:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 476
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Прелет над печата

Джихад

Войната по пътищата взе курс на джихад (духовна война).

Репортажите от събитията покрай Голяма Богородица идват да потвърдят религиозните нагласи на българското общество - суеверия и пазарлъци с Началника. "Хиляди в Бачково молят Богородица да спре катастрофите", свидетелства "24 часа". "Молитва за разум" - по-импресивен е "Стандарт", който традиционно се възбужда на тема чудеса. И вдига рязко бройката на поклонниците: "Стотици хиляди призоваха Божията майка да спре катастрофите". Покрай другото - "Дариха на манастира агне с бруцелоза, изолираха го" ("24 часа"). Още чудеса и метрични данни - в кореспонденцията на "Стандарт": "5 км опашка за благословията на Неофит. Чужденци палят свещи в Добринище", ликува вестникът, трогнат от международното участие в празненствата.

В "Труд" БПЦ присъства чрез фамозния дядо Николай Пловдивски. (Духовник, който лепи тапети върху стенописи - без да му се е случило нещо особено след това.) Той пък бил в предизборна кампания - подкрепял изключения от ГЕРБ конкурент на Иван Тотев за кметския стол в Пловдив. "Съжалявам за бездуховността на нашия градоначалник. Моля се Господ да го вразуми и да не му зачита този грях".

Но лозето не ще екзарх, иска Караджата - вестниците са във възторг от гражданска акция, при която пиян шофьор бил задържан от цивилни лица. "Граждани арестуват пиян шофьор - аплодира "Телеграф". - Ивайло и Георги Илчеви задържали фиркания джигит, извикали полиция". "Труд" съобщава новината с по-малко граждански ентусиазъм, защото все пак задържането на хора е в длъжностната характеристика на компетентните органи. От друга страна - попречили са на един опасен човек да предизвика трагедия - иди че се оправяй в морално-юридическия казус.

Най-веселото е, че източникът на тази информация е заведението за бързо хранене, пред което е станал гражданският арест.

...Тюх, не остана място да похвалим правителството! Другия път.
1147
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД