:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 367
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Прелет над печата

Промени в климата

Климатиците на работното място карат хората да се хващат гуша за гуша. Това го знае целият офисен планктон, вече го знаят и читателите на вестници, след като психоложка го обяви по "Дарик", а някои вестници я цитираха: "Климатикът пали война в офиса. Спорът за температурата намалява продуктивността на служителите" - това в "Новинар". Колкото до вестникарските офиси - дали от климатика, дали от климата - доста съмнителна продукция произвеждат. Решението на конфликта според психоложката трябва да се вземе "на общо събрание". Но ако не се постигне консенсус по демократичен път, трябва да се спусне декрет от шефа. (То и на държавно ниво така се вземат решенията. Всеки се оправя както може, а когато нещата загрубеят, ББосът върти един телефон и оправя всичко.)

"Телеграф" е слушал същото радиопредаване, но го е разбрал по своему: "Климатиците цакат жените, създадени са за мъже". Съмнително звучи, но приемаме. Обаче никак не можем да вденем какво е искал да каже авторът с надзаглавието: "Заради метаболизма и телесната им температура". Може би в текста има някакво странно обяснение, но в тоя вестник и заглавията ни идват в повече, остана да четем и ситния шрифт!

Основното разбрахме - измененията в климата на офиса водят до колебания в психиката. (То и климактериумът води до изменения в микроклимата, но това е друга тема.)

Това личи и от свободните интерпретации по един медицинско-криминален случай. Австриец дошъл да се отърка в климата на нашето море. Първо се нарязал, после се порязал и се нуждаел от медицинска помощ, но в бургаската болница буйствал, та го вързали с белезници и го закърпили. По тия точки всички издания, отразили случая, са единодушни. Обаче според "Новинар" австриецът е 50-годишен, бивш военен - и пристигнал с нож в гърба! Според "24 часа буйният пострадал е тийнейджър и раната му е от стъкло. Според "Телеграф" - стъклото стърчало от гърба му, докато буйствал...

Върви, че разбери посред тия топли и студени вълни от климатика...
1305
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД