:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 318
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Изборите за президент на ФИФА ще са през декември

СНИМКА: ЕПА/БГНЕС
Президентът на бразилската футболна конфедерация Марко Поло дел Неро слуша въпрос на пресконференция, на която заяви, че няма да подаде оставка, която му бе поискана от бившите национали Ромарио и Роналдо. Дел Неро също така отхвърли всички слухове за незаконни действия при избора на страната му за домакин на Мондиал 2014.
Новият президент на ФИФА ще стане ясен през септември, съобщава Би Би Си, като се позовава на свои източници в световната централа. Агенцията дори посочва конкретна дата - 16 декември, на която трябва да стане ясно кой ще замени подалия оставка Сеп Блатер. Швейцарският адвокат се оттегля от поста си заради скандала с взимане на подкупи и злоупотреби с власт във ФИФА.

От централата в Нион отказаха до потвърдят новината на Би Би Си. Все пак бе съобщено, че извънредното заседание на Изпълкома на ФИФА ще се състои през следващия месец, като точната дата ще стане ясна до края на седмицата. На него ще бъде определено и кога ще се проведе самият извънреден конгрес.

Заради предстоящия форум ФИФА спря процедурата по кандидатстване за домакин на световното първенство през 2026 г. Домакин на мондиала след 11 години трябваше да бъде определен през 2017 г. в Каула Лумпур (Малз), но по всичко изглежда, че това няма да стане. В момента тече и разследване относно избора на домакини на следващите две световни първенство - в Русия през 2018 г. и в Катар през 2022 г.

В същото време още един заподозрян в участие в скандала с подкупи - аржентинецът Алехандро Бурсако, се предаде на полицията в Болсано (Ит). 50-годишният бизнесмен оглавяваше компанията "Торнеос", чрез която висши чиновници от ФИФА са прали парите от получените подкупи. Бурсако, който бе обявен за международно издирване, предпочете да се яви в полицията, придружаван от двама адвокати.





846
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД