:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 149
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Осмият "София гей прайд" поиска образователни реформи

СНИМКА: БГНЕС
---
При сериозни мерки за сигурност и спокойна обстановка в събота в София около 1500 души шестваха на осмия "София прайд". Участниците поставиха традиционните искания на ЛГБТИ общността за равни права и толерантно отношение, както и за въвеждането в образователната система на т.нар. джендър обучение - сексуална просвета с акцент върху различната полова и интимна идентичност. Шествието тръгна от Паметника на Съветската армия и завърши с концерт пак там.

Тазгодишният гей парад имаше безпрецедентната подкрепа на 18 посолства на западни държави. От сцената послания отправиха дипломати и политически лица от различни либерални формации - Либералния интернационал, Алианса на либералите и демократите в Европа, българските "Зелени", новата партия ДЕОС и др. Речите бяха протяжни и клиширани, атмосферата за известно време доби характеристики на партийно събрание от недалечното минало. На самия парад липсваха полуголи, прекалено ексцентрични или хора с предизвикателно поведение.

Британският посланик Ема Хопкинс лично поздрави прайда и от името на британското правителство изрази подкрепа за исканията на общността и за усъвършенстване на образователната система в България; посочи и високия британски пример. Временно изпълняващият длъжността заместник-посланик на САЩ отправи донякъде емоционално и дълго послание, което умори публиката. Но при огласяването на новината от Върховния съд на САЩ, който обяви гей браковете за законно право на всеки жител на Съединените щати, "парадиращите" избухнаха в шумни овации. Следващите оратори трудно оживяваха публиката въпреки старанията си и жарките призиви да се борим за правата си.

СДВР отправи препоръка към участниците да напускат събитието по възможност на групи и без отличителните белези на прайда - знаменца и аксесоари с цветовете на дъгата. Шествието и концертът завършиха без ексцесии и провокации.
5
1618
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
5
 Видими 
29 Юни 2015 01:37
"Джендър обучение" в смисъл прилагане на принципа на поликоректността - левичарската теория, чиято остова е поставена от късния ревизионшст на марксизама, Маркузе. Според него буржоазният морал, а и самият капитализъм, могат да бъдат разрушени не от работническата класа, която се е обуржоазила, а от революционно настроени малцинства....В случая, това означава, че децата трябва да се образоват, че съществуват не 2 пола, а 3, 4 или колкото там трябва. Следващата стъпка е сваляне възрастоната границата за допустимо сексуално общуване, например на 14 г или колкото там трябва... Следваща стъпка - узаконяване на инцеста...
29 Юни 2015 10:19
https://www.youtube.com/watch?v=No8bEcovsII
29 Юни 2015 11:00
Надявам се да не стане скоро. Не са ми приятни тоя тип разговори с децата. Кой с кой, къде и как. Ама защо двама татковци или две мами. И т.н.
29 Юни 2015 11:05
Следващата стъпка е сваляне възрастоната границата за допустимо сексуално общуване, например на 14 г или колкото там трябва... Следваща стъпка - узаконяване на инцеста...

По нашето законодателство тя е 14 години (визирам доброволното и ненаказуемо сексуално общуване, извън изключенията по НК).
За останалото няма какво да добавя.
29 Юни 2015 18:02
https://sites.google.com/site/demokraturailidictatura/konfiskuvanite-deca/tragediata-na-decata-otgledani-ot-homoseksualisti
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД