:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 331
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
ГОДИШЕН ПРЕГОВОР

Припомнят ни най-добрите филми от 2002

СНИМКА: АРХИВ "СЕГА"
"Невероятната съдба на Амели Пулен", "Властелинът на пръстените", "Красив ум" или "Мементо"? На въпроса кои са най-добрите филми на изминалата 2002 година се опитват да отговорят в Евро-българския културен център. В продължение на 4 седмици в столичното арт-кино ще бъдат показани около 30 ленти, които са сред най-доброто или поне най-интересното в родния афиш от изминалата година. (Някои от тях са по-стари, но значение има фактът кога са имали премиера в България). Акцентът пада както върху най-доброто сред хитовете, така и върху някои арт-филми, които не са достигнали до масовата публика.

Освен Оскаровия фаворит за годината "Красив ум", в програмата за първата седмица са включени "Братството на вълците" с Моника Белучи, "Шпионски игри" с Брад Пит и Робърт Редфорд, "Проклятието на скорпиона" на Уди Алън, "Кей-Пакс" и един рядък гост на нашите екрани - португалски филм ("Без право на думи").

До края на панорамата ще бъдат показани още 20 филма, сред които се открояват "Айрис", "Властелинът на пръстените: Задругата на пръстена", дигитално възстановената версия на на "Извънземното", "Клетвата", "Мементо", "Местни новини", "Миграцията на птиците", "Невероятната съдба на Амели Пулен", "Ничия земя", "8 жени", "Пианистката", "Специален доклад".

Междувременно в Меката на арт-киното у нас - "Одеон", също правят своя панорама на 2002-а. Само че в нея са включени 10 стари филма, имали голям успех във филмотечния салон. Тук са класики като "Казабланка", "Портокал с часовников механизъм", "Зорба Гъркът", "Андрей Рубльов", "Ах, този джаз".
1120
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД