:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 355
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Появиха се конкуренти на "Юбер" в България

Въпреки съпротивата на обикновените таксита и заплахите от властите модерните форми атакуват нови пазари
Нова платформа за поръчка на такси стъпи на българския пазар по-малко от година след идването на "Юбер" у нас, установи проверка на "Сега". Става дума за taximaxim.com, която вече се рекламира в София и предлага превоз.

По подобие на услугите на "Юбер" таксито може да се поръча онлайн с приложение, което да се изтегли на мобилния телефон. И "Такси Максим" набира шофьори, както е при "Юбер". Службата за поръчка на таксита "Максим" обаче има и номер, на който клиентът може да заяви кола по телефона.

Тарифата е като на такситата в София - 79 ст./км дневна и 90 ст. нощна. За междуградски превоз цената е 1 лев на километър, а престоят до 10 минути при едно пътуване е безплатен, обясни операторът на телефонния номер, обявен на сайта.

"Такси Максим" ЕООД не е таксиметрова фирма, поръчките се предават на изпълнителите", е посочено още на сайта. Проверка на "Сега" в регистрите на държавния регулатор - ДАИ към транспортното министерство, също установи, че дружеството няма разрешително за таксиметрова дейност. За такава дейност се правят постъпки за лицензи и поредни номера и в съответните общини.

Службата за поръчка на такси MAXIM е международна компания, която оказва информационни услуги в сферата на таксиметрови превози, става ясно още от сайта, който е пуснат преди броени дни. Тя оперира на територията на Русия, Украйна, Казахстан, Грузия и България. "Ние създаваме единна мрежа за бърза и удобна поръчка на такси във всички страни, където има наши офиси и контактни центрове, и сега открихме представителство и в България", информира още компанията.

От около месец фирмата набира и персонал за офиса, който е в Студентския град. На обявения там телефон обаче не успяхме да открием никой, който да даде подробности за услугата и условията, при които ще работят шофьорите.

Според Дакси дружеството е регистрирано у нас през февруари с предмет на дейност предоставяне на информационни услуги и услуги по електронен път, дейности, свързани с компютърна техника и информационни технологии. Капиталът му е 25 хил. лв., управителят е руски гражданин, а собственик - ХАЙ ТЕХНОЛОДЖИ МЕНИДЖМЪНТ КОРПОРАЦИЯ ООД от Доминиканската република.

С идването на новата платформа "Максим" се доказва, че въпреки съпротивата на обикновените таксита и заплахите от властите, модерните форми на услугите за превоз на пътници атакуват и завземат нови пазари. Платформата taximaxim не е първата, която предлага онлайн поръчка на такси. На подобен принцип работят и taxime и greentaxi - може да се заяви кола и по телефона, и по интернет. В тези платформи обаче няма обява, че се търсят шофьори, както е при "Юбер" и "Такси Максим".



САНКЦИИ



В началото на юли КЗК обяви, че санкционира платформата "Юбер" заради нелоялна конкуренция на таксиметровия превоз с общо 200 хил. лева. От "Юбер България" веднага контрираха, че ще обжалват решението. Според КЗК "Юбер" заобикаля закона, защото водачите си спестяват разходите за издаване на разрешителни за таксиметров превоз.

5
4093
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
5
 Видими 
06 Август 2015 20:00
Максим такси вече пуска реклами и по радиото. ЧУх с ушите си по Радио1!
06 Август 2015 20:26
Много модерни няма що - никаква отговорност, никакви инвестиции, регистрация на майната си.
06 Август 2015 22:05
Мераците на администрацията да налагат ограничаения ще доведат единствено до съмнителни играчи. Където има по-висока норма на печалба благодарение на административни мерки ще има и черен пазар.
07 Август 2015 09:23
Търся бизнес партньор за развитието на иновативна, оригинална идея, с гарантирана висока печалба.
Решил съм да създам приложение "Юбер Кашкавал".
Концепцията е следната - приложението ще събира производителите и любителите на кашкавала, като кашкавала всъщност няма да се купува или продава, а ще се СПОДЕЛЯ.
Първо ще направим кастинг на производителите на кашкавал и ще одобрим само тези, които отговарят на строгите НИ критерии.
После, чрез приложението "Юбер Кашкавал" ще дадем възможност на любителите на кашкавала да СПОДЕЛЯТ удоволствието от изяждането му.
Тъй като реално нямаме покупко-продажба, а само СПОДЕЛЯНЕ (срещу заплащане) на удоволствието от яденето на кашкавал, няма да плащаме данъци, няма да има нужда да се покриват санитарно-хигиенни норми и т.н.
От там СПОДЕЛЯНЕТО ще бъде 30-40 процента по-евтино от покупко-продажбата, съответно възможностите за печалби неограничени.
Идеята е с огромен потенциал, защото може да се прилага за всеки един продукт - "Юбер Ябълки", "Юбер Круши" и т.н.
От сега предупреждавам - Всеки дръзнал да се обяви против тази иновативна идея ще бъде обявен за назадничав, ретрограден и не в крак с технологичните реалности на 21-ви век.
07 Август 2015 22:34
Бакшишите газ пикаят...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД