:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 286
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Европейците в НАТО не искат сблъсък с Русия

Жителите на страните членки от пакта са против въоръжаването на Украйна
Денис Пушилин, представител на т.нар. Донецка народна република: "Самопровъзгласилите се Донецка и Луганска народна република изразиха желание да влязат в състава на Руската федерация. Статутът на Донбас трябва обаче да се определи само чрез поправки в Конституцията на Украйна".
Над половината от германците, италианците и французите, чиито страни членуват в НАТО, се обявяват против задействането на член 5 и са против използването на военна сила, ако страна членка от пакта бъде нападната от Русия. Това показва допитване на американския изследователски център Пю, цитирано от ИЮ "Обзървър" и в. "Уолстрийт джърнъл". Допитването е направено през април-май и включва осем страни от НАТО - Великобритания, Германия, Испания, Италия, Полша, Франция, САЩ и Канада. Изследването е обхванало 11 000 души.

Над 50% от анкетираните в Германия, Италия и Франция са против оказването на военна помощ на страна от алианса, ако бъде нападната от Москва. В Германия броят им стига 58%, в Италия той е 51 на сто. В тази връзка ИЮ "Обзървър" е озаглавил информацията си "Недостиг на обществена подкрепа за натовската солидарност". На другия полюс са САЩ, Канада, Великобритания, Полша, където над половината от анкетираните подкрепят натовската солидарност. В САЩ техният брой достига 56%. Член 5 от Северотлантическия договор, подписан през 1949 г., казва, че "нападение срещу една или повече страни членки в Европа и Северна Америка трябва да се разглежда като нападение срещу всички членове на НАТО".

В същото време значително мнозинство от анкетираните във Франция, Германия Италия, Испания и Великобритания смятат, че САЩ трябва да прибягнат до сила срещу Русия, дори техните държави да не направят това. "Ние смятаме, че това е реален проблем за бъдещето на НАТО. При това виждаме, че в Германия за две години подкрепата за НАТО е спаднала от 59% на 55%", твърди пред "Уолстрийт джърнъл" Кети Симънс, една от авторките на изследването.

Около 60% от жителите на тези страни членки от алианса са против доставки на оръжия за Украйна, показва допитването. С плановете за въоръжаването на Украйна не са съгласни 59 на сто от участниците в допитването. При това в Германия тази идея се подкрепя едва от 19%, а в САЩ от 46%. В същото време 70% от анкетираните са съгласни да се оказва икономическа помощ на Украйна. Освен това 57% се обявяват за приемането на Киев в НАТО.
СНИМКА: ЕПА/БГНЕС
Украински военни проверяват автобус с хора на пропускателен пост край пристанището Мариупол в Донецка област. В близост до града са предните позиции на бунтовниците от Донбас.

Путин: Рано или късно санкциите ще отпаднат

Рано или късно проблемът със санкциите ще отпадне, заяви руският президент Владимир Путин на пресконференция в Рим след разговори с италианския премиер Матео Ренци, съобщиха агенции. Путин допълни, че Италия губи милиони евро заради санкциите, наложени на Русия. Търговията между двете страни бе на стойност около 30 млрд. евро м.г. Ренци бе един от лидерите на Г-7, които предупредиха в понеделник, че са готови да наложат нови санкции на Москва. "Нямам какво да му обясня, което той вече да не знае", коментира Ренци срещата си с Путин. "Компасът, пътеводната светлина е споразумението от Минск", допълни той. Външният министър Паоло Джентилони заяви, че Италия иска по-усилен диалог с Русия за украинската криза.

Президентът на Русия бе приет вчера от папа Франциск във Ватикана. Преди това Владимир Путин бе посрещнат от около 200 симпатизанти на Световното експо в Милано. Очакваше се Путин да се срещне и с бившия премиер Силвио Берлускони. В интервю за "Кориере дела Сера" президентът заяви, че е "в интерес на италианския народ да поддържа приятелски връзки с Русия".





42
4288
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
42
 Видими 
10 Юни 2015 19:49
За да е "вързан попът", трябва НАТО да въоръжи Украйна!
10 Юни 2015 19:52
В САЩ техният брой достига 56%.
Джелезо!
Само 56!! и то Там!!!
Друго вълнува най-напредничавите -
10 Юни 2015 19:54
"нападение срещу една или повече страни членки в Европа и Северна Америка трябва да се разглежда като нападение срещу всички членове на НАТО".


Автентично тълкуване!

Което означава и обратното - ако една или повече страни членки от Европа и Северна Америка нападне друга страна, то това трябва да се се разглежда като нападение от всички членове на НАТО.

Примерно: Русия и Иран имат договор. Дори една единствена страна-член на НАТО да нападне Иран, то Русия може да атакува всяка една друга държава в НАТО, а не само агресора.
10 Юни 2015 20:01
Ммм даа,
Няма война , бре. Няма . Русия само си връща Крим с референдум. Колко ме убеждаваха тогава , при влизането на Русия в Крим.
А информацията , европейците в НАТО не искат сблъсък с Русия , не е вярно. Боко пръв каза- европците пипат много меко. Ние ги познаваме така няма да стане.
Как беше - ще стане на отмаш.
10 Юни 2015 20:03
Всъщност, промотира се нов прочит на чл. 5 от Дотовора на локвата - ако държава-член/ка на блока или неин пудел нападне трета страна, то всички страни-членки/ве са длъжни да нападнат тази страна. Така беше с Грузия-2008.
10 Юни 2015 20:13
НАТО май сдава багажа. Нали това му беше квитесенцията : ако една страна бъде нападната да бъде защитена. Гейропейците казват : нас кво ни бърка това, реднеците да се оправят.........

10 Юни 2015 20:14
Вместо УКраина, да вземат да въоръжат шляхтата. Тес толкова навити...направо като свински опашки
10 Юни 2015 21:10
Майната им на европейците, по-важното е ОТАН да се зъби - иде ред да приемем и Хавстралия с Нова Зеландия ...
10 Юни 2015 21:16
Др. Путин!
Санкциите ще отпаднат късно...всъщност ще отпаднат рано, но за Вас ще бъде късно!!!
10 Юни 2015 21:23
Няма война , бре. Няма . Русия само си връща Крим


Така са си мислили и поляците когато през 39-та хитлеристи и руски пълчища си "връщат" Полша!
Някои неща се повтарят!!!
10 Юни 2015 22:06
Интерсно, колко процента от европейците са искали да се накаже Германия за нападението на Полша през 1939.
Или Русия, за нападението над Финландия през 1937.
А ако се върнем още по-назад, 99.(9)% от европейците са смятали, че Галилео Галилей не е бил прав.
Впрочем, стига с тези държави и администрации.
Пътят трябва да бъде към обединяване.
ЕС, после разширяване, после още разширяване, накрая анексиране и на САЩ, Русия и Китай - това трябва да е целта
10 Юни 2015 23:09
Луди нема... Който се сблъскА хаир не виде... Апе биката!
10 Юни 2015 23:17
Европейците в НАТО не искат сблъсък с Русия


а за Украйна питали ли са ги ? щото там процента за ужас на хунтата е сигурно 2-3.
10 Юни 2015 23:37
Европейците в НАТО не искат сблъсък с Русия - Чудское Озеро, Полтава , МОСКВА, КУРск, Сталинград - да пробваме още един път ?
Иоже да ни излезне къмсметя
10 Юни 2015 23:38
rorik
10 Юни 2015 20:01Мнения: 7,144
От: BulgariaСкрий: Име,IP


Ммм даа, Няма война , бре. Няма . Русия само си връща Крим с референдум. Колко ме убеждаваха тогава , при влизането на Русия в Крим.


Крим е началото. НовоРоссия , Аляска ....
11 Юни 2015 01:20
Четете ли , евроатлантиците, четете ли? За вас се отнася, не за белгийците и австрийците, ще ви натоварят в товарните вагони и ще ви пратят да трошите камъни в Сибир, а прехвалените ви съюзници от НАТО и пръста няма да си мръднат за вас!
Интересно ще е да се направи допитване сред населението в натовските държави на коя страна ще воюват при евентуален конфликт с РФ.....
11 Юни 2015 01:36
Който не иска да воюва за Вилнюс и Варшава, няма да иска да воюва и за Берлин или Париж.
Тия неща обаче обикновено не стават с "искам - не искам".
11 Юни 2015 01:41

Който не иска да воюва за Вилнюс и Варшава, няма да иска да воюва и за Берлин или Париж.

Подсеща ме за един виц - няма мее няма бее, той другарят вълк знае най добре кого да изяде!
Пука им в Париж за руската заплаха, знаят кой толкова години си проси боя
11 Юни 2015 06:50
Едно не проумявам - защо се приема за даденост и защо се повтаря папагалски, че Русия смята да напада когото и да е. Все едно не виждате кой създава конфликти по света и кой напада и разрушава държави. Като деца, които плашат с Торбалан. Никой не го е виждал, никой няма доказателства, че съществува, но "кто-то хитрый и большой" ви е казал колко е страшен и вие вярвате сляпо. Когато изначалната постановка е грешна, всеки извод върху нея няма нито логическа, нито смислена стойност - елементарен закон. Но половината свят позволява да го водят за носа, само защото някой някъде умишлено е разпространил лъжа.
11 Юни 2015 07:12
Интервю на Рон Пол при Лари Кинг. Какво казва един уважаван бивш конгресмен за политиката на САЩ?
нашите "десни" трябва да го чуят
http://rt.com/shows/politicking-larry-king/264713-larry-king-ron-paul-nsa/
11 Юни 2015 07:18
Който не иска да воюва за Вилнюс и Варшава, няма да иска да воюва и за Берлин или Париж.

Уф. НАТО е по границите на РФ, обаче трябва да плашим Вилнюс, Варшава, и дори Берлин и Париж с Русия.
Щатите извършиха кървав преврат в Киев и се готвеха да се настанят в Крим, но колко лоша е Русия, че си го върна, спасявайки кримчани от същата таз хунта по тяхно собствено желание, изразено при това в референдум.
11 Юни 2015 09:18
Или Русия, за нападението над Финландия през 1937.

Мисля, че Белофинската война е през 1939-1940 г. Надявам се това да е просто типографска грешка, макар че тук типографските грешки обикновено са рядко - фактологичните са много по-чести.
Освен това Русия е наказана - изключена е от Обществото на народите на 14.12.1939 г. точно заради война с Финландия.. Докато Хитлер не е наказан - Германия сама напуска тази организация през 1933 г.
Хубаво е да се направи справка, преди да се пише. Затова и започнах с типографските и фактологическите грешки.
11 Юни 2015 09:21
За да е "вързан попът", трябва НАТОРФ да въоръжи УкрайнаНоворусия!
11 Юни 2015 09:32
На другия полюс са САЩ, Канада, Великобритания, Полша, където над половината от анкетираните подкрепят натовската солидарност.
Я, Канада отделна държава ли била? Аз мислех, че така викат на северните щати.
11 Юни 2015 09:55
Има си хас европейците да искат сблъсък с Русия. Истината е, че всички бели европейци са потомци на рубладжии. Тази новина ще разтърси до основи всеки роден козяк но Няма шега! Датски уени (не руски!) са доказали, че генетично всички бели европейци са потомци на племена обитавали земите северно от Кавказ (днешна Русия). Това е палажението, генетично всички европейци сме рода на Путин и сме рубладжии.
Моля, обърнете внимание на текста в статията описващ с какво точно са обогатили рубладжиите уменията и знанията на европейците и ...ох. дано само не стигне до инфаркти сред некои.
Статията Натисни тук
11 Юни 2015 10:30
Какво става? Нали уж НАТО щеше да ни пази от всички? Русия няма да ни напада, това е ясно на всеки със здрав разум, но ако някой друг направи това, тогава какво става? Може би това което се случи в Кипър през 1975 г., между две натовски държави! А северната част на острова още е окупирана...
11 Юни 2015 10:32
Su38
11 Юни 2015 09:18
Или Русия, за нападението над Финландия през 1937.

Мисля, че Белофинската война е през 1939-1940 г. Надявам се това да е просто типографска грешка, макар че тук типографските грешки обикновено са рядко - фактологичните са много по-чести.
Освен това Русия е наказана - изключена е от Обществото на народите на 14.12.1939 г. точно заради война с Финландия.. Докато Хитлер не е наказан

Хитлер също е наказан. на 3.09,1939г Великобритания и Франция му обявяват война. Верно , че хурката я е изял 6 години по-късно, ама за това да му мисли Путин.
Санкциите ще паднат когато му дойде времето.
11 Юни 2015 10:44
Oraсle
11 Юни 2015 01:36
Който не иска да воюва за Вилнюс и Варшава, няма да иска да воюва и за Берлин или Париж.


Твърде, твърде неясно!
Защо някой ще трябва да воюва за Варшава и Вилнюс?
С кого да воюва?
Защо не иска да воюва?
С кого ще му се налага да воюва за Берлин и Париж?
....въпроси, въпроси
И след като сме започнали с въпросите, да ти напомня едно твое твърдение отпреди 2 дни:
Oraсle09 Юни 2015 12:16
... скулптури ...Най-талантливите за това време, на които им се разминал "народния" съд.
А също така и моя въпрос:
Очаквам да науча от теб името на един български скулптор, осъден от Народния съд.

Тогава ти се скри като мишок и не отговори. Ако и този път не го направиш, целият форум ще знае , че си лъжец и клеветник.
Бъди здрав !/по МишоК/
11 Юни 2015 13:34
НАТО е САЩ командващ васални държави.
ЕС и Русия бяха започнали да се сближават и това не се хареса на американците. Сега те правят всичко възможно за да конфронтират Русия с ЕС. Дори това "допитване" има тази цел.
Ето изказване на José Manuel Durão Barroso опреди 2 години:
http://europa.eu/rapid/press-release_SPEECH-13-249_en.htm
11 Юни 2015 13:51
Верно Хитлер е наказан от Англия и Франция , та още им търни от Мажино и Дюнкърк като великите бойци на великият остров да оцелели само защото наказаният Хитлер е благоволил да ги остави да не се издавят като плъхове . И за хурката си точен и документирано как червен флаг се вее на развалините на райхстаг. Колкото за Путин ако ме ме лъже паметта Меркел цъфна на крака и сложи венци на вечен огън в Русия ама може и да се лъжа.
***
11 Юни 2015 14:17
Klepouh Klisar 11 Юни 2015 13:51

Санкциите не зависят и от европейските "лидери". Те само ги прилагат и спазват указания.

Допитването по същество е некоректно и цели да проучи как са настроени европейците и докъде обикновените хора са готови да отидат за да изпълняват чужди нареждания.

Подобаващо некоректно допитване би било да те спрат на улицата и питат:
Готов ли си да се биеш със съседите ти?
Ако двама от съседите ти се сбият, ти ще участваш ли и на чия страна ще си?

Или:
Колко често биеш жена ти?
Имаш ли намерение скоро пак да я биеш?
11 Юни 2015 14:23
Боже колко много платени козяк юнаци се навъдиха напоследък в любимия ми форум1 УЖАС?!?!?!
11 Юни 2015 15:01
Няма шега! Датски уени (не руски!) са доказали, че генетично всички бели европейци са потомци на племена обитавали земите северно от Кавказ (днешна Русия). Това е палажението, генетично всички европейци сме рода на Путин и сме рубладжии

За рублите не знам, ама това Modern Europe was formed by milk-drinking Russians хвърля в потрес. Кърмачета ли са заселвали Европа
Руснакът по-скоро ще умре от жажда, но няма да стане milk-drinking и ще предпочете да умре от глад, но няма да пасе крави.
11 Юни 2015 15:31
Европейците изобщо не искат сблъсъци. Европейските народи са воювали векове наред и повече нещат. В т.ч. и Русия /руснаците като генезис са европейци , едва по-късно стават нация на два континента/ . Американците искат да палят пожари в чужди къщи , а те да се препичат и да вадят келепир от огъня. Обаче няма да стане. Здравият разум в Европа ще надделее , проамериканските мекерета в евроструктурите ще бъдат отсвирени. Европа - от Лисабон - до Владивосоток
11 Юни 2015 16:24
НАТО трябваше да се закрите след Варшавския договор. За всеки е ясно, че тази организация е маша на САЩ, която ползват за параван на далаверите и мръсните си войни по света.
От как се готвехме за НАТО и сега като сме в него от армията ни чеп за зеле не става. Разформироваха се войски, нарязаха се ракети, подводницата, самолетите, танковете. И сега ни подготвят за следващото. Ако ни забъркат във война никой няма да ни защити. Но иначе станахме фронтова държава...
11 Юни 2015 17:08
dissidentbg 11 Юни 2015 14:17
Санкциите не зависят и от европейските "лидери". Те само ги прилагат и спазват указания.

Доколкото чух, за вдигането на санкциите е необходимо съгласието на всички ЕС страни. Очаквам санкциите да се задържат дълго време само защото има един или двама, на които те им харесват. Независимо от мнението на останалите.
11 Юни 2015 17:24
Война могат да искат само хора от държави, на територията на които не са водени скоро войни, особено световни.
САЩ са една от страните, на територията на които дълго време не е водена война.
Затова обикновеният американец изобщо не може да се усети, че при следваща световна война адът ще е на тяхна територия.
11 Юни 2015 17:51
mi6osp. 11 Юни 2015 17:24

Те твърдят че са във война.
Член 5 от договорите на НАТО е задействан до сега САМО ВЕДНЪЖ. След нападението на 11/09/2001г.
11 Юни 2015 19:07
Време беше разумът да надделее. На никой не му се иск да умре още днес ... и то без нужда. Русия за сега не е нападнала никого - всичко е хипотетична ситуация. Всякакви лъжи за "руска агресия" на ястребите явно не хващат дикиш в Европа.
11 Юни 2015 19:14
Промени "нападение срещу една или повече страни членки в Европа и Северна Америка трябва да се разглежда като нападение срещу всички членове на НАТО".


dissidentbg 11 Юни 2015 17:51
Те твърдят че са във война.
Член 5 от договорите на НАТО е задействан до сега САМО ВЕДНЪЖ. След нападението на 11/09/2001г.


Ганий 10 Юни 2015 19:54
Автентично тълкуване!
Което означава и обратното - ако една или повече страни членки от Европа и Северна Америка нападне друга страна, то това трябва да се се разглежда като нападение от всички членове на НАТО.

11 Юни 2015 19:36
Шведите се опиката и потънаха ,но поумняха и са неутрални...ужким...; Франсетата опитаха,а руснаците влязоха в Париж и Рим; Германците също се пробваха,барабар със румънци,унгарци, финландци...резултата го знаем. Бюргера сега не ще да се издума, пейзана също. Останалото е миманс.
12 Юни 2015 00:17




"Тия неща обаче обикновено не стават с "искам - не искам"."



Ми що тогаз квотите за % африканци не харесват на Полша и прибалтите ? Не щем , викат .
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД