава, че някои хора не могат да броят до десет, трябва им помощ. Простимо е за деца до 6 години, но за министър е жива олигофрения. Горкото момче, господ да не дава. Олигофренията е за съжаление.
10 Май 2015 22:32
Абсолютни идиоти са земеделците назначени в МО начело с министера им
11 Май 2015 08:26
Ще ги преброят и ще ги запишат в двоична броична система, изглеждат по- внушително. Ако са 3 се изписва 0011, ако са 4 се пише 0100, а ако дай Боже са 10 се пише 1010.
11 Май 2015 09:40
А на мен отстрани започва да ми изглежда, че най- големият проблем на армията в момента е самият министър- нищо не знае, нищо не разбира, всички военни около него го пързалят с информация както си искат, а той- кълве ли, кълве!
11 Май 2015 13:11
До септември ли ще чакаме да броиме крила? Или се включват и селскостопанските машини (в крайна сметка един делтаплан и торба с ръчни гранати е по-добре от нищо). Интересно 14-те танка за колко години може да ги преброим. Отделно броя на армейските хеликоптери (1) знае ли се или ще си задаваме въпроси до края на годината?
11 Май 2015 13:36
Не така бе юнаци - министерот се нуждае от едни пари"комисион" и върти суче и се опитва да ни убеди,че самолети четвърта употреба са мнооого нужни на БГ армия.ЯСНО???
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД