:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 82
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Мозъчно изтръскване

Всичко това, което имаме като някаква публична конфиденциалност

Радио "Фокус": Г-н Цветанов, вие бяхте единственият български политик, който беше поканен да участва в Шестата трансатлантическа конференция на „мозъчни тръстове" във Вашингтон...

Цветан Цветанов, България: Това беше изключително сериозен форум, на който имах честта да присъствам. Да си призная честно, досега не съм присъствал на представянето на подобни анализи, които са съотносими с днешните предизвикателства, които има пред света... Много са важни темите, които бяха обсъждани, но ангажимент на всички участници беше и бяхме помолени да не дискутираме всичко това, което чуваме, и това, което, разбира се, трябва да го запазим в някаква конфиденциалност. Не за да не казваме какво сме си приказвали и какво е говорено, а защото това са задълбочени анализи, които очертават политиката, която може би ще се очаква да бъде реализирана в световен мащаб в предстоящите 10-15 години. За мен по-важното е, че аз като участник от България имах възможност действително да вляза в теми, които са изключително важни и за България, и за региона, в който се намираме. Но на първо място искам да подчертая взаимния интерес между САЩ и Европейския съюз за задълбочаване сътрудничеството, за да можем заедно да отговаряме на всички тези потенциални заплахи. Знаете, че силна и обединена Европа може да бъде още по-силна с едно Трансатлантическо партньорство и всички тези споразумения, които се разглеждат и които се взимат като позиция от Европейския парламент в Брюксел, дават възможност действително Европейската комисия да подписва и съответните споразумения в увеличаване потенциала както в борбата срещу тероризма, срещу новите потенциални заплахи, но и подобряване на икономическите взаимоотношения между САЩ и Европа. (И положението става TTIP-TOP - б.р.) (...)

РФ: Друг аспект от конференцията - ще си позволя да цитирам твърдение, около което сте обединили мнения: „На Европа са нужни млади лидери, възпитани в духа и ценностите на евроатлантическото сътрудничество". Как Европа възпитава тези млади лидери и в България има ли такива?

ЦЦ: Това беше извън темите и формата на самата Шеста трансатлантическа конференция. Това беше в разговорите, които проведох с нашите партньори от Републиканския институт и също така с Антонио Лопес - генералният секретар на Европейската народна партия, защото ние трябва да залагаме много на младите хора. И мога да кажа, че в това отношение колкото повече се обучават младите както в държави от Европейския съюз или в САЩ, това е една допълнителна гаранция за укрепване на сътрудничеството и, разбира се, просперитетът, който трябва да бъде гарантиран и за поколенията напред. В тази връзка има много програми, които ние реализираме както с политически фондации от Германия - „Конрад Аденауер", „Хайнс Зайдел", но така също от „Мартенс център", който е от Европейската народна партия, и също така от Републиканския институт. И затова и на държавно ниво също имаме възможност, когато има определени програми, наши млади политици да участват в подобни обучения. Тук мога да дам за пример това, което аз съм имал като възможност - 2008 г. заедно с представители от СДС - аз и Румяна Желева бяхме в програмата, която беше за млади лидери във Вашингтон и Охайо. След това имаше възможност в годините от 2008, влизайки в политиката и създаването на политическия проект ГЕРБ, много наши млади политици в партията да участват в тези обучения - и Александър Ненков, и Христо Гаджев, и Моника Панайотова, която беше и евродепутат преди. Също така Георг Георгиев - най-младият депутат в сегашния парламент, също така Андрей Новаков, който пък е най-младият депутат в Европейския парламент. По същия начин и млади политици, които все пак трябва да трупат опит, трябва да имат възможност да обменят информация с по-опитни политици, да се срещнат с достатъчно добри анализатори. И в тази форма, доколкото знам, сега в момента на подобно обучение е и г-н Радан Кънев, точно по такава програма!
4
1343
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
4
 Видими 
06 Август 2015 09:31
бяхме помолени да не дискутираме всичко това, което чуваме, и това, което, разбира се, трябва да го запазим в някаква конфиденциалност.


Струва ми се, че нито е разбрал, нито е запомнил неразбраното!
Избрали са подходящ човек! Сектретен!
06 Август 2015 11:28
Сектретен


Се кретен, по-скоро ...
06 Август 2015 12:29
аз и Румяна Желева бяхме в програмата,


Усещах аз, че имат нещо общо тия двамата, а то какво било...
Вече и Радан Кънев ще е секретен...

Mузикално поздравче за компанията - Мадона, "My baby's got a secret" / "Моето бебе има секрети" - бел. пр./

https://www.youtube.com/watch?v=gOYJHWU_FOk
07 Август 2015 08:55
Историята се повтаря. Поредният коминтерн, подготвя коминтерновски кадри, които да водят родната политика в интерес на кого????
Моля публикувайте списъка на коминтерновските кадри, за да знам за кого никога да не гласувам. До колкото знам има и про ДПС коминтерн, но там са по секретни и своя "онзи" списък няма да го изнесът.
Хубаво е обаче да има българи(наши агенти) на тези форуми, за да знаем какво ни готвят великите сили.
Остава ми само последна надежда, че има все пек някаква таина организация, която да защитава българския интерес. Официално няма шанс такава да съществува, дори като българска държава.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД